|
|
20.02.2023., 11:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Konoyo kaže:
...
|
on nije ovisan o vejpu nego ne želi stat. ne želi jer mu je fino
riješenje je preć na mtl i potrošnju od 4-5 ml, dodat nikotin u fakin tekućinu, i to količinu koja je veća nego on može podnijet, tako da povuče 2-5 puta i stavi ju sa strane. dakle, cca 20mg nikotina iliti nic-shot
ja sam isto bio na 15-20ml, ali smatram da nije nikotin najštetniji tu, nego aroma, i zato sam mješao sve na 2% tako da bih dnevno unio u sebe arome koliko i mtlovci s 3-4 ml na dan. Nikotin nije štetan, ali s svime s čime se pretjeruje, a i ja sam bio u toj kategoriji, smatram da je štetno.
kako nisam mogao smanjiti količinu mililitara, prešao sam na cigare, i evo mene, sretan pušač opet, smlavim paket duhana 40g za 2 i pol dana
jesam li prešao na jeftinije?
nisam
jesam li prešao na zdravije? Hell no
ali sam sada u skladu s ovim glupim člankom i ne trujem se tim e-cigaretama i ne unosim više ta ulja u sebe 
|
|
|
20.02.2023., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2018.
|
Quote:
buje3000 kaže:
on nije ovisan o vejpu nego ne želi stat. ne želi jer mu je fino
riješenje je preć na mtl i potrošnju od 4-5 ml, dodat nikotin u fakin tekućinu, i to količinu koja je veća nego on može podnijet, tako da povuče 2-5 puta i stavi ju sa strane. dakle, cca 20mg nikotina iliti nic-shot
ja sam isto bio na 15-20ml, ali smatram da nije nikotin najštetniji tu, nego aroma, i zato sam mješao sve na 2% tako da bih dnevno unio u sebe arome koliko i mtlovci s 3-4 ml na dan. Nikotin nije štetan, ali s svime s čime se pretjeruje, a i ja sam bio u toj kategoriji, smatram da je štetno.
kako nisam mogao smanjiti količinu mililitara, prešao sam na cigare, i evo mene, sretan pušač opet, smlavim paket duhana 40g za 2 i pol dana
jesam li prešao na jeftinije?
nisam
jesam li prešao na zdravije? Hell no
ali sam sada u skladu s ovim glupim člankom i ne trujem se tim e-cigaretama i ne unosim više ta ulja u sebe 
|
Ovisnost o okusu. Što da drugo kažem.
MTL mi je odvratno, to je kao emulacija cigarete i jednostavno inferiorno naprama DTL po meni. Probao sam više puta. Ne dimi se. Nije to, to.
Probao sam 18ML Nikotina na 80ML, iskreno, throat hit je toliko ogroman bio da sam se gušio. S obzirom da mi mozak nije dobio dovoljno kisika, osjećao sam se High svaki put kada sam povukao. Okus je i dalje bio fini, ali Nikotin ga je prekrio.
Mislim, lako se artificial forsirati te kupovati nešto što ne želiš, pa manje uvlačiti.
Ali cijena je i dalje puno jeftinija nego cigarete. 20€ sa Nic-Shotovima za 240ML Heisenberga. Ili oko 38€ za 3x 120ML Infamous Desertne Okuse.
Da pušim, bila bi kutija na dan, i brzo bi se nakupilo.
Bazu već imam doma, hrpetinu, tako da to ne kupujem, i hrpetinu Coilova.
Volio bih smanjiti, ali totalno je kao crack-cocaine za mene.
Iskreno, da mi nije fino, i da su okusi za kurac, ne bih Vejpao uopće.
Ali kao da su došli iz raja, ravno u moje ruke, ravno u moj atomizer.
|
|
|
20.02.2023., 15:35
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
konoyo piše o sebi, ne o nekom drugom forumašu. otvorio je temu na zdravlju no naravno da nije dobio odgovor kad su eksperti ovdje.
a što se odgovora i pomoći tiče... nema pomoći dok sam ne odlučiš smanjiti ili potpuno prestati s parenjem. odgovor kojega vjerojatno ne želiš čuti no nema čarobnog štapića osim onog u tvojoj glavi.
ja radim isto što i ti, no ne živciram se oko toga. gdje sam ja, tu je ecig. i ja sretna 
|
20.02.2023., 15:41
|
|
jebeni divljak
Registracija: Sep 2018.
|
Jel ima netko preporuku za dobru vocnu aromu, a da je jako razocaran komplet Shake linijom?
