Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.02.2020., 22:17   #1201
Quote:
Bijelkan kaže: Pogledaj post
Koje alternativne opcije? Neke mi se sviđaju, neke ne.
Ne stajem uz vlast, rado bi da se promijeni sadašnja vlast.

Pogodit ću - sviđaju ti se ''alternativne'' opcije poput Holy, Pametno, GLAS, Dalija...dakle opcije koje mediji preferiraju i jedu im iz ruke.

Ne sviđaju ti se sve opcije koje mediji napadaju - Škoro, MOST, Hasanbegović, Suverenisti...

Govori li to što, ne samo tebi, nego svima koji tako razmišljate? Govori li vam što to što stajete uz mainstream medije financirane iz proračuna i što nazivate srpskog zeta Škoru i Muslimana Hasanbegovića ekstremnim desničarima i ustašama? Razmislite malo. Ne govorim vam ovo da bih pobijedio u raspravi nego vam ozbiljno savjetujem da preispitate svoje pozicije.
Carsten Jancker is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 22:47   #1202
Quote:
Carsten Jancker kaže: Pogledaj post
U utjehi je spas. Gospon Orban premoćno dobija izbore sa 60 posto iako je već 10 godina na vlasti...
Pobijeđuje i Erdogan i Putin i Vučić. A bogami im ni Sanader nije bio daleko.
Eno ti pobjeđuje i Bandić već 20 godina.
Jebena ti je mjerna jedinica.

Inače tog istog Orbana europska pučka stranka drži na ledu i ne želi ga ni blizu.
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 22:55   #1203
Quote:
kiss me kaže: Pogledaj post

Inače tog istog Orbana europska pučka stranka drži na ledu i ne želi ga ni blizu.

Vidi ti naše HDZ-ovce

Pa to ti i govorim. Dobivaju po 60 posto jer rade u interesu svog naroda.

Ti jednako ko i Plenković malograđanski samo gledaš što će reći Europljani i pučka stranka. Koga briga što oni kažu? Jedino mjerilo uspjeha je što kaže narod.
Carsten Jancker is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 05:42   #1204
Quote:
Plenkovićev HDZ je čista ljevica. Druga je stvar što su režimski mediji pomaknuli sve ulijevo pa ispada da je Beljak centar a Plenković desni centar. Da vidimo Plenkovićev HDZ:

Ekonomija- porezi su među najvišima u Europi, imamo najglomazniju javnu upravu, ogroman broj ljudi spojenih na ovaj ili onaj način na proračun, država intervenira u privatne firme (Agrokor)....čista lijeva ekonomska politika.

Svjetonazorski - Instanbulska, Marakeš, koaliranje sa ekstremnom ljevicom (HNS, SDSS), na kulturnom planu dodjela novaca lijevim političkim aktivistima koji rade režimske predstave, performanse i filmove, gubitak suvereniteta po svakom pitanju i potpuno utapanje u novi SSSR (EU) itd.
U pravu ste! Plenković je ljevičar: spasio je ploču sa ZDS, nikad nismo imali više prekarnog rada, nikad više ugovora na određeno, nikad veći državni aparat. Nadalje, ljevičari mu skidaju kapu zbog suradnje sa Stevom Culejem, Josipom Đakićem, zbog slizanosti s Kaptolom, zbog deala s Bandićem... A Istanbulska i Marakeš... I dalje se informirajte na ultradesnim i polupismenim portalima, daleko ćete stići.
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 07:52   #1205
Quote:
stagediver kaže: Pogledaj post
Ne samo to: od nekoliko znacajnih i dobrih bendova iz tog vremena s podrucja citave bivse Juge, oni su mi - neprijatelju Hrvatske - najdrazi.
Da, imaju karizmu

Da ne budem offtopic, zaista mi nije i nece biti jasno to slinavljenje na Plenkovica sa tzv. oporbene strane. Čovjek da je bolji od Culeja, Đakića i ostalih koji su vam kao odbojni, ne bi bio s njima u stranci. Da je pošten ne bi bio u stranci sa jednim Sanaderom, Kalmetom, Tolusice, Lucicem, Fiolicem, Božom Galicem......
To što ne lijepi pršut na čelo i nasmijan pozdravlja okupljene u Briselu ne znaci da je gospodin.
don Kacunko is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 09:50   #1206
Quote:
don Kacunko kaže: Pogledaj post
Da, imaju karizmu

Da ne budem offtopic, zaista mi nije i nece biti jasno to slinavljenje na Plenkovica sa tzv. oporbene strane. Čovjek da je bolji od Culeja, Đakića i ostalih koji su vam kao odbojni, ne bi bio s njima u stranci. Da je pošten ne bi bio u stranci sa jednim Sanaderom, Kalmetom, Tolusice, Lucicem, Fiolicem, Božom Galicem......
To što ne lijepi pršut na čelo i nasmijan pozdravlja okupljene u Briselu ne znaci da je gospodin.
Kad netko čuje Plenković, to je potpuno isto kao da čuje Vrdoljak ili Pupavac. Nema tu nikakve razlike. Sve je to ista ekipa. Pa eno ih u jednoj predivnoj koaliciji.

