Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
18.10.2011., 15:15
|
|
Cenzurirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
sick.am kaže:
Nema problema Josipe. Evo, sutra popodone ću ti odgovoriti sa malo dužim izvještajem kao i svim ostalima koji su zainteresirani. Sad sam na poslu.
Malo sam zbunjen na tvoju tvrdnju da si dobio pristupnicu na mail, zvuči mi kao da ti je netko nezeljeno poslao. Mogao si je dobiti samo ako si je tražio ili ako ti je netko od frendova poslao. Nitko iz udruge nije spamao okolo.
u međuvremenu predlažem da proučiš što je napisano na web siteu udruge, mislim da se tu trenutno najbolje može vidjeti što je dosad učinjeno a update dolazi sutra.
|
U redu sutra očekujem odgovor.
Pristupnicu sam zatražio ja, jer sam se želio solidirati s ostalim ljudima, pa sam mislio što više ljudi to bolje, ali pošto je trebalo platiti odustao sam, jer eto ne znam kome ni zašto bi išli ti novci, a do dan danas po mojim saznanjima ništa nije učinjeno za te ljude, daj bože da sam u krivu. Jedan moj prijatelj i dalje jedva otplaćuje stambeni kredit u CHF koji je uzeo 2006. sa 3000 kn. je došao do cca. 5000 kn.
|
18.10.2011., 15:53
|
|
Otpisani
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
Josip4 kaže:
U redu sutra očekujem odgovor.
Pristupnicu sam zatražio ja, jer sam se želio solidirati s ostalim ljudima, pa sam mislio što više ljudi to bolje, ali pošto je trebalo platiti odustao sam, jer eto ne znam kome ni zašto bi išli ti novci, a do dan danas po mojim saznanjima ništa nije učinjeno za te ljude, daj bože da sam u krivu. Jedan moj prijatelj i dalje jedva otplaćuje stambeni kredit u CHF koji je uzeo 2006. sa 3000 kn. je došao do cca. 5000 kn.
|
Eto tvoj prijatelj daje svaki mjesec banci 2000kn a nezna zašto a tebi je teško dati 30kn godišnje i time podržati nešto što bi moglo biti na dobrobit kompletnog društva.
Nije ti dovoljno to što su dvije banke u zadnja 2 mjeseca ponudile kredite u kunama s prihvatljivom kamatnom stopom? nije ti dobar podatak da je jedna leasing kuća ponudila leasing u kunama s povoljnom kamatnom stopom?
Na televizijama i svim medijima se cijelo vrijeme priča o tom problemu, misliš da se to događa samo od sebe (sinoć je bila odlična emisija puls nacije ako nisi pratio)?
|
|
|
18.10.2011., 17:59
|
|
Cenzurirani korisnik
|
Quote:
sick.am kaže:
Eto tvoj prijatelj daje svaki mjesec banci 2000kn a nezna zašto a tebi je teško dati 30kn godišnje i time podržati nešto što bi moglo biti na dobrobit kompletnog društva.
Nije ti dovoljno to što su dvije banke u zadnja 2 mjeseca ponudile kredite u kunama s prihvatljivom kamatnom stopom? nije ti dobar podatak da je jedna leasing kuća ponudila leasing u kunama s povoljnom kamatnom stopom?
Na televizijama i svim medijima se cijelo vrijeme priča o tom problemu, misliš da se to događa samo od sebe (sinoć je bila odlična emisija puls nacije ako nisi pratio)?
|
I što tim ljudima znači to što neka banka nudi kredit u kunama kad oni već imaju isti u CHF, a konverzija je ne isplativa većini zaduženih u francima.
Ja ti želim reći da on plaća tih cca. 2000 kn više, ali još nitko nije ništa učinio da se to smanji, jedino tko je nekaj poduzeo je sama Švicarska.
Nemoj me krivo shvatiti, ali meni to liči na kao da ja sada obećam da ću svima zaduženim u CHF pomoći, ljudi će mi plaćati lovu, a kasnije će biti: "nažalost nismo uspjeli ništa napraviti", a ja ću sebe osigurati u materijalnom smislu.
Stvarno volio bih da sam u krivu i da to nije tako, ali u državi gdje ne možeš ništa naplatiti, gdje svatko svakom duguje, gdje ima tisuće prevaranata...., ne mogu biti baš optimističan.
