|
|
09.07.2021., 17:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
myroman kaže:
Neces promasiti s ovim Electrolux modelom. Nakon veeelikog razocarenja s onim Delimano sranjem razocarao sam se u elektricne rostilje dok mi rodjo nije posudio ovog za na more.
Cim sam se vratio s mora narucio sam si svojeg.
Rostilj je odlican. Grijac je integriran u ovu resetku (zalijan) i mogu reci da pece jako dobro i brzo. Nije velik, lako se transportira a i pere.
Meni koristi za ljetovanje na moru te tijekom zimskih mjeseci u zimskom vrtu. Tako da mi sezona rostiljanja traje cijelu godinu.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
|
e točno to me zanimalo: peče li oke, veličina, pere li se jednostavno... moji su isto imali delimanov, ali imali su i gorenje i još neki, i svu su bili baš jako jako loši, baš su ih sve pobacali na staro željezo.
super, hvala ti na dijeljenju iskustva! 
|
|
|
09.07.2021., 19:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
myroman kaže:
Neces promasiti s ovim Electrolux modelom. Nakon veeelikog razocarenja s onim Delimano sranjem razocarao sam se u elektricne rostilje dok mi rodjo nije posudio ovog za na more.
Cim sam se vratio s mora narucio sam si svojeg.
Rostilj je odlican. Grijac je integriran u ovu resetku (zalijan) i mogu reci da pece jako dobro i brzo. Nije velik, lako se transportira a i pere.
Meni koristi za ljetovanje na moru te tijekom zimskih mjeseci u zimskom vrtu. Tako da mi sezona rostiljanja traje cijelu godinu.
|
Ti na moru za rostilj koristis elektricni rostilj? A ne pravi?
|
|
|
09.07.2021., 20:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Kakve veze ima blizina mora s izborom rostilja?
|
|
|
09.07.2021., 20:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bLah. kaže:
Kakve veze ima blizina mora s izborom rostilja?
|
Pa ono, godisnji odmor, imas vremena, mozes i fino na ugljenu na gradelama ispec. Nemjerljivo s elektrikom
Nije da dolazis kasno s posla pa ovak nabrzaka na terasi veceru i u krevet.
A znas i sam, no namjerno pitas.
|
|
|
09.07.2021., 21:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
europe2seoul kaže:
Pa ono, godisnji odmor, imas vremena, mozes i fino na ugljenu na gradelama ispec. Nemjerljivo s elektrikom
Nije da dolazis kasno s posla pa ovak nabrzaka na terasi veceru i u krevet.
A znas i sam, no namjerno pitas.
|
Znam i namjerno pitam jer fascinira kako si opet potpuno pretpostavio da su svi u potpuno identicnim uvjetima kao i ti, da na godisnjem prioritiziraju iste stvari, imaju iste uvjete itd. Kvragu sto ako je na godisnjem u smjestaju gdje nema di s pravim rostiljem, dimit itd, ako mozda ne zeli na ovoj temperaturi stajat pored vatre ili ce trosit vrijeme na npr.kupanje jer plivat moze samo na moru, a palit vatru bilo gdje? Milijun razloga moze biti zasto bi netko na moru ili bilo gdje drugdje prioritizirao prakticnost elektricnog rostilja tako da ne vidim cemu cudenje
|
|
|
09.07.2021., 21:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bLah. kaže:
Znam i namjerno pitam jer fascinira kako si opet potpuno pretpostavio da su svi u potpuno identicnim uvjetima kao i ti, da na godisnjem prioritiziraju iste stvari, imaju iste uvjete itd. Kvragu sto ako je na godisnjem u smjestaju gdje nema di s pravim rostiljem, dimit itd, ako mozda ne zeli na ovoj temperaturi stajat pored vatre ili ce trosit vrijeme na npr.kupanje jer plivat moze samo na moru, a palit vatru bilo gdje? Milijun razloga moze biti zasto bi netko na moru ili bilo gdje drugdje prioritizirao prakticnost elektricnog rostilja tako da ne vidim cemu cudenje
|
Ma daj covjece. Mi smo u HR i na Balkanu. U nasoj DNA je vatra i rostilj. Mislim fino si ti to sve napisao no...
Kaj se vrucine i vatre tice - uzmes chimney starter i briket i u hladu pijes pivu dok se vatra sama radi. Nema tu drvca pa mahanje novinama itd dok sunce przi.
|
|
|
09.07.2021., 23:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Meni se jednostavno na moru, mali apartmam koji uglavnom rentamo, ne da zezati s vatrom i popratnom vrucinom. A i nemam gdje oataviti rostilj pa ga vozim sa sobom.
Ovako zastekam i za par minuta rostiljim.
Lijenost i komocija, sto ces...
|
|
|
10.07.2021., 13:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
ja sam godinama nosila električni roštilj na more. npr. u svim kampovima je zabranjeno paljenje vatre.
|
|
|
10.07.2021., 14:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vertov kaže:
ja sam godinama nosila električni roštilj na more. npr. u svim kampovima je zabranjeno paljenje vatre.
|
Kamp a bez logorske vatre?
Jasno da je rizik i u kampu se to prosiri u roku keks. Jer je sve od lako gorivih materjala.