Očito su nekima prihvatljivi Vrdoljak i Pupovac, tako da im je potpuno prihvatljiv i Plenković.
analitikos is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 09:59   #1207
Možda da samo povučemo jednu paralelu da bolje vidimo tko je Andrej Plenković i zašto ga ljevičari vole. Zamislimo situaciju da Bero za ministra kulture uzme Hasanbegovića. Normalno da bi mi na desnici rekli da je Bero ok, ne bi ga podržavali kao SDP-ovca ali bi hvalili njegov potez i govorili kako je Bero sasvim ok u usporedbi sa drugima iz Partije. E takva je situacija sa Suhim pupovčevim zlatom. I zato Plenković mora otići!
analitikos is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 12:08   #1208
Quote:
analitikos kaže: Pogledaj post
Kad netko čuje Plenković, to je potpuno isto kao da čuje Vrdoljak ili Pupavac. Nema tu nikakve razlike. Sve je to ista ekipa. Pa eno ih u jednoj predivnoj koaliciji.

Očito su nekima prihvatljivi Vrdoljak i Pupovac, tako da im je potpuno prihvatljiv i Plenković.
Vrdoljak ti smeta zato što je iz HNS-a, a Pupovac zato što je Srbin?

Ne vidim neki drugi razlog što njih spominješ.

Inače, meni osobno, kad čujem Plenković, odmah se sjetim Sanadera, Karamarka, Kolinde, Culeja, Glasnovića, Šeksa, Tolušića, Žalac, Butkovića, Rojsa, Čuljka, Jarnjaka, Ćorića, Marića, Kujundžića, Bandića, Vidoševića, Kutle, Vase Brkića, Klemma, onog policajca koji je vozio 168 km/h pa ga sud oslobodio pod smiješnim objašnjenjem, ...... to je jedna te ista ekipa.

To je jedna predivna Zajednica. Kakva je, to je valjda i vrapcima na grani jasno, jer i njima su ukrali zrnevlje.

Inače, javio se Ćorić braneći stranačkog druga Butkovića:

Ćorić brani Butkovića i njegovog oca: "Psihoza oko imovine uzela je maha"

Kaže Ćorić:

Quote:
"Govorimo o različitim kućanstvima. Nije otac ministra njegova supruga ili dijete"
Naravno da nisu, ali nije se trebao dogoditi onaj slučaj u Zadru gdje je HDZ-ovac u APN-u sredio sinu kupovinu stana kreditom za kojeg nije imao uvjete, ali je APN prihvatio očeve platne liste kao dokaz da student može otplaćivati kredit. Pošteni ljudi su "popušili" jer otac i sin ipak jesu dio istog kućanstva.

Pa onda Marić i njegov sin i stanovi.

Pa Krstičević kojem su roditelji-seljaci poklonili milijune kune od prodaje poljoprivrednih proizvoda.

Pa Vaso Brkić koji nosi skupocjene satove od brata, stanuje u "bratovom" stanu i dobije milijune od brata kad god poželi.

Pa Božo Petrov, HDZ.ov bivši koalicijski partner, kojemu je za povlašteni kredit ne samo brat bio dio obitelji nego je obitelj postala i bratova cura.

Dragi HDZ-ovče Ćoriću, imovinske kartice i jesu izmišljene zato da bi se moglo vidjeti da li postoje lopovi, a ako ima jako puno lopova, kao što ih ima u HDZ-u, naravno da će se stvoriti psihoza.

Što tebe to muči?

Možda si i ti na redu? Možda i kod tebe ima viška kvadrata i druge imovine koji nisu u kartici ili koji su nominalno upisani na obitelj, mamu, tatu, brata, sestru, kuma, djeda?

Ili, obzirom da si ministar energetike i zaštite okoliša, u kojima se vrte jako, jako veliki poticaji, možda se iznenada netko iz tvoje obitelji dosjetio svojeg poslovnog dara pa krenuo poslovati (naravno uspješno), sa tvojim ministarstvom?

