Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Školarci i adolescenti

Pogledaj rezultate ankete: Treba li uvesti 'malu maturu' za upis u srednje škole (anketa je iz 2018, ne odnosi se na NI)
Da 92 66.19%
Ne 38 27.34%
Ne znam 9 6.47%
Glasovatelji: 139. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.03.2023., 15:44   #1361
Mom je geografija bila teška.
Old 27.03.2023., 17:10   #1362
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
čudno
Nije na mamu, ja rasturala kemiju. O u OŠ i gimnaziji. Mada priznajem, u srcu mi bila ipak fizika.
Quote:
Plavooka Sanja kaže: Pogledaj post
Moja isto kaže da joj je biologija bila najteža do sada, inače je imala 5, ove godine je 4. Fizika joj je bila odlična, nju rastura, za geografiju danas kaže isto ok.
Quote:
Kakadu kaže: Pogledaj post
Mom je geografija bila teška.
Moja nekim čudnovatim čudom kaže da joj je bila lagana.
Što nisam očekivala jer inače ne voli geografiju.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 17:31   #1363
I moja veli da geografija nije bila teška.
Kada sam to rekao profi geografije veli ona da to vele moja i još dvoje - troje a da ih je daleko veći broj koji su nakon 15 min napustili pisanje ispita jer nisu znali odgovore.

Bum vidjeli.

No, sa kojim bi rezultatom svojih biserića Vi bili zadovoljni?
Ja sam osobno prezadovoljan sa svakim rezultatom koji će biti preko 70% a bio bih odusevljen kada bi svi bili preko 70%
Prigorecc is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 17:41   #1364
Moj je došao doma prije 10, kaže da su svi bili gotovi pa su ih pustili. Ali to ne znači da nije bilo teško. Bilo je jedno pitanje esejističkog tipa, tražilo se da nešto objasne u desetak rečenica.

edit: Kad oni namjeravaju objaviti te ispite? Ispite s mature objave uvijek sutradan nakon ispita. Hoće li ih uopće objaviti? Sve je to obavijeno nekim velom tajne, i probne nacionalne skrivali su kao zmija noge, nitko ne zna kako su izgledali ti ispiti.
Old 27.03.2023., 18:58   #1365
Quote:
Prigorecc kaže: Pogledaj post
I moja veli da geografija nije bila teška.
Kada sam to rekao profi geografije veli ona da to vele moja i još dvoje - troje a da ih je daleko veći broj koji su nakon 15 min napustili pisanje ispita jer nisu znali odgovore.

Bum vidjeli.

No, sa kojim bi rezultatom svojih biserića Vi bili zadovoljni?
Ja sam osobno prezadovoljan sa svakim rezultatom koji će biti preko 70% a bio bih odusevljen kada bi svi bili preko 70%
Meni baš čudno za geo jer moja ne voli geografiju i povijest i baš to dvoje uči na silu.
Za rezultate bi bila zadovoljna da budu u skladu s njezinim realnim ocjenama obzirom da nije petnulaš ili nešto malo ispod obzirom da nije ništa učila za to, niti se pripremala, niti je pisala pod stresom.

Quote:
Moj je došao doma prije 10, kaže da su svi bili gotovi pa su ih pustili. Ali to ne znači da nije bilo teško. Bilo je jedno pitanje esejističkog tipa, tražilo se da nešto objasne u desetak rečenica.

edit: Kad oni namjeravaju objaviti te ispite? Ispite s mature objave uvijek sutradan nakon ispita. Hoće li ih uopće objaviti? Sve je to obavijeno nekim velom tajne, i probne nacionalne skrivali su kao zmija noge, nitko ne zna kako su izgledali ti ispiti.
Nisu li spominjali svibanj nešto za objavu rezultata?
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 19:00   #1366
Rezultati u svibnju, a sami testovi i rješenja se neće objavljivati.
favorit is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 19:23   #1367
Quote:
favorit kaže: Pogledaj post
zasto?
Old 27.03.2023., 19:28   #1368
Quote:
favorit kaže: Pogledaj post
Vjerojatno neke postotke riješenosti po predmetima, eventualno županijama. Čista statistika.
Ali nama rečeno da će u e dnevnik ići zabilješka o rezultatu svakog nacionalnog ispita. Sad, dal opisna, postotna, numerička
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 19:45   #1369
Da, radit će se analize ispita na mnogim razinama, kao PISA. A ispiti se ne objavljuju jer se ne ocjenjuju, ni na što učenicima ne utječu i cilj je generalna provjera znanja, a i jer se isti zadaci mogu iskoristiti i za druge generacije.
favorit is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 20:14   #1370
Bilo bi dobro da barem profesorima daju ispite na uvid pa da vide gdje su djeca radila greške i kaj treba više ponavljati na satu.
Prigorecc is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 20:31   #1371
Učenik bi trebao imati pravo uvida u svoj rad. To pravo ima, i treba da ima, za svaku provjeru znanja u školi, kako ne bi imao za nacionalni ispit?

