Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film

Film Art, cult and all that trash

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.12.2024., 21:04   #1281
Ajmo pomoc.
Sjecam se samo jedne scene.
Film je iz 60-ih ili 70-ih. Kuca na osami, otmicari drze glavnog lika (mozda Paul Newman), on pobjegne, bjezi po livadi, otmicari puste za njim nekoliko pasa (rotvajleri?), lik skoci u neki poveci potok/rijeka, doceka pse i ubije ih goloruk. Tako nekako
Old 22.12.2024., 20:53   #1282
Straw Dogs 1971 sa Dastinom Hofmanom
https://www.imdb.com/title/tt0067800/

Marathon Man 1976 isto sa Dastinom Hofmanom
https://www.imdb.com/title/tt0074860...job_1_cdt_t_65
Ejlaga is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2024., 00:30   #1283
No no.
Al hvala na pomoci.
Old 23.12.2024., 00:40   #1284
The Drowning Pool 1975
Cool Hand Luke 1967
Ejlaga is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2024., 20:57   #1285
možda The long, hot summer (1958)?
Veya9 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.12.2024., 23:59   #1286
Nista od toga. Ocito nije Paul Newman u pitanju.
Old 25.12.2024., 22:21   #1287
Death Hunt 1981
Ejlaga is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2024., 01:25   #1288
Pozdrav ekipa

Dakle prije 10ak god sam pogleda dva filma na tvu, oba trilera ali nemam blage kako se zovu... cak ni glumci nisu neki poznati (ako me sjecanje ne vara) pokusat cu ih ukratko opisat pa ako netko zna, bilo bi mi jako drago

1. Dvije prijateljice u glavnoj ulozi. Jedna je prekinila s momkom i zbog toga je prilicno sj..ana, druga je tek usla u novu vezu ali nije momka jos upoznala s tom prijateljicom. I sad zbog prekida idu se malo odmorit u neki mali gradi, tocnije u kucu na osami, a oko kuce je snijeg. Prvo primjete da ih prati (crveno) auto, pa primjete i tipa nekog u obliznjem ducanu. Onda primjete i tragove u snijegu oko kuce... ugl jako dobar triler i prilicno detaljno se sjecam radnje (da ne spojlam sad) ali ne i imena

2. Takodjer snježna priča. Mozda 10ak ljudi u nekom hotelu/restoranu uz cestu. Ne mogu dalje zbog mećave. Policajac, ljubavni par koji se neprekidno zvali, neka zenska koja je sama, kamiondzija koji ima pistolj + punu vrecu para u kabini, te jos nekoliko random ljudi.
antuntun49 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2024., 04:28   #1289
Hm, koliko si siguran da se u ovom drugom radi o mećavi? Jer po ovome što opisuješ, bome jako vuče na Identity iz 2003.

Uhvatio ih je prolom oblaka, uragan, štoliveć. Isto ih ima desetak u motelu, isto ne mogu dalje ni u jednom smjeru, policajac, novopečeni par, sama ženska, itd.

Ne sjećam se kamiondžije sa lovom doduše, al' eto... možda?
Old 28.12.2024., 09:46   #1290
100%

Kasnije su jos jurili i onim snow mobilima

Znam identity, nije taj
antuntun49 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2024., 12:57   #1291
Ovo izgleda kao neka teška trešina, ali ima sve što si opisao.

Old 28.12.2024., 13:20   #1292

Haha, svaka cast, to je taj.
Jos samo jedan
antuntun49 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2025., 18:16   #1293
Gledam nedavno na Cinemacious 1 programu ratni film, vrijeme WW2

Ratni pilot i kopilot padnu blizu njemačke neprijateljske linije... kopilota ubiju njemci, ovaj uspije pobjeci, upadne u neku zamku za vukove al ga neki debeli iz susjednog sela spasi... i tu sam zaspao.

