Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija

Rekreacija Trčanje, teretana, plivanje, bicikl, joga, planinarenje, oprema, ostali načini dangubljenja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.04.2024., 11:52   #13581
Quote:
roisinmachine kaže: Pogledaj post
pozdrav svima
prvo brojke
156 cm
95 kg
inzulinska rezistencija, uzimam lijek
pri hodanju počela me boljeti križa i desni kuk
nemam motivacije iako imam podršku šrinka
vjerojatno bih trebala uvoditi promjenu samo jedne "sitnice" kroz npr. mjesec-dva
ne znam, trebam vašu pomoć
hvala
Helou
Prvi korak rješavanju problema je priznati samoj sebi da imaš problem, odnosno osvjestiti koliko te on koči u životu.
Ono što dalje trebaš imati na umu je da vježbanje bez da promijeniš prehranu ti neće biti od neke koristi.
Preporučam da si skineš neku app i pišeš u nju što jedeš daa postaneš svjesna količine kalorija koju unosiš, pogotovo junkom i slatkišima. Kad shvatiš koliko treba vježbati da skineš kalorije unesene samo jednom recimo čokoladom koju pojedeš za 3 minute, možda razmisliš dvaput jel ćeš ju pojesti.
I tako, malo po malo, shvatiti što jedeš, što su zdravije alternative, plus malo više aktivnosti i ići će.
Samo ne očekivati čuda preko noći.

Ja sam krenula 8.8. prošle godine, sa 100,2 kg (visina 158 cm).
Mršavljenje je izvedeno isključivo redukcijom prehrane.
Trenutno sam na 76.9 kg.
Sad sam krenula i sa vježbanjem i bicikliranjem nešto više, ciljam doći do nekih 70 do ljeta, ako će ići i niže, super, al bit ću zadovoljna i sa 70.
To će biti 30 kila u godinu dana.
Da je lako i jednostavno, nije.
Dnevno unosim cca 1200-1300 kalorija, znam koje kombinacije hrane mi pašu, da se osjećam sito i nemam napadaje gladi, niti sam gladna.
U slučaju da neki obrok bude van okvira (rođendani, proslave...), kroz sljedećih tjedan dana umanjim unos da niveliram "štetu".
Nisam se odrekla ničega, al radim pametnije izbore.

I preporučam - pogledaj koju epizodu My 600 lbs life.
Možda dobiješ perpektivu drugačiju, odnosno prepoznaš i sebe u nekim ponašanjima i obrascima jer iza većine te hrane se nalazi ispunavanje neke emocionalne potrebe.
Meni je onako, kao neki, wake up call, što ne želim da mi se dogodi u životu.
Old 23.04.2024., 22:41   #13582
Zeznuo

Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2024., 00:05   #13583
Quote:
Sheeva kaže: Pogledaj post
Ako još postoji netko tko nije smršavio nakon 30k postova, neka to napravi u sljedećih 10k.

Stara tema:
https://www.forum.hr/showthread.php?t=655043

Opletite, svi u deficit!
Ako je autorica ,prepostavljam da je i moderatorcia teme-
Još uvijek aktivna .
Molim neka obrati pažnju.
Na teror jednog člana sa svojim postovima na ovoj temi.
U zadnjih par mjeseci.
komunistaJozo3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2024., 11:34   #13584
Wow,
kako to ?
Na 107 sam opet
O, sudbino kleta, što sam ti skrivio ?
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2024., 11:08   #13585
Zasto se ovome debilu dozvoljava da unistava temu?
Dajte mu vise trajni ban sa rekreacije.
Blablabla0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2024., 00:48   #13586
Quote:
Blablabla0 kaže: Pogledaj post
Zasto se ovome debilu dozvoljava da unistava temu?
Dajte mu vise trajni ban sa rekreacije.
Ma treba njemu ban izgon sa cijelog foruma.
Nije ništa bolji ni na drugim temama,
komunistaJozo3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2024., 11:20   #13587
108
kako ???
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2024., 07:53   #13588
Došla sam na ovoj temi naći podršku i motivaciju. 50 dana si dajem. Jutros vaga kaže 69.3, htjela bih vidjeti 63 koji dan prije isteka roka, oko 64 se zadržat ovo ljeto.
Udaram sa svih frontova prehrana, trening, psiha.

