Stvaranje glazbe Glazbena oprema, note, tablature, poduka, bendovi forumaša... |
|
|
01.12.2013., 11:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
|
|
|
01.12.2013., 13:33
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
qpwowie kaže:
|
http://www.youtube.com/watch?v=a8KeR...ature=youtu.be
Pošto ne želim da mi stvari traju manje od 5 min izmjenio sam je, ublažio prijelaz sa klavira na metal, dodao malo žeščeg thrasha,...
Nadam se da je ok, malo je čudna stvar..
Žao mi je zbog niskobitnog elektroničkog zvuka ali I to če se promjeniti. Kad imam puno stvari sa tekstovima I vokalom, upisao sam tečaj pjevanja kod jedne odlične profesorice pa kad naučim maksimalno iskoristiti mogučnosti svoga glasa obavezno kupujem kvalitetnu zvučnu I snimam promo album sa pravim instrumentima... bilo bi I vrijeme, imam preko 20 stvari
Inače ovakve stvari puno vise smisla imaju i kvalitetnije se čuju na slušalice one velike
Zadnje uređivanje qpwowie : 01.12.2013. at 14:00.
|
|
|
02.12.2013., 14:14
|
|
Alter ego svom alter egu
Registracija: Mar 2012.
|
Quote:
Sagittarius01 kaže:
|
Ovo je odlično.
Baš preslušavam i stvarno imaš super stvari na Soundcloudu.
|
|
|
02.12.2013., 15:50
|
|
Buster
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Sagittarius01 kaže:
|
obožavam ambijentalnu glazbu... the stars are falling je stvarno mesmerizing  , bez puno kompliciranja postigao si atmosferu koja se može interpretirati na mnogo načina... mainstream publici bi ovakvo nešto bilo dosadno, ali ja razumijem
Quote:
Mystery phantom kaže:
|
ovo ti je dosta mračna stvar za razliku od tvojih prijašnjih skladbi gdje uglavnom vlada pozitiva... and because of that, I like it very much 
|
06.12.2013., 04:32
|
|
ಠ_ಠ
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Sagittarius01 kaže:
|
 jebeno
Baš sam u tom điru ambijentale zadnjih dana/tjedana. Ono incanibula, amber od autechrea i selektirana ambijentalna djela 1 i 2 od ričarda (afx).
|
06.12.2013., 17:55
|
|
BigBugsBite
Registracija: Jul 2011.
|
Meni najbolji pokazatelj Saggitariusove vrijednosti glazbe je kada sam neki dan u random odabiru pustio njegovu pjesmu. Potpuno zaboravio po imenu o kome se radi, zainteresiralo me i krenuo sam proguglat da bi došao i prisjetio se da je to on.
To je kao blindcheck test, najobjektivnije mjerilo.
Još se samo nadam da si neće umisliti veličinu nego prisvojit srca domaće publike. 
|
|
|
06.12.2013., 20:44
|
|
ಠ_ಠ
Registracija: May 2007.
|
istina, dobar dokaz kvalitete
Što se tiče publike, jebiga to nikad neće biti popularna glazba (pogotovo kod nas), mislim da čak i najveći isusi tog žanra nisu poznati, osim naravno ljubiteljima žanra. Nju se u pravilu ni ne izvodi uživo, to je baš ono za dušu, da se pusti za čilanje
|
06.12.2013., 21:02
|
|
BigBugsBite
|
Ja bih svakako razmišljao o izvađanju uživo. Vjerovatno regularni klubovi neće biti posebno zainteresirani. Ja bih primjenio taktiku techno partya.
Spojio bih dub, reggae, zanimljivog lika sa cellom u jedan party u prirodi. Smislio bih neko ime koje mi ide u prilog i na takav način se promovirao.
Ne bih se oslanjao na regularne puteve za početak.
|
|
|
07.12.2013., 23:52
|
|
Buster
|
Evo ga napokon dovrših još jedan cover... Još jedna piano "laganica" hehe
Ensiferum - White Storm Piano Cover
A poslušajte i orginalnu stvar... brutalna je 
|
09.12.2013., 01:58
|
|
BigBugsBite
|
Quote:
sylar951 kaže:
|
Opiši svoj doživljaj. 
|
|
|
09.12.2013., 15:59
|
|
Buster
|
Quote:
implosive kaže:
Opiši svoj doživljaj. 
|
doživio sam orgazam  zezam se...
evo ovak... ta pjesma mi se sviđa još od davnih dana, točnije skale na 0:52 što je razlog zbog čega nisam snimio cijelu pjesmu koja traje oko 5 min... (ionako sve poslije 3.min se ponavlja tak da sam osim zbog lijenosti htio uštediti i na svojem i vašem vremenu  )
razlog zbog čega mi se sviđa taj dio je što sadrži ta 4 magična akorda popraćena tom melodijom... zapravo, sva 3 covera koja sam napravio imaju te akorde uz sličnu melodiju samo u drugom tonalitetu... to je valjda taj pattern, slijed koji mi se sviđa... nezz kako da to bolje opišem
što doživljavam kada čujem glazbu koja mi se sviđa... teško za objasnit... negdje sam pročitao da kada čujemo dobru glazbu osjetimo nostalgiju za nečim što nismo nikada, niti ćemo ikada doživjeti/imati... pa eto  to je valjda to 
|
09.12.2013., 21:55
|
|
asdf
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Sagittarius01 kaže:
|
Vrh!
