Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film

Film Art, cult and all that trash

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.07.2024., 12:18   #1201
Kako se zove film... Kolonijalisti (valjda englezi) dodju u ameriku i pokusavaju osnovati grad, pa se tu (valjda) bore s domorodcima, onda se rodi ljubav izmerju kolonijalista i domorodkinje, p oni pokusavaju pomirit dvije strane... Tako nesto mi je ostalo u pamcenju...
Leberkez is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2024., 17:12   #1202
film je režirao neki poznati reditelj i film je karakterističan po tome što ima jako malo dijaloga
ubili su čoveka koji ima ženu, ćerku i sina
nakon njegove smrti, ćerka i sin preuzimaju sve poslove na sebe i ne ide im sjajno
tu situaciju koriste lokalni mangupi da siluju devojku
na kraju, tip koji je ubio njenog oca, ubija ove nasilnike, da ne maltretiraju ovu devojku
Mićko is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 01:05   #1203
Quote:
Leberkez kaže: Pogledaj post
Kako se zove film... Kolonijalisti (valjda englezi) dodju u ameriku i pokusavaju osnovati grad, pa se tu (valjda) bore s domorodcima, onda se rodi ljubav izmerju kolonijalista i domorodkinje, p oni pokusavaju pomirit dvije strane... Tako nesto mi je ostalo u pamcenju...
Novi svijet.
Leberkez is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 11:00   #1204
Lijep pozdrav svima.
Ima jedan film za koji sam već nekoliko puta postavio upit. Bilo je par odgovora, ali me oni nisu doveli do filma koji tražim. Zato ću pokušati ponovno.

Samo je jedna scena koju pamtim, radi se o nekom mlađem crncu koji noću hoda gradom sam. Izgledao je uplašeno. Možda je ranije bio s prijateljima, ali je nekako ostao sam i po svemu sudeći se izgubio i zalutao u kvart gdje su živjeli latinosi. Odjednom pred njega se pojavi lik koji je imao, ako se dobro sjećam bijelu majicu, jeans hlaće, crvenu traku oko glave i bijele tenisice (baš kao i Cuban outfit iz igre GTA Vice city). Tad mu je crnac rekao nešto kao da se izgubio i da treba pomoć. Tad je latinos počeo dozivati ostale prijatelje iz svoje ekipe. Crnac je shvatio da ga ovaj doziva prijatelje koji ga žele premaltiti ili ubiti pa je počeo bježati. Ne znam je li se uspio spasiti ili nije jer je to sve čega se sjećam. Netko je rekao da bi mogao biti film Colors ili Boulevard nights, ali nije ni jedan ot tih. Vjerujem da je tematika filma sukob crnaca i Latinoamerikanaca. To je sve čega se mogu sjetiti pa ako nekome zvoni bilo što od svega što sam opisao, bio bih zahvalan. Svaka pomoć je dobrodošla.

Evo nekoliko filmova koje sam provjerio, ali nije niti jedan od tih: Colors, Boulevard nights, American me, Vigilantes, Brotherhood of justice.
Mara86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 13:02   #1205
Boyz in the hood?
Leberkez is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 13:46   #1206
@Mara86 da ti mozda ne mislis na film The Warriors (1979)?
Veya9 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 14:44   #1207
Quote:
Boyz in the hood?
Nije taj, ali žanrovski su jako slični. Rekao bih da je i ovdje Los Angeles bio mjesto radnje i da su mogli nastati u tom periodu. Svejedno, hvala na pokušaju.
Mara86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 14:49   #1208
Quote:
Veya9 kaže: Pogledaj post
@Mara86 da ti mozda ne mislis na film The Warriors (1979)?
Nisu Warriorsi i nije The Wanderers. Oba filma sam gledao pa sam siguran da nisu.

