Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
28.01.2015., 10:18
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2011.
|
Viceguverner HNB-a Damir Odak 2012. priznao da su banke klijente dovele u 'neprimjerenu zabludu'
http://www.poslovni.hr/hrvatska/vide...zabludu-224027
"Godine 2008. banke su digle 4,3 milijarde kuna kredita u švicarskim francima, a na tržište su plasirale 39,3 milijarde kuna u toj valuti "
Zadnje uređivanje azraeel : 28.01.2015. at 10:23.
|
|
|
28.01.2015., 10:22
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
Musatom kaže:
Ovo je vrh
Eno i Milanović godinama uvjerava da ima plan i da će u idućem mandatu od ove vukojebine stvoriti konkurenciju samoj Švicarskoj, i nažalost bar 500.000 stoke sitnog zube će uvjeriti...naravno uz obećanje da će CHF zamrznuti na 1:1 prema kuni jer je on ipak lider socijalno osviještene partije.
A Vilibora su uvjerili u Chemtrailse i piramide u bosni...prokleta propaganda...i on će skupiti par stotina tisuća glasova gorespomenute stoke
Mi Hrvati!!  
|
Kao što kaže presuda, dužnici u chf su navučeni na proizvod za koji se znalo u startu da je neispravan, da je ikome od nas rečeno da rata sa 3.000 može skočiti na 6.000 nitko ili vrlo rijetki bi na to pristali.
A ove infantilne crtiće bi bilo bolje da pustiš za svoje wats'up prijateljice...
|
|
|
28.01.2015., 10:29
|
|
Nematikodmenevamtenamte
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
azraeel kaže:
Viceguverner HNB-a Damir Odak 2012. priznao da su banke klijente dovele u 'neprimjerenu zabludu'
http://www.poslovni.hr/hrvatska/vide...zabludu-224027
"Godine 2008. banke su digle 4,3 milijarde kuna kredita u švicarskim francima, a na tržište su plasirale 39,3 milijarde kuna u toj valuti "
|
Nis, ajmo onda napraviti konverziju CHF kredita u EUR i ima da potece med i mlijeko.
Uopce ne sumnjam da ce se tada svi problemi rijesiti i da ce svi uredno vracati kredu iducih 25-30 godina jer ispred cifre pise EUR a ne CHF i ne duguje se vise milju kuna nego 950.000
Ili ce onda za godinu dana krenuti ista prica sa EUR u glavnoj ulozi...pa cemo sve u kune..
A onda za jos godinu dana dolje vlada jer svojedobno nije uvela tromjesecni tecaj za sve trazitelje kredita pod naslovom "Tecaj je nesto sto se moze promijeniti" i "Posudjeni novac se mora vratiti"
Zadnje uređivanje Partfiš : 28.01.2015. at 10:37.
|
|
|
28.01.2015., 10:31
|
|
U samoizolaciji
|
Konverziju da. istu kakvu su i oni sebi napravili, s danom kad su ju i oni sebi napravili.
i riješen problem.
Naravno i revizija kamata, te kazna za damping i kartelsko udruživanje.
|
|
|
28.01.2015., 10:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
ninoras kaže:
Kao što kaže presuda, dužnici u chf su navučeni na proizvod za koji se znalo u startu da je neispravan, da je ikome od nas rečeno da rata sa 3.000 može skočiti na 6.000 nitko ili vrlo rijetki bi na to pristali.
|
Prije 15.rujna 2008 (dan kad je propala banka Lehman Brothers) gotovo nitko u svijetu nije mogao vjerovati što će se sve dogoditi i s kakvim posljedicama.
Prema tome, ne vjerujem da je itko tada mislio o tome da bi proizvod mogao postati neispravan, pa je i onih 15% posto procjene HNBa o mogućem rastu CHF bilo isto takvo pogađanje, kao da ja danas kažem da će EUR u odnosu na dolar porasti 20% ili pasti 50% u slijedećih 5 godina.
|
|
|
28.01.2015., 10:44
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
STIB kaže:
Prije 15.rujna 2008 (dan kad je propala banka Lehman Brothers) gotovo nitko u svijetu nije mogao vjerovati što će se sve dogoditi i s kakvim posljedicama.