Neki od likova su Kolja, Šata, Olga Gončarova... ne djeluje kao stari film al ja ga pronaci ne mogu

Hvala svima
Old 02.01.2025., 23:41   #1294
@Painkiller

The Pilot: A Battle for Survival
https://www.imdb.com/title/tt14303882/
Titivillus is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2025., 00:44   #1295
Neopisivo hvala! Ja ga nikako pronaci nisam mogao.

Bravo!
Old 06.01.2025., 11:06   #1296
Molim pomoć! Tu ima pravih filmofila i poznavatelja filmova pa možda netko prepozna. Film sam gledala cca neke 2010, mislim da je bio u sklopu nekog ciklusa filmova (art, amaterski ili nešto slično). Film počinje tako da glavni lik ide na posao i uzima prsten, vraća se ranije da bi zaprosio djevojku ali je nalazi u krevetu s drugim muškarcem. Nakon toga on se ženi drugom ženom i putuju autom po nekoj pustopoljini, svira nekakava istočnjačka muzika, piju u autu i zabijaju se u stup. Ona oslijepi od nesreće. Žive zajedno u zgradi, ona se teško nosi sa sljepoćom kad se u stan do njihovog useljava njegova bivša s početka priče. Pokušava ga zavesti, pojavljuje im se gola u stanu, i slično da bi on platio neke ljude da je dočekaju u stanu i premlate. Žena pomoću nekakvih terapija vrati vid i na kraju otvara izložbu gdje bivša biva upucana. Kraj filma, scena gdje oni sjede na kauču i razgovaraju a iz njene torbice izviri pištolj. Anyone?
bluelaguna is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2025., 21:17   #1297
Može pomoć!?

Znači grupa znanstvenika na Antarktici pronađe svemirsku brod i kad ga otvore, polovica znanstvenika instantno umre od nekakve alien virus infekcije. Preostali ostanu imuni, ali su opasni po okolinu, po životinje i biljke jer sve oko njih umire. Države svijeta odluče nuklearkama bombardirati stanicu na Antarktiku. Sa druge strane dođu drugi vanzemaljci sa prozirnim brodom i ponude preživjelima da ih pokupe, a nekolicina preživjelih to i uradi prije nego se dogodi "nuke on sight"

Isto tako drugi film. Negdje na sjeveru Arktika u nekakvom rudniku ljudi kopajući probude nekog aliena i sad se oni bore sa njim, a zaboravio sam, mislim da je vanzemaljac bio kao alergičan na električnu energiju ili nešto slično
njami njami is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2025., 21:30   #1298
Quote:
njami njami kaže: Pogledaj post
Može pomoć!?

Znači grupa znanstvenika na Antarktici pronađe svemirsku brod i kad ga otvore, polovica znanstvenika instantno umre od nekakve alien virus infekcije. Preostali ostanu imuni, ali su opasni po okolinu, po životinje i biljke jer sve oko njih umire. Države svijeta odluče nuklearkama bombardirati stanicu na Antarktiku. Sa druge strane dođu drugi vanzemaljci sa prozirnim brodom i ponude preživjelima da ih pokupe, a nekolicina preživjelih to i uradi prije nego se dogodi "nuke on sight"
Možda ovo https://www.imdb.com/title/tt0327409/?ref_=ext_shr_lnk
Odgovori s citatom
Old 06.01.2025., 22:07   #1299
Quote:
Mrtav umjetnik kaže: Pogledaj post

Hvala. Mislim da je.
njami njami is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 18:57   #1300
Mislim da je francuski film

tri žene, jedna udana, jedna uspješna poslovna žena, treća mlada, povezuje ih to sto su sve tri tajno bile s istim tipom u različitom vremenskom periodu.
On je umro i ostavlja sve trima isti stan u nasljeđe uz uvjet da godinu dana stanuju skupa u tom stanu...
Poslovna žena bi rado isplatila ove dvije i sve uzela, udana se boji muzu reci, a trebaju joj novci,
mladoj trebaju novci jer želi na jedrenje ili neki sličan sport, inače ima dečka crnca, rade koji konobari tako da su danju u stanu,
a noću ih nema, i tu je još i njen tata koji se ponaša mladenački.
joob74 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:46.