Čisto ambijentalno savršenstvo. Mogu zamislit stvari sa dodatnim elementima, ali to ne bi bio ovakav potpuni ambient. Svaka čast, bio je pravi gušt ovo slušat.
Quote:
sylar951 kaže:
|
Dobro obavljeno, lijepo odsvirano, i pohvale za pametan video efekt!
Quote:
Dark Dizkober kaže:
|
Beat je odličan, tekst iskren i ima dušu, iliti good shit, ali vokalna realizacija je loša. Tehnički je ovo kaos, ali kužim da je ovo samo predložak, na koji nema smisla trošit puno novca, te će u studiju to zvučat dramatično bolje. Neke rijeci nisu glatko jasne, malo si izvan tempa, ali opet, pošto je ovo samo predložak 
Pjesma sama po sebi definitivno ima puno potencijala, definitivno ima svoju karizmu i nadam se da ćeš ju jednog dana i dovršit.
Quote:
Sagittarius01 kaže:
|
Vokali
Kvalitetno odrađena produkcija s tehničke, kao i meni bitnije umjetničke strane, ima odičnu dinamiku zvuka, intrigantni chord progression, savršene lush zvukove, vokali su svrš. 5/5
---
Moja zimska stvar, na kojoj povremeno radim već točno godinu dana, tko se sjeća, prije se zvala Frozen Garden, ali je s novim doradama postala dramatičnija pa je dobila novo ime:
Nevera (vjetar  )
Potrebno je još poraditi na općem mixu, ali za sada sam dosta zadovoljan s obzirom na omjer uloženog truda i izgubljenih živaca
Svaki feedback je svakako dobrodošao!
|
09.12.2013., 22:24
|
|
Pacman
Registracija: Jun 2012.
|
Evo jedna opet nakon dugo vremena simple
You Have It All Now ( But Me)
http://www.youtube.com/watch?v=1YfHRFZRbH0
|
10.12.2013., 02:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Vernon, super je stvar. Možda malo previše kompresije ili tapea za moj 'producentski' ukus, ali ne smeta mi s obzirom na stil muzike koji to, ako se ne varam, zahtjeva.
Grizem, pjesma je (kao ideja) dobra. Treba poradit na aranžmanu da ostane zanimljiva do kraja (jer pomalo gubim interes prema kraju). Producentski sam si mogao odmah zamislit u glavi kako bi zvučala kao kompletna stvar (s instrumentima) što bi značilo da mi se stvar sviđa (kao početna ideja). Ako ćeš ostat na ovom kantautorskom štihu, onda ju skrati ili ubaci nešto/učini zanimljivijom prema kraju. I izgovor (engleski) ti je super.
|
|
|
10.12.2013., 08:00
|
|
Razigrani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
saxnroll kaže:
|
Zanimljiva interpretacija, jako je lijepo vidjeti puhačke instrumente u akciji za promjenu.
|
10.12.2013., 17:08
|
|
Pacman
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
Tkivo kaže:
Vernon, super je stvar. Možda malo previše kompresije ili tapea za moj 'producentski' ukus, ali ne smeta mi s obzirom na stil muzike koji to, ako se ne varam, zahtjeva.
Grizem, pjesma je (kao ideja) dobra. Treba poradit na aranžmanu da ostane zanimljiva do kraja (jer pomalo gubim interes prema kraju). Producentski sam si mogao odmah zamislit u glavi kako bi zvučala kao kompletna stvar (s instrumentima) što bi značilo da mi se stvar sviđa (kao početna ideja). Ako ćeš ostat na ovom kantautorskom štihu, onda ju skrati ili ubaci nešto/učini zanimljivijom prema kraju. I izgovor (engleski) ti je super.
|
Wow hvala na ovakvom komentaru  Točno shvaćam o čemu pričaš i rado bih isto tako da i mogu producentski i napraviti ali..   . Da, pjesma je dosta monotona, pokušala sam nekako izvoditi drugačije ili izmjenjivati ritam/ton ali onda početnu melodiju koju sam htjela, gubi time zato i je tako i ostala na kraju, jednostavna.
Hvala. 
|
14.12.2013., 01:59
|
|
BigBugsBite
|
Quote:
sylar951 kaže:
što doživljavam kada čujem glazbu koja mi se sviđa... teško za objasnit... negdje sam pročitao da kada čujemo dobru glazbu osjetimo nostalgiju za nečim što nismo nikada, niti ćemo ikada doživjeti/imati... pa eto  to je valjda to 
|
Moje pitanje i dalje stoji. Što osjećaš? Negdje si pročitao. Ne zanima me odgovor nekog drugog kojeg si pročitao. Želim čuti što Ti misliš i osjećaš.
Možda je bolje pitanje, da li osjećaš?
Zadnje uređivanje Snowcrowned : 14.12.2013. at 02:51.
Reason: Popravljen quote
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:21.
|
|
|
|