Prema tome, ne vjerujem da je itko tada mislio o tome da bi proizvod mogao postati neispravan, pa je i onih 15% posto procjene HNBa o mogućem rastu CHF bilo isto takvo pogađanje, kao da ja danas kažem da će EUR u odnosu na dolar porasti 20% ili pasti 50% u slijedećih 5 godina.
|
Banka? Lehman Brothers? Bankari braća "Lehman"? Goldman? Sachs?
Ovo što su napravile banke u HR čak ni njima ne bi palo na pamet, jer znaju da bi gulili 20-30 godina zatvora u usa.
Zadnje uređivanje azraeel : 28.01.2015. at 11:27.
|
|
|
28.01.2015., 10:54
|
|
⸮
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
ninoras kaže:
U slučaju DOMAR jasno je vidljivo do koje mjere su nas bankari uspjeli uvjeriti da su krediti u chf kvalitetan i povoljan proizvod.
To što neki ovdje gledaju kroz prizmu svojih kompleksa i svoje zlobe, bilo bi za neku drugu temu...
|
Da, na tom slučaju se jasno vidi koliko su banke zle i pokvarene.
Toliko su izmanipulirale jadnog domara da je na kraju on bio uvjeren da je nasamario njih.
Nije im dosta da zajebu čovjeka da uzme preveliki kredit, nego moraju od njega i napraviti budalu na internetu!
|
|
|
28.01.2015., 10:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
sick.am kaže:
napisao sam to sto sam napisao, nema drugih riječi.
Ja sam i dalje od prvog dana kako pišem ovdje (na forum.hr) u potpunosti siguran da je promjenjiva kamata u svim kreditima kršenje zakona (onako kako je definirana u ugovorima do ovih posljednjih promjena zakona čini mi se do 1.1.2012. nisam siguran), što su potvrdile dvije presude i što sam pokrenuo privatnom tužbom.
Za valutnu klauzulu, koliko god u početku nisam bio uvjeren da je kršenje zakona, sve više sam uvjeren da jest, jer je to opasno poigravanje s ulozima štediša, na način da ukoliko tečaj dovoljno naraste, zbog masovnosti izdanih kredita, postaje upitno vraćanje takvog zajma a onda i su upitni i depoziti štediša.
Također, potpuno sam uvjeren da je prekršen zakon o zaštiti potrošača i gadno poljuljan cijeli ugovor. Moram priznati da se bavim mišlju i da podignem privatnu tužbu za poništenje kompletnog ugovora, ima temelja i za tako nešto. E tek bi to bio šuo.
Za razmišljanje svim dušebrižnicima koji se brinu kako će na neki način biti oštećeni je i ovo:
"Ishod ove presude iznio je na vidjelo još jednu asimetriju odnosa banaka i građana pred hrvatskim pravosuđem - tu da građani temeljem presude u kolektivnom sporu nemaju mogućnost ispostaviti kalkulaciju o visini odštete temeljem presude i ovršiti banku, dok s druge strane, banke nakon jednostranog raskida ugovora o kreditu imaju na raspolaganju vrlo efikasne mehanizme prisilne naplate vlastitih potraživanja. Da bi realizirali odštetu, klijenti banaka moraju ulaziti u dugotrajne individualne sporove, što itekako ide na ruku bankama zbog sporosti pravosuđa, troškova sporova i ostalih demotivirajućih faktora."
