Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč |
|
|
26.05.2010., 07:21
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2008.
|
Hm, bolje KBT nego psihoanalitička, nju možeš kasnije, kad ti bude malo bolje.
Čula sam da ima neki jako dobar psihijatar u KB Dubrava, mislim da se zove dr.Rak, bila je frendica, radi čovjek i privatno.
|
|
|
26.05.2010., 08:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
tražim po netu kod koga bi išla na kbt i nalazim samo psihologe koji rade kbt..jel važno da to radi psiholog ili psihijatar?
|
26.05.2010., 08:34
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2008.
|
Hm, ja bih uvijek radije psihijatra, nemam baš povjerenja u psihologe, iskreno, nisu mi baš educirani za takve teme, možda se varam...
|
|
|
26.05.2010., 10:30
|
|
?
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
lamija kaže:
tražim po netu kod koga bi išla na kbt i nalazim samo psihologe koji rade kbt..jel važno da to radi psiholog ili psihijatar?
|
Tesko ces nac psihijatre s BKT edukacijom.. a za taj nacin rada nije nimalo bitno da li je psiholog ili psihijatar...
|
|
|
26.05.2010., 22:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
[QUOTE=Molim vas, predložite mi nekog psihoterapeuta u Zagrebu (obavezno privatnika, cijena nije bitna) koji bi mogao pomoći oko nošenja sa smrću jako bliske osobe.
Milan Košuta, Sermageova ulica Zagreb, mrak je tip
|
|
|
27.05.2010., 13:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Quote:
:o) Jo (o: kaže:
Ljudi pomozite...
Gdje da nađem psihologa? U Zagrebu?
Pucam po šavovima!!! Prečesto...
A stradavaju moji voljeni.

|
Imaš u KBC Dubrava psihoterapeute ili u Jankomiru, a super ti je privatni Milan Košuta pa probaj kod njega :-) SRETNO
|
|
|
27.05.2010., 21:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Lijep pozdrav svima!
Zanima me može li mi netko preporučiti doktora psihologije koji se ujedno bavi i hipnozom, trebala bih pomoć u području ansioznosti, socijalne fobije, napadaja panike... mix svega toga po malo
ako ne smijete ovdje pisati preporuke, onda na PM molim Vas.
Tražim savjet jer ne želim potrošiti puno novca na nekoga tko mi zapravo neće pomoći. Stoga bih molila da odgovore samo oni od vas koji mogu preporučiti osobe koje zaista mogu pomoći i znaju što rade.
Unaprijed vam hvala! 
|
|
|
27.05.2010., 21:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Nemoj previse ocekivat od hipnoterapije, to je sve psihoterapija a hipnoza je valjda samo jedna grana psihoterapije.za socijalnu fobiju moze biti jako ucinkovita kognitivno bihevioralna psihoterapija.
|
|
|
28.05.2010., 00:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
 jako je dobar i kvalitetan hipnoterapeut Juraj Cacic, covjek sa dugogodisnjim iskustvom, uspjesan cak je napisao nekoliko knjiga....isto tako mislim da nije skup. Ipak moras ga osobno kontaktirati pod uvjetom da si iz Rijeke.
A ako ne.... mozda ti on moze preporuciti svoga kolegu koji zivi u tvome gradu.
E-mail adresa: [email protected]
Broj mobitela: +385 915449653
Ostalo: +385 51371295
Sretno!
|
|
|
28.05.2010., 00:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Da, treba mi netko iz Zagreba...
testistestis... imaš onda nekoga za preporučiti iz tog područja?
Iako i dalje namjeravam pokušati sa hipnoterapijom pa su preporuke i dalje dobrodošle... 
|
|
|
28.05.2010., 00:37
|
|
?
|
Quote:
linge kaže:
 jako je dobar i kvalitetan hipnoterapeut Juraj Cacic, covjek sa dugogodisnjim iskustvom, uspjesan cak je napisao nekoliko knjiga....
|
A nes ti knjiga u kojima se nije potrudio cak ni preformulirat recenice koje je prepisivao iz drugih knjiga  a ima s njim i zanimljivih dogadjaja kad je isao po skolama i ucio djecu hipnozi... pa su radila gluposti...
