Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.11.2021., 17:32   #1321
Quote:
mishevi kaže: Pogledaj post
Koji je to, molim te? Uzela bi ga rado.

Sad nedugo sam htjela kupiti neki njihov od 4 litre jako povoljno, al nisam jer imam još masu Perwolla i Violete i još štočega.
Dexal lavanda, tekući, baš mislim da je od 4lt
lionfire is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 19:12   #1322
Stavili smo peci kestene. 15 minuta u pecnici, pjena izlazi iz njih.

Evo ne znam, nikad mi se to nije desilo.
Old 23.11.2021., 19:35   #1323
Quote:
enedielle kaže: Pogledaj post
Stavili smo peci kestene. 15 minuta u pecnici, pjena izlazi iz njih.

Evo ne znam, nikad mi se to nije desilo.
Ja sam nedugo kestene iz Eurospina narezao, zalio vrućom vodom, ostavio pola sata i pekao u tavici, bili su savršeni ( post 622. na kestenima )
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 19:49   #1324
A ove smo sad izvadili, pola ih je pokvareno, ova druga polovica bas losa. Steta, imala sam visoka ocekivanja, lijepo su izgledali.
Old 24.11.2021., 13:39   #1325
Branimirova danas, pun parking, evo vam sad!
Ali ok, na blagajni nisam čekala.
Ubola parmezan 16mj na akciji (90kn/kg), zaista lijep komad za super novce.
Zla patka is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2021., 20:21   #1326
Maslinovo ulje koje je sad na akciji Podere del Conte. Puno jače od moninija kojeg trenutno imam, baš pecka. Uz to i puno je gušće od moninia, ne znam dal to nešto govori o kvaliteti, ali meni je fino i kupujem ponovno.
I boca je fora.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2021., 20:29   #1327
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
Maslinovo ulje koje je sad na akciji Podere del Conte. Puno jače od moninija kojeg trenutno imam, baš pecka. Uz to i puno je gušće od moninia, ne znam dal to nešto govori o kvaliteti, ali meni je fino i kupujem ponovno.
I boca je fora.
za eurospin ulje puni Salvadori i po deklaraciji trde da su 100% talijanske masline obrađene Da ne bude zabune, nije riječ o ulju Toscane, samo je proizvođač u Toscani, dok je ulje s raznih lokaliteta.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2021., 20:34   #1328
Quote:
Donata kaže: Pogledaj post
za eurospin ulje puni Salvadori i po deklaraciji trde da su 100% talijanske masline obrađene Da ne bude zabune, nije riječ o ulju Toscane, samo je proizvođač u Toscani, dok je ulje s raznih lokaliteta.
Radi li se onda o mješavini različitih ulja, ili je proizvođač kod sebe obradio masline s različitih lokaliteta?
TIT is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2021., 20:37   #1329
a kako uopce znati da li masline talijanske?
referiram se na aferu kad su otkrili da je vecina navodno talijanskog maslinovog ulja zapravo uvezena iz Tunisa i Maroka
Old 28.11.2021., 21:06   #1330
Quote:
TIT kaže: Pogledaj post
Radi li se onda o mješavini različitih ulja, ili je proizvođač kod sebe obradio masline s različitih lokaliteta?
znam da imaju liniju 100% talijansko i liniju regionalnih ulja, konkretno toskansko i apulijsko. Mislim da ne prerađuju već samo pune ekstradjevičansko, pošto pune i druge vrste ulja.

Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
a kako uopce znati da li masline talijanske?
referiram se na aferu kad su otkrili da je vecina navodno talijanskog maslinovog ulja zapravo uvezena iz Tunisa i Maroka
nije bila samo jedna afera, ima toga više, ali to ti govori o konstantnoj kontroli ulja i kvalitete. Danas na svakoj boci mora biti navedeno porijeklo masline ili ulja, pa recimo imaš liniju DeCecco 100%, Colavita 100% italiano, Carapelli itd. Recimo ovdje često spominjani Monini classico nije od talijanskih maslina već onih koje su ubrane i prerađene u EU, dok imaju i liniju gdje je navedeno 100% talijansko.
Može se znati jesu li masline talijanske jer postoji DNA baza maslina i ako je navedeno da je kultivar talijanski onda se genetskom analizom to može potvrditi ili osporiti.
Isto vrijedi i za ulja koja su monokultivari, u tom slučaju genetska analiza treba potvrditi prisustvo samo jedne sorte u boci.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2021., 21:13   #1331
Quote:
znam da imaju liniju 100% talijansko i linju regionalnih ulja, konkretno toskansko i apulijsko. Mislim da ne prerađuju već samo pune ekstradjevičansko, pošto pune i druge vrste ulja.
Kuzim, hvala
TIT is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2021., 21:39   #1332
Quote:
znam da imaju liniju 100% talijansko i liniju regionalnih ulja, konkretno toskansko i apulijsko. Mislim da ne prerađuju već samo pune ekstradjevičansko, pošto pune i druge vrste ulja.

