Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Trudnice

Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.08.2024., 12:25   #1361
Quote:
cupava.mala kaže: Pogledaj post
Ethan čestitke. Pokušaj biti blaga prema sebi, radiš najbolje što možeš.

Tika & Fashionable gustaju bebe u besplatnom smještaju? Nisam uopće upratila koja vam je to trudnoća.

Dižem i ja za jedan pregled u utorak, 37+3 tada. Prošli put je gin komentirao da bi mogao biti inducirani 37/38tt,no pitanje tko će i što sada reći. Torba je spremna,ja nisam. Ni rodinu edukaciju nisam ponovila,a za porod nemam taktiku kako se smiriti i opustiti da lakše sve prođe.
Plus prošli put je babica rekla da krivo tiskam - prema gore u glavu,pa su mi kapilare popucale do ramena. A ja tiskala jedino kako sam znala.

Sent from my REA-NX9 using Tapatalk
Bome lijepo joj, a ni ja nisam nestrpljiva do sad bila…al sad kad smo prosle termin vidim lagano da i mene nervozica lovi..pogotovo jer me svi pitaju kad ce kad ce ne znam pitajte ju Prva mi je beba…
Fashionable is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 12:31   #1362
Jedan od pametnijih savjeta koji sam procitala je da ne govorim tocan termin planiram svima reci da je krajem 2., a zapravo je pocetkom s tim da planiram biti spremna od sredine 1.
Zla barbika is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 12:40   #1363
Quote:
Betty1 kaže: Pogledaj post
https://www.c-and-a.com/eu/en/shop/t...ties-2215000/1

Ne znam stavit sliku pa stavljam link na one slapice za bebe, ima i plavih , a na tu cijenu je jos 50%, inace vam je veliko snizenje na C&a webu, sta cu radit od dosade nego trosit pare
Ja si ne mogu pomoći, ali plače mi se od slatkoće na sve ove mini stvari Najradije bih otišla do c&a i manijakalno pokupovala robicu, ali mi je prerano za to
Divia is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:00   #1364
Hvala svima
Ja sam odmah nakon tih nalaza dobila nalet enrgije i zapičila prema moru sama po najvećoj gužvi. Malo su me boljela leđa i pola puta sam pokušavala otkopčati grudnjak (nisam uspjela dok nisam stala ) ali isplatilo se.
Sada sam tu u šumi s ograničenim internetom i baterijom, al rekoh da vas pozdravim i vidim šta ima novo.

Pregled mi je u petak pa se do četvrtka moram vratiti, a najradije ne bih nikad odavde. Naravno da sam opet u stresu ususret pregledu, ali ovdje je to upola manje nego doma u stanu.

Ethan, dobrodošla, cure su ti sve dobro rekle u vezi hrane, a što se tiče folne, meni je gin rekla jednom dnevno (od 400) i tako i pijem od početka, ne znam zašto bi bilo premalo?

Meni su mučnine trajale od 6. do 10. tt, s tim da su u 9. tt bile najgore, nisam baš ništa mogla jesti. Povraćala sam samo jednom cijeli dan na 8+4 ali mislim da je to bilo od migrene. Divia, ne brini, meni su mučnine stale i dva dana nakon toga sam prokrvarila, zamisli tu kombinaciju i paniku...na kraju sve 5
Zena-Dijete1985 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:00   #1365
Prve bebe cesto pređu termin, a i ja ne govorim datum nikome sad, kazem kraj ljeta/sredina rujna, nek si misle, makar je blize kraju rujna, al sta sad. Ionak si mislim, trece dijete, nije ni sad da me nesto ekstra ljudi zovu i pitaju kako sam, sta treba (najblizu obitelj ne brojim), sumnjam da ce se tko sjetiti da trebam rodit. nazalost sam se u ovoj T udaljila od par dragih ljudi, tj kao da su se oni od mene udaljili, a stekla neka slucajna poznanstva s kojima se cujem skoro svakodnevno. Opcenito mi se pokazalo da svako iduce dijete iskristalizira nekako ljude oko nas i mijenja odnose. Ne smeta mi, imam svoj mali krug dobrih bliskih ljudi i obitelj koja je uvijek tu, ni ne trebam previse osoba koje su vise obveza nego ista drugo.

