Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Moda

Moda Za one koji žele biti u trendu.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.06.2025., 12:05   #1221
Quote:
mezzzzzo kaže: Pogledaj post
Dostava od 1.6.:
* unutar RH / Boxnow 1,59€; Pošta paketomat 2,59€
* Poljska 3,88€

taman dosla javiti da je poskupila pt. ko da nije bila dovoljno previsoka

Sent from my iPhone using Tapatalk
MermaidMe is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 14:06   #1222
Quote:
Nema kazni.
Dobiješ puni iznos nazad.
Ja sam u ovom slučaju bila prodavatelj i činilo mi se da će kupac ne podignuti, čekao/la je do zadnjem trenutka doslovno. No u redu sve....

Quote:
Dostava od 1.6.:
* unutar RH / Boxnow 1,59€; Pošta paketomat 2,59€
* Poljska 3,88€
Gdje se to može vidjeti unaprijed? Da sam znala, neke narudžbe bih jučer napravila
A fkt je i prije bila skupa za neke stvari poštarina....da li se događa da nekad i pojeftini??

I još nešto, otkad je to vrijeme za slanje 8 dana? Dosad je bilo 5
Old 01.06.2025., 18:27   #1223
Otkad sam ja na vintedu (veljača 2025) je 8 dana .
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 22:59   #1224
Stvarno? Ok, my bad
Old 02.06.2025., 14:56   #1225
digli cijene i usporili transport, unutar Hr to sad traje i traje i traje... kako je bilo dobro ispočetka, valjda nije moglo tako nastaviti.
uzadnjicas is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2025., 19:09   #1226
Quote:
BeeBe kaže: Pogledaj post
Otkad sam ja na vintedu (veljača 2025) je 8 dana .
Sorry, sad imam nešto za poslati, pa da pojasnim...danas je 2.6. Javlja mi Vinted da imam 5 dana za poslati. Do 9.6. To baš nikakvom matematikom nije 5 dana .

Quote:
uzadnjicas kaže: Pogledaj post
digli cijene i usporili transport, unutar Hr to sad traje i traje i traje... kako je bilo dobro ispočetka, valjda nije moglo tako nastaviti.
A da. Evo meni je prodavačica poslala nešto u četvrtak ujutro, a nema me doma do sutra. I već sam si mislila hoću li stići podići paket - a ono, još ni stigao nije.
Još u veljači ove godine su paketi pislani ujutro stizali često isti dan popodne.
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2025., 11:21   #1227
Quote:
BeeBe kaže: Pogledaj post
.danas je 2.6. Javlja mi Vinted da imam 5 dana za poslati. Do 9.6. To baš nikakvom matematikom nije 5 dana .

možda misle na 5 radnih dana
keiTee is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2025., 14:21   #1228
Mislim da nisam nigdje vidjela "radnih", ne znam...A vrag će ih znati.
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2025., 14:52   #1229
ispočetka su radili i subotom i nedjeljom i noću i praznikom, sve su to sad izbacili iz igre. ne znam, poprilična su to ulaganja u infrastrukturu da tako brzo kažu dosta je bilo.
uzadnjicas is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2025., 17:39   #1230
Eventualno imaju toliko puno posla da su usporili? Ali, onda bi rok za podizanje bio jedan dan. Jer prvo su njihovi paketomati imali dva dana rok. Sad već automatski produže rok za podizanje ako niste podigli - ste znali to? Uglavnom, tu teorija o previše pisla pada u vodu, išli bi za čim bržom izmjenom paketa po ormarićima.
A da nije možda da su loš pislodavac, pa nema radne snage? To bi već imalo smisla.
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 07:25   #1231
Manje mi smeta što dostava traje dan ili dva duže, veća čekanja od toga nisam imala. Više mi smeta što su povećanjem poštarine dodatno smanjili vrijednost jeftinijih artikala, ne isplati se kupovati nešto za 2-3 eura kad na to još moraš platiti 2-3 dodatnih eura zaštite kupca+poštarine....
Old 04.06.2025., 13:17   #1232
Ima li tko iskustva sa prekratkim brojem za praćenje?
Nakon što je paket stigao u HR, dodijeljen mu je novi broj koji ne odgovara niti jednoj dostavi. Do sad mi je na tom mjestu uvijek bio i link za dostavnu službu.

Old 04.06.2025., 14:08   #1233
Quote:
Ardennes kaže: Pogledaj post
Manje mi smeta što dostava traje dan ili dva duže, veća čekanja od toga nisam imala. Više mi smeta što su povećanjem poštarine dodatno smanjili vrijednost jeftinijih artikala, ne isplati se kupovati nešto za 2-3 eura kad na to još moraš platiti 2-3 dodatnih eura zaštite kupca+poštarine....
Ma jasno.
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 14:52   #1234
Quote:
danila kaže: Pogledaj post
Ima li tko iskustva sa prekratkim brojem za praćenje
mislim da ti je paket samo stigao u sortirnicu negdje između pl i hr... najprije stigne u prvu sortirnicu valjda još u PL ili negdje između (?!?) a tek onda u drugu u HR, tek tad počinje dostava...