Glede te udruge za sada još nisam našao ništa gdje bi pisalo udruga F. snizila tečej, udruga F. postigla dogovor..., ponovno kažem, volio bih da sam u krivu, ali nažalost ova država ovisi o bankama, banke su te koje određuju tok stvari, banke imaju državu u šaci, tako da su male šanse da vi nešto uspijete, ali želim vam sreću.
|
18.10.2011., 20:54
|
|
Otpisani
|
Quote:
Josip4 kaže:
I što tim ljudima znači to što neka banka nudi kredit u kunama kad oni već imaju isti u CHF, a konverzija je ne isplativa većini zaduženih u francima.
Ja ti želim reći da on plaća tih cca. 2000 kn više, ali još nitko nije ništa učinio da se to smanji, jedino tko je nekaj poduzeo je sama Švicarska.
Nemoj me krivo shvatiti, ali meni to liči na kao da ja sada obećam da ću svima zaduženim u CHF pomoći, ljudi će mi plaćati lovu, a kasnije će biti: "nažalost nismo uspjeli ništa napraviti", a ja ću sebe osigurati u materijalnom smislu.
Stvarno volio bih da sam u krivu i da to nije tako, ali u državi gdje ne možeš ništa naplatiti, gdje svatko svakom duguje, gdje ima tisuće prevaranata...., ne mogu biti baš optimističan.
Glede te udruge za sada još nisam našao ništa gdje bi pisalo udruga F. snizila tečej, udruga F. postigla dogovor..., ponovno kažem, volio bih da sam u krivu, ali nažalost ova država ovisi o bankama, banke su te koje određuju tok stvari, banke imaju državu u šaci, tako da su male šanse da vi nešto uspijete, ali želim vam sreću.
|
Mislim da brkaš osnovne pojmove.
Neće udruga smanjiti tečaj niti kamatu niti donijeti zakon. To može napraviti samo banka ili država. Udruga je veća količina građana koja se bori za isti cilj i svojim djelovanjem se bori za taj cilj. Što više ljudi i što veća sila, to veći pritisak, to veća šansa da banka ili država nešto napravi za ostvarenje cilja.
Možeš se ti pokušati boriti i sam, nekažem, ali efekt je puno manji a uložena energija puno veća.
Ako se i nešto dogodi, vjeruj mi, neće pisati da je udruga F. nešto napravila, nego će pisati: Ta i ta je u dogovoru s direktorima Tim i Tim dogovorila smanjenje kamata za 50% kako bi pomogla velikoj količini građana u problemima i ispravila nepravdu.
Jasno ti je tko je Ta i Ti.
Fine for me, meni se živo fućka za promociju bitan mi je cilj.
|
|
|
18.10.2011., 20:57
|
|
Ponekad nisam na forumu
Registracija: Oct 2010.
|
Josip pobogu ti si bar razuman, nemres ocekivati od udruge stare pola godine da ponisti ono kaj su truli bankari gradili dvadesetak, posebno aktivno zadnjih deset godina?Mogu jedino to napravit da im se da volja da izmjene zakone kak im pase al to sumnjamo nekak jel tak, nemres ocekivat cuda.tim vise kaj i sam kazes , daje frend 2000 kuna vise nego sto je rata trebala bit, i to svaki mjesec i nema tu nikakve pomoci, 30 kn za udrugu koja bar ima inicijativu sprijeciti takve situacije mislim da je kap u moru.
|
|
|
18.10.2011., 21:21
|
|
Cenzurirani korisnik
|
Quote:
sick.am kaže:
Mislim da brkaš osnovne pojmove.
Neće udruga smanjiti tečaj niti kamatu niti donijeti zakon. To može napraviti samo banka ili država. Udruga je veća količina građana koja se bori za isti cilj i svojim djelovanjem se bori za taj cilj. Što više ljudi i što veća sila, to veći pritisak, to veća šansa da banka ili država nešto napravi za ostvarenje cilja.
Možeš se ti pokušati boriti i sam, nekažem, ali efekt je puno manji a uložena energija puno veća.
Ako se i nešto dogodi, vjeruj mi, neće pisati da je udruga F. nešto napravila, nego će pisati: Ta i ta je u dogovoru s direktorima Tim i Tim dogovorila smanjenje kamata za 50% kako bi pomogla velikoj količini građana u problemima i ispravila nepravdu.