Prehrana: smanjit količinu dok ne ispraznim zalihe iz stana, jednostavno neću u stanu držat puno hrane. Pokušat raditi pauze 3-4h između obroka, bez grickanja između. Tražit načine za zavarat glad, npr. kavom bez dodataka. Ozbiljnije kuhat, puno povrća. Kada mi zafale fini okusi hrane, naći alternativu. Stati sa jelom u 19h, ići ranije u krevet.

Trening: kardio natašte ujutro ili teretana, bilo kad u danu 1h teretane. Vikendom nešto duže i u komadu, planinarenje ili bicikliranje.

Psiha: vodit dnevnik, meditirat, pripremit si motivacijske poruke i fotkice, tražit ovdje podršku, omogućit si dovoljno sna.

1/50: 0kg
di_đej is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2024., 08:35   #13589
Podrska. Trening na taste nema neke benefite, pa mozes i bez toga

Sent from my iPhone using Tapatalk
user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2024., 09:17   #13590
Quote:
user2 kaže: Pogledaj post
Podrska. Trening na taste nema neke benefite, pa mozes i bez toga
Možda nema benefite ali više voilim trening na taste, osjećam da imam više energije
Old 29.04.2024., 09:32   #13591
Quote:
di_đej kaže: Pogledaj post
Došla sam na ovoj temi naći podršku i motivaciju. 50 dana si dajem. Jutros vaga kaže 69.3, htjela bih vidjeti 63 koji dan prije isteka roka, oko 64 se zadržat ovo ljeto.
Udaram sa svih frontova prehrana, trening, psiha.

Prehrana: smanjit količinu dok ne ispraznim zalihe iz stana, jednostavno neću u stanu držat puno hrane. Pokušat raditi pauze 3-4h između obroka, bez grickanja između. Tražit načine za zavarat glad, npr. kavom bez dodataka. Ozbiljnije kuhat, puno povrća. Kada mi zafale fini okusi hrane, naći alternativu. Stati sa jelom u 19h, ići ranije u krevet.

Trening: kardio natašte ujutro ili teretana, bilo kad u danu 1h teretane. Vikendom nešto duže i u komadu, planinarenje ili bicikliranje.

Psiha: vodit dnevnik, meditirat, pripremit si motivacijske poruke i fotkice, tražit ovdje podršku, omogućit si dovoljno sna.

1/50: 0kg

Ako se svega držiš sigurno možeš doći do 63. Čak mi se čini i previše zahtjevan raspored.
Old 29.04.2024., 10:24   #13592
Quote:
Baphomet kaže: Pogledaj post
Možda nema benefite ali više voilim trening na taste, osjećam da imam više energije

Kome pase nema ni nista lose u tome.
user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2024., 10:46   #13593
Quote:
Kako?
Ja baš obratno, ako sam natašte, osjetit ću jaku glad na pola treninga. Doduše, ne mogu reći da osjetim energetski pad... odradit ću ga istim intenzitet, ali će me puno više iscrpiti.
Tako da preferiram lagani UH snack prije treninga.

@di_đej sretno!
Old 29.04.2024., 11:40   #13594
Quote:
nyxter kaže: Pogledaj post
Kako?
Ne znam

Možda ima neke veze sa evolucijom, osjetiš glad i onda si pun energije za lov za hranu
Old 29.04.2024., 12:05   #13595
Od danas 3dnevni post prakticiram,
ne mogu više ovako.
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2024., 12:38   #13596
Quote:
Ne znam

Možda ima neke veze sa evolucijom, osjetiš glad i onda si pun energije za lov za hranu

Logično!
Mojt Egadjo is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2024., 14:50   #13597
Svatko ima drugačiji odaziv na treniranje u odnosu na hranu. Neki ne mogu ni blizu hrani dok se ne odradi trening, nekima bude slabo ako nešto ne pojedu prije treninga.

Treba eksperimentirati dok se ne nađe optimalna opcija.
gamma.r is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2024., 22:49   #13598
Quote:
Walkman kaže: Pogledaj post
Ako te boli samo desni kuk, vjerojatno imaš neki disbalans u građi koji bi ti mogao popraviti dobar fizioterapeut, za početak.
Imaš li društvo? Prijateljicu, psa, članove obitelji?
Netko s kime bi mogla na aktivnosti u slobodno vrijeme - nordijsko hodanje, rolanje, bicikliranje i sl.
Šrink koji te ne može pokrenuti nije dobar šrink, to je onda bacanje novaca. Ili si nađi boljeg šrinka ili odustani od njega kompletno.

