Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
17.11.2023., 05:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
pic kaže:
kako čistite kamenac na tuš kabini? sve je puno kapljica. ribal sam s grubljom stranom spužve i čini mi se arfom al treba milijun poteza
|
Na mekanu stranu spuzvice naliti octa (najjeftiniji, k plus za 70 centi) i premazati kabinu. Pustiti 10 minuta. Ponovno mekanom stranom prebrisati i isprati.
Ili bas sredstvo za pranje kupaonice (sanitar u šprici recimo)
|
|
|
17.11.2023., 06:44
|
|
online all the time!
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
pic kaže:
kako čistite kamenac na tuš kabini? sve je puno kapljica. ribal sam s grubljom stranom spužve i čini mi se arfom al treba milijun poteza
|
Lidl ima sredstvo u bočici (manja bočica od nekih 500ml), za otklanjanje kamenca koje je fantastično za to. Ja ga prelijem u špricu, na špricam, ostavim da djeluje par minuta, operem spužvicom i isperem.
Poslano sa mog SM-A546B koristeći Tapatalk
|
27.12.2023., 00:15
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Postoji li koji loyalty program s popustom u Ferotermu? Primjerice kako HAK ima za neke trgovine stalnih 10-15% popusta na sve što nije sniženo i sl.
|
|
|
06.02.2024., 10:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2004.
|
Delta Spa proizvođač kada, jel čemu? Kada Stone npr. istog je imena kao i Aquaestilova, pa me zanima jel i kvaliteta ista?
|
|
|
19.07.2024., 22:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2019.
|
Gdje nabaviti ventil od Sanotehnic tus kabine? Ventil koji regulira da li sprica sa ledja, odozgora ili iz glave tusa.
Postojeci ventil se poceo jako tesko okretati, i sada se vise ne okrece uopce, pretpostavljam da je zablokirao zbog kamenca.
U pitanju je Sanotehnic tus kabina, identicna kao na slici sa linka ispod.
https://www.kupka.hr/web_slike/506_K..._90x90x210.jpg
https://www.kupka.hr/index.php?id=759
Da li je moguce upotrijebiti kao zamjenu neki univerzalni model ventila, ne iskljucivo bas Sanotehnik ventil?
|
|
|
19.08.2024., 05:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2017.
|
Aquastil kada od Petrokova - Ne kupujte!
Ne znam vise kome da se obratim, ljuta sam ko pas na Petrokov pa pišem ovdje da upozorim nekog drugog naivca.
Dakle kupila sam tuš kadu, fensi-šmensi, iz Petrokova u dućanu u Maksimiru. Cijena kade, stijene i tuš vrata je ukupno 10.000 kuna.
Tuš kada je ovo:
https://petrokov.hr/asortiman/sanita...ine/aquaestil/
https://images.app.goo.gl/PJ6bN7MioLEu6N6WA
AQ TUs KADA 120x80x1,5 cm h=3 cm MM kom, STONE BIJELA MINERALNI MRAMOR (šifra artikla: 1012783)
AQ ARTEGO D+W 80 TUS STIJENAW , SILVER/PROZIRNO 8 MM H=200 cm (šifra artikla: 0041705)
AQ ARTEGO D+W 120 TUS VRATA D KLIZNA VISECA LIJEVA SILVER/PROZIRNO 8 MM H=200 cm (šifra artikla: 0037754)
Tuš kada nije ravna pa se leluja jer ju nije dovoljno samo "normalno instalirat" već trazi neku posebnu instalaciju (kompletno ljepljenje ispod) koju gospoda iz Petrokova nisu objasnili prilikom prodaje kade, a na stijeni NEMA regulacije mlaza vode. Dakle pršti kao iz vatrogasnog crijeva ako je tako namjesteno na glavnom ventilu.
Serviser je iz Petrokova došao doma, nakon višestrukih poziva, i rekao naravno da je krivo instalirano te da oni ne popravljaju tuđe greške.
Uglavnom, sad imam neupotrebljivu tuš kabinu, invalida doma koji se ne moze normalno oprati radi usranog PETROKOVA.
Eto, nadam se da cu spasiti barem jedan djep koji će uguglati ovaj gore tip kade i stijene. Hvala na čitanju
|
|
|
19.08.2024., 22:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Quote:
creda kaže:
Ne znam vise kome da se obratim, ljuta sam ko pas na Petrokov pa pišem ovdje da upozorim nekog drugog naivca.
Dakle kupila sam tuš kadu, fensi-šmensi, iz Petrokova u dućanu u Maksimiru. Cijena kade, stijene i tuš vrata je ukupno 10.000 kuna.
