|
|
23.09.2014., 10:59
|
|
A Million Ticket, Baby
Registracija: Apr 2010.
|
Nasmijano N. možeš li ubaciti koju ideju za Gardu ako se sjećaš jer vozači buseva baš i ne govore svi engleski, a ako nešto zeznem draga će me :bomba:
|
23.09.2014., 12:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
U Malcesine imate i lijepu tvrdjavu uz obalu a u jednoj ulicici imate spomen plocu na latinskom da je tu uhapsen Goethe (ali su ga pustili brzo, sumnjali su da je njemacki spijun). Goethe je tamo volio ljetovati, kao i opcenito njemacki te austrijski knjizevnici na Lago di Garda.
Iz Malcesina odite gore zicarom na Monte Baldo. Moze se i planinariti. Tj. donja postaja je u Malcesine, a imedju najgornje i donje ima jos jedna postaja. Moze se uci na donjoj ili toj srednjoj pa se popeti do kraja. Isto tako i natrag. Cijena i varira o tome. Mislim da je najskuplja bila 18 eura. Mi smo iskemijali/zasarmirali blagajnicu i dobili popust 
Zicara je fora, jer je sva staklena, u nju stane puno ljudi, ali jako je dobro organizirano, te nema cekanja ni kad su najvece ljetne guzve (mi cekali poc.kolovoza max 15min, a stvarno je bilo jako puno ljudi tad). A tokom voznje se ta zicara zarotira 360 stupnjeva  (polako, ne brzo, ne moze ti biti nikako zlo).
A s Monte Balda puca predivan pogled na cijelo Lago di Garda, na Dolomite. Tamo je zimi skijaliste, a inace je idealno za planinarenje, setnje itd. Ima kafica gore i vidikovca.
Zicara se penje negdje do 1800m, a najvisi vrh je oko 2000 m.
http://www.funiviedelbaldo.it/en/
Izmedju Malcesine i Rive je Torbole, surferski raj. tamo uvijek puse vjetar pa ljeti bude jako puno surfera (vise nego u Bolu!), beach bar i taj surferski stimung.
Riva del Garda je lijep grad, ali ga se moze brzo obici. Tamo ima malih ducana sa kožnim stvarima (grad je poznat po glazbenim festivalima i kožnim proizvodima).
3 km od Rive (od obale prema unutra) je prirodna znamenitost Grotta Cascada Varone. To ti je malo neuobicajeno, jer je to vodopad unutar spilje i to visok vodopad. Na zalost, osobno nisam bila tamo, jer nismo stigli (zao mi je kao psu!!), ali smo u Rivi prvi put saznali za to od domacih, pokupili prospekte, raspitivali se (ako cemo opet doci itd)
http://www.italiaparchi.it/parchi-na...&type=paramurl
https://www.youtube.com/watch?v=lSQewnWh6E0
cijene (na njemackom)
http://www.gardasee.de/ausflugsziele...asserfall.html
Iz Garde ima organiziranih odlazaka tamo, busevi
http://www.gardatrentino.it/en/Varon...ll-Lake-Garda/
Inace, Riva je do 1.svj. rata bila Austrija  (na sjev. dijelu Lago di garda jako dobro znaju njemacki a i u juznom, jer su im glavni turisti Austrijanci, Nijemci i Nizozemci, uz Talijane, druge nisam ni vidjela ni cula  ).
i Iz Rive voze brodici/trajekti do ostalih mjesta na Lago di Garda.
Vozi i bus, ja sam ti vec linkala vozne redove buseva, ako se dobro sjecam.
Na potezu zapdne strane izmedju Rive i Salo obrati paznju na parcele s limunima  .
Na tom dijelu ima i puno ducana koje prodaju limoncelo. Meni je to jako fino. 
Gargnano je isto lijepo mjesto, a lijepo je tamo vidjeti Vilu Bettoni.
Proci ces i kraj lijepog mjesta Salo itd. (zanimljiva povijest, ima veze i sa Musollinijem, http://en.wikipedia.org/wiki/Italian_Social_Republic  ), stvarno je lijep gradic.
Od Sala prema Desenzanu je Felice de Benaco, Ispred njega je otocic Isola di Garda (bnajveci otocic Lago di Garde), s prekrasnom palacom i vrtom. To je privatno vlasnistvo, ali se moze turisticki posjetiti. Nije bas jeftino.
Voznja brod, razgled itd 25 eura.
http://www.isoladelgarda.com/lakegarda/The-Island.html
Tu nisam stigla otici, ali smo prosli brodom kraj njega, prekrasno je.
Manerba ti je poznata po arheol.parku Rocca di Manerba. To je na vrhu jednog isturenog rta. Zanimljiv arheopark, nista specijalno, ali to je jedini vidikovac odakle mozes obuhvatiti cijelo Lago di Garda ODOZDO  (kao s Monte Baldo ODOZGO). Naravno, ako je cisto i vedro nebo bez izmaglice.