Jasno ti je tko je Ta i Ti.
Fine for me, meni se živo fućka za promociju bitan mi je cilj.
|
A kaj da kažem, mogu vam samo poželjeti sreću, ali na banke nikakva udruga ne može utjecati, bilo bi dobro da može. U prvoj firmi radili smo neke poslove za banke, pa znam kako neke stvari funkcioniraju, radio sam i sa tajkunima, političarima... Banke u HR su moćnije nego sama država, a mi živimo u državi gdje država ovisi o bankama, to ti treba govoriti koliku bankari imaju moć.
Jeste li kada pitali banke zašto su 2007. kad je CHF lagano počeo stagnirati 3 puta dizali kamate uz opravdanje zbog pada tečaja CHF, a kad je on počeo rasti, kamate ostale iste. Banke su legalni kamatari i ništa drugo.
Očekujem sutra tvoj konkretan odgovor na ona gore pitanja.
Quote:
MMachéte kaže:
Josip pobogu ti si bar razuman, nemres ocekivati od udruge stare pola godine da ponisti ono kaj su truli bankari gradili dvadesetak, posebno aktivno zadnjih deset godina?Mogu jedino to napravit da im se da volja da izmjene zakone kak im pase al to sumnjamo nekak jel tak, nemres ocekivat cuda.tim vise kaj i sam kazes , daje frend 2000 kuna vise nego sto je rata trebala bit, i to svaki mjesec i nema tu nikakve pomoci, 30 kn za udrugu koja bar ima inicijativu sprijeciti takve situacije mislim da je kap u moru.
|
Ma sve ja razumijem, ali ti velim nikakva udruga ne može utjecati na banke, to bi mogla jedino država uz pomoć udruge, ali i sam zanš da su državi glede banaka ruke vezane.
Ja gledam na to ovako, ja sam tebi posudio 10 000 CHF, ja očekujem da mi i ti vratiš tih 10 000 CHF, mene ne zanima dali će na dan povratka 10 000 CHF biti 50 000 ili 500 000 kn, ja želim samo 10 000 CHF.
I sam sam izgubio dosta novca na svojem kreditu, trebao sam tada znati čim se banke trude da uzmeš kredit u CHF da tu nešto smrdi, ali mala kamata, manja rata, sve je to bilo primamljivo, no ne zadugo.
Ovih 30 kn. nije puno, 2-3 kave ili nekom kutija ili dvije cigareta, ali eto pošto znam 99% kakav će biti ishod toga zanima me kuda odlazi tih 30 kn ili više i na što se troši. Uvijek je bilo i bit će dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Stari ljudi su imali i poslovicu "dug nije dobar drug" 
|
18.10.2011., 21:32
|
|
Otpisani
|
Quote:
Josip4 kaže:
Ovih 30 kn. nije puno, 2-3 kave ili nekom kutija ili dvije cigareta, ali eto pošto znam 99% kakav će biti ishod toga zanima me kuda odlazi tih 30 kn ili više i na što se troši. Uvijek je bilo i bit će dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Stari ljudi su imali i poslovicu "dug nije dobar drug" 
|
Ovako od oka otišlo je dosad na nekoliko stotina kuna bonova za mobitel koji koristi predsjednik odnosno onaj tko je dežuran na mobitelu (mobitel je doniran + nekoliko stotina kuna bonova direktna donacija), i na nekoliko putnih naloga u svrhu dolaska koordinatora na sastanke + odlasci na osnivanja podružnica.
Potpuni financijski izvještaj troškova će dobiti članovi jednom godišnje, pa ako nisi član, sori...
ako ništa ni ne napravimo ili napravimo pa skužimo da je ostalo love, ostatak će valjda ići na feštu za članove ili za dobrotvorne svrhe. ovisno o rezultatu.n 
|
|
|
18.10.2011., 21:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Josip4 kaže:
Ja gledam na to ovako, ja sam tebi posudio 10 000 CHF, ja očekujem da mi i ti vratiš tih 10 000 CHF, mene ne zanima dali će na dan povratka 10 000 CHF biti 50 000 ili 500 000 kn, ja želim samo 10 000 CHF.
|
Ti nisi nikome posudio 10000 CHF, nego 500000 KN, što je eto, igrom slučaja, tada vrijedilo 10000 CHF. To će vrijediti u trenutku vraćanja 500000 + kamata, potencijalno u €, a baš me briga koliko će to biti u CHF.
