|
|
02.04.2025., 23:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2022.
|
Quote:
brane222 kaže:
Kao što sam i nedavno napisao A1 i Ht treći put za redom dižu cijene svojih usluga na temelju indeksacije, Telemach to ne radi niti ovaj put za fiksne usluge.
Kad govorimo o prethodna tri poskupljenja, koje su ostali operateri radili kod fiksnih usluga, Telemach to do sad nije napravio niti jednom, pa niti sada.
Cijene fiksnih usluga ostaju iste.
|
Koristim oboje Opti Tv iptv trio paket kao i samostalni EON full ott paket . Stoji da EON ne poskupljuje, ali glede Optima ( Telemach HR ) uslijed inflacijske klauzule vjerojatno će opet od 5 mjeseca .
|
03.04.2025., 08:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
Pitanje: što će sa sportom biti na jesen kod A1 i Maxtv-a?
Hoće li im ostati Arene?
Do kad će Arene prenositi 4 lige petice, ligu prvaka, Europa ligu i konferencijsku ligu?
Hoće li, možda, A1 i maxtv uzeti Sport klubove?
Općenito hoće li Arena sport kanali ubuduće opstati ili će se ugasiti u Hrvatskoj?
|
|
|
03.04.2025., 09:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2024.
|
Quote:
tomislav10 kaže:
Pitanje: što će sa sportom biti na jesen kod A1 i Maxtv-a?
Hoće li im ostati Arene?
Do kad će Arene prenositi 4 lige petice, ligu prvaka, Europa ligu i konferencijsku ligu?
Hoće li, možda, A1 i maxtv uzeti Sport klubove?
Općenito hoće li Arena sport kanali ubuduće opstati ili će se ugasiti u Hrvatskoj?
|
Teško je to reći.
Imati će Arene do kad su platili prava za korištenje, a nakon toga...
Vlasnik Arena je Telekom Srbija i oni su kupili Sport klub kanale za Srbiju i BiH.
Sport klub kanale za Hrvatsku i Sloveniju ima Telemach, hoće li Telemach prodati Ht-u i A1, ne izgleda mi izgledno, obzirom da sad Telemach ima i Arene i Sport klub.
Teoretski je moguće da Ht i A1 ostanu bez sportskih kanala (Arene i Sport klubova), iako oko toga će se u budućnosti voditi bitke.
Arena će prenositi lige petice kao i ligu prvaka, Europa ligu i konferencijsku ligu sve do kad imaju kupljena prava na emitiranje, a nakon toga ako ih kupi.
|
|
|
03.04.2025., 13:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Zove frend i rekli mu nemate pravo na nove kanale posto koristite EON samostalno bez naseg interneta. Ako hocete Arene prebacite se na trio paket (preko parice-covjek trenutno koristi optiku od A1) pa cete imat. Poslovnost na nivou-dobit ces dodatne kanale al moras imat nas internet ( i to preko parice ). 
Duo paket je 22,90 i ako na to dodas EON full samostalnu uslugu koja kosta 12,90 dolazis na cifru 35,8 kolko kosta i EON trio full. Znaci EON pretplatnici ne placaju nista jeftine EON uslugu nego oni preko trio paketa, a zakinuti su za Arene. Ako gledamo da preko telemachove optike postoji i 12 mjeseci besplatno (znaci EON tv samostalni ispada skuplji) onda je ovo krajnja nepravda.
|
|
|
03.04.2025., 13:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zak27zg kaže:
Zove frend i rekli mu nemate pravo na nove kanale posto koristite EON samostalno bez naseg interneta. Ako hocete Arene prebacite se na trio paket (preko parice-covjek trenutno koristi optiku od A1) pa cete imat. Poslovnost na nivou-dobit ces dodatne kanale al moras imat nas internet ( i to preko parice ). 