Nemam nikakve informacije o tome, samo govorim što bi bilo logično.
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 20:36   #1372
Quote:
Perzefona kaže: Pogledaj post
Učenik bi trebao imati pravo uvida u svoj rad. To pravo ima, i treba da ima, za svaku provjeru znanja u školi, kako ne bi imao za nacionalni ispit?

I meni je to logicno, al me zanima, gleda li onda ucenik taj ispit sa svojim profesorom ili nekom komisijom? jer to ce bit zabavno ako je ovo drugo....
Monstera is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 20:43   #1373
Da, kod moje se uvijek radi analiza ispita. I to je ok. Vidiš gdje si pogriješio i što moraš učiti ako eventualno treba ispravak.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 21:52   #1374
Quote:
Perzefona kaže: Pogledaj post

Pa na primjer učenkci nemaju uvid u testiranja za PISA istraživanja, a nacionalni ispiti su tu upravo iz sličnih razloga.
favorit is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 22:40   #1375
Ja uopće ne mislim da je bitno da vidi ispit. Dovoljan je rezultat, ionako nije za ocjenu u.

Nadam se samo da će iz prosjeka izbaciti sve one koji su predali prazan papir (a ima ih)

Moja je današnji ispit proglasila lakšim od očekivanoga, nastava geografije je bila grozna, tak da će nbt dobro ako bude preko 50%. Kao i povijest vjerojatno.

Ne vjerujem puno u samoprocjene ali me baš zanima na kraju koji će biti rezultati u odnosu na njen dojam tezine/lakoce testa. Za sad je lagnim proglasila mat, hrv, eng i bio, fizika neki dio je imala problema (ovogodišnje gradivo) a geo za sad najlošije.
proab is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 23:00   #1376
Quote:
proab kaže: Pogledaj post
Ja uopće ne mislim da je bitno da vidi ispit. Dovoljan je rezultat, ionako nije za ocjenu u.
.
Nije za ocjenu ove godine, a sljedeće???
Prigorecc is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2023., 23:02   #1377
Quote:
proab kaže: Pogledaj post

Nadam se samo da će iz prosjeka izbaciti sve one koji su predali prazan papir (a ima ih)
božetebe, naravno da neće - kako bi inače dokazali da smo neradničke niškoristi koje dijećicu ništa naučile nisu?
Old 27.03.2023., 23:04   #1378
Ja mislim da je važno da ispiti budu dostupni javnosti. Kakvi su to tajanstveni netransparentni testovi? I ovogodišnji sedmaši željet će ih vidjeti. Jako je čudno što neće objaviti testove. To nisu čista posla.
Old 27.03.2023., 23:10   #1379
Quote:
Ja mislim da je važno da ispiti budu dostupni javnosti. Kakvi su to tajanstveni netransparentni testovi? I ovogodišnji sedmaši željet će ih vidjeti. Jako je čudno što neće objaviti testove. To nisu čista posla.
Neće ih objaviti jer za sada cilj nije da se učenici pripremaju. Ako ih objave, to će moći iskoristiti sve nakladničke kuće i privatnici i otvoriti još više priprema i instrukcija za nacionalne ispite. A to nije potrebno jer su to ispiti niskog rizika.
Objavom ispita na pladnju je ludnica oko nacionalnih ispita i pripremanje za njih.
favorit is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2023., 06:12   #1380
ne zele da se djeca pripremaju za ispit koji je za ocjenu iduce godine?
good luck with that
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:30.