|
|
30.08.2023., 11:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Ima smisla ako cete sve letove odradit kompanijama koje u u istoj grupaciji tj. u istom programu sakupljanja milja (npr, Miles and More). Ako nisu, onda bas i nema smisla
|
|
|
30.08.2023., 11:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2023.
|
Quote:
CrazyAvocado kaže:
Pozdrav svima
Posto su moji letovi vecinom bili nisko budzetni nisam nikad imao iskustva sa skupljanjem milja.
Zena i ja planiramo slijedece godine put po Aziji od neka 3 mjeseca i to ce ukljucivati oko 11-12 letova. Ima li smisla otvarati nekakvu karticu ili membership? Moze li se sta skupiti u tom periodu? Bilo kakvi savjeti su dobrodosli.
|
Daleka Azija ili Bliski istok? Su to povratni letovi ili ne? Povratni let je 2 leta. Zavisi i od dužine leta i koja avio kompanija. Onak ugrubo, nakon 20-30 letova se može očekivati neki popust. Ne neš bajno. Provjeri na stranica avio kompanije šta možeš dobiti. Ako je više avio prevoznika, neće biti popusta.
- Miles and More ima članice i u Aziji, te među hotelima, rentacar, plaćanje itd. Idealan za poslovne osobe. Le click
- One World je onak za višu klasu
- Air Asia ima svoju karticu, dosta je prisutna na tom dijelu
|
|
|
31.08.2023., 13:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Hvala vam
Nisu povratni letovi. Skacemo iz drzave u drzavu. Vecinom su razlicite kompanije te sam is mislio da ne vrijedi nikakve milje skupljat. Al reko da pitam.
|
|
|
31.08.2023., 16:04
|
|
Verified!
Registracija: Jan 2004.
|
Vjerojatno ne vrijedi, ali ni ne kosta, osim frustracije da nikakve koristi od toga. Milje i isticu nakon nekog vremena, ako se ne iskoriste ili dosegne neki status.
Eventualno, mozete pogledati u koju od grupacija vecina vasih letova pripada. Ili imate li kreditnu kartica za besplatan ulaz u neki od loungeva na aerodromima s kojih polijecete (za to postoji posebna tema).
|
|
|
06.09.2023., 15:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
Zanima me da li netko ima konkretno iskustvo sa karticama (diners, PBZ Croatia Airlines kartice itd). Ja konkretno gledam ovu PBZ i piše da dobijem jednu milju za potrošenih 0.6 - 0.9 eura (zavisi koji tip kartice) plus milje traju neograničeno.
No ne mogu naći neke konkretne informacije koliko milja mogu zamijeniti za šta, našao sam neke stranice gdje piše da možeš dobiti gratis let za 30k milja, da li je to točno? Stalno me ganja da se login-am ili registriram da vidim točno :/
Ako računam dobro (0.8e jedan bod), znači da bi kroz karticu morao potrošiti 24k eura da bi dobio dovoljno bodova za jedan let? Znači kad bi netko trošio 1k eura mjesečno dobio bi dovoljno bodova za 2 godine?
A opet čitam iskustva da su ljudi u otprilike istom vremenskom periodu puno više koristili letove i uštedjeli dosta, sad ne znam jel su oni trošili ko ludi s tim karticama i skupili brdo bodova, ili ovih 30k po letu nije dobra mjera.
|
|
|
06.09.2023., 15:59
|
|
Verified!
|
To 30k je za europski let, i mozda moras potrosit jos nesto milja na takse.
U biti se najbrze skupljaju milje letenjem, brze nego trosenjem na kreditnu karticu … ali naravno to znaci da ces ili sam trosit ili ces sluzbeno letit, skupljat milje i koristit ih privatno.
|
|
|
06.09.2023., 16:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Kokice Euunija kaže:
Zanima me da li netko ima konkretno iskustvo sa karticama (diners, PBZ Croatia Airlines kartice itd). Ja konkretno gledam ovu PBZ i piše da dobijem jednu milju za potrošenih 0.6 - 0.9 eura (zavisi koji tip kartice) plus milje traju neograničeno.
