Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
11.02.2013., 14:22
|
|
Moderator - Righteous
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
Novi MP kaže:
Lcd samsung TV. a externi HD je neki transedicov.
Koliko sam skonta najbolje je kupit dvbt prijamnik za 150KN pa preko njega spojit,
|
Kao sto ti je napisao MytByte najbolje je kupiti Media player, ali......postoji i DVB-T prijemnici koji djelomicno imaju i funkciju media playera nije bas za 150kn ali za malo vise bi se naslo npr. ovaj, za tvoje potreba mislim da ce biti dobar. 
|
11.02.2013., 14:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
ok.Hvala...
Razumim ja da je Medija player najbolji,ali kao sto sam napisa netrebaju mi nikakve posebne funkcije samo da reproducira sliku,film na tv i da nije skup. Primjer medija pleyer od 700kn pa navise a dvbt 150-200.
Pozdrav
|
|
|
11.02.2013., 14:32
|
|
Sebastian Vettel
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Cilim kaže:
Kao sto ti je napisao MytByte najbolje je kupiti Media player, ali......postoji i DVB-T prijemnici koji djelomicno imaju i funkciju media playera nije bas za 150kn ali za malo vise bi se naslo npr. ovaj, za tvoje potreba mislim da ce biti dobar. 
|
Vjerojatno neće...
Koja je korist od tih DVB-T playera uopće po pitanju neke multimedije i video playa ?
Po mojem iskustvu skoro pa nikakva 
I to ne samo kod ovih jeftilena, nego čak i kod skupih DVB-S modela koji imaju svjetlosnim miljama bolje procesore i RAM u odnosu na jeftilen DVB-T recivere,
pa opet po pitanju media playa nisu ni blizu na razini jednog pravog media playera
Ono player koji nema DTS downmix je u današnje vrijeme doslovce skoro pa neupotrebljiv, pa je tu i pitanje podrške za titlove, pa smješno mala veličina titlova koji se baš ko za vraga nemreju povećati,
pa veličinu fajla koja je često ograničena na FAT i samim tim mkv više praktički nema smisla...
uglavnom ko i svaki drugi hibrid  ima sve a na kraju nema nikaj kak se spada
A i osim toga dovoljno si je postavit vrlo jednostavno i banalo pitanje..
Zašto media player + DVB-T tuner (aka razni DVB-T reciveri) košta 150-300 kn
Zašto Media Player košta cca 700 kuna na više...
Zašto Media player sa DVB-T tunerom košta cca 1500 kuna na više...
Je sigurno zato kaj mrežna kartica i slot za hard disk dođu 1200 kuna 
Zadnje uređivanje The Best F1 Driver : 11.02.2013. at 14:38.
|
|
|
12.02.2013., 17:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
zanimljivi playeri
Quote:
Cilim kaže:
Nije striktno napisao da je probao sa AviAddXSub-om, nego od silnih programa koje sam probao proslo samo sa Format Factory.
|
Otprilike tako. Uprkos svemu hvala na velikoj pomoci. Ne znam da li je ovo tema za moje pitanje ako nije uputi me tamo gdje jeste. Malo sam guglao i naisao sam na zanimljive playere kao WDTV live i recimo o play hdp sta mislite o tim uredjajima
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
@Cilim: prebaceno sa Softvera
Zadnje uređivanje Cilim : 12.02.2013. at 17:58.
|
|
|
27.03.2013., 20:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Bok
Koji media centar do nekih 100 eura kupiti? Najviše za filmove gledati, da podržava sve formate i zvuk itd..
Jel ovo čemu?
http://www.links.hr/?naziv=media-pla...3&tab=galerija
Ili gledati modele u koje mogu disk staviti?
I da mora imati dvb-t, tj to bi mi bilo umjesto infinity hd8000. infintiy je ok ali preko pol filmova mi nema zvuka pa ih moram prekodirati i tak, to me živcira kod njega
hvala svima
|
|
|
27.03.2013., 20:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Pametnije ti je ostaviti si infinity za dvb-T i uzeti poznatiji media plejer za cca 700-800 kn...
|
|
|
27.03.2013., 20:35
|
|
Registrirani korisnik
|
koja preporuka?
Zadnje uređivanje DeeJay Dee : 27.03.2013. at 22:33.
Reason: Q
|
|
|
27.03.2013., 21:20
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
27.03.2013., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
|
hvala puno na informacijama
|
|
|
31.03.2013., 11:20
|
|
vivan
Registracija: Jun 2011.
|
reproduciranje 720p filmova na starom (katodna cijev)
Postovani,
ovako, otac mi zeli gledati nove filmove (720p) na otoku gdje ima stari tv, znaci tv ne podrzava hd ready rezoluciju. e sad kako bi se to moglo izvesti? mislio je kupiti media player al ja nisam siguran moze li media player downscalati rezoluciju da se moze prikazati na starom tv-u. ili postoji neka druga opcija? molim nekog tko ima iskustva s tim za odgovor. hvala!!
|
|
|
31.03.2013., 11:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Svaki media plejer sa žutim cinch video izlazom (općenito kompozitnim video izlazom) će downscalati HD zapis...
|
|
|
06.04.2013., 21:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
Pozdrav,
Ako neko može pomoći,moj problem je sljedeći.Kad puštam mp3 ili flac glazbu na
popcornu a-200 čuje se jaki šum.Probao sam i hdmi i optički i chincheve uvijek isto.Stavljao nove firmware ali i dalje isto.Sa filmovima nema problema sve uredno radi.Nemam više ideja što učiniti ako neko ima kakav prijedlog.
