Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.06.2024., 13:34   #1181
Mrcina, nemoj se ljutiti, nego polako se pokriti ušima i ponizno u školu koju si preskočio jer ne znaš ni najosnovnije o uljima, osim onog što je prije 30-tak godina pisalo u politikinom zabavniku.
off roader is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2024., 14:18   #1182
E to su bila vremena, Ledo sladoled u obliku lopte i Politikin zabavnik. Prije doba interneta jedno od rijetkij štiva gdje si mogao pronaći razne zanimljivosti.
bojanko is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2024., 14:41   #1183
Quote:
off roader kaže: Pogledaj post
Mrcina, nemoj se ljutiti, nego polako se pokriti ušima i ponizno u školu koju si preskočio jer ne znaš ni najosnovnije o uljima, osim onog što je prije 30-tak godina pisalo u politikinom zabavniku.
ja priznam da sam iz tog doba, samo to doba je doba mog djetinjstva tako daj se smiri i pprekini puntrati ljude na pogrešne stvaari
Old 02.06.2024., 21:59   #1184
Quote:
mrcina 22222 kaže: Pogledaj post
jebi se dvotaktno sa četiri cilindra nadam se da ti guza može primiti toliki kalibar u dvotaktnom režimu rada.

nadam se da znaš kako ide dvotaktni režim, jednom nuter drugi put vun, i taako u krug dvotaktno.
A ti stvarno nisi čuja za dvotakne motore s 4 cilindra?
Old 02.06.2024., 22:08   #1185
Quote:
No123 kaže: Pogledaj post
A ti stvarno nisi čuja za dvotakne motore s 4 cilindra?
kak da ne, Trabi, pa onaj poljak kak se zval jebemti Varburg, ima li morti još koji. joj nije Varburg poljak to je DDR autić.
Old 02.06.2024., 22:59   #1186
Quote:
kak da ne, Trabi, pa onaj poljak kak se zval jebemti Varburg, ima li morti još koji. joj nije Varburg poljak to je DDR autić.
Ne, taj je imao 3 cilindra, motor je ista prica kao stari DKW , prije nego sto je postao Audi
Jucer sam vidio tri DKWa na izlozbi, imas na jednoj mojoj fotografiii….
Svicar is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2024., 10:15   #1187
Quote:
petran kaže: Pogledaj post
Jutro svima
Prvo, hvala svima. Zaista ima ovo smisla s mineralnim u fazi razrade, no ostaje mi nejasno, buduci da se to radilo u vrijeme dok nije bilo turbina, da li to vrijedi i na motorima s turbom ili ne?
Da, motor je klasican diesel, ali ima turbinu i intercooler. Smijem li 15w40 mineralno ili?

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk
Kompliciraš bez potrebe.

Što se tiče nekakve mazivosti, nema skoro pa nikakve razlike između ulja 0W40 (koje bi trebalo biti sintetika) i mineralnog ulja 15W40 kad su motor i ulje na radnoj temperaturi. Ustvari, viskozitet im je isti pa ako već picajzlaš, kupi to jeftino 15W40, zgrij ga na nekih 40 stC, natoči u motor i odradi vožnju od 100 km.
Poslije ga možeš izliti van i natočiti ulje koje će se stalno koristiti.

Vjerujem da ti je bespotrebno ukazivati da niti ti niti Mrčina ne poznajete postupak pravilnog uhodavanja novog motora, bazirano na činjenicama a ne na čarobiranju i bajkama.
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2024., 15:05   #1188
Quote:
I wonder kaže: Pogledaj post
Kompliciraš bez potrebe.

Što se tiče nekakve mazivosti, nema skoro pa nikakve razlike između ulja 0W40 (koje bi trebalo biti sintetika) i mineralnog ulja 15W40 kad su motor i ulje na radnoj temperaturi. Ustvari, viskozitet im je isti pa ako već picajzlaš, kupi to jeftino 15W40, zgrij ga na nekih 40 stC, natoči u motor i odradi vožnju od 100 km.
Poslije ga možeš izliti van i natočiti ulje koje će se stalno koristiti.