Kuzim da ih hvalite, a meni sve sto sam probao mi nikak ne odgovara.
Ko neki K Plus slatkisi, a ja bih Skittles.
Jagoda od Wiipa je pun pogodak. Trazim takvo nesto, ali u bocici.
|
|
|
20.02.2023., 15:48
|
|
not just a number
Registracija: Aug 2011.
|
i meni je fino i parim samo zbog okusa pa se ne opterećujem s tim previše... davno sam spustio nikotin ispod 2mg, parim do 15ml dnevno (rdl) i meni ok...
mogu otić van bez parilice na 5-6 sati da mi ne fali...
ps: zrak kojeg udišemo mi u Zagrebu i nije neka sreća 
|
|
|
20.02.2023., 18:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Modesty B kaže:
konoyo piše o sebi, ne o nekom drugom forumašu. otvorio je temu na zdravlju no naravno da nije dobio odgovor kad su eksperti ovdje.
a što se odgovora i pomoći tiče... nema pomoći dok sam ne odlučiš smanjiti ili potpuno prestati s parenjem. odgovor kojega vjerojatno ne želiš čuti no nema čarobnog štapića osim onog u tvojoj glavi.
ja radim isto što i ti, no ne živciram se oko toga. gdje sam ja, tu je ecig. i ja sretna 
|
Ma ne živciram se ni ja  Pitam samo da li netko ima kakva iskustva sa time.
Ne smeta meni požar u kući, AKA živim u Silent Hill-u. Očito volim to, radim to.
Samo se pitam da li je normalno ako je cijeli cilj bio maknuti Cigarete i otići na Vape kao bolju alternativu, a onda budeš kao Parni Vlak.
Jako dobro znam da svi expert heavy vejperi to jednostavno rade i boli ih kuki te su sasvim zadovoljni.
Ja ne mogu bez svojih Infamous i VampireJuica. Držim se Heisenberga kao Kristalnog Metha.
|
|
|
20.02.2023., 19:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Konoyo kaže:
throat hit je toliko ogroman bio da sam se gušio.
|
ja se upravo gušim s 20 mg i prestajem pušit.
gušit ću se danas, sutra ću se manje gušit, prekosutra još manje i onaj tamo dan više se neću gušiti ni kašljati. tako to ide. nisi iznimka. Nešto treba proć jednostavno pa da bude bolje.
|
|
|
20.02.2023., 19:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Konoyo kaže:
Ma ne živciram se ni ja  Pitam samo da li netko ima kakva iskustva sa time.
Ne smeta meni požar u kući, AKA živim u Silent Hill-u. Očito volim to, radim to.
Samo se pitam da li je normalno ako je cijeli cilj bio maknuti Cigarete i otići na Vape kao bolju alternativu, a onda budeš kao Parni Vlak.
Jako dobro znam da svi expert heavy vejperi to jednostavno rade i boli ih kuki te su sasvim zadovoljni.
Ja ne mogu bez svojih Infamous i VampireJuica. Držim se Heisenberga kao Kristalnog Metha.
|
ja ću ti reć kako ću ja ovaj put
zenith ili Ex s 20mg nic salta za nikotin i DL setup za gušt, tu i tamo. Ali neću više veliku količinu mililitara. Tako sam promislio za sebe.
Quote:
Medeni kaže:
Jel ima netko preporuku za dobru vocnu aromu, a da je jako razocaran komplet Shake linijom?
|
infamous Papa smurfs blood
|
|
|
20.02.2023., 19:39
|
|
jebeni divljak
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
buje3000 kaže:
|
Hvala buje. Steta sto nisam pitao prije, jer taman je prosla akcija u Puffki, pa cu uzeti ovo iduci mjesec.
Sad sam narucio Vampire Vape - Pinkman Ice.
Cini mi se da bi moglo biti dobro. Ostavim recenziju kad stigne.
|
|
|
20.02.2023., 20:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
buje3000 kaže:
ja ću ti reć kako ću ja ovaj put
zenith ili Ex s 20mg nic salta za nikotin i DL setup za gušt, tu i tamo. Ali neću više veliku količinu mililitara. Tako sam promislio za sebe.
|
Ma 18MG ili 20MG, bez obzira na throat hit, i dalje mi je gušt.