No ne mogu naći neke konkretne informacije koliko milja mogu zamijeniti za šta, našao sam neke stranice gdje piše da možeš dobiti gratis let za 30k milja, da li je to točno? Stalno me ganja da se login-am ili registriram da vidim točno :/
Ako računam dobro (0.8e jedan bod), znači da bi kroz karticu morao potrošiti 24k eura da bi dobio dovoljno bodova za jedan let? Znači kad bi netko trošio 1k eura mjesečno dobio bi dovoljno bodova za 2 godine?
A opet čitam iskustva da su ljudi u otprilike istom vremenskom periodu puno više koristili letove i uštedjeli dosta, sad ne znam jel su oni trošili ko ludi s tim karticama i skupili brdo bodova, ili ovih 30k po letu nije dobra mjera.
|
Imam CA Visu PBZ Carda, sve njom plaćam. I režije.
Taj novac bih potrošio kako god pa bolje da ide preko kartice i skupljam milje. Kad se skupi skupi.
Te cijene u miljama samo su za let, bez aerodromskih taksi. Nekad se i one mogu platiti dodatnim miljama.
Ponuda ovisi o polazištu i odredištu, avio kompaniji...
Evo ti primjer što se trenutno nudi iz Hrvatske
https://filetransfer.io/data-package/vIvilIqP#link
|
|
|
06.09.2023., 18:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
Kokice Euunija kaže:
|
Ja imam PBZ odavno (imao sam i Diners prije) i nisam trošio ludo nego totalno suludo (rekord mi je oko 31.000 eura/mjesečno na dvije kartice ali to su bila neka druga vremena) i koristio sam milje dosta puta (samo biznis klasu, ekonomska nema smisla) ALI:
- za ekonomski let (bez taksi) unutar Europe treba 35.000 milja a takse znaju biti skupe tako da se isplati dati još 15.000 milja za takse (samo takse na letovima unutar Europe se mogu platiti miljama) dakle treba 50.000 milja za besplatni ekonomski let unutar Europe tako da lako možeš izračunati koliku potrošnju trebaš imati. Članarina za karticu je poprilična i ako treba par godina za skupiti milje teško da ima smisla. Također na početku ćeš vjerojatno dobiti mali limit tako da i ako bi mogao potrošiti nećeš moći.
Još jedna stvar, broj sjedala koji se mogu kupiti miljama je ograničen tj. to su ona ista sjedala koja se na početku prodaju jeftinije.
|
06.09.2023., 19:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
U zadnje vrijeme kolicina award sjedala je super ogranicena. Bar prema Aziji. Prije sam letio Singapore airlinesom za 30 eura Bali - Zagreb, a sad ni ne nude letove više.
|
|
|
18.09.2023., 00:15
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
pitanje
letio iz A u B i iz B u C
i stavio u miles & more let A u B, i kad hoću B u C kaže da su milje već dodijeljene
A u B je unutar Europe, a B u C iz Europe u North America (star alliance members grupacija)
kak da mi se dodijele milje za let B u C?
problem je što gamad traži 10 znamenaka brojeva (a za oba leta svih 10 je isto, a zadnje 2 su različite, ali prima samo 10 brojeva, a ne 12)
|
|
18.09.2023., 00:25
|
|
Verified!
|
Gdje to pokusavas dodijeliti? I koje brojeve upisujes?
Sad je kasno, ali treba prijaviti karticu prilikom checkina ili cak kupovine, pa je broj prisutan i kod check ina. Kasnije je moguce preko miles and more za letove starije od 14 dana mislim.
|
|
|
18.09.2023., 00:32
|
|
Species 5618
|
Quote:
Bezveze kaže:
Gdje to pokusavas dodijeliti? I koje brojeve upisujes?