Duo paket je 22,90 i ako na to dodas EON full samostalnu uslugu koja kosta 12,90 dolazis na cifru 35,8 kolko kosta i EON trio full. Znaci EON pretplatnici ne placaju nista jeftine EON uslugu nego oni preko trio paketa, a zakinuti su za Arene. Ako gledamo da preko telemachove optike postoji i 12 mjeseci besplatno (znaci EON tv samostalni ispada skuplji) onda je ovo krajnja nepravda.
|
Da, najisplativiji je trio paket preko optike, obzirom da onda ima i 12 mj. promo cijenu i onda ga ta usluga (trio) kroz period od dvije godine u prosjeku "ispadne" 18,45 E/mj.
|
|
|
08.04.2025., 16:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
brane222 kaže:
Da, najisplativiji je trio paket preko optike, obzirom da onda ima i 12 mj. promo cijenu i onda ga ta usluga (trio) kroz period od dvije godine u prosjeku "ispadne" 18,45 E/mj.
|
Lijepo to izgleda kad "ispadne" 18,45 EUR/mjesečno, ali uvijek ima kvaka na koju treba pripaziti. Ovo važi samo ako si na Telemach optičkoj mreži.
Pitam se što s nama koji nemamo mogućnost Telemach optike. Ja osobno se osjećam prevaren (penaliziran), jer imam TRIO FULL RUNE te sam dobio samo 2 mjeseca pogodnosti za 1 EUR, a "utrapili" su mi Zyxel 5G Router.
Jedino dobro ili obećano od strane Telemacha je brzina optičkog Interneta 1000/500 (940/490) .
|
08.04.2025., 16:51
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Zato što su im na vlastitoj infrastrukturi manji troškovi, pa mogu dati i veće popuste.
|
|
|
08.04.2025., 17:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Mephisto kaže:
Zato što su im na vlastitoj infrastrukturi manji troškovi, pa mogu dati i veće popuste.
|
Možda si u pravu, ali prije sklapanja ugovora s Telemachom, platio sam priključak za Rune infrastrukturu nekoliko centi manje od 100 EUR jednokratno.
Ja sad ne znam dali Telemach plaća nešto zato što koristi Rune optiku da bih ja imao Internet !?
Mogao sam birati operatore/pružatelje usluge po želji, ali me je prevarila reklama Telemacha, koja se je "vrtila" mjesec dana prije Božića prošle godine, na raznim medijima te je izgledala najpovoljnija, a na kraju je ispalo kako sam prije napisao "penalizirano".
|
08.04.2025., 17:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mephisto kaže:
|
Ovo je suštinski točno, no nejasno je zašto A1 nudi 24mjeseca za 50% (iliti 12mjeseci za 0.1€) na tuđoj optici, a Telemach, kao newcomer na tržištu bez značajnog tržišnog udjela na tržištu velikog kapaciteta, to ne želi ponuditi? Moguće je barem kod konkurentnih područja da je komercijalni ugovor koji je potpisao Telemach s HT-om (pa i s wholesale only operatorima) dosta nepovoljan pa nemaju zadovoljavajuću maržu. 'Ko će ga znati...
|
|
|
08.04.2025., 17:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mgrba42 kaže:
Ja sad ne znam dali Telemach plaća nešto zato što koristi Rune optiku da bih ja imao Internet !?
|
Bingo!!! Rune je wholesale only operator što znači da nema maloprodaju odnosno ne nudi int, tv, tel. Dakle, on samo renta svoju optičku infrastrukturu drugim operatorima koji imaju maloprodaju, ali naravno za naknadu.
Što se tiče Rune priključka, korisnik direktno njima to plaća jer oni izvode radove na svojoj optici tj. spajaju tebe na njihovu optiku.
|
|
|
08.04.2025., 17:39
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
|
Quote:
gingermrkvica kaže:
Ovo je suštinski točno, no nejasno je zašto A1 nudi 24mjeseca za 50% (iliti 12mjeseci za 0.1€) na tuđoj optici, a Telemach, kao newcomer na tržištu bez značajnog tržišnog udjela na tržištu velikog kapaciteta, to ne želi ponuditi? Moguće je barem kod konkurentnih područja da je komercijalni ugovor koji je potpisao Telemach s HT-om (pa i s wholesale only operatorima) dosta nepovoljan pa nemaju zadovoljavajuću maržu. 'Ko će ga znati...