Tvoja pretpostavka bi bila točna da se nalazimo u Švicarskoj. Naravno, točna je i za naše vrle bankare...
|
18.10.2011., 21:54
|
|
Cenzurirani korisnik
|
Quote:
sick.am kaže:
Ovako od oka otišlo je dosad na nekoliko stotina kuna bonova za mobitel koji koristi predsjednik odnosno onaj tko je dežuran na mobitelu (mobitel je doniran + nekoliko stotina kuna bonova direktna donacija), i na nekoliko putnih naloga u svrhu dolaska koordinatora na sastanke + odlasci na osnivanja podružnica.
Potpuni financijski izvještaj troškova će dobiti članovi jednom godišnje, pa ako nisi član, sori...
ako ništa ni ne napravimo ili napravimo pa skužimo da je ostalo love, ostatak će valjda ići na feštu za članove ili za dobrotvorne svrhe. ovisno o rezultatu.n 
|
I na kraju se sve svodi na to da odabrani imaju besplatne pozive, zarađuju na putnim troškovima, dobro jedu i piju..., možda jako griješim, ali znam kamo su otišli neki novci raznih donacija i sl., kako se nabijaju troškovi, a sve to raja financira kroz razne humanitarne programe. Kad se u nekom gradu održavao jedan humanitarni sajam xyz stvari, ja sam samo izvršio uslugu prijevoza, dobro zaradio, dobro pojeo i popio..., uglavnom malo tko pazi na "tuđe novce" nije se štedjelo na ničem, a tko zna kuda su otišli i novci od prodaje, barem dio njih.
Uglavnom bez obzira jel se radi o udruzi ili nečem trećem, ako bi ikad u životu nešto donirao, pomogao..., nikad to nebi bio gotov novac, nego bi osobno kupio neku stvar tome kome je potrebna. Možda sam u velikoj zabludi, ali nagledao sam se svega i svačega i pušem i na hladno.
|
18.10.2011., 21:59
|
|
Cenzurirani korisnik
|
Quote:
the.elles.d kaže:
Ti nisi nikome posudio 10000 CHF, nego 500000 KN, što je eto, igrom slučaja, tada vrijedilo 10000 CHF. To će vrijediti u trenutku vraćanja 500000 + kamata, potencijalno u €, a baš me briga koliko će to biti u CHF.
Tvoja pretpostavka bi bila točna da se nalazimo u Švicarskoj. Naravno, točna je i za naše vrle bankare...
|
Djelomično točno, banke su se zadužile kod svojih stranih banaka u CHF, jer su se tada u njima mogle jeftinije zaduživati, a građanima su isplaćivali kune, a na papiru su vračali CHF.
Znači u ugovoru je stajalo da sam ja tebi posudio 10 000 CHF, ali na dan kad sam ti posuđival novce ja sam to pretvoril u kune i tebi isplatio 50 000 kn., a ti si po otplatnoj tablici otplaćival CHF, a ne kune.
Znači banke su zaradile na kamatama i tečaju, ali je činjenica da su se iste vani zadužile u CHF.
|
18.10.2011., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Quote:
Josip4 kaže:
I na kraju se sve svodi na to da odabrani imaju besplatne pozive, zarađuju na putnim troškovima, dobro jedu i piju..., možda jako griješim, ali znam kamo su otišli neki novci raznih donacija i sl., kako se nabijaju troškovi, a sve to raja financira kroz razne humanitarne programe. Kad se u nekom gradu održavao jedan humanitarni sajam xyz stvari, ja sam samo izvršio uslugu prijevoza, dobro zaradio, dobro pojeo i popio..., uglavnom malo tko pazi na "tuđe novce" nije se štedjelo na ničem, a tko zna kuda su otišli i novci od prodaje, barem dio njih.
