Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja

Putovanja Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Hrvatska i turizam, Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.05.2025., 11:56   #1181
Nakon prošlogodišnjeg cirkusa sa spajanjem ECC i Erste banke udaraju još jače.
D-utorak i D-tjedan ni blizu što je bilo, sad i ovo.

Samo u zadnjih 60 dana imam 7 ulazaka u lounge. Ovih 2400 € premašim za 2 do 3 puta u obračunskom razdoblju. Da su stavili 3€ ili 5€ ulaz bilo bi OK.

Dakle, meni Diners više apsolutno neprihvatljiv. Pogotovo za tu cijenu. Vidim alternative nisu neke. Vjerojatno uključuju i promjenu matične banke.

Ima tko iskustva sa digitalnim bankama, Bunq, Curve, N26, Monese, Vivid?

Revolut plan je jednostavno preskup za ono što nudi.
Old 14.05.2025., 18:21   #1182
Revolut platinum je 60e mjesecno, kada kupujes na aerodromu hoces popit pivo ili dva, sok, nesto pojesti, kupit vodu ispadne te barem 15 ako ne i vise eura...

15x7=105
105/2=52

Pod uvjetom da toliko putujes svaki mjesec i da si na aerodromu koji imaju pristup tom laungeu i bez ostalih benefita vec se isplati...

Al dobro, svatko ima svoju kalkulaciju...
Raphael Adolini is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2025., 22:06   #1183
Neisplativo, toliko Revolut placati samo zbog lounga. Jedino ako svaki tjedan putujes, ali i onda zelis sto manje vremena provesti na aerodromu.

Gledat ce se neka druga opcija, Diners mi je samo zbog lounga, imam druge kartice maticne banke.
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2025., 12:34   #1184
Uzeo sam DC Croatia Airlines karticu primarno radi loungeva, ali i višeg broja milja koje se dobiju za M&M (PBZ Visa CA mi je 1 eur - 1 milja, ovi su 0.66 eur - 1 milja). Imam par pitanja za vas koji koristite:

1) Glede ulaska u Loungeve, jel DC CA kartica "Priority pass" ili je zasebni access?
2) Vidim da je DC CA za koristenje u Hrvatskoj, a za vani bi trebao uzeti tu Erste Visa CA karticu. Za loungeve van hr se isto koristi DC CA, jel (a ne Visa).
3) U promo brošuri koja mi stigla uz karticu imaju nekakve informacije koje do sada nisam vidio na webu - kada se bukiraju hoteli i avioni da se dobiju exstra milje (1000 milja po bukingu). Kakva su iskustva vam sa time? Dali za hotele se mora kupovati preko hotelskih sajtova? Za Avio karte jel samo PBZ Card Travel (kao PBZ Visa) ili bilo koji Airlines sajt? Malo mi to čudno kako bi sve polovili, pa da vidim kakva su vasa IRL iskustva.

Za sada to, hvala unaprijed.
notologo is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2025., 09:40   #1185
Quote:
notologo kaže: Pogledaj post
Uzeo sam DC Croatia Airlines karticu primarno radi loungeva, ali i višeg broja milja koje se dobiju za M&M (PBZ Visa CA mi je 1 eur - 1 milja, ovi su 0.66 eur - 1 milja). Imam par pitanja za vas koji koristite:

1) Glede ulaska u Loungeve, jel DC CA kartica "Priority pass" ili je zasebni access?
2) Vidim da je DC CA za koristenje u Hrvatskoj, a za vani bi trebao uzeti tu Erste Visa CA karticu. Za loungeve van hr se isto koristi DC CA, jel (a ne Visa).
3) U promo brošuri koja mi stigla uz karticu imaju nekakve informacije koje do sada nisam vidio na webu - kada se bukiraju hoteli i avioni da se dobiju exstra milje (1000 milja po bukingu). Kakva su iskustva vam sa time? Dali za hotele se mora kupovati preko hotelskih sajtova? Za Avio karte jel samo PBZ Card Travel (kao PBZ Visa) ili bilo koji Airlines sajt? Malo mi to čudno kako bi sve polovili, pa da vidim kakva su vasa IRL iskustva.

Za sada to, hvala unaprijed.

1) priority pass

2) nije nikakva obveza koristiti visu vani. Jedino je bolje prihvacena nego li Diners jer njega dosta mjesta ne prihvaca. Gledas gdje pise Diners ili Discovery i tamo mozes s dinersom.
Ja uopce ni nemam tu vizu.
Za ukaz u lounge iskljucivo Diners ide.

Računaj samo da po novom nema više unlimited entry nego 5 besplatnih ulaska u 6 mjeseci
ajvan is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2025., 10:25   #1186
Quote:
ajvan kaže: Pogledaj post
Računaj samo da po novom nema više unlimited entry nego 5 besplatnih ulaska u 6 mjeseci
ja jos uvijek nisam dobio nikakvu obavijest glede toga, niti isto pise na webu
gmit is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2025., 15:19   #1187
Quote:
gmit kaže: Pogledaj post

Stici ce, osim ako se ne predomisle za sve … kad pocnu ljudi otkazivati. I dalje OK tko putuje 4-5-6 puta godisnje.

Ako imas neki vidi nivo kartice, onda mozda nema ogranicenja. Ili za prvu godinu.
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2025., 15:29   #1188
nije prva, i nije visi nivo, 10tak puta godisnje sam u loungeu. bumo vidli, al to im je bas bezveze...
gmit is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2025., 18:07   #1189
Loungevi u zračnim lukama

Quote:
gmit kaže: Pogledaj post

Piše na webu
Vidi 2.8.

https://www.erstebank.hr/content/dam...-od-172025.pdf
ajvan is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:02.