Tuš kada je ovo:
https://petrokov.hr/asortiman/sanita...ine/aquaestil/
https://images.app.goo.gl/PJ6bN7MioLEu6N6WA
AQ TUs KADA 120x80x1,5 cm h=3 cm MM kom, STONE BIJELA MINERALNI MRAMOR (šifra artikla: 1012783)
AQ ARTEGO D+W 80 TUS STIJENAW , SILVER/PROZIRNO 8 MM H=200 cm (šifra artikla: 0041705)
AQ ARTEGO D+W 120 TUS VRATA D KLIZNA VISECA LIJEVA SILVER/PROZIRNO 8 MM H=200 cm (šifra artikla: 0037754)
Tuš kada nije ravna pa se leluja jer ju nije dovoljno samo "normalno instalirat" već trazi neku posebnu instalaciju (kompletno ljepljenje ispod) koju gospoda iz Petrokova nisu objasnili prilikom prodaje kade, a na stijeni NEMA regulacije mlaza vode. Dakle pršti kao iz vatrogasnog crijeva ako je tako namjesteno na glavnom ventilu.
Serviser je iz Petrokova došao doma, nakon višestrukih poziva, i rekao naravno da je krivo instalirano te da oni ne popravljaju tuđe greške.
Uglavnom, sad imam neupotrebljivu tuš kabinu, invalida doma koji se ne moze normalno oprati radi usranog PETROKOVA.
Eto, nadam se da cu spasiti barem jedan djep koji će uguglati ovaj gore tip kade i stijene. Hvala na čitanju
|
Ovdje puno toga nije jasno.
Kako mislite da se tuš kada leluja? nije ravna ili što?
Ovaj tip tuš kade se stavlja na ljepilo, nema tu nikakve posebne instalacije.
Dobili ste sigurno uputu za ugradnju s tuš kadom.
Druga stvar, kako stijena tuš kabine može imati ili nemati regulaciju mlaza vode?
To valjda ima veze sa miješalicom i instalacijom iste.
|
|
|
20.08.2024., 12:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
creda kaže:
|
hm.  ima i sklupljih
Quote:
Tuš kada nije ravna pa se leluja
|
kako leluja  mislite kada se hoda po njoj ?
Quote:
jer ju nije dovoljno samo "normalno instalirat" već trazi neku posebnu instalaciju (kompletno ljepljenje ispod) koju gospoda iz Petrokova nisu objasnili prilikom prodaje kade,
|
što niste proučili kako se slaže - obično za te novce se traže detalji, da se ne pogriješi. majstor joji vam je to postavljao s obzirom na dužinu i širinu kade te debljinu trebao je znati da će kod hodanja dolaziti do ugibanja ... neiskustvo i ne znanje. Taman i da nije znao ima nisko expandirajuće pur pjene pa je nju trebao ispod našpricati da bude siguran da neće dolaziti do uvijanja.
Quote:
a na stijeni NEMA regulacije mlaza vode.
|
Nije mi to jasno, kako nema ? ...obično za te novce se traže detalji, da se ne pogriješi.
Quote:
Serviser je iz Petrokova došao doma,
|
korektno, trebali ste ga prije zvati, a majstora uputiti da im se obrati za dodatne savjete. Mislim da vam je taj majstor veći retard i njega treba kriviti-svi sve znaju.
Quote:
Uglavnom, sad imam neupotrebljivu tuš kabinu, invalida doma koji se ne moze normalno oprati
|
polako sve rastavite i ponovo po PS-u
|
|
|
28.08.2024., 20:05
|
|
not ordinary bell
Registracija: Jul 2007.
|
Razbila su mi se vrata od tuš kabine, na svu sreću ja sam bila vani a krhotine pale prema unutra.
Se može nabaviti samo vrata? Da ne mijenjam cijelu
|
|
|
28.08.2024., 21:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2020.
|
Quote:
blue-bell kaže:
Razbila su mi se vrata od tuš kabine, na svu sreću ja sam bila vani a krhotine pale prema unutra.
Se može nabaviti samo vrata? Da ne mijenjam cijelu
|
Koji je proizvođač? Pitat u njihov servis. Ako je neki etablirani onda se može no najčešće pojedinačni dijelovi ispadnu jako skupi, staklo možda ko i cijena da se kupi nova kabina. Bar je tako slučaj u Kolpa Sanu.
|
|
|
28.08.2024., 22:32
|
|
not ordinary bell
|
Nemam pojma, kupljeno u bauhausu pred 10 godina.
Poslat ću im mail... Kažeš jeftinije stavit novu?
|
|
|
29.08.2024., 07:25
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Ekipo, gdje kupiti brtve za tuš kabinu po normalnoj cijeni? Jel postoji uopće takvo što? Naime, vidio sam da je u Bauhaus brtva cca 2m 30€. 
|
|
|
16.09.2024., 14:39
|
|
...pahuljice padajte...