|
Najvjerojatnije je stvar da je A1 jednostavno stoji puno bolje financijski i može si priuštiti ovako nešto.
|
|
|
08.04.2025., 17:41
|
|
#TheTruth
Registracija: Apr 2008.
|
A ako se uzme preko HT infrastrukture, isti se router dobije (ne Noktju?) i maksimalno 2 mjeseca po 1 euro?
|
08.04.2025., 17:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gingermrkvica kaže:
|
Prema služenom popisu iz 2021. godine u Hrrvatskoj se nalazi 1 438 423 kućanstava. Telemachov Internet je dostupan u preko 800.000 kućanstava, što u postotku iznosi. 55,61%.
Ne bih to nazvao beznačajnim kapacitetom, uzevši u obzir da se Telemachova optička infrastruktura neprestano širi.
Tako kažu brojke.
|
|
|
08.04.2025., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mephisto kaže:
Najvjerojatnije je stvar da je A1 jednostavno stoji puno bolje financijski i može si priuštiti ovako nešto.
|
Mislim ovo mi ne drži vodu jer praktički oni su izrazito limitirati s nekonkurentnim cijenama na HT-ovoj optičkoj mreži pritom uzimajući u obzir da Telemach ima najmanje izgrađene mreže od ostala dva operatora pa bi logičnije bilo da pokušaju da uzmu maksimalni dio kolača kojeg mogu. Zbog te infrastrukturne deficijencije logičnije bi bilo da pokušaju ipak nešto izvući na HT-ovoj optici kako bi se financijski osnažili te svaku dobit uložili maksimalno u razvoj svoje mreže. Djeluje mi ta vrlo niska ponuda na HT-ovoj mreži kontraproduktivno za Telemach.
Kod A1 je stvar što uglavnom HT, ali i dijelom Telemach, prebrikavaju njihovu koaksijalnu mrežu. Dakle grade svoje mreže preko njihovog HFC-a i time te korisnike odvlače od njih (kvalitetom optike u odnosu na HFC). Treba naglasiti da A1 nemože svugdje gdje ima HFC ponuditi veće brzine od 300/30 zbog limitacija HFC-a (bez nadogradnje mreže). Zbog toga A1, nebi vjerovao, prebrikava svoju HFC mrežu svojoj optikom jer drukčije nemože odgovoriti HT-i i Telemachu. Takvo igranje iznimno loše utječe na tržište velikog kapaciteta u RH jer se ono ne širi na dijelove RH koji nemaju optiku već na dijelove koji imaju barem jednu VHCN mrežu (pa i HFC). HAKOM, naravno, ne radi ništa po tom pitanju.
|
|
|
08.04.2025., 18:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
brane222 kaže:
Prema služenom popisu iz 2021. godine u Hrrvatskoj se nalazi 1 438 423 kućanstava. Telemachov Internet je dostupan u preko 800.000 kućanstava, što u postotku iznosi. 55,61%.
Ne bih to nazvao beznačajnim kapacitetom, uzevši u obzir da se Telemachova optička infrastruktura neprestano širi.
Tako kažu brojke.
|
Ta brojka od 800000 kućanstava se ne odnosi na optiku Telemacha.
|
|
|
08.04.2025., 18:02
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
|
Quote:
gingermrkvica kaže:
Mislim ovo mi ne drži vodu jer praktički oni su izrazito limitirati s nekonkurentnim cijenama na HT-ovoj optičkoj mreži pritom uzimajući u obzir da Telemach ima najmanje izgrađene mreže od ostala dva operatora pa bi logičnije bilo da pokušaju da uzmu maksimalni dio kolača kojeg mogu. Zbog te infrastrukturne deficijencije logičnije bi bilo da pokušaju ipak nešto izvući na HT-ovoj optici kako bi se financijski osnažili te svaku dobit uložili maksimalno u razvoj svoje mreže. Djeluje mi ta vrlo niska ponuda na HT-ovoj mreži kontraproduktivno za Telemach.