zadnji put mi je pisalo za sortirnice- prvo jedna, a tek nakon 2-3 dana stiglo u HR
Rabarbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 15:51   #1235
Hvala!
Old 04.06.2025., 22:00   #1236
U zadnje vrijeme cesto nailazim na dva ili vise oglasa s potpuno istim slikama, ali od razlicitih prodavaca. Cijene takodjer budu ponesto razlicite.
O cemu se tu radi? Jesu li to preprodavaci koji otvaraju vise profila kako bi se zamaskirali? Jeste kad kupili od nekog takvog?
anita-17 is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 10:20   #1237
Čudno da Vinted automatski ne briše takav oglas. Ja sam jednom napravila dva oglasa sa istim artiklom (svojim), ali sam neke druge kombinacije navela u oglasu. Ali slike su bile iste. Napominjem: i moje, k tome. Odmah čim sam ga objavila je uklonjen.
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 11:31   #1238
Stavila sam jednom uz moje fotke fotku od jedne talijanke s talijanskog Vinteda jer se predmet puno bolje izbliza vidi, odmah su mi izbrisali oglas kao duplicirane fotke drugog korisnika.
andreatrky is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 11:58   #1239
Nego da opišem iskustvo- sagu od cca. mjesec dana, te što Vas može očekivati ako prodate elektroniku.
Prije mjesec dana oglasila kultni stari Iphone u izvrsnom stanju, s kutijom, računom, etc totalno ispod cijene(bio je jedino bez punjača)(obično prodajem nove nekoristene stvari ili stare vintage al iziuzetno očuvane).
Isti dan navali milion poljaka, i jedna poljakkinja ga kupi, pošaljem odmah(obično šaljem isti dan). Napinjanje u startu, pita hoće li doć za tri dana, napišem joj zasigurno neće, prije 7-10, i da joj piše procijenjeni datum dolaska.
Dodje joj u razumnom terminu, al eto, mobitel nije otključan na poljsku mrežu, iako sam mislila da je :/, u redu žena slika, ispričam joj se, odmah u roku pet minuta otvorim povrat i platim ga. Nakon tog...dramaturgija, a moglo je proć jednostavno(dobra škola). Piše ona meni kako je kupila punjač za 4eur koji joj sad eto ne treba, i uvaljuje mi ga da će ga poslat s mobom. Ispričam joj se i kažem neka ga proda, da meni ne treba, no ona ustraje. Šalje podatke da ga vratim mimo Vinteda, a poštarina nebeska. Na kraju zaključuje da bi bilo dobro da kupim nešto od nje( a u prodaji poliester štraca do štrace), i eto iz ljubaznosti i da skratim dramu pristanem, Nadjem nik stracavi grudnjak za koji piše da je nov i pamuk za 5eur i 3,5eur postarine, o.k. kupim. Čekam da sve poašalje, prolazi šest dana,...ništa. Pitam ju nakon 6 dana ima li kakvih problema, jer ne šalje...a ona bezobrazno da joj punjač još nije bio stigao i da nije imala gdje isprintat nalijepnice za pakete, kao poslat ce danas. O.k, napišem, imate još sutra vremena, sve je u redu. Pošalje, i mob stigne sav razbijen, uništen, al ne pita ona za njega već za grudnjak. Šaljem joj fotku, pitam sta je ovo? Kaze ona nije to ona napravila, traži da ju nazovem na osobni broj, kažem ja, nema potrebe. Prijavim na Vintedu slučaj, skuliram se dam poznaniku elektroničaru da ugrubo procijeni što je moglo biti, i on dodje do zaključka da ona to nije otvarla ni razbijala niti je u transportu oštećeno, jer je fakat stiglo dobro hermetički i stabilno pakirano. Zaključak od topline se deformirala baterija i razbila polopac moba, što je čest slucaj kod starih modela. U redu, skuzim stvarno žena nije kriva. Tlači ona mene tako svaki dan, ja ju skuliram i kažem da trebamo čekat odluku Vinteda. A Vinted u medjuvremenu da ona jaši po njima a ne po meni, mene s druge strane isto jaše sa 101 fotkom da pošaljem, iz žablje perspektive poželjno, vaganje na posebnoj vagi omotano, zamotano, sve iz svakog ugla, fotke od prije, prije prodaje i eto sad to tako traje cca.pet dana, vjerovatno će to elektroničar morat to otvorit. Danas stigao nakon 16 dana grudnjak, nista idem po njega, nadam se da je pamuk, preuzet ću i najvjerovatnije joj dat pozitivnu, eto da Vinted da sam korektna, a i zbog tog punjača. Na kraju ako mi ne izvrše povrat, pušiona sam za ovaj iznos od cca.35eur ukupno. Čisto da znate,vjerovatno nije ćesto, al moguće je .
andreatrky is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 15:49   #1240
1. S kupcima/prodavačima koji seru kvake uopće ne komuniciram. Zašto? Ako mu ne odgovaram - ili neće podići paket ili će mi vratiti (o SVOM trošku jer se na moju robu nema što žaliti). U oba slučaja meni dobro.
2. Ne bi nikad kupila nešto skuplje od nekadašnjih 100kn. Dakle, 15 ojra. Sa uračunatim slanjem. Pa na moj rizik. Jer uglavnom rijetko kupujem i osim kozmetike, sve ostalo bi se pokazalo promašenom investicijom.

Tak da na tuđe gluposti ne reagiram, a kad ja imam promašenu kupovinu procijenim što ću - preprodati ili ne podići paket. Jednom sam i bacila. Ali otkad sam na Vintedu možda sam par puta bila kupac.

Jednom sam ja kao prodavač bila kriva. Izabrala premali pretinac. Ispričala se, snizila cijenu i poslala sa većim pretincem. Ja sam kvarna par eura, kupac je duže čekao artikl - sve riješeno fer.

Ja recimo u ovom tvom slučaju kupcu uopće ne bi odgovarala. Da ja kupim mobitel iz Poljske smatrala bi da je moja krivnja ovo za mrežu i vraćala prodavaču o svom trošku. A nastavak sage neću niti komentirati, ono, našla Poljakinja koga će zajebavati i ti si se skroz dala.
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:40.