Uglavnom bez obzira jel se radi o udruzi ili nečem trećem, ako bi ikad u životu nešto donirao, pomogao..., nikad to nebi bio gotov novac, nego bi osobno kupio neku stvar tome kome je potrebna. Možda sam u velikoj zabludi, ali nagledao sam se svega i svačega i pušem i na hladno.
|
Tebi je neke stvari stvarno teško objasniti. Nitko nema besplatne pozive, niti itko zarađuje na putnim troškovima jer se refundira samo gorivo, bez autoceste i ikakvih dnevnica!!! NITKO ne jede i ne pije za Udrugine novce jer klopu plaća svatko sam. Mi jako pazimo na tuđe novce a to će se itekako vidjeti u financijskom izvješću.
I molim te da nas više ne prozivaš za nešto što neznaš.
|
|
|
18.10.2011., 22:06
|
|
Otpisani
|
Quote:
Josip4 kaže:
I na kraju se sve svodi na to da odabrani imaju besplatne pozive, zarađuju na putnim troškovima, dobro jedu i piju..., možda jako griješim, ali znam kamo su otišli neki novci raznih donacija i sl., kako se nabijaju troškovi,
|
ja tebe zbilja ne kontam što je tvoj cilj? dokazati da su svi ljudi loši i da je čovjek čovjeku vuk? tko je rekao da jedu i piju? kakvi privatni razgovori?
nije ni jedan kafa potrošena na račun članstva a troškovi se računaju 1kn/km što je maltene 0 da se pokrije gorivo. mobitel je poklonio jedan od osnivača udruge jer mu netreba. ja sam iz svog džepa kao i nekoliko osnivača udruge dao za bonove da se može zvati po kojekakvim gradskim uredima i novinama s tog mobitela.
Zbog takvih ponekad izgubim volju da išta korisno radim al onda se sjetim da ima onih koji to jedva čekaju.
gle ako radiš u državnoj firmi pa si navikao da se jedu šanpjeri i janjetina na teret poreznih obveznika, to je tvoj problem. ovdje se to neradi! i nemoj molim te više ništa komentirati jer takvi komentari i tojoš nekoga tko nije ni pročitao sadržaj web stranica udruge nisu zaslužili da trošim svoje vrijeme.
Zadnje uređivanje sick.am : 18.10.2011. at 22:19.
|
|
|
18.10.2011., 22:10
|
|
Cenzurirani korisnik
|
Quote:
brzitom kaže:
Tebi je neke stvari stvarno teško objasniti. Nitko nema besplatne pozive, niti itko zarađuje na putnim troškovima jer se refundira samo gorivo, bez autoceste i ikakvih dnevnica!!! NITKO ne jede i ne pije za Udrugine novce jer klopu plaća svatko sam. Mi jako pazimo na tuđe novce a to će se itekako vidjeti u financijskom izvješću.
I molim te da nas više ne prozivaš za nešto što neznaš.
|
Ne prozivam ja nikog, nego prije no što sam za sebe počeo raditi radio sam u dvijema velikim tvrtkama pa se eto nagledao svega i znam kako stvari funkcioniraju.
Krivo si shvatio, nikoga ja ne prozivam, nego eto mene, a i ostale ovdje forumaše zanima na što se troši lova, a ako je to tajna sve je jasno.
Ako stvarno radite i trošite tako kako si napisao ja vam skidam kapu, bit će te među prvim udrugama koja je pametno potrošila novac. Znači ako idete u Rijeku na sastanak ne isplaćujete si 2 kn po KM., nego samo trošak goriva cca. 300 kn. i ne jedete na račun udruge?
|
18.10.2011., 22:16
|
|
Cenzurirani korisnik
|
Quote:
sick.am kaže:
ja tebe zbilja ne kontam. tko je rekao da jedu i piju?
nije ni jedan kafa potrošena na račun članova a troškovi se računaju 1kn/km što je maltene 0 da se pokrije gorivo.
gle ako radiš u državnoj firmi pa si navikao da se jedu šanpjeri na teret poreznih obveznika, to je tvoj problem. ovdje se to neradi! i nemoj molim te više ništa komentirati jer takvi nisu zaslužili da trošim svoje vrijeme.
|
Svaka čast.  Pošteno.