Kod A1 je stvar što uglavnom HT, ali i dijelom Telemach, prebrikavaju njihovu koaksijalnu mrežu. Dakle grade svoje mreže preko njihovog HFC-a i time te korisnike odvlače od njih (kvalitetom optike u odnosu na HFC). Treba naglasiti da A1 nemože svugdje gdje ima HFC ponuditi veće brzine od 300/30 zbog limitacija HFC-a (bez nadogradnje mreže). Zbog toga A1, nebi vjerovao, prebrikava svoju HFC mrežu svojoj optikom jer drukčije nemože odgovoriti HT-i i Telemachu. Takvo igranje iznimno loše utječe na tržište velikog kapaciteta u RH jer se ono ne širi na dijelove RH koji nemaju optiku već na dijelove koji imaju barem jednu VHCN mrežu (pa i HFC). HAKOM, naravno, ne radi ništa po tom pitanju.
|
Mislim da je puno jednostavnije od toga. A1 dobro stoji i može si priuštiti poslovanje s gubitkom. S druge strane, Telemach ne može (ne pratim detaljno, ali zar nije priča da UM Grupa stoji jako loše i rasprodaju sve živo u regiji).
|
|
|
08.04.2025., 18:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mephisto kaže:
Mislim da je puno jednostavnije od toga. A1 dobro stoji i može si priuštiti poslovanje s gubitkom. S druge strane, Telemach ne može (ne pratim detaljno, ali zar nije priča da UM Grupa stoji jako loše i rasprodaju sve živo u regiji).
|
Ako A1 "dobro stoji" čemu onda ponuda 12mjeseci za 0.1€ na svojoj i tuđoj optici prošle godine, a onda početkom ove godine, ponuda 24mjeseca za 50% na svojoj i tuđoj optici, ali i na bakru?! Ja se ne sjećam kada je zadnji put na fiksnom tržištu A1 imaju takvu paradampinšku ponudu. Nevjerujem da su takve ponude uvedene jer stvari idealno stoje.
Što se tiče Telemacha, po govoru direktorice pravnih i regulatornih poslova sa prošlogodišnjih HAKOM-ovih dana se jasno vidi što ciljaju:
" Nemože se mi, sa svojim ponudama, pristupom na tržištu, uopće uspoređivati kad smo zadnji na tržištu i naravno da grabimo najveći dio kolača koji možemo ugrabiti."
Iako UM ima problema, Telemach ne posluje loše na našem tržištu. Štoviše, na mobilnom tržištu ima trećinu korisnika, a na fiksnom (samo veliki kapacitet) nešto iznad 5.55% (Q2_2024) kojeg su nabrali u proteklih par godina (a moglo bi itekako više). Ukupni udio na cijelom fiksnom tržištu im je 12.3% (Q2_2024).
|
|
|
08.04.2025., 18:21
|
|
#TheTruth
Registracija: Apr 2008.
|
Koja je trenutna ponuda za Telemach Trio na HT infrastrukturi?
|
08.04.2025., 18:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
t86 kaže:
Koja je trenutna ponuda za Telemach Trio na HT infrastrukturi?
|
Koji točno TRIO paket moraš navest, a onda zajedno čekamo odgovor djelatnika xD.
|
|
|
08.04.2025., 18:31
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
|
Quote:
gingermrkvica kaže:
Ako A1 "dobro stoji" čemu onda ponuda 12mjeseci za 0.1€ na svojoj i tuđoj optici prošle godine, a onda početkom ove godine, ponuda 24mjeseca za 50% na svojoj i tuđoj optici, ali i na bakru?! Ja se ne sjećam kada je zadnji put na fiksnom tržištu A1 imaju takvu paradampinšku ponudu. Nevjerujem da su takve ponude uvedene jer stvari idealno stoje.
|
Pa rade to je jer žele pojačati svoju poziciju na tržištu, s kojom očito nisu zadovoljni. Pod "stoje dobro" nisam mislio u tržišnom, nego u financijskom smislu, da imaju rezerve sredstava koje si mogu priuštiti da potroše.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:36.
|
|
|
|