Ja mislim da je upravo bitna solidarnost društva kako bi se pokazalo da nas se sve skupa (građane koji poštivamo zakone) nemože šamarati kako se digne nekome tamo aparatčiku iz Klagenfurta (ili otkud već) i u potpunosti nerazumijem ovu podijelu društva koju vidim i na ovom forumu, osim ako nisu neki profesionalni interesi u pitanju.
|
Ako je sve ovo istina onda država nema što fiksirati tečaj i kamatu te nuditi kojekakva rješenja već treba samo pomagati socijalno ugroženima bez obzira na valutu u kojoj imaju kredit. A vi se s bankama bakćite po sudovima.
Ovako država ulazi u konflikt s bankama koji bi mogao rezultirati ogromnim odštetama koje će platiti porezni obveznici dok istovremeno ta ista država deložira dužnike u €. Pa ja onda pitam gdje je tu solidarnost društva koju vi iz UF toliko volite isticati.
Što se mene tiče, država bi trebala ponuditi takvo rješenje da banke, dužnici i država u jednakom omjeru snose štetu jer su sve tri strane krive. Tko to prihvati istovremeno bi trebao automatski odustajati od bilo kakve tužbe prema bankama.
|
|
|
28.01.2015., 11:00
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
krcmije kaže:
Ako je sve ovo istina onda država nema što fiksirati tečaj i kamatu te nuditi kojekakva rješenja već treba samo pomagati socijalno ugroženima bez obzira na valutu u kojoj imaju kredit. A vi se s bankama bakćite po sudovima.
Ovako država ulazi u konflikt s bankama koji bi mogao rezultirati ogromnim odštetama koje će platiti porezni obveznici dok istovremeno ta ista država deložira dužnike u €. Pa ja onda pitam gdje je tu solidarnost društva koju vi iz UF toliko volite isticati.
|
Država se ne miješa kod zanemarive brojke, a ovo je kritična masa, gdje se država miješa.
Porezni obveznici u slučaju franak ništa ne gube, niti plaćaju. Gube samo pojedine bankare koji će se ev. procesuirati.
Ma što ja pričam. Udruga nije trebala ukazivati ninašta. Država je to morala sasijeći u začetku i istom reagirati naspram mutnih radnji bankara.
Zadnje uređivanje azraeel : 28.01.2015. at 11:17.
|
|
|
28.01.2015., 11:01
|
|
Otpisani
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
krcmije kaže:
Što se mene tiče, država bi trebala ponuditi takvo rješenje da banke, dužnici i država u jednakom omjeru snose štetu jer su sve tri strane krive. Tko to prihvati istovremeno bi trebao automatski odustajati od bilo kakve tužbe prema bankama.
|
Apsolutno se slažem. Zakonodavstvo je ovdje totalno sfušalo, zastranilo, što god... da nespominjem zakon o osobnom banrotu...
btw, ja nisam aktivni član UFa (samo pasivni ili podupirući) već duže vremena tako da mi se netrebaš obraćati s vi. 
Zadnje uređivanje sick.am : 28.01.2015. at 11:14.
|
|
|
28.01.2015., 11:37
|
|
Memento vivere
|
Quote:
azraeel kaže:
Konverziju da. istu kakvu su i oni sebi napravili, s danom kad su ju i oni sebi napravili.
i riješen problem.
|
Tako je. Uzmeš 1. otplatni plan te vidiš koliko bi, da je sve ostalo isto do kraja otplate i rata i tečaj i kamata, banka zaradila, to je njihovo i na to sam pristao i to sam potpisao.
|
|
|
28.01.2015., 11:40
|
|
Memento vivere
|
Quote:
STIB kaže:
|
Slažem se sa tobom, ali oni su se trebali osigurati a i profesionalno obavljaju taj posao i na tom poslu zarađuju.
Niti jedna tvrtka na svijetu nije baš uvijek zaradila koliko je mislila ulaskom u posao, osim naravno banaka, to im je minimun pa dalje koliko god se može.
|
|
|
28.01.2015., 11:54
|
|
bolja opcija
Registracija: Jul 2003.
|
Quote:
ninoras kaže:
Tako je. Uzmeš 1. otplatni plan te vidiš koliko bi, da je sve ostalo isto do kraja otplate i rata i tečaj i kamata, banka zaradila, to je njihovo i na to sam pristao i to sam potpisao.
|
Ček malo. Zašto niste to isto napravili kad je tečaj krenuo divljati?