Ti želiš da to povećalo javnosti nestane?
komutator is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 12:21   #1209
Ja se zmislim svake kljeti u kojoj sam se napil, a oni se ne sjećaju svojih stančuga i viletina.
Muljuzator is online now  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 12:34   #1210
Quote:
komutator kaže: Pogledaj post
Vrdoljak ti smeta zato što je iz HNS-a, a Pupovac zato što je Srbin?

Ne vidim neki drugi razlog što njih spominješ.

Inače, meni osobno, kad čujem Plenković, odmah se sjetim Sanadera, Karamarka, Kolinde, Culeja, Glasnovića, Šeksa, Tolušića, Žalac, Butkovića, Rojsa, Čuljka, Jarnjaka, Ćorića, Marića, Kujundžića, Bandića, Vidoševića, Kutle, Vase Brkića, Klemma, onog policajca koji je vozio 168 km/h pa ga sud oslobodio pod smiješnim objašnjenjem, ...... to je jedna te ista ekipa.

To je jedna predivna Zajednica. Kakva je, to je valjda i vrapcima na grani jasno, jer i njima su ukrali zrnevlje.
Ne znam od kud ti ideja da bi mi netko smetao? Možeš to pobliže objasniti. Ja samo kažem da ljudi kad čuju Plenković, kao da čuju Pupavac ili Vrdoljak. Sva trojica su ponos ove države i odlično je da zajednički čine parlamentarnu većinu i kroje zakone ove države.

Pogotovo je odlično da su Vrdoljakovi pajdaši u parlament ušli na SDP-ovoj listi, a SDSS-ovci imaju garandirane mandate bez obzira kako glasaju hrvatski građani. To dvoje je posebno pohvalno zato što ih definira i ljudi su presretni kad neko uđe na SDP-ovoj listi i nakon toga podržava HDZ. Tako da nemoj pričat gluposti da meni nešto smeta. Plenković, Vrdoljak i Pupovac su baš super.
analitikos is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 12:35   #1211
Quote:
Inače, javio se Ćorić braneći stranačkog druga Butkovića:

Ćorić brani Butkovića i njegovog oca: "Psihoza oko imovine uzela je maha"
Psihoza. Jadni naši političari sa ovakvim psihotičnim narodom. Zbilja im je teško.

Naprosto je fascinantna ta HDZ-ovska sposobnost da u doslovce svakoj, ali svakoj situaciji uspiju sebe prikazati kao žrtve. Ali doslovno u svakoj, i to bez obzira na okolnosti. Neovisno da li su uprskali, iskoristili, zatajili, zeznuli ili lapili, oni će se uvijek na kraju priče osjećati kao žrtve. Naravno, istovremeno će do kraja potisnuti ono zbog čega je uopće počeo pritisak. To "ono" postaje irelevantno.

Ima li ovdje kakvih psihologa, sociologa koji bi mogli dat nekakav stručan komentar?
Phlegma is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 12:52   #1212
Quote:

Ti jednako ko i Plenković malograđanski samo gledaš što će reći Europljani i pučka stranka. Koga briga što oni kažu? Jedino mjerilo uspjeha je što kaže narod.
Quote:
kiss me kaže: Pogledaj post

Pobijedio je i turkmenistanski predsjednik Gurbanguly Berdimuhamedow sa 97% glasova.

Na referendumu su Tajikistanci sa 90% glasova odlučili da se njihov predsjednik kojeg su izabrali 1994. može neograničeno kandidirati za dužnost.

Shavkat MIRZIYOYEV je u Uzbekistanu pobijedio sa 86% glasova.

Nursultan Abishevich NAZARBAYEV je u Kazakhstanu dobio 95% glasova.

Ovi koje sam spomenuo dobivaju puno puno više od 60%.

Što njihovi postoci znače?
komutator is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 13:22   #1213
Quote:
analitikos kaže: Pogledaj post
Možda da samo povučemo jednu paralelu da bolje vidimo tko je Andrej Plenković i zašto ga ljevičari vole. Zamislimo situaciju da Bero za ministra kulture uzme Hasanbegovića. Normalno da bi mi na desnici rekli da je Bero ok, ne bi ga podržavali kao SDP-ovca ali bi hvalili njegov potez i govorili kako je Bero sasvim ok u usporedbi sa drugima iz Partije. E takva je situacija sa Suhim pupovčevim zlatom. I zato Plenković mora otići!
Samo što se Haso ( i njemu slični) bavi samo i jedino ideologijom i glupostima zapravo, a Plenković ipak ima solidnu (stabilnost kakva takva i neki plus rast) vladu i dobre rezultate na europskom planu.