|
|
|
09.04.2013., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
U audio postavkama namjesti na downmix, trebalo bi raditi.
|
|
|
10.04.2013., 01:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
pozdrav, kupio sam polovni DELTA HDD media PLAYER EST306, sto posto ispravan, al imam problem s titlovima, odnosno ne ''povlači'' mi titlove koje se nalaze u folderu s filmom(prebacivao sam s kompa filmove i titlove skinute bs playerom). isto je i s avi i s mkv, srt su ekstenzije, što bi, po opisu, trebalo valjati. ne reproducira titlove ni automatski ni nakon ručnog pokušaja. isti problem imao sam i na tv-u kad sam pokušao reproducirati film s usb-a, a tv podržava tilove !
|
10.04.2013., 10:16
|
|
Registrirani korisnik
|
možda titlovi imaju grešku, nekim plejerima to zna smetati..probaj ih samo učitati u subtitle workshop i spremiti bez mijenjanja...druga mogućnost je da ih staviš u mkv pomoću mkvmerge
|
|
|
10.04.2013., 15:15
|
|
In Search Of Truth
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
fantasma12 kaže:
pozdrav, kupio sam polovni DELTA HDD media PLAYER EST306, sto posto ispravan, al imam problem s titlovima, odnosno ne ''povlači'' mi titlove koje se nalaze u folderu s filmom(prebacivao sam s kompa filmove i titlove skinute bs playerom). isto je i s avi i s mkv, srt su ekstenzije, što bi, po opisu, trebalo valjati. ne reproducira titlove ni automatski ni nakon ručnog pokušaja. isti problem imao sam i na tv-u kad sam pokušao reproducirati film s usb-a, a tv podržava tilove !
|
Ne znam za spomenuti player, ali kod vecine playera i tv-a naziv titla mora biti jednak nazivu video filea. BS Player kod skidanja titlova u naziv dodaje sufix koji označava jezik, npr. "-eng", "-hr" itd. pa obriši taj nastavak i moralo bi se učitavati ako postoji podrška...
|
|
|
26.04.2013., 18:20
|
|
registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Pozdrav. Kupio sam geniatech mygica atv1100t - media player i želio bih ga spojiti na crt tv. Nemojte me pitati zašto netko kupuje takav uređaj, pa ga hoće spojiti na crt tv , tako je , kako je. Vidjevši da uređaj ima kompozitne izlaze, olala, mislio ja da je to plug&play i od crt tv-a napraviti smart tv.  Znam da se velika većina vas rješila starih tv-a, ali ako netko ima iskustva ili saznanja u vezi toga bio bih zahvalan da ih podijeli. Navodno se to rješava novim firmwareom, i onda se iz recovery moda odabire cvbs a mene zanima da li to uopće radi ili ne ukoliko je netko probao, jer nisam uspio pronaći na web-u da se netko decidirano izjasnio po ovom pitanju. Inače imam android mobitel i nemam ništa protiv tog os-a ali bih se onda pridružio nekima koji android media centre nazivaju poluzavršenim proizvodima. Ima cvbs izlaze ali ekran crn....ma daj! Inače hdmi-pali vozi, spojio ga kod prijatelja, odmah se zakačio na mrežu (upisao šifru), ono malo što sam vidio (surfanje), pokazalo mi zašto sam htio baš ovaj uređaj, no bilo je kratko (želio se uvjeriti da li je uopće ispravan), pa nažalost ne znam kakav je u reprodukciji video datoteka.
|
|
|
27.04.2013., 09:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Teško da netko ima upravo tvoju kombinaciju, ali očito je da nešto treba aktivirati na trom plejeru da se dobije CVBS izlaz (možda samo deaktivirati HDMI)...ako i uspiješ, ostaje problem da ti možda TV ne podržava NTSC boju ili 60z ili oboje, jer obično ti uređaju su prevalentno NTSC-centrični...
|
|
|
28.04.2013., 16:06
|
|
registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Uspio sam uređaj spojiti na crt tv, skinuvši zadnji firmware sa stranica proizvođača http://www.geniatech.com/news/m1-and...nstruction.asp, (no upitno je koliko će nekome trebati, navodno rješava i neke druge bugove). Moglo se u nekom recovery modu koji se tada otvorio odabrati pal, što sam i učinio, te onaj kompozitni izlaz profunkcionirao, te se može spojiti na crt tv, no moram priznati rezultat je porazan, bar kad se tiče browsera i interneta-sve je nečitko. Uglavnom ovo je uređaj za hd tv uređaje gdje se može raditi sve što i na mobitelima i tabletima koje pogoni android. Pada kad je u pitanju media player strana uređaja, možda ovaj stock video player aplikacja nije najbolji izbor, ali ni ne vidim razna podešenja (u nekom meniju) za sliku ,zvuk, rezu itd. kao kod mede8era, gdje je ovaj potonji punokrvni media player, a ovaj android-baš upravo to  android uređaj tj.neka jeftina zamjena/dodatak u kući za računalo (surf, wb, igrice). ). @ MytByte hvala na javljanju 
|
|
|
28.04.2013., 21:25
|
|
privezan za šljivu
Registracija: Aug 2004.
|
Pa što ne smanjiš rezoluciju?
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:32.
|
|
|
|