A sto se tice njega kao terapeuta, nisam nikad cuo nista o njemu.. sad mi to bas palo na pamet.. cudno..
|
|
|
28.05.2010., 09:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sacreus kaže:
A nes ti knjiga u kojima se nije potrudio cak ni preformulirat recenice koje je prepisivao iz drugih knjiga  a ima s njim i zanimljivih dogadjaja kad je isao po skolama i ucio djecu hipnozi... pa su radila gluposti...
A sto se tice njega kao terapeuta, nisam nikad cuo nista o njemu.. sad mi to bas palo na pamet.. cudno..
|
 ...e jesi me nasmijao u ovo predivno suncano jutro.
Osim sto si nekulturan pa hrabro ocigledno izmisljas/siris traceve sto je...je....moram priznati vrlo popularno, ali plitko i neprofesionalno.
Isto tako sto se moze iscitati iz tvojeg duha je zdrava doza zlobnosti i tracak zavisti  ....daj nas prosvjetli sa nekoliko svojih knjiga koje si ti napisao i potpisao.
Sta ti je covjece  ..sta se cudis,...ne blamiraj se ...ovako forumski i anoniman.
Vidim na str 3. o hipnozi i da ga poznajes,...i jos kazes da je ok za "razgovor o hipnozi" .....
Ko ce tebi bilo sto vjerovat na osnovu ovakvih bla blabla.....
Uostalom cura je pitala za pomoc, savjet svih na forumu, ali nije se tebi direktno obratila kao nekome tko je toliko vazan da bi se misljenje bezrezervo uvazavalo...
|
|
|
28.05.2010., 10:02
|
|
?
|
Od svega napisanog nigdje ne oporgavas napisano, samo implicitnim stavovima napadas na osobnoj razini, pa mislim da se tu nema sto komentirat
A to sto cura trazi preporuku nema nikakve veze s mojim odgovorom, kao sto svatko tko cita moze i vidjeti, dok tebe valjda neki osobni razlozi sprecavaju da citas napisano...
A ako zeli doc kod njega u Rijeku, onda vrijedi ono sto sam napisao.. o njemu kao terpaeutu nisam nikad nista cuo, a iz mog iskustva kad se o nekome ne cuje to znaci samo da je dobar... ali kako viim da trazi u ZG, onda je to nebitno za nju, zar ne? 
Zadnje uređivanje Sacreus : 28.05.2010. at 10:14.
|
|
|
28.05.2010., 10:16
|
|
Jednoborg
|
@ linge, sto god mislili o kome moras priznat da se Sacreus ne reklamira po forumima (barem nisam na to naletio) iako je psiholog, psihoterapeut i radi sa hipnozom, cak je meni recimo preporucio drugu osobu (psihijatra koji se slicnim bavi) u istom gradu (a doduse ta osoba preporucila njega u razgovoru iako ne meni nego za neku trecu situaciju itd..  ) ... s druge strane tvoj post je reklama, a u takvim stvarima covijek uvijek posminja koji su motivi i da li se radi o namjernom forumskom reklamiranju ili zaista samo o vlastitim pozitivnim iskustvima, na zalost ovo prvo je dovoljno cesto vidjeno da se mora uzeti u obzir. I tu na hipno-temama je bilo par takvih likova - u pravilu ne diskutiraju o temi, ne pokazuju da ista niti znaju o njoj ( sto ne znaci da nije tako, ali svakako ih sama diskusija ne zanima) vec se samo bave reklamiranjem sebe ili nekog drugog (ako je to uopce netko drugi zaista) ...
nemojmo stoga to svoditi na osobna prepucavanja, sasvim moguce da je on najbolji terapeut u svijetu i siroj okolici,a ne znam za njega nit sa knjige citao pa nemam bas nikakvo misljenje.... ali s obzirom na iskustvo "forumskog reklamiranja" logicno je da takve postove covjek uzme sa dozom opreza ako dolaze s jedne strane od nekog tko se samo zato registrirao (medjustim cini mi se da to ovdje nije slucaj) ili koji ne poznaje temu pa ga je lako impresionirati i teze moze procjeniti sto tko radi (a to mislim da jeste slucaj..) 
|
|
|
28.05.2010., 10:58
|
|
Registrirani korisnik
|
 iskreno ni u snu se nisam nadala koliko se klijenata peca ( ribicki ) po internetu i ovom forumu.