Bernardić se baš i nije pokazao kao klasa premijer. Ne znam kako bi to išlo ili će ići .
Fantasist is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 16:11   #1214
Quote:
Pobijedio je i turkmenistanski predsjednik Gurbanguly Berdimuhamedow sa 97% glasova.

Na referendumu su Tajikistanci sa 90% glasova odlučili da se njihov predsjednik kojeg su izabrali 1994. može neograničeno kandidirati za dužnost.

Shavkat MIRZIYOYEV je u Uzbekistanu pobijedio sa 86% glasova.

Nursultan Abishevich NAZARBAYEV je u Kazakhstanu dobio 95% glasova.

Ovi koje sam spomenuo dobivaju puno puno više od 60%.

Što njihovi postoci znače?
Znače da ih narod jaaaako voli i da su u oporbi jalnuški diletanti i judaški škudopripuzi i da narod to sve kuži i da su sretni u tako razvijenim demokracijama.
Čak i nas šišaju debelo u demokratskim procesima i ljubavi prema vođama
Aperol Spritz is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 17:13   #1215
Jedna od budalastijih podvala koju krajnja desnica pokušava plasirati u javnost, u nemuštom pokušaju pranja vlastite nečiste savjesti, ona je o tome da ljevica podržava Plenkovića i da je podržavala Sanadera.

Istina: ljevica nije glasala ni za Plenkovića ni za Sanadera, a u dovođenju obojice - kao uostalom i svake druge garniture hadezeovaca - na vlast sudjelovala je upravo krajnja desnica.

Hadezeovci su vaše nacionalističko smeće, živite s time ...

Ako netko želi vidjeti kako antifašisti (koje se u nas bez posebnog razloga naziva ljevičarima) doživljavaju Plenkovića, neka pročita još jedan u nizu briljantnih Ivančićevih tekstova u "Novostima":

https://www.portalnovosti.com/plenkovic-je-vece-zlo

Za lijene:
Quote:
To valja imati na umu dok se ovih dana podižu tenzije i širi paničan strah od desničarskog udara na premijera i njegovu vladu. Razulareni radikali i ratni veterani organiziraju masovni prosvjed u Vukovaru, desna sekcija HDZ-a čeka u zasjedi i puni naoružanje, Hasanbegović, Esih i Bujanec već su se s noževima u zubima rasporedili po čukama… a Plenković i njegova odvažna vladajuća trupa zadnjim snagama stoje na braniku liberalne i demokratske Hrvatske. Padnu li, sve će otići u vražju mater.
Quote:
No što ako ne padnu? Što ako strašne desničarske horde naiđu na junački otpor, dožive poraz i polome koplja na bedemima hrvatskoga političkog centra? Tada će nacija punim plućima odahnuti i vratiti se liberalnoj i demokratskoj svakodnevici: ministri će veličati ratne zločince, Vlada će legalizirati nacistički pozdrav, policija će tretirati izbjeglice kao ljudski otpad, a ustaška će spomen-ploča biti premještena iz Jasenovca u blizinu partizanske kosturnice. Fašistoidnu supstancu hrvatskoga političkog i javnog života snažit će oni koji su nas spasili od pošasti desnih radikala.
Quote:
Kada je raspored snaga na političkoj sceni takav da HDZ ima ‘dvostruku konotaciju’, pa obnaša i ulogu vlasti i ulogu opozicije, u igri je odabir između prikrivenih i otvorenih ekstremističkih težnji, uz cijeli niz materijalnih dokaza da su prve neusporedivo pogubnije. To je, uostalom, modus operandi vladajuće partije od samoga njezina osnutka: ‘desnija’ struja kriještanjem, urlanjem i prijekim uskličnicima zadaje parametre, da bi ih ‘liberalnije’ krilo, provizornim omekšavanjem, legitimiralo i pretvorilo u općevažeće društvene norme. Projektni tim podijeljen je na radikalizatore i normalizatore, s tim da ovi drugi simuliraju zaštitu društva od prvih.
Quote:
Historijat HDZ-a i nije ništa drugo nego bogata zbirka fabriciranih postupaka discipliniranja i privođenja razumu ustašoidne avangarde, oličene u raznim ‘hercegovačkim strujama’, ‘kanadskim lobijima’, šušcima, pašalićima, vukojevićima, brkićima… Šireći strah od toga da bi zahtjevi radikala mogli odvesti društvo u zonu crnjega mraka, hinjeni stranački umjerenjaci te iste zahtjeve, uz blagu kozmetičku doradu i prikladnu promidžbu, pretvaraju u standarde.
Quote:
Kroz puna tri desetljeća ta strategija nije napuštena: Hrvatska demokratska zajednica sve vrijeme spašava društvo od same sebe, tako da svinjarije koje poduzima izazivaju olakšanje u odnosu na svinjarije koje bi mogla poduzimati. Misija priručnih lidera poput Andreja Plenkovića nije da ukloni zvijer s političke scene ili joj trajno iščupa zube, nego da, režirajući igrokaz njezina tobožnjeg kroćenja, zadrži zvijer na vlasti. On samo perpetuira uvježbanu nacionalističku onaniju u vidu lažne samodresure.
Quote:
Aktualni premijer u tom je smislu tek potrošni materijal HDZ-ova dugoročnog projekta, a on se svodi na ekstremističko zapišavanje središnjega političkog i društvenog teritorija. Blažena je i u dobroj mjeri odurna naivnost pripadnika liberalnijega dijela hrvatske javnosti kada dinamiku borbe za unutarstranačku moć tumače u svjetonazorskom ključu i kada su svakom hadezeovcu koji je uvježbao držati očnjake s unutrašnje strane usana spremni pripisati mesijanske potencijale, reformatorske motive i namjeru epohalnog preobražaja, dok ih ovaj navlači poput šibicara na periferijskoj tržnici.
Quote:
Andrej Plenković je proizvod, a ne negacija štetočinskoga političkog mehanizma kojemu se zatekao na čelu. Stanovita doza intelektualnog poštenja sadržana u riješenosti da se to štetočinstvo provodi bez građansko-demokratske kamuflaže čini jednu od rijetkih razlika između radikalizatora i normalizatora, ‘jastrebova’ i ‘golubova’, ili kako se već sortira HDZ-ov pernati svijet.