Da sam prisiljen toliko uzimati, onda eto, vjerojatno bih smanjio, ali dok god imam alternativu, uvijek ću birati alternativu okusa i manje nikotina, jer zašto trošiti novce na nešto što mi ne valja kada mogu trošiti na ono što mi ne valjda.
Yes, yes. Sa time neću prestati, ali možda mi jednom dosadi Vape.
Ali teško da bih se vratio na cigarete. Nisam više heavy Crveni Lucky Strike user kao što sam bio.
Nisam probao Pinkman Ice, ali probao sam Pinkman, i koliko god ga ljudi hvale da je u istoj liniji sa Heisenbergom, nije ni približno dobar po meni.
Heisenberg je nešto sveto. Ne znam jel ima kod nas one limited edition sa Colom i slično. Ali regularan mi je odličan. Pogotovo sa 0.2 OMH-a Coilom na 75W. Iako za normalno korištenje, uvijek uzmem 0.4OMH 55W i to mi je čisto dovoljno.
No ako želim zapaliti kuću, uzmem 0.2OMH-a.
EDIT: Vidim da imaju Colu na Puffkalici.
Btw što nisu skoro svi Infamous dosta kremasti? Wiip je baš hladan, odličan od jagode. Ali ode u jednom danu.
|
|
|
20.02.2023., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Bez zajebancije. Pikni si jedan dobar Elf Bar. Promjenit će ti način na koji gledaš mtl. Nic salt su d shit. 20mg a throat hit ko 3 mg. Jesi ti navučen na okus, ali stari moj, ti si navučen i na nikotin. Isto sam derao kutiju do kutiju ipo crvenog Lakija. Pa kad smanjiš nikotin, a tjelo pita, onda pariš kao da nema sutra. Zato kažem, probaj. Košta 6 eura, fakat nije neka brutalna cjena. Napisao ti na prošloj stranici kaj sam koristio i koliko pario. Ove vaporesso su igračkica za Aromamizer sa dual fused stapled staggerd claptonima na 70W. Znači to kad stisneš gumb i kako vučeš paru, tako golim okom vidiš kako tekućina u tanku nestaje XD
Ako netko želi probat smanjit iz nekog razloga, napisao kako može, i uz to, koliko bi ga taj eksperiment koštao. I to bez gušenja i kašljanja.
@Medeni
Papa smurfs blood su ti Haribo gumeni bomboni. Oni klasični u zlatnoj vrećici. Divota od tekućine, osobno, meni njihova najdraža, parim ju još od doba kada je bila neonski plave boje i dolazila u staklenoj flašici sa najgorom kapaljkom ikad.
Inače, nikad nećeš naći aromu koja je identična onima u jednokratnim uređajima. Ali ima stvarno dobrih slatkiša vani. Reci note i profil tekućine koju voliš i naći ćemo ti nešto kaj bu ti pasalo 
|
|
|
20.02.2023., 21:29
|
|
Mr TT
Registracija: Jan 2011.
|
Ako smo (još) na temi ovisnosti.. ovisan sam o vejpu jer mi je pri ruci i nikad se ne gasi. Uz jutarnju kavu žegnem dvije 'analogne', eventualno još jednu-dvije kasnije, no većinu vremena ruka poseže za modom. Ne ovisim o aromi, jedva ju i osjetim, ako nije neka fujkavo-bljakava (voćna, kremasta.. ukratko ne-duhanska), uopće mi nije bitna. Mislim da, barem ne svjesno, ne ovisim ni o nikotinu, nedavno sam smanjio koncentraciju s 18 na 14-15... ne osjetim neku razliku. Al' i dalje, vražja sprava (x4) je uvijek pri ruci, 'ajd samo ću 2-3 'dima' pa dalje s poslom...', i tako svakih 5-10-15 minuta. OK, nije ni to smak svijeta, nadam se da je vejpanje manje štetno od pušenja, al' moj problem je u konačnici druge vrste: ne mogu ni vejpati na suho, moram piti neku tekućinu koja ima okus, ukratko, pivo. A ne stignem ga napraviti toliko koliko ode uz ona '2-3 'dima'' 
|
20.02.2023., 21:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Grimko kaže:
. Nic salt su d shit. 20mg a throat hit ko 3 mg. Jesi ti navučen na okus, ali stari moj, ti si navučen i na nikotin.
Košta 6 eura, fakat nije neka brutalna cjena.
|
i jesu d shit
potegnem 3 pulla i miran sam 15 min 
ali nije baš tako mali TH nego kao cca 12mg ili 9, ne znam točno.
ne treba to biti 6 eura, ima nic salta po 9 kn bez okusa, samo ubaciš nutra aromu
Quote:
Konoyo kaže:
MNisam više heavy Crveni Lucky Strike user kao što sam bio.