A par km od Gardalanda imas Villa dei Cedri. To ti je park, ima termalnih jezera, sa gejzirom, ima toplica, ima park za setnju, ma svasta nesto. Bila sam po parku ali nismo se kupali (to sam ostavila za iduci dolazak)  .
http://www.villadeicedri.it/en/lakes/
Da idem s nekim tko hoce bas u Gardaland, ja bih isla tamo na kupanje i gustala bih dok drugi landraju po Gardalandu.
A da ne pricam da imas i shuttle buseva sa Lago di garda do raznoraznih outlet centri, cak do Mantove. 
Ma tamo stvarno imas sto raditi, hoces povijest,gradove, dvorce, kastele, kulturu (manifestacije, festivale, muzeje), prirodne znamenitosti, parkove, toplice, kupanje, zabavu, planinarenje, biciklizam i ostali sportovi itd itd. Mi bili tjedan dana i toliko smo tog vidjeli a i ima jos sto nismo stigli vidjeti a da u Gardalandu ni bili nismo. (od nas 8, 4 nas nije islo, radije smo landrali, a ostalih 4 su tri dana visili u Gardalandu).
Ne brini, mi smo ti isli skroz nepripremljeni do Lago di Garda. Bili smo na moru i u drustvu se netko dosjetio da bi mogli do Gardalanda na 2 dana i za dva dana sjeli u dva auta i otisli. Prvo u Veneciju dva dana, pa do Lago di g. Kad smo dosli tamo i smjestili se, vidjeli smo da ima toliko toga za vidjeti i da je toliko lijepo i da su cijene ok, da smo produzili na jos 5 dana, tako da smo tjedan dana bili (jedan dan smo radili turu Vicenza, Soave, Verona).A nista dosad nismo znali o Lago di Gardi, samo da postoji to jezero  , sve smo na licu mjesta otkrivali i saznavali.
(u tom drustvu sam bila jedina koja razumijem talijanski i njemacki).
Ah, bas mi se sad opet ide tamo, vidim da je super vrijeme tamo (temp oko 23C).
I autom je stvarno najprakticnije, iako javni prijevoz dobro funkcionira.
Zadnje uređivanje nasmijanonebo : 23.09.2014. at 12:47.
|
|
|
23.09.2014., 14:21
|
|
A Million Ticket, Baby
|
free do Mantove? Gdje, gdje?
|
23.09.2014., 14:34
|
|
Registrirani korisnik
|

Od mog cijelog iscrpnog posta, ti se primio Mantove 
Sorry, nisam bila precizna, pricala sam o free shuttle busu do outlet centra kod Mantove.
Nismo isli, ali su nam svugdje dijelili brosure i letke o tome, mislim da sam doma to sacuvala. Sjecam se da su ti busevi isli svakih sat vremena u ljetnoj sezoni.
|
|
|
23.09.2014., 14:57
|
|
A Million Ticket, Baby
|
Računam ako je Mantova free zašto ne? 
Brenzone nam je baza.
Idemo jedan dan za tako da idemo do Limone i Riva del Garda.
Uključeni još Sirmione i Peschiera.
Draga vuče na Sardiniju, a meni se ne da rentati auto na aerodromu, voziti po otoku bez nekih ozbiljnih informacija i mejsta i to u 3x24h za vikend.
Još sam dobio potvrdu od žičare s Monte Balda: la Direzione di quest'azienda ha accolto positivamente la vostra richiesta, e darà disposizione al personale della biglietteria di Malcesine, di consegnarvi n. 2 biglietti gratuiti.
La direzione chiede inoltre la cortesia di volerci inviare o comunicare della pubblicazione che produrrete in merito alla visita presso il nostro impianto.
Certi di aver fatto cosa gradita, si porgono cordiali saluti.
Pretpostavljam da je to mukte.
|
23.09.2014., 16:11
|
|
Registrirani korisnik
|
 da, obje ulaznice mukte te cekaju.
Pa sto si im pisao da ti to daruju? Da si novinar? (to je i cartmanova fora  )
mi smo svugdje free upadali, jedino za Baldo iskemijali popust 50% (nismo glumili novinare).
|
|
|
23.09.2014., 16:14
|
|
A Million Ticket, Baby
|
Cartman je učio od najboljih, a i ja sam imao učitelja kojem sam se zavjetovao na omertu.
|
23.09.2014., 16:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Haha 
Jos cemo mi Hrvati vani doci na glas kao nacija novinara (dva Hrvata, tri novinara  ). Srecom da smo mala nacija. Samo se cudim kako vani puse te fore.
A imam i ja svoje trikove. Nisu novinarskog tipa. Samouka, bez ucitelja, pa se, srecom, nisam morala nikom zakleti, samo sebi. 
|
|
|
23.09.2014., 16:44
|
|
A Million Ticket, Baby
|
Lako je to kad si žena, a još k tome dobar komad onda ti se većina vrata otvara. :mljac:
Ima i drugih fora, ali držim ih za sebe.
