Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.05.2025., 22:12   #1181
Quote:
gadze kaže: Pogledaj post
taj fluke A3004 može mjeriti izmjenično do 5Hz, dalje ne može.
To što mjerimo je sve 24V DC, analogni ulazno/izlazni signali iz ulazno/izlaznih kartica iz kontrolera, mjerna i regulacijska tehnika, vođenje procesa....
Mikahr is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2025., 23:30   #1182
pa i kod analognih kartica, imaš onih "very fast analog input" koje imaju vrijeme ciklusa ispod 1ms, a vrijeme konverzije ispod 0,1ms, te se njima MOŽE mjeriti 50Hz, sve do čak 400Hz.
gadze is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2025., 14:42   #1183
Quote:
laguna808 kaže: Pogledaj post
OK. Zvuči razumno.
Kad smo instalirali FNE tražio sam da mi provjere i kvalitetu uzemljenjenja pa je sa nekim instrumentom i sondama mjerio u dvorištu i rekao da je u redu, čak jako dobro (obiteljska kuća je u pitanju).
Mijenja li to išta po pitanju tvojeg odgovora ili je nebitno i svakako treba zamijeniti ZNS sa FID?

Edit:
Inače su u pitanju mikroinverteri i 1F instalacija sa 5 kWp snage / 3,6 kW prema mreži
Svakako treba zamijeniti ZNS sa FID, trebalo je to napraviti još prije cca 40 godina...
ZNS je odavno napušten te izbačen iz upotrebe, čak i zabranjen kao takav (još u Jugoslaviji) jer je daleko, ali daleko lošija zaštita od FID sklopke...
Osim toga mjerenje samog uzemljenja ti ne znači doslovce ništa ako nije izmjerena i testirana sama ZNS sklopka, ni FID kao FID ne znači da je ispravan ako eto nije izmjerena struja prorade, ima ih novih koje se neispravne tj. možda čak i bacaju na test, ali eto ne bacaju na struju na koju su deklarirane nego na daleko veću...

Pitanje ti je otprilike na nivou treba li promijeniti kočnice na autu nakon 2.000.000 km i 40 godina starosti ili je ipak pametno još koju godinu ostaviti stare...
The Best F1 Driver is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2025., 15:30   #1184
Evo jednog instrumenta kakvog smo spominjali:
https://meters.uni-trend.com/product...current-clamp/
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:35.