Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija

Televizija Sve što trebam jest komad kruha i TV
Podforumi: Serije, Sapunice, Turske serije, Reality TV, Eurosong, Igre & ostalo (Eurosong)

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.10.2020., 21:36   #1201
Za 30 kn vise dobis strong koji je puno bolji uredjaj
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 21:47   #1202
U kojem smislu bolji?
Šta daje više/bolje?

“I regret nothing. The end.”
Ron Swanson
Violently happy is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 21:51   #1203
Ma svi su uređaji priblizno isti sve je to made in kina al nitko da ne skuzi da je to dvb t2 smece. Slika jr mozda malo boljs ali zvuk je uzasan doslovce kad dugo slusas tv pocnes biti depresivan ne kuzim kako ljudi to uopce ne primjete ...uzas.
Zoky123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 21:55   #1204
Quote:
Violently happy kaže: Pogledaj post
Ja sam svojima kupila vivax (ne znam koji model) za 190 kn.
Lik u dućanu mi je rekao da je to sasvim ok prijemnik i da nema potrebe kupovati skuplje prijemnike.
U početku su se miješali programi, nestajala slika, zamrzavalo se, ali otkad se našoj regiji prešlo na hd, sve radi kako treba.

Jedini minus (zasad) je super mini daljinski.

Ja sam imao Vivaxe, kada se prešlo na DVB-T, 2010. su koštali 189 kn, jedan je radio 8 i pol godina, drugoga sam ispravnog maknuo nakon pola godine jer sam tada kupio TV. Meni je Vivax na početku znao zaštekati, pa sam ga morao ugasiti i opet upaliti, kasnije je bilo sve u redu. Koristio sam prastaru okruglu antenu i čak sam ulovio i austrijske kanale, ali ih nisam mogao gledati jer je bio MPEG-4.

Ne znam što ću sada od DVB-T 2/HEVC receivera kupiti za LCD Samsung LE32C450 (2010. godište, DVB-T MPEG 4, ima i HDMI) i CRT Sony Trinitron (72 cm, 2004. godište, ima scart), snimanje mi ne treba, samo da se može gledati (naravno, na Samsungu u HD kvaliteti).

Sa Samsungovim TV-om i sobnom antenom s pojačalom Infinity LX 5 (stara 10 godina) sam znao uloviti i austrijske kanale (23. i 26. kanal), baš me zanima da li ću što uloviti s tom istom antenom i DVB-T 2/HEVC receiverom, osim MUX-a M1 i M2 s Ivanšćice.
teletubiess is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 22:06   #1205
Ja se stvarno ne kužim, ali dosta ljudi mi je reklo da je najbolje kupiti onaj u t-comu koji ima i evo tv besplatno na 3 mjeseca , ali ne zbog toga, nego zato što... ne znam zašto.

Umalo sam išla to kupiti mojima, jer sam mislila da ovi vivaxi ne vrijede ni kurac od ovce, ali evo, otkad se u našoj regiji prešlo na hd, sve je odlično.

Ron Swanson
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 22:08   #1206
Quote:
frenchkey kaže: Pogledaj post
Evo programe takoder neda snimati u promo periodu, to se može kasnije ako se odlucite na pretplatu.
EVO TV programe ne možeš snimati nikako

Quote:
U kojem smislu bolji?
Šta daje više/bolje?
Pretpostavljam da je @Intel_85 mislio na Stronga 8541 - on je iz te cjenovne kategorije. Za tebe pretpostavljam da si kupila Vivax 181. Imao sam ih prilike oba isprobati (čak istovremeno). Razlika ima - prva je zvuk koji je na Strongu puno bolje kvalitete, ali to možeš skužiti tek kad ih slušaš istovremeno, a i daljinski od Stronga je primjerene veličine, grafičko sučelje je puno ljepše na Strongu, a ima i prekidač na sebi u slučaju da ga treba resetirati. Jedina mana navedenog Stronga (8541) je što se stvarno poprilično grije, za razliku od Vivaxa. No, ja bih uvijek uzeo Stronga. Nemoj nakon ovog misliti da si pogriješila - ja bih ga bio sačuvao za sebe, ali je došla susjeda sa 150 kn u ruci i zamolila me da joj kupim neki prijemnik, a kako sam Vivaxa na nekoj akciji u Kauflandu platio točno toliko...rekoh, evo već sam kupio
bombardix is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 22:30   #1207
Quote:
bombardix kaže: Pogledaj post
Pretpostavljam da je @Intel_85 mislio na Stronga 8541 - on je iz te cjenovne kategorije. Za tebe pretpostavljam da si kupila Vivax 181. Imao sam ih prilike oba isprobati (čak istovremeno). Razlika ima - prva je zvuk koji je na Strongu puno bolje kvalitete, ali to možeš skužiti tek kad ih slušaš istovremeno, a i daljinski od Stronga je primjerene veličine, grafičko sučelje je puno ljepše na Strongu, a ima i prekidač na sebi u slučaju da ga treba resetirati. Jedina mana navedenog Stronga (8541) je što se stvarno poprilično grije, za razliku od Vivaxa. No, ja bih uvijek uzeo Stronga. Nemoj nakon ovog misliti da si pogriješila - ja bih ga bio sačuvao za sebe, ali je došla susjeda sa 150 kn u ruci i zamolila me da joj kupim neki prijemnik, a kako sam Vivaxa na nekoj akciji u Kauflandu platio točno toliko...rekoh, evo već sam kupio
Ok, znam da ima boljih od ovog što sam ja kupila, čitam svašta nešto i tako to.
Ali mojima je sve ok, slika im je dobra, zvuk dobar, ne žale se.
Ne kuže baš neku razliku između onog i HD, ja vidim da je malo bolja slika, ali oni ne kontaju, bitno im je da i dalje vide večeru za 5 i slično.