Za posebno lijene:
Quote:
...‘desnija’ struja kriještanjem, urlanjem i prijekim uskličnicima zadaje parametre, da bi ih ‘liberalnije’ krilo, provizornim omekšavanjem, legitimiralo i pretvorilo u općevažeće društvene norme.
Old 05.02.2020., 17:50   #1216
ne zanimaju me izbori u hdz-u

mislim da je danas svima jasno da je hdz zločinačka organizacija.

Nemam ja ništa protiv onih koji će ih opet zaokružit nek uživaju gledati i čitati svaki dan o korupciji i iseljavanju glasali su
Josip38 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 18:22   #1217
Quote:

Lupetaš gluposti, što je to interes naroda ? Ti i ja i npr kolegica kiss me smo narod a možemo imati posve različite interese...
Ostavi se tih praznih parola ....nemaju nikako značenje osim što dobro zvuče a to je jeftini populizam .

Ostatak posta su tu skomentirali drugi pa nema smisla da se ponavlja .
Old 05.02.2020., 18:22   #1218
N1 donosi zapisnik sa sjednice Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba iz srpnja

N1 donosi zapisnik s te sjednice na kojoj su protiv GUP-a jedino bili Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a i član zagrebačkog HDZ-a, te gradski HDZ-ovci Tomislav Kelić i Radoslav Dumančić.

Još su dvojica zastupnika bila suzdržana, a njih 47 bilo je za.

Među njima, kako doznajemo, i oni koji se danas deklariraju protiv GUP-a. N1 je u posjedu i zapisnika s te sjednice u kojem se navodi što je tada govorio Brkić. On je žestoko kritizirao način donošenja GUP/a, za koji je rekao da je grozan te da će biti protiv GUP-a. Zapitao se zašto HDZ u Zagrebu pristaje na koalicijski odnos u kojem ga se stavlja u neravnopravan položaj te da se HDZ odnarodio i ne sluša birače.

http://hr.n1info.com/Vijesti/a481061...iz-srpnja.html
uprolazu is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 19:13   #1219
Ovoj HDZ-ovki plaćamo stan, dok ona živi u kući s bazenom

Anita Nosić (30) je načelnica općine Lovreć i kupila je stan u Zagrebu za koji porezni obveznici plaćaju pola rate kredita. Stan je u blizini Milijana Brkića koji je bio pod istragom da joj je presretao komunikaciju...

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/ovoj-hdz-...bazenom-674217 - 24sata.hr

nemaju srama, nevjerovatno
uprolazu is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 20:45   #1220
Kovač je dobio drugi glas u anketi! Jeeeeeeeeeeeeee
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:17.