Sad je kasno, ali treba prijaviti karticu prilikom checkina ili cak kupovine, pa je broj prisutan i kod check ina. Kasnije je moguce preko miles and more za letove starije od 14 dana mislim.
|
ma u mobitel upisujem ručno, ma prošlo je mjesec dana leta. mislim nem propal, al ubuduće predajem miles & more karticu kod kupovine karata
|
|
18.09.2023., 07:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Da li u aplikaciji vidiš oba leta i koliko milja je dodijeljeno?
Ako ne, piši službi za korisnike i pitaj
Sent from my REA-NX9 using Tapatalk
|
|
|
18.09.2023., 14:32
|
|
Species 5618
|
Quote:
JayDeena kaže:
Da li u aplikaciji vidiš oba leta i koliko milja je dodijeljeno?
Ako ne, piši službi za korisnike i pitaj
|
budem pisao službi za korisnike
hvala svima 
|
|
20.11.2023., 18:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja imam još uvijek Diner CA i baš sam neki dan gledao koliko se skupilo milja (i zaboravio na to), trenutno imam nešto preko 80K a planiram skupljati još pa to iskoristiti sa ženom. Probao sam "simulirati" pa vidim da se milje mogu iskoristiti samo za direktne letove i određene kompanije što malo limitira sve zajedno. Kako god, za neke destinacije se isplati platiti takse i ostalo a iz Graza se može pronaći solidnih letova. On mi je najbliži od "daljih" aerodroma.
|
|
|
21.11.2023., 19:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
grg4 kaže:
Ja imam još uvijek Diner CA i baš sam neki dan gledao koliko se skupilo milja (i zaboravio na to), trenutno imam nešto preko 80K a planiram skupljati još pa to iskoristiti sa ženom. Probao sam "simulirati" pa vidim da se milje mogu iskoristiti samo za direktne letove i određene kompanije što malo limitira sve zajedno. Kako god, za neke destinacije se isplati platiti takse i ostalo a iz Graza se može pronaći solidnih letova. On mi je najbliži od "daljih" aerodroma.
|
Ne mora biti direktno. Ja sam redovito letio s 2 presjedanja tipa Bali Singapore Zurich Zagreb za 40000 milja i nekih 30/40 eura taksi sa sSingapore airlines ili Bangkok / Frankfurt/ Zagreb/ Pula isto 40k milja i cca 100 eur
|
|
|
21.11.2023., 23:41
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Oct 2022.
|
To mora da je bilo davno ili neka super nepoznata šema. Taxe 40 eur, misim da to nema ni ako ides sa Delnickog aerodroma u Pazin.
Stoji da ne mora biti direkt (a uglavnom i ne moze). Zadnje, prije par mj manila zagreb preko Bangkoka i frankfurta i to sa dvije kompanije ali unutar grupe (thai airways i CA), 40.000 milja od MM. A prije toga isti prevoznici Zag -HCM opet preko Fra i BKK. Ali taxe bilo da se radi o Zag, HCM ili Kuala lumpuru su oko 230 eur/pravac. Jedino je manila jeftinija, oko $100.
Inace, skupljanje milja barem na MM (za druge ne znam) je u danasnje vrijeme total besmisleno.
|
|
|
22.11.2023., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Zakaj?
|
22.11.2023., 16:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja nisam našao bolji loyalty program da dobijem nešto za novac koji ionako trošim. Većinu plaćam karticom, a ovako dobijem te milje. Koja je alternativa?
Prije dvije godine iskoristio sam milje za dvije božićne povratne karte i takse ZAG-AMS. Trenutno imam preko 100 tisuća. Meni dovoljno.
|
|
|
22.11.2023., 20:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Meni su recimo od nagradnih milja korisnije status milje
Nedavno sam postala Frequent traveller pa imam ulaz u business loungeve i checkin na biznis šalteru (za određene aviokompanije).
Ali da, skupi se i nagradnih milja.
Za nagradne nisu loše Turkish airlines Miles and smiles.
Ima karta za vezani let već od 13000 milja (economy promo).
Ali nisu uključene takse nažalost (ako nemaš njihov status)
Sent from my REA-NX9 using Tapatalk
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:28.
|
|
|
|