Od ovog koji sam spomenuo sjećam se samo te scene pa sam siguran da ga nikad kasnije nisam gledao.
Mara86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 15:45   #1209
Molio bih ime ako tko zna.
Roditelji odu na GO, ostave sinu teenageru kuću. On napravi zabavu, dođe pola grada. Intervenira policija da rastjera rulju.
Mislim da je inspiriran istinitim događajima koji su se dogodili u Australiji.
Josip321 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 20:25   #1210
Project X.
Leberkez is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2024., 10:09   #1211
Quote:
RedH kaže: Pogledaj post
Možda Swimming Pool? Mislim da je bilo više golotinje nego horrora, ali ne sjećam se više.
Omg, da!! Mislim da je to taj

Hvala ti!
Jackles is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2024., 15:21   #1212
Quote:
Project X.
Hvala
Josip321 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2024., 17:47   #1213
Pozdrav, mini serija mislim engleska, radnja se vrti oko dva para, nisam siguran ali mislim da su muževi poslovno povezani. Ne sjećam se puno detalja uglavnom recimo prvi par ima strastvenu ljubavnu vezu ali koliko mi ostalo u sjećanju palo mu oko na ženu toga drugog muškarca. Parovi su tako u 40 tim godinama, možda i malo više. Mislim da je ta mini serija iz razdoblja 2000-2005,hvala.
Limenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2024., 17:01   #1214
Za vrijeme rata sam imala 11 godina i kod nas je doselila familija iz Vukovara. Bratići i sestrične su gledali horore a ja sam nekad nekas škicala s njima. Dva horora su mi ostala u pamćenju, i sad znam glazbu iz njih. Gledali su ih valjda svaki dan.

Prvi se zvao "Demoni". Sjećam se scene kako neka žena vrti auto i dolazi u dvorac. U dvorcu se nalazi bazen u koji ona upada i tada vidi razna mrtva tijela koja plivaju pod vodom. To je sve čega se sjećam jer su me obavezno nakon neke strašne scene tjerali iz
Sobe van.

U drugom filmu su bili cura i dečko, ona je umrla a on ju nije htio sahraniti. Doslovno se raspadala ali on ju je i dalje ljubio, plesao s njom...

Zna li netko koja bi to 2 filma bila??
danielić is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2024., 00:59   #1215
Quote:
danielić kaže: Pogledaj post
Sjećam se scene kako neka žena vrti auto i dolazi u dvorac. U dvorcu se nalazi bazen u koji ona upada i tada vidi razna mrtva tijela koja plivaju pod vodom. To je sve čega se sjećam jer su me obavezno nakon neke strašne scene tjerali iz
Sobe van.
Možda Castle Freak (1995)
Old 05.08.2024., 15:43   #1216
Dokumentarni film, na YT ima, mislim da je bio na vasem HRT-u, o Svedskoj ili Norveskoj i kako su ljudi udaljeni jedni od drugih, nezaionteresovani cak i za porodicu?

Sloga bice poraz vragu!
Preveza is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2024., 19:32   #1217
Quote:
Preveza kaže: Pogledaj post
Dokumentarni film, na YT ima, mislim da je bio na vasem HRT-u, o Svedskoj ili Norveskoj i kako su ljudi udaljeni jedni od drugih, nezaionteresovani cak i za porodicu?
Pitaš za ime ili preporučuješ film?

Švedska teorija ljubavi/The Swedish Theory of Love, odličan dokumentarac.

https://www.imdb.com/title/tt4716560/
ekaliopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.08.2024., 03:13   #1218
Par puta kad sam bio u bioskopu prethodnih par meseci pre projekcije davala se reklama za sledeći film:
Bogataš pozove mlađe ljude na ostrvo, poslao im je valjda neko pismo. Njihovo je samo da dođu i uživaju. Međutim, kako vreme prolazi, čudne stvari se dešavaju. Neke osobe se razbole itd.

Zna li neko naziv ovog novog filma?
Old 12.08.2024., 08:45   #1219
Blink twice
https://m.imdb.com/title/tt14858658/?ref_=ext_shr_lnk
I mene taj zanima
palonka is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 00:38   #1220
Quote:
palonka kaže: Pogledaj post
To je taj, hvala. Kreće krajem avgusta.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:52.