Namjerno ti nisam naveo promjene u prehrani i vježbanju jer one se zasnivaju na dobroj volji, koju ti, po pisanju, nemaš.
Jednom kad primijeniš bar nešto od mojih savjeta, mislim da će ti se popraviti i raspoloženje, a sa boljim raspoloženjem moći ćeš razmišljati o prehrambenim navikama.
prvo, hvala ti na postu

ja sam nekako više za soliranje, ako je netko sa mnom, osjećam to kao psihički pritisak

prije nekih 7 g. bila sam strastvena rolerica i to je bio moj adrenalin, a sada mi je hodanje problem

volim plivanje, ali ne u dubokoj i hladnoj vodi, ne znam jel uopće postoji u zg neki bazen tipa dubine do 125 cm i barem mlakom vodom
roisinmachine is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2024., 22:56   #13599
Quote:
Ludica kaže: Pogledaj post
Helou
Quote:
Prvi korak rješavanju problema je priznati samoj sebi da imaš problem, odnosno osvjestiti koliko te on koči u životu.
to sam napravila

Quote:
Ono što dalje trebaš imati na umu je da vježbanje bez da promijeniš prehranu ti neće biti od neke koristi.
znam da je prehrana najvažnija, vježbanje mi je više za neko izbacivanje negativne energije, da se psihički bolje osjećam

Quote:
Preporučam da si skineš neku app i pišeš u nju što jedeš daa postaneš svjesna količine kalorija koju unosiš, pogotovo junkom i slatkišima. Kad shvatiš koliko treba vježbati da skineš kalorije unesene samo jednom recimo čokoladom koju pojedeš za 3 minute, možda razmisliš dvaput jel ćeš ju pojesti.
taj dio mi je najodbojniji, znaš ono, ne želim gledati što sam sve ubacila u sebe

Quote:
I tako, malo po malo, shvatiti što jedeš, što su zdravije alternative, plus malo više aktivnosti i ići će.
Samo ne očekivati čuda preko noći.
ma dajem si godinu dana, to mi je s jedne strane ne-pritisak, a s druge strane me možda opet drži na istom mjestu

Quote:
Ja sam krenula 8.8. prošle godine, sa 100,2 kg (visina 158 cm).
Mršavljenje je izvedeno isključivo redukcijom prehrane.
Trenutno sam na 76.9 kg.
Sad sam krenula i sa vježbanjem i bicikliranjem nešto više, ciljam doći do nekih 70 do ljeta, ako će ići i niže, super, al bit ću zadovoljna i sa 70.
To će biti 30 kila u godinu dana.
Da je lako i jednostavno, nije.
bravo za tebe! naravno da nije lako

Quote:
Dnevno unosim cca 1200-1300 kalorija, znam koje kombinacije hrane mi pašu, da se osjećam sito i nemam napadaje gladi, niti sam gladna.
U slučaju da neki obrok bude van okvira (rođendani, proslave...), kroz sljedećih tjedan dana umanjim unos da niveliram "štetu".
Nisam se odrekla ničega, al radim pametnije izbore.
jesi to uzela onu dr. now prehranu za ljude koji idu na barijatrijsku op.?

Quote:
I preporučam - pogledaj koju epizodu My 600 lbs life.
Možda dobiješ perpektivu drugačiju, odnosno prepoznaš i sebe u nekim ponašanjima i obrascima jer iza većine te hrane se nalazi ispunavanje neke emocionalne potrebe.
toga sam svjesna, kod mene je često emocionalno prejedanje slatkim

Quote:
Meni je onako, kao neki, wake up call, što ne želim da mi se dogodi u životu.
da, baš tako

hvala ti puno
roisinmachine is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2024., 08:06   #13600
Quote:
nyxter kaže: Pogledaj post
Kako?
Ja baš obratno, ako sam natašte, osjetit ću jaku glad na pola treninga. Doduše, ne mogu reći da osjetim energetski pad... odradit ću ga istim intenzitet, ali će me puno više iscrpiti.
Tako da preferiram lagani UH snack prije treninga.
ja obavezno idem na tašte. i da osjećam glad prije treninga, nestat ce mi jer neću osjećati od napora. kad jedem bilo šta, troma sam (pa makar i malo pojela)
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:45.