Ili sad dok je peg bio na snazi a kriza u Euro zoni očigledna?
|
28.01.2015., 11:59
|
|
bolja opcija
Registracija: Jul 2003.
|
Quote:
ninoras kaže:
A ove infantilne crtiće bi bilo bolje da pustiš za svoje wats'up prijateljice...
|
Po tom tumačenju je svaki kredit osim kunskog sa fiksnom kamatom neispravan?!
UF i prijatelji se ponašaju kao publika za infantile crtiće
Samo čekam da idete u Strasbourg...
|
28.01.2015., 12:04
|
|
Memento vivere
|
Quote:
Musatom kaže:
Ček malo. Zašto niste to isto napravili kad je tečaj krenuo divljati?
Ili sad dok je peg bio na snazi a kriza u Euro zoni očigledna?
|
Iz razloga što je sud zavlačio sa presudom, koju smo dobili ali bila je nepravomočna.
I da, da je prva presuda usvojena kao pravomočna, nikakvog problema dlje ne bi bilo...
|
|
|
28.01.2015., 12:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
ninoras kaže:
|
koliko ja znam, reprogram se radi po realnom, a ne imaginarnom stanju..
|
|
|
28.01.2015., 12:11
|
|
Memento vivere
|
Quote:
Dukkai kaže:
koliko ja znam, reprogram se radi po realnom, a ne imaginarnom stanju..
|
Mnogi ekonomski stručnjaci kao i sudac Dobronić kažu da znaju da nije, a ja nekako više vjerujem njima.
Podsječam da gore navedeni sudac ima ogromno iskustvo sa radom banaka, a sama činjenica da ga bankarski spin majstori nisu uspjeli za ništa optužit govori sama za sebe.
|
|
|
28.01.2015., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
Partfiš kaže:
Ja sam za to da se napravi dubinska analiza medju imateljima kredita u svicarcima i definira tocan broj koji bi bili sposobni na danasnji dan normalno servisirati svoj(e) krdit(e) da su podigli kredit u EUR ili kunama a ne u svicarcima.
I onda onima kojima to zaista cini razliku pomoci.
Onima koji po primanjima ne bi mogli vracati niti EUR kredite, ne pomagati ili pomagati svima sa kreditima u bilo kojoj valuti, pocevsi od poduzetnika koji stvaraju visak vrijednosti. 
|
Isto tako kad se nekome proda serija automobila sa neispravnim sustavom za kočenje, ispitajte za koji im je kurac trebalo baš to auto i pomozite onome tko nije srljao u kupovinu auta nego mu je stvarno trebalo, provjerite je li možda socijalni slučaj i da obavezno mora biti visok 1,75m i imati krvnu grupu B-
|
28.01.2015., 12:14
|
|
Memento vivere
|
Quote:
Musatom kaže:
Po tom tumačenju je svaki kredit osim kunskog sa fiksnom kamatom neispravan?!
UF i prijatelji se ponašaju kao publika za infantile crtiće
Samo čekam da idete u Strasbourg...
|
Za crtiće je ponuda od strane banaka, ajde malo te manje krademo a ti potpišeš da nas nečeš nikad tužit, to je za crtiče i tu pokazuju da su ustvari retardirana kopilad na bančinoj sisi.
I da u EU praksi tužbe kao naša sve završavaju na strani dužnika.
Tako da nečeš dugo trebat čekati.
|
|
|
28.01.2015., 12:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
azraeel kaže:
i riješen problem.
|
To prijatelju!!!
Kartel!
Sad više nisam jedini paranoik da forumu.
Ko što nije ni Orban u Mađarskoj
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:39.
|
|
|
|