nije bila samo jedna afera, ima toga više, ali to ti govori o konstantnoj kontroli ulja i kvalitete. Danas na svakoj boci mora biti navedeno porijeklo masline ili ulja, pa recimo imaš liniju DeCecco 100%, Colavita 100% italiano, Carapelli itd. Recimo ovdje često spominjani Monini classico nije od talijanskih maslina već onih koje su ubrane i prerađene u EU, dok imaju i liniju gdje je navedeno 100% talijansko.
Može se znati jesu li masline talijanske jer postoji DNA baza maslina i ako je navedeno da je kultivar talijanski onda se genetskom analizom to može potvrditi ili osporiti.
Isto vrijedi i za ulja koja su monokultivari, u tom slučaju genetska analiza treba potvrditi prisustvo samo jedne sorte u boci.
Pogledah svojedobno dokumentarac o uvozu maslinovog ulja u Italiju iz Grčke. Prikazali su maslinara iz neke grčke regije kako doslovno plače uz kamion-cisternu koja čeka na trajekt za Italiju, govoreći koliko je malo novaca dobio za litru ulja, bilo je žalosno za gledati...
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2021., 22:08   #1333
Quote:
panorama kaže: Pogledaj post
Pogledah svojedobno dokumentarac o uvozu maslinovog ulja u Italiju iz Grčke. Prikazali su maslinara iz neke grčke regije kako doslovno plače uz kamion-cisternu koja čeka na trajekt za Italiju, govoreći koliko je malo novaca dobio za litru ulja, bilo je žalosno za gledati...
a svi bi htjeli maslinovo ulje na akcijskoj prodaji ...
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2021., 22:16   #1334
Nisam strucnjak za maslinovo ulje, ali meni su sva njihova dobra. Ne uzimam ono u plasticnoj flasi, ne znam sad kako se zove, nego neko od ovih u staklenim.

Ono, u salati ili par kapljica na grill tavi, ne primijeti se toliko razlika u kvaliteti.

S ribom je druga prica, tu zalijem poprilicno pa je razlika u okusu velika i mogla bih bas isprobati ovo o kojem pisete jer trosim zadnju bocu nekog domaceg.
Old 30.11.2021., 11:35   #1335
Ja obožavam Eurospin. I slovenski i naš. A gledam tu kod mene, Kaufland je preko puta, Eurospin prazan, Kaufland dupkom pun. Uvijek.

Mislim da je slabe/nikakve reklame.
Doreen Mana is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2021., 17:25   #1336
javljam da nikako ne uzimate torrone, naime jucer sam otvorio jednog i pojeo ga cijelog, nisam mogao prestati jesti
mekano, frisko, puno badema, ne preslatko... imam jos jednog i bojim ga se otvoriti
Old 02.12.2021., 09:45   #1337
U Goričkom eurospinu sam našla lambertzove medenjake po pristojnim cijenama. Imaju i verziju u metalnoj kutiji, mislim da je od danas 40 kn (pola kile).
I našla sam čokoladu s lješnjacima koju su imali kad je tek otvoren zagrebački dućan, 480 g =35 kn.
TIT is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2021., 08:09   #1338
Radames hrana za mačke u vrećicama 100 grama - ne žele ju ni ulične mačke jasti , samo ponjuše i upitno me pogledaju. Seoskim kerovima ne smeta, al oni ionako nemaju kriterija. Nevjerojatno, ali kupovao sam tu hranu kad su došli u HR i moje kućne mačke su je jele, kao i ulične.

Masline otkošćene u teglici, nema okusa, nema mirisa, kao da jedeš - ništa.
Fitz is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2021., 09:51   #1339
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
I boca je fora.
Citiram ponovno ovaj post da vam dam info koja je izašla 25.11. ove godine. Altroconsumo je objavio novu rang listu ED maslinovih ulja na kojem upravo ulje Eurospina zauzima visoko 4. mjesto, gdje je u testu dobilo 73 boda, za usporedbu ulje na 1. mjestu ima 78 bodova.
Za ostala ulja pogledajte na temi o maslinovom ulju.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2021., 10:55   #1340
Jučer sam pogledala sva maslinova ulja u eurospinu, na svima piše "mješavina ulja iz EU"
TIT is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:59.