Neznam zašto se prema meni odnosite napadački, ja sam samo tražio odgovore na ona pitanja, a vjerujem da isti zanimaju i ostale forumaše. Moje namjere nisu loše, što više možda vam mislim i pomoći, ali zanimale su me neke stvari na koje sam tražio odgovore i ni u kojem slučaju nisam nikoga za ništa optužio, nego sam samo iznio svoje iskustvo sa raznim humanitarnim "feštama" i sa raznim udrugama. Inače kad sam vidio te predsjednike nekih udruga povračalo mi se na što troše lovu i kako žive na tuđi račun, al eto drago mi je ako vi niste jednih od njih. 
|
18.10.2011., 22:22
|
|
Otpisani
|
Quote:
Josip4 kaže:
Svaka čast.  Pošteno.
Neznam zašto se prema meni odnosite napadački, ja sam samo tražio odgovore na ona pitanja, a vjerujem da isti zanimaju i ostale forumaše. Moje namjere nisu loše, što više možda vam mislim i pomoći, ali zanimale su me neke stvari na koje sam tražio odgovore i ni u kojem slučaju nisam nikoga za ništa optužio, nego sam samo iznio svoje iskustvo sa raznim humanitarnim "feštama" i sa raznim udrugama. Inače kad sam vidio te predsjednike nekih udruga povračalo mi se na što troše lovu i kako žive na tuđi račun, al eto drago mi je ako vi niste jednih od njih. 
|
pa ti cijelo vrijeme napadaš a ja spuštam loptu.
btw, nevolim ikome ostati dužan pa onda je pitanje ko će prvi stati 
|
|
|
18.10.2011., 22:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Naažalost, pred kraj rujna sam konačno kolabirao i morao sam dati ostavku na mjesto predsjednika udruge.
Početkom rujna me hitna odvezla u jutro u 7 sati u bolnicu Sv. duh.
Dijagnoza: iscrpljenost i kronična neispavanost.
Još sam neko vrijeme bio aktivan kao predsjednik ali stvari nisu išle svojim tempom.
Godišnji sam potrošio na udrugu,registracija, silna papirologija, balon krediti, dnevno sam znao davati po 10 - 12 intervjua i za TV, i za radio i za internet portale i za kokalne medie širom hrvatske...
Valjda je sve to bilo previše i na kraju sam "pukao"
U udruzi su bili i još uvijek jesu puni razumijevanja za moje stanje duha i tijela.
Zamijenili su me ljudi mlađi od mene, elokventniji, tolerantniji, obrazovaniji, virtuozi informatičkih tehnologija...
Sutra je presica, najznačajnija do sada, sve su napravili sami bez mene i na tome kolegicama i kolegama veliko hvala!
Ja više ne mogu: ima posao, familiju, privatne obaveze ponešto vlastitih problema - ipak sam dobrano zagazio u peto desetljeće života.
Udruga je prešla sa predsjedničkog modela koji je svoje odradio na model direktne demokracije i taj model mi se jako dopada.
Nikad nisam imao nikave političke ni bilo kakve druge ambicije i mirne savjesti sam se povukao, ekipa koja me je naslijedila će značajno bolje voditi udrugu jer više neće postojati "usko grlo" kao što je funkcija predsjenika i koja ograničava djelovanje udruge.
Poduprite kolegice i kolege iz udruge kao što ste i mene podupirali!
Ja ostajem aktivan u udruzi ali sa značajno manjom ulogom nego do sada.
Udruga je postavljena na noge, postali smo ozbiljni za medije... ja dalje ne mogu, neka nastupe mlade snage!
Sve vas volim i poštujem: Domar!   
|
|
|
18.10.2011., 22:36
|
|
Cenzurirani korisnik
|
Quote:
sick.am kaže:
pa ti cijelo vrijeme napadaš a ja spuštam loptu.
btw, nevolim ikome ostati dužan pa onda je pitanje ko će prvi stati 
|
Dobro odustajem, ali zanimaju me oni odgovori koje si mi obećao za sutra, da vidim u kojem smjeru napredujete kao udruga.
Već sam rekao svaka čast ako stvarno računate kunu po km., nema na računu večera u skupim restoranima i sl.
U slučaju da se i desi da na kraju ostane novca, dva puta razmislite kome bi on išao, ako nekom mislite pomoći, recimo nekom domu za nezbrinutu djecu i sl. učinite to kroz igračke i sl., novac često završi u krivim rukama, ne sve ali dobar dio.