Divia ja jucer plakala na skidanje navlake s autosjedalice i mislim si, isuse boze jel cu ja to stvarno za malo vise od 1mj trebati, stvarno ce doci jos jedna beba, stvarno sam trudna?! tako da, skroz te kuzim
Betty1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:05   #1366
Quote:
Divia ja jucer plakala na skidanje navlake s autosjedalice i mislim si, isuse boze jel cu ja to stvarno za malo vise od 1mj trebati, stvarno ce doci jos jedna beba, stvarno sam trudna?! tako da, skroz te kuzim
Ja se još uvijek ne mogu priviknuti na ovo, a evo, ide kraj 3. mjeseca. Neki dan sam nešto obavljala u bolnici i morala sam izgovoriti "trudna sam", bilo je toliko čudno. Prečudni feeling. Kada si vrtim film da ćemo uskoro krenuti govoriti obitelji, prijateljima, poslodavcu mi je u glavi - šta stvarno, to se stvarno događa totalni delulu.

Ovo čekanje NIPT-a će me živu pojest, počinjem baš biti nervozna. Imala sam mrvu nade za danas možda prijepodne jer sa čula da znaju i vikendom slati, moš' misliti, zašto bih bila te sreće ako mogu čekati do utorka
Divia is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:08   #1367
Quote:
Divia kaže: Pogledaj post
Ja si ne mogu pomoći, ali plače mi se od slatkoće na sve ove mini stvari Najradije bih otišla do c&a i manijakalno pokupovala robicu, ali mi je prerano za to
Tako i ja. Iako sam ja počela stvari kupovati, ali mama me preduhitrila dosta je stvari kupila i želi kupiti. Mislim to je super. Ali i ja želim imati neke odluke što se tiče koje bočice, dude. Još mi je rekla kao u 9 mjesecu kad dodje, jer oni žive u Austriji. Da će kupiti krevet a u 1 prvom mjesecu kolica. Ja sam njoj rekla da želim sa mužem odlučiti i kupiti bar samostalno kolica. Nije baš bila sretna.
Nina092 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:11   #1368
Divia, ma ja mislim da će ti stići danas ako i vikendom šalju.

Ja sam nakon nalaza NIPT-a razvezala jezik, odnosno tipkovnicu i sada svima javljam i onda mi bude bed da se ne zajinxam

Betty, baš mi je žao što su se ti ljudi udaljili od tebe, ali možda i bolje jer takvi ti ni ne trebaju. A uvjerena sam da nije u tebi problem jer se činiš kao divna osoba.
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:13   #1369
Quote:
Nina092 kaže: Pogledaj post
Tako i ja. Iako sam ja počela stvari kupovati, ali mama me preduhitrila dosta je stvari kupila i želi kupiti. Mislim to je super. Ali i ja želim imati neke odluke što se tiče koje bočice, dude. Još mi je rekla kao u 9 mjesecu kad dodje, jer oni žive u Austriji. Da će kupiti krevet a u 1 prvom mjesecu kolica. Ja sam njoj rekla da želim sa mužem odlučiti i kupiti bar samostalno kolica. Nije baš bila sretna.
Meni ovo svekrva radi. U Njemačkoj živi.
Mislim, zahvalna sam što nam želi pomoći i uštedjeti koji euro, ali jbmu prvo nam je dijete, stvarno želim samostalno izabrati SVE.
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:16   #1370
Ja sam očito crna ovca kojoj su mučnine krenule u 6tt, a traju i dan danas na 16+6.
Užasno mi je želudac osjetljiv j sve oko njega pod nekim pritiskom.

A što se tiče termina, ja ga zaista ne znam. Na prvom pregledu po ZM je prvo rekao 19.01. onda je na uzv beba bila za tjedan veća, rekao je korigirat ćemo termin pa mi na kraju nije rekao koji bi bio... na femometer aplikaciji mi piše 16.01., a na pregnancy+ 13.01. Super...
Sama sam onda izabrala 16.01. šta ću...ionako izlaze kad im se hoće.
mamita3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:18   #1371
Trudnice zbor vol. 51

Quote:
Nina092 kaže: Pogledaj post

A da vi odaberete, a ona kupi? Odite bas vidjeti i isprobati, pogotovo ako ste visoki.

Ili, kad pita, reci da ste vec narucili

Mislim, kuzim da sama hoces jer je to tvoje dijete, mi smo tako isto rekli da cemo sami uzeti kolica, jaje, krevetic, nosiljku. Sogorici, svekrvi i mojima smo rekli nek uzmu jos par sitnica sto je trebalo cisto da nesto uzmu, i to je to - baby kameru, dekice, rucnike, kapice, puzzle za pod, bluetooth smart zvucnik, …

Nemoj se bojati izjasniti oko granica, nek se dure, imas pravo kupovati za svoju bebu kako ti hoces.