I u kojoj brzini sam dobila cak dva odgovora osoba koje se medjusobno poznaju.
Sacreus pokazuje svoj profesionalizam anonimno ismijavajuci i povlaceci ime covjeka kojega poznaje. Prepricava sto je mozda cuo ili nije, sad pise da je ok, sad nije,.....sam pise po tipkovnici nitko ga na to ne tjera.... pa nije dijete..pobogu. Nisam mu je kriva sto se zaletio.
To je cinjenica.
Toliko o tome.
Vidim da ste jako radoznali ko sam pa sad ja? Jel mozda konkurenicja...ili ne....
Nema razloga za paniku u redovima....  obecavam....
Uskoro se vracam sa porodiljnog pa necu imati vremena za forume....i sl.
Prepucavanje ko sto je tu neko naveo je prejaka rijec.
Mi se ovdje zekamo. Zar ne?

|
|
|
28.05.2010., 11:27
|
|
Jednoborg
|
Quote:
linge kaže:
:mifg: iskreno ni u snu se nisam nadala koliko se klijenata peca ( ribicki ) po internetu i ovom forumu.
|
klijenata koga ili cega?
Quote:
I u kojoj brzini sam dobila cak dva odgovora osoba koje se medjusobno poznaju. :tfop:
|
zato sto smo rekao bih najaktiivniji na temi i inace, a poznajemo se samo virtualno upravo kroz sudjelovanje na ovoj i slicnim temama. Nikad ga nisam vidio niti cuo, a razmjenili smo svaga par PM-ova kada sam pitao preporuku navedenog psihijatra u Ri. Da pises na ovoj temi koliko on pise vjerojatno bi se jednako dobro "znali"
Quote:
Sacreus pokazuje svoj profesionalizam anonimno ismijavajuci i povlaceci ime covjeka kojega poznaje.
|
pa, da bi to utvrdili treba vidjeti je li ono sto kaze tocno  To sto ti imas drugacije misljenje ne znaci da ismijava bezveze, to mozemo utvrdit samo argumentima
Quote:
Prepricava sto je mozda cuo ili nije, sad pise da je ok, sad nije,.....sam pise po tipkovnici nitko ga na to ne tjera.... pa nije dijete..pobogu. Nisam mu je kriva sto se zaletio.
|
Rekao je da je knjiga koju je napisao ... ne bas original. To vjerujem da se lako moze utvrdit. Neka da reference na izvornik i njegov tekst pa cemo vidjeti jel prepisano ili nije... ali uostalom nije mi posao da budem nekom advokat pa se necu vise petljat
Quote:
Vidim da ste jako radoznali ko sam pa sad ja? Jel mozda konkurenicja...ili ne....
Nema razloga za paniku u redovima....:kafva: obecavam....
Uskoro se vracam sa porodiljnog pa necu imati vremena za forume....i sl.
|
normalno 
ako osoba a tvrdi nesto o strucnosti osobe b onda je osnovna stvar utvrditi vjerodostojnost i poznavanje materije osobe a da bi na osnovu njene preporuke prihvatili tvrdnje o osobi b, sasvim prirodno  Pogotovo kad se prica u previse velikim superlativima posto oni obicno nisu realni, sa takvom sigurnoscu ne bih preporucao niti Elmana ili Erocksona, ali zato slican ton vidjeh kod sumnjivih ljudi u struci poput Raosha ili Lagac i jednostavno sam u tom slucaju oprezniji, sto ne znaci da se ima negatvno misljenje jer za razliku od ove dvojece navedenih (ili drugih o kojima se ima pozitivno) nema dovoljno podataka da bi ga oformili....
Konkurencija meni svakako nisi jer se ne bavim profesinalno hipnozom
Quote:
Prepucavanje ko sto je tu neko naveo je prejaka rijec.