.
|
brat po crvenom Luckyju 
|
|
|
20.02.2023., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma bilo to davnih dana. Štreberske fore, Lucky Strike je kul, pa idem pušiti Lucky Strike.
Ali probao sam dosta cigareta, i opet mi je Lucky Strike bio pun pogodak.
@Grimko
Ovo sa modom, koristim Vaporesso Gen 200 jer je jednostavan, lagan, ima bubble glass, ide na 220W, ugodno leži u ruci, lijepo izgleda (Plave Boje) i baterija traje duže nego moj DualSense na PS5.
Probao sam RDA Atomizere, GeekVape i još neke, također Vaporesso te Dead Rabbit. Ovaj stari Vaporesso je bateriju cugao toliko jako da sam jedva stignuo napuniti drugu.
Samo želim natankati i stisnuti gumb, to je to. Jedino što manualno radim je da mixam tekućine i tu nema puno kemije, staviš nic-shot, bazu, drmaš, bok.
Što nisu Elf Bar disposable?
Ja sam uzeo ovo jer po meni je jednsotavan, lagan i dobar Sub OHM. Pao mi je hrpetinu puta i dalje ko nov.
Dok one fore sa Waterproof, Dustproof i Shockproof sranjima je samo bilo dobro dok sam radio gdje je bilo dosta prašine, boje, printa, etc. Pa sam ga morao pod vodu svako malo.
A to da me nikotin drži, moguće. Ali da nema dobrih okusa, vrlo brzo bih odustao od toga.
Meni je Beach Party bio dobra tekućina, dosta chunga-lunga okus. Ali trenutno samo kupujem u 120ML. Navukao sam se na Infamous i Vampire Juice. Sve manje od toga ode brzo. A ne da mi se skakati uokolo jer ne živim blizu centra nego u pripizdini niti mi se da naručivati preko neta ako nije u velikom batchu.
Ne znam, budem si ugrabio pa probao. Vjerujem ti kada kažeš da je dobar, ipak znaš više nego ja. Ja sam cirka novi, bez obzira što mi je postalo hobi skupljati modove, atomizere i usnike te ostala sranja.
|
|
|
20.02.2023., 23:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
Quote:
Medeni kaže:
|
Kts green line trica il nešto iz serije, mesh grijac i udri
|
|
|
20.02.2023., 23:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Elf Bar je jednokratni. Preporučam ga čisto da probaš kako bi ti sjeo m2l sa nic salt tekućinom i snagom od 20mg/ml. Ako ti ne sjeda, onda nema smisla ići na opciju sa nic salts i pod uređajem.
Vape je poprilično subjektivno iskustvo. Iskreno, bio sam skeptik prvi put kad sam ga uzimao, jer sam naviknut bio na d2l parenje. Ovo me uvjerilo da tam tome šansu. To i što sam slučajno naletio na jeftilen pod uređaj. Općenito ti podovi su stvarno povoljni, do nekih 20e u prosjeku.
Meni je ovaj setup- pico plus ammit prošao kroz sve i svašta. To je ko škoda octavia dizlo. Toči i vozi.
Je, lako se hobistički navući na to. Prošao kroz tu fazu. Na kraju čistka. 3 moda, 5 atomizera i to je to. S time da je ovaj mehanički modificiran sa srebrenim kontakt pinom umjesto originalnog posrebrenog kako bi se smanjio volt drop. Imaš sreće kaj se nisi navukao na mehaniku. Mod + srebreni pin + evolv kick= 220 eura  Ali neke stvari jednostavno pružaju baš gušt, tipa dobra duhanska tekućina na genesis atomizeru i old skul mehanika. Nakon otkrića soli, pico isto skuplja prašinu većinom. Zapravo ga najviše trenutno koristim kad isprobavam neke kompleksne tekućine i to onda uparim sa Velocity dripperom. Vidiš, ako baš voliš parobacače i oćeš smanjiti, probaj možda neki dripper. Eventualno ti dopizdi svakih par puffova kapat tekućinu
A to oko iskustva, podosta sam izašao iz ovog hobi djela. Našao kaj mi radi i kaj paše i isto pogonim godinama. Više ni ne pratim toliko scenu i kaj novog izlazi.