Na kraju nagovorio dragu da idemo do Garde. Objasnio joj što to znači u financijama i lijepo pristala.
Garda(land) here we come.
P.S. Rentanje auta na aerodromu, 3 dana po Sardiniji bez nekog plana. "I am to old for this shit."
Na kraju ću postati Trotter i odmarati u ljetovalištima s 4 i više zvijezdica. 
|
24.09.2014., 23:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
što u 4-5 dana vidjeti od Toskane,a da je stvarno lijepo + posjet Modeni i pogledati kako se radi pravi balzamični ocat 
|
|
|
24.09.2014., 23:48
|
|
Izdajica od rodjenja
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
kiksy kaže:
što u 4-5 dana vidjeti od Toskane,a da je stvarno lijepo + posjet Modeni i pogledati kako se radi pravi balzamični ocat 
|
Imas posebnu teme Firenca I Toscana.
Ovakve postove obozavam....idem na destinaciju xy, sto najbitnije najljepse stvarno lijepo whatever trebam vidjeti...pa kako uopce svojevoljno odlucis ici nekud, ako ni ne znas cega tamo ima, lijepog ili po necemu znacajnog, sto bi svakako zelio posjetiti, vidjeti, dozivjeti? Nikad mi to nece biti jasno....
|
|
|
28.09.2014., 01:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
mirjam kaže:
Imas posebnu teme Firenca I Toscana.
Ovakve postove obozavam....idem na destinaciju xy, sto najbitnije najljepse stvarno lijepo whatever trebam vidjeti...pa kako uopce svojevoljno odlucis ici nekud, ako ni ne znas cega tamo ima, lijepog ili po necemu znacajnog, sto bi svakako zelio posjetiti, vidjeti, dozivjeti? Nikad mi to nece biti jasno....
|
A ti si ovdje za savjete ili samo za kritike 
Pitao sam što je pod must za pogledati u tih sažetih 4-5 dana..znači koje gradove,i mjesta,i što nije za propustiti za prvi posjet..
ne,nemamo još dogovoreno gdje ćemo odsjesti,zato i kalkuliramo još sa mjestima..
al najbitnije je filozofirat 
|
|
|
01.11.2014., 14:33
|
|
Day-Z
Registracija: Oct 2010.
|
Uskoro putujem za Torino, na tjedan dana. Imat ću poslijepodneva slobodna pa me zanima što vrijedi obići, posjetiti? Neke muzeje, crkve, trgove, parkove? Neki shopping?
Svi prijedlozi dobrodošli 
|
|
|
29.12.2014., 19:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
CakanoAlen kaže:
Pozdrav. Zanima me kako putovati 
Znači imam u planu "istražiti" Italiju (koliko je moguće) kroz par dana.
Dilema je koristiti putničke agencije ili ići na neki solo način, za kojeg ne znam.
Upoznat sam s time da agencije nisu najbolje, ali nije mi jasno kako da drugačije odem, a da ne koristim automobil?
|
Ja sam potpuno odjebao agencije sad manje vise planiram svako putovanje sam i informiram se ili preko foruma ili preko blogova sto vidjeti gdje su najbolji hoteli i slicno.
Bar sto se tice italije imas gomilu izvora sa kojima mozes dobro isplanirati putobvanje.
Sto se tice hotela koritim booking.com s kojim sam imaodlicno iskustvo svaki put dobijes vrlo povoljnu cijenu za hotel ponuda hotela je ogromna i ako zajebu stvarno ti refundiraju i jos imaju jako dobru podrsku.
Ne vidim nikakvu dodanu vrijednost agencije u destinaciji kao sto je italija tj. destinaciji koja je blizu.
Par izvora Sicilija Toskana Venecija
|
|
|
08.02.2015., 18:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
@NN
Imaš li neki prijedlog za 3-4 dana Dolomita?
Slijećemo u VCE.
VCE= Venecija, ne WC.
|
|
|
08.02.2015., 22:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Bas u planine ili te zanimaju mjesta/gradovi?
|
|
|
09.02.2015., 12:01
|
|
Registrirani korisnik
|
što god misliš da je zanimljivo.
Čak su mi planine iznad 2000m visine fora.
Oduševili se na Monte Baldo.
|
|
|
09.02.2015., 13:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma da, bas mi je drago za Monte Baldo.
Di ste jos bili na tom izletu osim Monte Balda, sto vam se jos svidjelo od Lago di Garde?
Zadnje uređivanje nasmijanonebo : 09.02.2015. at 13:51.
|
|
|
09.02.2015., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Svugdje po malo. Riva del Garda je bila jako lijepa.
Manje više sam u 2 navrata obišao sve. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:29.
|
|
|
|