Pogledaj rezultate ankete: Treba li uvesti 'malu maturu' za upis u srednje škole (anketa je iz 2018, ne odnosi se na NI)
|
Da
|

|
92 |
66.19% |
Ne
|

|
38 |
27.34% |
Ne znam
|

|
9 |
6.47% |
|
|
27.03.2023., 15:44
|
|
rotaredom
Registracija: Aug 2005.
|
Mom je geografija bila teška.
|
27.03.2023., 17:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
manchild kaže:
čudno
|
Nije na mamu, ja rasturala kemiju. O u OŠ i gimnaziji. Mada priznajem, u srcu mi bila ipak fizika.  
Quote:
Plavooka Sanja kaže:
Moja isto kaže da joj je biologija bila najteža do sada, inače je imala 5, ove godine je 4. Fizika joj je bila odlična, nju rastura, za geografiju danas kaže isto ok.
|
Quote:
Kakadu kaže:
Mom je geografija bila teška.
|
Moja nekim čudnovatim čudom kaže da joj je bila lagana.  
Što nisam očekivala jer inače ne voli geografiju.
|
|
|
27.03.2023., 17:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
I moja veli da geografija nije bila teška.
Kada sam to rekao profi geografije veli ona da to vele moja i još dvoje - troje a da ih je daleko veći broj koji su nakon 15 min napustili pisanje ispita jer nisu znali odgovore.
Bum vidjeli.
No, sa kojim bi rezultatom svojih biserića Vi bili zadovoljni?
Ja sam osobno prezadovoljan sa svakim rezultatom koji će biti preko 70% a bio bih odusevljen kada bi svi bili preko 70%
|
|
|
27.03.2023., 17:41
|
|
rotaredom
|
Moj je došao doma prije 10, kaže da su svi bili gotovi pa su ih pustili. Ali to ne znači da nije bilo teško.  Bilo je jedno pitanje esejističkog tipa, tražilo se da nešto objasne u desetak rečenica.
edit: Kad oni namjeravaju objaviti te ispite? Ispite s mature objave uvijek sutradan nakon ispita. Hoće li ih uopće objaviti? Sve je to obavijeno nekim velom tajne, i probne nacionalne skrivali su kao zmija noge, nitko ne zna kako su izgledali ti ispiti. 
|
27.03.2023., 18:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Prigorecc kaže:
I moja veli da geografija nije bila teška.
Kada sam to rekao profi geografije veli ona da to vele moja i još dvoje - troje a da ih je daleko veći broj koji su nakon 15 min napustili pisanje ispita jer nisu znali odgovore.
Bum vidjeli.
No, sa kojim bi rezultatom svojih biserića Vi bili zadovoljni?
Ja sam osobno prezadovoljan sa svakim rezultatom koji će biti preko 70% a bio bih odusevljen kada bi svi bili preko 70%
|
Meni baš čudno za geo jer moja ne voli geografiju i povijest i baš to dvoje uči na silu.
Za rezultate bi bila zadovoljna da budu u skladu s njezinim realnim ocjenama obzirom da nije petnulaš ili nešto malo ispod obzirom da nije ništa učila za to, niti se pripremala, niti je pisala pod stresom.
Quote:
Kakadu kaže:
Moj je došao doma prije 10, kaže da su svi bili gotovi pa su ih pustili. Ali to ne znači da nije bilo teško.  Bilo je jedno pitanje esejističkog tipa, tražilo se da nešto objasne u desetak rečenica.
edit: Kad oni namjeravaju objaviti te ispite? Ispite s mature objave uvijek sutradan nakon ispita. Hoće li ih uopće objaviti? Sve je to obavijeno nekim velom tajne, i probne nacionalne skrivali su kao zmija noge, nitko ne zna kako su izgledali ti ispiti. 
|
Nisu li spominjali svibanj nešto za objavu rezultata?
|
|
|
27.03.2023., 19:00
|
|
.
Registracija: Mar 2016.
|
Rezultati u svibnju, a sami testovi i rješenja se neće objavljivati.
|
|
|
27.03.2023., 19:23
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
favorit kaže:
|
zasto? 
|
27.03.2023., 19:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
favorit kaže:
|
Vjerojatno neke postotke riješenosti po predmetima, eventualno županijama. Čista statistika.
Ali nama rečeno da će u e dnevnik ići zabilješka o rezultatu svakog nacionalnog ispita. Sad, dal opisna, postotna, numerička 
|
|
|
27.03.2023., 19:45
|
|
.
|