|
|
|
21.02.2023., 19:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Grimko kaže:
Bez zajebancije. Pikni si jedan dobar Elf Bar. Promjenit će ti način na koji gledaš mtl. Nic salt su d shit. 20mg a throat hit ko 3 mg. Jesi ti navučen na okus, ali stari moj, ti si navučen i na nikotin. Isto sam derao kutiju do kutiju ipo crvenog Lakija. Pa kad smanjiš nikotin, a tjelo pita, onda pariš kao da nema sutra. Zato kažem, probaj. Košta 6 eura, fakat nije neka brutalna cjena. Napisao ti na prošloj stranici kaj sam koristio i koliko pario. Ove vaporesso su igračkica za Aromamizer sa dual fused stapled staggerd claptonima na 70W. Znači to kad stisneš gumb i kako vučeš paru, tako golim okom vidiš kako tekućina u tanku nestaje XD
Ako netko želi probat smanjit iz nekog razloga, napisao kako može, i uz to, koliko bi ga taj eksperiment koštao. I to bez gušenja i kašljanja.
@Medeni
Papa smurfs blood su ti Haribo gumeni bomboni. Oni klasični u zlatnoj vrećici. Divota od tekućine, osobno, meni njihova najdraža, parim ju još od doba kada je bila neonski plave boje i dolazila u staklenoj flašici sa najgorom kapaljkom ikad.
Inače, nikad nećeš naći aromu koja je identična onima u jednokratnim uređajima. Ali ima stvarno dobrih slatkiša vani. Reci note i profil tekućine koju voliš i naći ćemo ti nešto kaj bu ti pasalo 
|
Evo danas sam bio, i imali su Elf Bar. Ali samo 2ML, već složen, disposable, 6€. Znači kupiš, uvlačiš, to je to. Pitao koliko traje, kaže oko 2 dana, ali po meni, vjerojatno pola sata.
Gledao sam još neke Modove i Atomizere koji su bili fora, Eleaf, lijepo izgledaju. Ali nije mi se dalo trošiti para na novi, 330kn opet. Uzeo sam Heisenberg jer imam punu kuću Infamous Desertnih, no ovaj put sam upucao 6MG Nikotina po boci da probam.
Jebiga, treba postepeno ići.
Još nisam stavio jer imam tekućine u Vejpu, ali miksao sam.
Budem probao ovo što si rekao sa Nic Saltom drugi put.
Volim Wiip recimo, ali 35KN na dam po jednom cartridge-u koji mi traje pola dana.
Iako moram pohvaliti Wiip Uređaje, nisu loši.
|
|
|
21.02.2023., 21:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Da. Je. Disposable. Ali je fora da je sa nikotinskim solima. Uzmeš, uvlačiš. Ako ti paše, uzmeš pod sustav i puniš nic salt. Ako ti ne paše, potrošio si 6 eura, što nije neka masna cifra.
Te sa izmjenjivim već punjenim podovima su onak, ni vrit ni mimo. Onda se više isplati uzeti punjivi pod.
|
|
|
21.02.2023., 22:27
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
bila sam, ima već neko vrijeme, kupila onaj naš kiwi ili kaj već. ona tanka stvarčica. ono, da imam za po vani. kao zgodnije je za po putu.
uglavnom, nekud sam ga bila stavila. onak, da mi ne smeta po stolu. i ne mogu ga naći već neka dva tjedna.
nikad više ništa malo i tanko! možda gledam u njega i ne vidim ga jer sam ga ugurala bočno.
nema veze s ičim, samo sam htjela podijeliti 
|
21.02.2023., 22:43
|
|
po svemu posebna
Registracija: Dec 2002.
|
Ček, uzela si kiwi? 
I ja isto prije par mjeseci.
Morala sam mijenjati puhalicu i uzela kiwi jer eto… to je kao popularno.
Uzela i sve dodatke koje su imali… vezicu za 80ak kuna  , cepic za ono di idu usta… ma i da su mi drek ponudili valjda bih i to uzela.
Bila sam toliko nezadovoljna (slinavo, slaba baterija, premali tank koji se nespretno puni) da sam valjda par dana kasnije otišla uzeti pravu puhalicu.
Sad imam neku grdu, crnu.
Ali bar je funkcionalna.
(oni cepici od onih malih bočica sto su ti letili preko pola sobe ako sam dobro zapamtila… skužila sam da ih je najlakše otvarati zubima… ne leti nikud i lako se otvara  )
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:16.
|
|
|
|