Ron Swanson
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 22:33   #1208
Quote:
Zoky123 kaže: Pogledaj post
Ma svi su uređaji priblizno isti sve je to made in kina al nitko da ne skuzi da je to dvb t2 smece. Slika jr mozda malo boljs ali zvuk je uzasan doslovce kad dugo slusas tv pocnes biti depresivan ne kuzim kako ljudi to uopce ne primjete ...uzas.
Ima tu jedna stvar. HE-AAC je je reverzno kompatibilan s starijim verzijama AAC-a u smislu da ga stariji kodek može dekodirati, ali sa slabijom kvalitetom. Da su tu možda ne događa nešto takvo?
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 23:11   #1209
Danas uzeo VIVAX DBV t2 181.

Inace moja regija prelazi 3.11.

okej isao na auto postavke i naslo hrpu kanalu, i kad sam se namucio da poslozim od 1 do 13 ono kaj me zanima, kroz neko vreme samo od sebe mi vratilo tak da mi je hrt 1 bio na 113?

wtf? i probao opet i ponovno, sad sam krenuo brisat sve ostale kanale, znaci opce ne zeli sejvat postavke poretka!

pls help!
pr3stig3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 23:30   #1210
Kihnuo mi je daljinski, reagira samo par gumba.
Receiver je Digimax 8010 ( piše na njemu još štošta... dvb-t2, full hd, USB 2.0 ).
Kakav zamjenski daljinski bi mi bio ok?
Može neki jeftini univerzalac?

Edit: Dobila sam ga, i nemam uputa... I nemrem nigdje na internetu naći uputstvo. Ideja gdje bi ga bilo za naći?
Odgovori s citatom
Old 30.10.2020., 23:49   #1211
Quote:
pr3stig3 kaže: Pogledaj post
Danas uzeo VIVAX DBV t2 181.

Inace moja regija prelazi 3.11.

okej isao na auto postavke i naslo hrpu kanalu, i kad sam se namucio da poslozim od 1 do 13 ono kaj me zanima, kroz neko vreme samo od sebe mi vratilo tak da mi je hrt 1 bio na 113?

wtf? i probao opet i ponovno, sad sam krenuo brisat sve ostale kanale, znaci opce ne zeli sejvat postavke poretka!

pls help!
Možda da pričekaš kad bude tvoja regija prešla na hd, mojima se isto događalo, svaki dan sam im išla nalazit programe dok naša regija nije prešla na hd, taj dan (ali tek navečer) se sve sredilo (naravno, morala sam naći sve programe ponovo i namjestit im da budu po nekom normalnom redu).

Ron Swanson
Odgovori s citatom
Old 31.10.2020., 00:47   #1212
Quote:
Umalo sam išla to kupiti mojima, jer sam mislila da ovi vivaxi ne vrijede ni kurac od ovce, ali evo, otkad se u našoj regiji prešlo na hd, sve je odlično.
Tako je, daljinski je jedini ozbiljniji nedostatak...
Old 31.10.2020., 07:38   #1213
Quote:
Zoky123 kaže: Pogledaj post
Susjed ima neki Falcon prijemnik i Grundig lcd. Zvuk je boze sacuvaj.
Ja sam na selo stavio ovaj tcom na panasonic plazmu, zvuk je puno bolji
frenchkey is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2020., 09:23   #1214
Quote:
U kojem smislu bolji?
Šta daje više/bolje?
Eto u tom smislu kao što imaš problem dolje, iako je to samo jedna od stvar u čemu je bolji.

Quote:
Možda da pričekaš kad bude tvoja regija prešla na hd, mojima se isto događalo, svaki dan sam im išla nalazit programe dok naša regija nije prešla na hd, taj dan (ali tek navečer) se sve sredilo (naravno, morala sam naći sve programe ponovo i namjestit im da budu po nekom normalnom redu).
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2020., 13:18   #1215
Uzeo evotv na dar i nakon pretrage kanala, dobio sve iz evotv paketa osim dječjih i sportskih kanala (zbog njih sam i uzeo najviše).

Ima tko isti problem, tj kako ga riješiti?

Hvala
djuradj is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2020., 13:20   #1216
Znači da ne hvataš jedan od muxeva C ili E. S kojeg odašiljača hvataš?
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2020., 13:34   #1217
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Znači da ne hvataš jedan od muxeva C ili E. S kojeg odašiljača hvataš?
Nemam pojma, totalna sam budala po tom pitanju. U Zg sam na Trešnjevci...ako to šta pomaže...
djuradj is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2020., 13:47   #1218
Kamo ti je okrenuta antena? Ako ti je prema Sljemenu, probaj prema HRT domu ili Sv. Nedjelji (i obrnuto).
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2020., 13:51   #1219
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Kamo ti je okrenuta antena? Ako ti je prema Sljemenu, probaj prema HRT domu ili Sv. Nedjelji (i obrnuto).
Okrenuta je prema istoku...stambena zgrada je u pitanju...ima kučnu tj sobnu antenu...neki dan mi je u službi za korisnike rečeno da je došlo do zagušenja signala na nekim kanalima jer svi prelaze na hevc pa je "gužva"....
djuradj is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2020., 14:43   #1220
da li postoji razlika (ako da u cemu) ako se prijamnik spaja na TV preko SCART-a ili HDMI-a?
iQuest is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:19.