Samo savjet oko bocica - gledaj one sporog protoka i nemoj ih unaprijed puno kupovati, pogotovo ako planiras dojiti. Zna se desiti da djeca odbijaju jednu vrstu, a drugu bez problema prihvate, pa da nemas bezveze 5 bocica koje dijete nece. Isto i sa AD, uzmi 1 paket da vidis hoce li odgovarati/trebati.
Zla barbika is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:27   #1372
Divia vjerujem da cekanje iscrpljuje, al doci ce nalaz kad tad. Jel to salju iz RH neke klinike ili izvana labos? Jer ako je izvana njima nije u pon praznik pa mozda dode taj dan.

Nina ja bi poludila da mi netko to kupuje bez da znam sta, kako i zasto. Nema mama sta ne bit sretna jer ti zelis s muzem birati stvari za vase dijete (ne bakino!) i ja bi rekla da ne zelim da kupuje. Ako je, bez ljutnje, tako nametljiva i uvredljiva sad, sta ce bit kad rodis... Za tvoje dugorocno dobro je pozeljno da zauzmes stav i granicu i kazes da ako i zeli kupovati da ces ti ili ici s njom ili poslat linkove onog sto zelis. Al svakako to odradi cim prije. Imam frendicu kojoj je mama doslovno uzimala bebu s prsa jer misli da mora dojit u nekom drugom polozaju ili se gurala da mijenja pelene jer eto ona ih je vise promijenila zivotu pa zna sta radi... Ta frendica je vrlo mirna, povučena osoba i mene je srce boljelo kad mi je to pricala. I dan danas se ne zna zauzeti za sebe i dijete, i to se vidi iz aviona, nazalost. Koliko god bilo tesko i koliko god bake imale dobre namjere, nije im mjesto da se guraju gdje nisu trazene i da donose bilo kakve odluke umjesto roditelja.

Zena dijete hvala ti od srca na lijepim rijecima. Ma ne dira mene toliko to vise, naucila sam da ne mogu ljude natjerati da me zele u svom drustvu i da kad se nekima ja ne javim prva, mogu zaboravit da postoje... Al kazem, s godinama, iskustvom prihvacam da tako mora biti, nekad me rastuzi, al onda se sjetim svih divnih ljudi koje imam i zahvalna sam na njima. Kako je kcer krenula u skolu tako smo i stekli nova poznanstva i to me veseli, a ovo sto ide pa stane, to je dio zivota. Nek si se ti odvela na more, u prirodu, uzivaj sada

mamita drzim fige da ti se situacija sa zelucem smiri uskoro, ako nista, bude iza poroda hehe. Nekad se cijeli probavni sustav poremeti malo, sve zavisi kako ti tijelo reagira na hormone i sve te promjene trudnicke. Obicno ako su redovni ciklusu se za termin uzima brojanjem od zadnje menge, a ako beba preko 2tj stalno kasni ili rani onda se daje noci termin. Meni je na svakom uzv-u druagcijih mjera, al termin je fiksan. Al to sto kazes, ionako taj datum nis ne znaci na kraju.
Betty1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:36   #1373
Betty

Ma oni taj Qualified rade u Rimu, a 1.8. im je počeo ferragosto, tak da me čudi da tamo itko uopće radi.
Svakako se nadam da će ti doći prije utorka.
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:45   #1374
Quote:
Divia vjerujem da cekanje iscrpljuje, al doci ce nalaz kad tad. Jel to salju iz RH neke klinike ili izvana labos? Jer ako je izvana njima nije u pon praznik pa mozda dode taj dan.

Nina ja bi poludila da mi netko to kupuje bez da znam sta, kako i zasto. Nema mama sta ne bit sretna jer ti zelis s muzem birati stvari za vase dijete (ne bakino!) i ja bi rekla da ne zelim da kupuje. Ako je, bez ljutnje, tako nametljiva i uvredljiva sad, sta ce bit kad rodis... Za tvoje dugorocno dobro je pozeljno da zauzmes stav i granicu i kazes da ako i zeli kupovati da ces ti ili ici s njom ili poslat linkove onog sto zelis. Al svakako to odradi cim prije. Imam frendicu kojoj je mama doslovno uzimala bebu s prsa jer misli da mora dojit u nekom drugom polozaju ili se gurala da mijenja pelene jer eto ona ih je vise promijenila zivotu pa zna sta radi... Ta frendica je vrlo mirna, povučena osoba i mene je srce boljelo kad mi je to pricala. I dan danas se ne zna zauzeti za sebe i dijete, i to se vidi iz aviona, nazalost. Koliko god bilo tesko i koliko god bake imale dobre namjere, nije im mjesto da se guraju gdje nisu trazene i da donose bilo kakve odluke umjesto roditelja.