Pošto znam kako bankari funkcioniraju ne mogu biti optimističan, ali ako stvarno imate ozbiljne namjere uhvatiti se u koštac sa njima mogu vam samo reći, sretno vam bilo.
|
18.10.2011., 22:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Josip4 kaže:
Dobro odustajem, ali zanimaju me oni odgovori koje si mi obećao za sutra, da vidim u kojem smjeru napredujete kao udruga.
Već sam rekao svaka čast ako stvarno računate kunu po km., nema na računu večera u skupim restoranima i sl.
U slučaju da se i desi da na kraju ostane novca, dva puta razmislite kome bi on išao, ako nekom mislite pomoći, recimo nekom domu za nezbrinutu djecu i sl. učinite to kroz igračke i sl., novac često završi u krivim rukama, ne sve ali dobar dio.
Pošto znam kako bankari funkcioniraju ne mogu biti optimističan, ali ako stvarno imate ozbiljne namjere uhvatiti se u koštac sa njima mogu vam samo reći, sretno vam bilo.
|
Nema večera u skupim restoranima, nije za vjerovati! 
|
|
|
18.10.2011., 23:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
nevjerovatno u sta se ovo pretvorilo!
@josipe zar ti zaista mislis da ti ljudi lumpuju od clanarina?????
@udrugo jedino sta vam zamjeram je ta stalna agresivnost. izgubili ste "srce" mogucnost solidarnosti.
postali ste agresivni a nazaloste neucinkoviti prema van.
shvatite da nije stvar u tih JJJJbebih 30kn.....
stvar je u tome da ste nedostupni SVIMA.
netko je lijepo rekao da bi neke osnovne informacije mogli podjeliti sa svima.
bili ste mi puno simpaticniji kada ste se veselili samim postupkom osnivnja udruge i izradom obicnog ziga.
ne zabijam vam kajlu ako ce mi trebati pomoc gdje bi me konkretno savjetovali javiti cu se jer jos uvijek vjerujem u vas.
nadam se da to i jedan neclan udruge moze traziti ili ne?
|
|
|
19.10.2011., 01:38
|
|
Otpisani
|
Quote:
filter kaže:
nevjerovatno u sta se ovo pretvorilo!
@josipe zar ti zaista mislis da ti ljudi lumpuju od clanarina?????
@udrugo jedino sta vam zamjeram je ta stalna agresivnost. izgubili ste "srce" mogucnost solidarnosti.
postali ste agresivni a nazaloste neucinkoviti prema van.
shvatite da nije stvar u tih JJJJbebih 30kn.....
stvar je u tome da ste nedostupni SVIMA.
netko je lijepo rekao da bi neke osnovne informacije mogli podjeliti sa svima.
bili ste mi puno simpaticniji kada ste se veselili samim postupkom osnivnja udruge i izradom obicnog ziga.
ne zabijam vam kajlu ako ce mi trebati pomoc gdje bi me konkretno savjetovali javiti cu se jer jos uvijek vjerujem u vas.
nadam se da to i jedan neclan udruge moze traziti ili ne?
|
kritika je vjerojatno na mjestu. neki od nas su se gadno istrošili u ova dva mjeseca pa smo nešto i previdjeli. al kad vidim ovakve postove kao od josipa pitam se što smo pisali proteklih tri mjeseca na ovom forumu kad dobijamo takve komentare. to je valjda signal da nonstop moraš brbljati nešto, barem besmislice.
u svakom slučaju, što se tiče Zagreba, od idućeg ponedjeljka počinjemo s otvorenim vratima udruge.
Naime, općina Trešnjevka jug nam je dodijelila prostor u Hrgovićima 57a ( http://g.co/maps/d49p4 ) na korištenje PONEDJELJKOM od 18:00 do 20:00.
Stoga pozivam da dođete već u idući ponedjeljak 24.10.2011. u recimo 18:15 na prvi otvoreni sastanak. Bit će prisutno nekoliko članova pokretača udruge, vjerojatno i netko iz pravnog tima pa može pitanja i prijedlozi.
Prostorija je kapaciteta cca 30-tak osoba.
poslije možemo i na cugu kod medenog al svako plaća svoje 
Zadnje uređivanje sick.am : 19.10.2011. at 01:47.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:36.
|
|
|
|