Mi se ovdje zekamo. Zar ne?
|
a ne znam, ja imao dojam da si pravo navalila 
i to ad hominem, a ne o stvarima koje je S naveo (kopiranje knjiga, neodgovorno poducavanje djece hipnozi) koje bi trebalo biti lako utvrditi
ipak treba odgovorno pristupati "cackanju po glavama", nije da se tu ne moze steta napravit neodgovornim pristupom i mislim da je sasvim ispravno kriticki pristupati, diskutrati i argumentirano doci do zakljucka o nekome koga se preporuci, zato ovakve teme izmedju ostalog i postoje 
|
|
|
28.05.2010., 12:51
|
|
?
|
Quote:
Beljki kaže:
pa, da bi to utvrdili treba vidjeti je li ono sto kaze tocno  To sto ti imas drugacije misljenje ne znaci da ismijava bezveze, to mozemo utvrdit samo argumentima 
|
Da, ali njoj ne trebaju argumenti jer da je razumna i pametna kao sto se pokusava predstaviti bi pitala npr., koje su to knjige i sto je bilo s djecom i sl. ali ona odmah samo vrijedja i donosi zakljucke na temelju nicega...
Meni takvo ponasanje dovoljno govori o intelektu druge strane, pa obicno ni ne nastavljam komunikaciju jer je uzaludna...
Quote:
Rekao je da je knjiga koju je napisao ... ne bas original. To vjerujem da se lako moze utvrdit. Neka da reference na izvornik i njegov tekst pa cemo vidjeti jel prepisano ili nije... ali uostalom nije mi posao da budem nekom advokat pa se necu vise petljat
|
Zapravo sam rekao da doslovno prepisuje.. prije 10-ak godina sam po netu nalazio puno takvih kritika, pa sam (iz kojeg god cudnog razloga) se prepucavao s ljudima oko toga, dok nisam kupio knjigu "Visoka skola hipnoze" (K. Tepperwein) i onda imao osjecaj da sma vec procitao knjigu, pa sam se sjetio gdje sam to vec citao... i kad se usporedi (sad ne znam tocno koja, jer su mi posudjene sve njegove sto imam, pa ne mogu usporedit) se vidi..
A inace, sto se tice djece.. nisam nikad uspio saznat zatso je tocno isao po skolama ni sto je to radio, vec znam samo sto mi je pricala jedna prof. odnosno prepricavala dogadjaj kad je djecak nekoj djevojcici nes hipno napravio pa su joj ruke ostale "sljepljene" oko stupa...
Znam da je drzao neke tecajeve hipnoze/autogenog treninga, bio mi je i poklonio besplatan taj tecaj.. sad razmisljam zasto nisam nikad otisao
Quote:
ako osoba a tvrdi nesto o strucnosti osobe b onda je osnovna stvar utvrditi vjerodostojnost i poznavanje materije osobe a da bi na osnovu njene preporuke prihvatili tvrdnje o osobi b, sasvim prirodno
|
Moj stav o terapeutima je ovdje jako dobro poznat... nema dobrog i loseg (osim promasenih), to je uvijek subjektivna procjena... za Cacica bas nisam cuo nikakve traceve u terapeutskim krugovima, sto je meni znak da je OK...
Sjecam se jednog njegovog predavanja o neurozi mislim, tad mi je ostavio dobar dojam kad je opisivao zrcaljenje s klijentima i kako to uspjesno radi... to je nazalost karakteristika koja puno govori o necijoj kvaliteti, jer i medju najvecim strucnjacima ima puno njih koji ni ne znaju za to...
Quote:
a ne znam, ja imao dojam da si pravo navalila
|
A sto je nego navalila? Bez pitanja i trazenja pojasnjenja napada, vrijedja i donosi cudne zakljucke na osnovu nicega.. ocito se treba malo zapitati o sebi...
|
|
|
30.05.2010., 13:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Ja imam jedno pitanje koje me interesira vezano za posjetu psihologu. Jel se može psihologu na uputnicu liječnika ili to funkcionira po principu, dođi pa plaćaš po seansi ili kako već? Hvala!
|
|
|
31.05.2010., 12:04
|
|
never back down
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
sugarray kaže:
Ja imam jedno pitanje koje me interesira vezano za posjetu psihologu. Jel se može psihologu na uputnicu liječnika ili to funkcionira po principu, dođi pa plaćaš po seansi ili kako već? Hvala!
|
Ako je riječ o kliničkom psihologu, a treba ti testiranje, može na uputnicu, sve ostalo money, money. 
|
07.06.2010., 15:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Psihoterapeut u Puli?
Da li mi neko može preporučiti psihoterapeuta u Puli? Pored toga zanima me i da li je neko išao na primalnu terapiju i kakva su iskustva? U Puli to radi dr. Horvat, pa bih voljela znati jel pomaže?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:51.
|
|
|
|