Pa kaj nemaju tocno odredjeno mjesto gdje je dopusteno i gdje stave limeno loziste ili od cigle gdje se vatra moze loziti?
|
|
|
10.07.2021., 15:01
|
|
Helix1opa
Registracija: Feb 2010.
|
Električni auti, električni roštilji, još malo pa će i roštilji biti samo solarni.
|
10.07.2021., 15:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
darac505 kaže:
Električni auti, električni roštilji, još malo pa će i roštilji biti samo solarni.
|
Imas vec solar oven po Africi. U selima bez infrastrukture. Kao humanitarci i NGO koji im to daju.
|
|
|
11.07.2021., 16:59
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2011.
|
Kupljen napoleon 365 rogue gas grill. Isprobat cu ga slj vikend, pa javim dojmove.
U lesnini vam je ide za 3890 kn, sa lesnina karticom. Regularna cijena je 4999 kn
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
|
|
|
11.07.2021., 18:07
|
|
korisnik
Registracija: May 2004.
|
Gdje vidiš taj popust?
Na webu ga nema ako dobro gledam
|
|
|
11.07.2021., 18:11
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Buraz kaže:
Gdje vidiš taj popust?
Na webu ga nema ako dobro gledam
|
samo u lesnini piše. ja sam ustvari došao skicnut napoleonov ugljen grill, prije nego ga kupim, možda užicat kakav popust, jer sam gledao plinske na webu i bili mi preskupi.
ovo je 890kn skuplje od onog na ugljen koji sam htio kupiti, što je prihvatljivo.
U zg jankomir ima možda još 1, ja sam kupio, ali sam kapario u rijeci, jer ću ga tamo podići sa skladišta.
Jučer je taman jedan otišao prije nego sam ja došao.
Prije 2 godine sam isto banuo u lesninu na roštilje pa mi je žena nudila isto neke popuste, zamalo kupio neki za 6400kn, zato sam i sad išao, znaju poslije navale, nabacit akcije.
|
|
|
11.07.2021., 21:23
|
|
Helix1opa
Registracija: Feb 2010.
|
5000 Kn za 2 plamenika? Da želim potrošiti puno love za mali roštilj kupio bih Weber ili Broil King.
|
11.07.2021., 22:06
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
darac505 kaže:
5000 Kn za 2 plamenika? Da želim potrošiti puno love za mali roštilj kupio bih Weber ili Broil King.
|
Nema nista za 3900 da meni odgovara, nema nista ni za imaginarne novce.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
|
|
|
11.07.2021., 22:17
|
|
korisnik
Registracija: May 2004.
|
Quote:
vladjan1901 kaže:
ovo je 890kn skuplje od onog na ugljen koji sam htio kupiti, što je prihvatljivo.
|
Ja sam isto škicao kupiti Pro22K, ali sam malo zakasnio, nema ih više. A kasno sam se sjetio, tko mi kriv.
Škicam ga za sljedeću sezonu, po mogućnosti za ulovit na nekom popustu
|
|
|
12.07.2021., 09:15
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Buraz kaže:
Ja sam isto škicao kupiti Pro22K, ali sam malo zakasnio, nema ih više. A kasno sam se sjetio, tko mi kriv.
Škicam ga za sljedeću sezonu, po mogućnosti za ulovit na nekom popustu
|
mislim da je weber bolji za te novce, ali i meni se sviđa + debele rešetke koje weber nema. I ima onaj sustav za spuštanje rešetke u 3 nivoa. Mislim da je taj puno bolji za balkanski stil roštilja jer je praktičniji. za slow cook smoqanje mislim da je weber bolji.
Ja sam kupio webera prije godinu dana kad sam birao između ta dva iako mi se napoleon možda više sviđao za malo više love. Ali svakako to nije loš roštilj, još ako ubodeš za ispod 3000.
|
|
|
12.07.2021., 10:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Quote:
balzag kaže:
Odlicana vrijednost za novac su vertikalni water smokeri, i to po mojem misljenju (a ono je kao i guzice koju svi imaju pa uzmi s rezervom) ne kao sto su predviđeni nego da izbacis pregrade unutra pa pečeš carolina style , direktno na ugljenu/zaru kao što bi pekao roštilj samo odignuto nekakvih 50cm odnosno koliko je smoker visok.
|
Jel' meso bude ukusnije kad ga tako pripremaš bez pregrada, odnosno šta dobiješ time?
Da li je za 10ak smokanja manjih komada mesa godišnje dovoljan ovakav jedan plehnati do 100ak eura?
Ili se treba protegnuti i kupiti nešto bar malo kvalitetnije poput ovog?
|
|
|
12.07.2021., 16:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Tunjica kaže:
Jel' meso bude ukusnije kad ga tako pripremaš bez pregrada, odnosno šta dobiješ time?
Da li je za 10ak smokanja manjih komada mesa godišnje dovoljan ovakav jedan plehnati do 100ak eura?
Ili se treba protegnuti i kupiti nešto bar malo kvalitetnije poput ovog?
|
Bude ukusnije naravno. Ne znam kakav je taj od 100eura, ni vidio ni cuo, ako ti je skup weber probaj taj jeftiniji pa javi.
Poslano sa mog M2007J17G koristeći Tapatalk
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:04.
|
|
|
|