Da, radit će se analize ispita na mnogim razinama, kao PISA. A ispiti se ne objavljuju jer se ne ocjenjuju, ni na što učenicima ne utječu i cilj je generalna provjera znanja, a i jer se isti zadaci mogu iskoristiti i za druge generacije.
|
|
|
27.03.2023., 20:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Bilo bi dobro da barem profesorima daju ispite na uvid pa da vide gdje su djeca radila greške i kaj treba više ponavljati na satu.
|
|
|
27.03.2023., 20:31
|
|
privilegirana
Registracija: May 2009.
|
Učenik bi trebao imati pravo uvida u svoj rad. To pravo ima, i treba da ima, za svaku provjeru znanja u školi, kako ne bi imao za nacionalni ispit?
Nemam nikakve informacije o tome, samo govorim što bi bilo logično.
|
|
27.03.2023., 20:36
|
|
Vegetiram
|
Quote:
Perzefona kaže:
Učenik bi trebao imati pravo uvida u svoj rad. To pravo ima, i treba da ima, za svaku provjeru znanja u školi, kako ne bi imao za nacionalni ispit?
|
I meni je to logicno, al me zanima, gleda li onda ucenik taj ispit sa svojim profesorom ili nekom komisijom? jer to ce bit zabavno ako je ovo drugo....
|
|
|
27.03.2023., 20:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Da, kod moje se uvijek radi analiza ispita. I to je ok. Vidiš gdje si pogriješio i što moraš učiti ako eventualno treba ispravak.
|
|
|
27.03.2023., 21:52
|
|
.
|
Quote:
Perzefona kaže:
|
Pa na primjer učenkci nemaju uvid u testiranja za PISA istraživanja, a nacionalni ispiti su tu upravo iz sličnih razloga.
|
|
|
27.03.2023., 22:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Ja uopće ne mislim da je bitno da vidi ispit. Dovoljan je rezultat, ionako nije za ocjenu u.
Nadam se samo da će iz prosjeka izbaciti sve one koji su predali prazan papir (a ima ih)
Moja je današnji ispit proglasila lakšim od očekivanoga, nastava geografije je bila grozna, tak da će nbt dobro ako bude preko 50%. Kao i povijest vjerojatno.
Ne vjerujem puno u samoprocjene ali me baš zanima na kraju koji će biti rezultati u odnosu na njen dojam tezine/lakoce testa. Za sad je lagnim proglasila mat, hrv, eng i bio, fizika neki dio je imala problema (ovogodišnje gradivo) a geo za sad najlošije.
|
|
|
27.03.2023., 23:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
proab kaže:
Ja uopće ne mislim da je bitno da vidi ispit. Dovoljan je rezultat, ionako nije za ocjenu u.
.
|
Nije za ocjenu ove godine, a sljedeće???
|
|
|
27.03.2023., 23:02
|
|
entirely bonkers
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
proab kaže:
Nadam se samo da će iz prosjeka izbaciti sve one koji su predali prazan papir (a ima ih)
|
božetebe, naravno da neće - kako bi inače dokazali da smo neradničke niškoristi koje dijećicu ništa naučile nisu? 
|
27.03.2023., 23:04
|
|
rotaredom
|
Ja mislim da je važno da ispiti budu dostupni javnosti. Kakvi su to tajanstveni netransparentni testovi? I ovogodišnji sedmaši željet će ih vidjeti. Jako je čudno što neće objaviti testove. To nisu čista posla.
|
27.03.2023., 23:10
|
|
.
|
Quote:
Kakadu kaže:
Ja mislim da je važno da ispiti budu dostupni javnosti. Kakvi su to tajanstveni netransparentni testovi? I ovogodišnji sedmaši željet će ih vidjeti. Jako je čudno što neće objaviti testove. To nisu čista posla.
|
Neće ih objaviti jer za sada cilj nije da se učenici pripremaju. Ako ih objave, to će moći iskoristiti sve nakladničke kuće i privatnici i otvoriti još više priprema i instrukcija za nacionalne ispite. A to nije potrebno jer su to ispiti niskog rizika.
Objavom ispita na pladnju je ludnica oko nacionalnih ispita i pripremanje za njih.
|
|
|
28.03.2023., 06:12
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
ne zele da se djeca pripremaju za ispit koji je za ocjenu iduce godine? 
good luck with that
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:30.
|
|
|
|