Registracija: Sep 2003.
|
Jel ima tko Voxort polukruzne tus kabine i problem sa stoperima? Vise sam luda. Ima ih u gornjoj i donjoj vodilici na cetiri mjesta i to je toliko nekvalitetno napravljeno da svako toliko vanjski dio popuca i raspadne. Dobit nove rezervne je lutrija jer imaju krivo zavedene kataloske brojeve pa zuje i nekoliko puta su mi narucili potpuno drugaciju stvar. Ovi na gornjoj vodilici se jos i daju zamijeniti (jednom kad dodjes do rezervnog), no donji su tvornicki valjda ubuseni i ne postoji nacin kako staviti novog, nego je to neko kemijanje totalno. Ako ih dobro zasilikoniram onda nekako izdrze dulje, al opet... barem nekoliko puta godisnje se neki od njih razleti.
Jel itko imao slican problem i uspjesno ga rijesio? Kako?
Aquaestil i Kolpasan imaju potpuno drugaciji sistem tih stopera, puno bolji i napravljen na nacin da se lako moze zamijeniti. Al isto tako Aquaestilova tus kabina vec skoro 15 godina nema uopce takvih problema....
|
|
|
17.09.2024., 23:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Quote:
Lei kaže:
Jel ima tko Voxort polukruzne tus kabine i problem sa stoperima? Vise sam luda. Ima ih u gornjoj i donjoj vodilici na cetiri mjesta i to je toliko nekvalitetno napravljeno da svako toliko vanjski dio popuca i raspadne. Dobit nove rezervne je lutrija jer imaju krivo zavedene kataloske brojeve pa zuje i nekoliko puta su mi narucili potpuno drugaciju stvar. Ovi na gornjoj vodilici se jos i daju zamijeniti (jednom kad dodjes do rezervnog), no donji su tvornicki valjda ubuseni i ne postoji nacin kako staviti novog, nego je to neko kemijanje totalno. Ako ih dobro zasilikoniram onda nekako izdrze dulje, al opet... barem nekoliko puta godisnje se neki od njih razleti.
Aquaestil i Kolpasan imaju potpuno drugaciji sistem tih stopera, puno bolji i napravljen na nacin da se lako moze zamijeniti. Al isto tako Aquaestilova tus kabina vec skoro 15 godina nema uopce takvih problema....
|
Na žalost nema riješenja. Voxort su kineske kabine niske kvalitete dobro brendirane kao neki europski proizvod. Aquaestil se sve rade kod nas i to je potpuno druga priča.
|
|
|
18.09.2024., 08:28
|
|
Mastermind
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
Lei kaže:
|
Aquaestil ima grozan sistem stopera. Stoper se zašarafljuje jednim malim šarafom, a pritom rupicu trebate sami izbušiti u tankom alu profilu. Naravno da takav sistem ništa ne drži.
Preporučujem izbjegavanje aquaestil tuš kabina s kliznim vratima.
|
18.09.2024., 08:48
|
|
...pahuljice padajte...
Registracija: Sep 2003.
|
A vidis, nama doma Aquestil funkcionira bez ikakvih problema vec godinama. Nema ukrasnih kapica vec samo gumeni stoper koji se ne moze lupanjem bas tako lako smrviti, a i zamijeni ga se lako. Kod Voxorta je problem sto imaju gumeni stoper preko kojeg je ukrasna kapica od nekog jako lako lomljivog materija koja je ucvrscena sarafom - kako lupas vratima, tako se ta kapica udara na saraf i s vremenom popuca i ispadne. Malo pomaze ako se sve zasilikonira jer se onda kod udarca bar malo amortizira pritisak na taj saraf, al svejedno se rasturi nakon nekog vremena
|
|
|
29.09.2024., 09:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2013.
|
Vidio sam od kolpa san tus kabinu eko quat, polukruzna, crna 80x80cm.
Čini se dosta jeftina (260 eura) pa me zanima jel valja išta?
Ima li je itko i kako je zadovoljan?
|
|
|
29.09.2024., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
crna  imaš nekog slugu da ti to održava ?
Ne znam di živiš ali u RH je većinom voda jako tvrda tj. puna kamenca i ako je budeš brisao poslje svakog tuširanja opet će biti "flekava" bijela, al eto sretno 
|
|
|
29.09.2024., 21:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2013.
|
Quote:
mr.ivek kaže:
crna  imaš nekog slugu da ti to održava ?
Ne znam di živiš ali u RH je većinom voda jako tvrda tj. puna kamenca i ako je budeš brisao poslje svakog tuširanja opet će biti "flekava" bijela, al eto sretno 
|
Ovo je za na more (Istra) tak da bum nekak preživio 1 mjesec godišnje.
Iako se još mislimo između crnih i srebrnih okvira, čisto s estetskog gledišta. 
|
|
|
07.10.2024., 07:10
|
|
Registrirani korisnik
|
U procesu sam renoviranja kupaonice i čitajuči komentare nisam našao niti jedan proizvođač koji je 100% dobar, ili sam ipak u krivu?!
Ne gledam najjeftinije, ali ni preskupe, 120x80, ima li nekoh preporuka?
Hvala
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:57.
|
|
|
|