Vjerujem da ti je bespotrebno ukazivati da niti ti niti Mrčina ne poznajete postupak pravilnog uhodavanja novog motora, bazirano na činjenicama a ne na čarobiranju i bajkama.
ajde lijepo utankaj ta dva ulja u motor i javi se kad se nešto desi tvojoj jurilici.
Old 03.06.2024., 15:44   #1189
Quote:
ajde lijepo utankaj ta dva ulja u motor i javi se kad se nešto desi tvojoj jurilici.
Natočio sam ta ulja u motor i kad sam ga htio startati prvo je vrtio na prazno a onda upalio i na auspuh se zadimilo plavo i čulo se tiho ććććććććć.
Old 03.06.2024., 18:40   #1190
Quote:
werdas kaže: Pogledaj post
Natočio sam ta ulja u motor i kad sam ga htio startati prvo je vrtio na prazno a onda upalio i na auspuh se zadimilo plavo i čulo se tiho ććććććććć.
i što to znači , miješati ili ne miješati pitanje je sad !!!!!!
Old 04.06.2024., 14:43   #1191
Quote:
Trabant je imao dvotaktni motor s dva cilindra, a wartburg je imao dvotaktni motor s tri cilindra, dok su zadnje serije wartburga imale četverotaktne motore.
Old 04.06.2024., 14:48   #1192
Quote:
Trabant je imao dvotaktni motor s dva cilindra, a wartburg je imao dvotaktni motor s tri cilindra, dok su zadnje serije wartburga imale četverotaktne motore.
Tak nekak, i Trabant je imao cetvorotaktni na kraju….
Svicar is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2024., 15:19   #1193
Koliko znam jedini luđaci koji su napravili V8 cvaju su proizvođači vanbrodskih motora ....
Odgovori s citatom
Old 04.06.2024., 15:29   #1194
ako je to točno trabi dva a vartburg tri cilindra, onda stvarno ne znam zvaju na četiri cilindra.
Old 04.06.2024., 15:30   #1195
Još prije rata su Japanci napravili dvotaktni motor koji je u ono doba zadovoljavao sve ekološke norme ali taj motor nikad nije zaživio niti se ugrađivao u auta.

Moj prvi auto je bio wartburg karavan, dvotaktni s mjenjačem dolje na podu, a ne kao stariji modeli kod volana, znam ga u dušu, ugradio sam mu elektronsko paljenje i mali kompjuter s intelovim procesorom 8085 s displejom na kojemu mi se prikazivao kut paljenja sva tri platinska dugmeta i broj okretaja motora, malo sam se igrao dok sam radio u timu za razvoj elektronike kao glavni konstruktor elektro opreme.

Quote:
ako je to točno trabi dva a vartburg tri cilindra, onda stvarno ne znam zvaju na četiri cilindra.
Neki trkači motori su ti imali dvotaktne motore s 4 cilindra, vanbrodski motori, motorne sanjke i manji avioni i rijetko trkači auti.
Old 04.06.2024., 17:39   #1196
Ček malo a Saab, DKW i ostali "sjevernjaci" - da nitko nije uturio ČETIRI dvotaktna cilindra?
Odgovori s citatom
Old 04.06.2024., 18:00   #1197
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Ček malo a Saab, DKW i ostali "sjevernjaci" - da nitko nije uturio ČETIRI dvotaktna cilindra?
Je ali davno, prije WWII. U stvari ugrađivali su ih negdje do 1960, a onda su počeli ugrađivati četverotaktne motore.
Old 04.06.2024., 18:30   #1198
Quote:
Još prije rata su Japanci napravili dvotaktni motor koji je u ono doba zadovoljavao sve ekološke norme ali taj motor nikad nije zaživio niti se ugrađivao u auta.

Moj prvi auto je bio wartburg karavan, dvotaktni s mjenjačem dolje na podu, a ne kao stariji modeli kod volana, znam ga u dušu, ugradio sam mu elektronsko paljenje i mali kompjuter s intelovim procesorom 8085 s displejom na kojemu mi se prikazivao kut paljenja sva tri platinska dugmeta i broj okretaja motora, malo sam se igrao dok sam radio u timu za razvoj elektronike kao glavni konstruktor elektro opreme.

Neki trkači motori su ti imali dvotaktne motore s 4 cilindra, vanbrodski motori, motorne sanjke i manji avioni i rijetko trkači auti.
niš čudno da ne znam, u to vrijeme nije mi uopće bilo do praćenja auto/ moto / brodskih trka tako da i ne znam za te dvotaktne četverocilindraše .
Old 04.06.2024., 21:58   #1199
Quote:
niš čudno da ne znam, .
Čjemu onda metiljaš ako neznaS?
Old 04.06.2024., 22:26   #1200
Quote:
Je li nekad davno netko na ovom forumu napisao da su zadnje serije Wartburga rađene u suradnji s Volkswagenom, a otud i četverotaktni motori?
Drago_Gervais is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:49.