Zena dijete hvala ti od srca na lijepim rijecima. Ma ne dira mene toliko to vise, naucila sam da ne mogu ljude natjerati da me zele u svom drustvu i da kad se nekima ja ne javim prva, mogu zaboravit da postoje... Al kazem, s godinama, iskustvom prihvacam da tako mora biti, nekad me rastuzi, al onda se sjetim svih divnih ljudi koje imam i zahvalna sam na njima. Kako je kcer krenula u skolu tako smo i stekli nova poznanstva i to me veseli, a ovo sto ide pa stane, to je dio zivota. Nek si se ti odvela na more, u prirodu, uzivaj sada

mamita drzim fige da ti se situacija sa zelucem smiri uskoro, ako nista, bude iza poroda hehe. Nekad se cijeli probavni sustav poremeti malo, sve zavisi kako ti tijelo reagira na hormone i sve te promjene trudnicke. Obicno ako su redovni ciklusu se za termin uzima brojanjem od zadnje menge, a ako beba preko 2tj stalno kasni ili rani onda se daje noci termin. Meni je na svakom uzv-u druagcijih mjera, al termin je fiksan. Al to sto kazes, ionako taj datum nis ne znaci na kraju.
Ma znam sve, ali ja nisam ni znala da će ona odmah krenuti u veliku kupovinu. Jer ipak još je nekako rano. Bar po meni. I mislila sam si, da će možda kupiti po koju odjeću, carapice. Ali ona je kupila i ručnike, posteljine, jastuk, poplun, naručila bočice dude, onu vreću za spavanje.
Ja nisam ni planirala bočice kupovati prije nego što rodim, eventualno jednu ako nebudem mogla dojiti.
Meni muž kao nek kupuje ako želi, a mi ćemo što se nama svidi dokupiti, a ovo ili pokloniti nekome dalje ili prodati.
Nina092 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 13:47   #1375
Trudnice zbor vol. 51

A dobro i kaze muz.

Mislim, sto ce novorodjencetu jastuk ionako, spavaju na ravnom madracu. Moja je tek sad pocela dozivljavati jastuk sa skoro 2 godine. Poplun isto nije preporucljiv nego vrece za spavanje.

Meni je sad glavni argument “nemamo kamo s tim, selimo u manji stan, nemam sad vise 200 kvadrata kucerine na raspolaganju”, ako ne prodje “ali to imamo od prvog djeteta i ne treba nam novo”.
Zla barbika is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 14:12   #1376
Quote:
Hvala ti! E bas zadnji put na pregledu pitam Gin koliko onda ja racunam trudnocu u tjednima, a on onako skoro ljuto kaze da se racuna po ultrazvuku, a ne po zm.
Meni su redoviti ciklusi, ali su kraći i ovuliram ranije pa pretpostavljam da je tu ta razlika nastala...
mamita3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 14:22   #1377
Tvoj muz kao i moj, radije suti i onda rjesava stvari nego da prigovara tj kaze iskreno sto misli. Jesu ti muski svi slicni u tome cini mi se.

Ja sam imala okrsaj sa strinom neki dan, sestricna ima malo mlađu curicu od moje i sad je sredivala ormare i ona meni uvali 5 (pet!) ogromnih vreca robe za dijete od 5-6 godina, od cega po mom misljenju pola nije u stanju za dat ikome osim u reciklazu, i ja sam poludjeli, al ono bas poludjela. Jadan stric mi je to dostavio i zurio dalje, a kad sam otvarala vrece imala sam sta vidjeti, djeci sam bila komicna, muzu isto, a ja zivcana, ljuta, povrijedena. Osjecala sam se kao da misli da sam neka sirotica koja ce ima 3 djece pa eto moram iducih 6 godina cuvati rabljenu ofucanu robu jer necu imat za kupit... Nakon drame sam se smirila i pola izdvojila sto cu odnijeti u H&M ili u reciklazno dvoriste, a dio koji je ok cu dat frendici koja ima malu kojoj ce to iduce sezone dobro doc. Al ono, sandale iznosene da su za smece, rucnik nekakav pun mrlja, ja s takvim pse brisem, gace, carape s milijun mucica. Pa stvarno me pogodilo da misli da cu ja to koristiti ikad. Da se razumijemo, svi su oni dobrostojeći, strina radila h banci, oblacila se u marke, a i mi smo neka srednja klasa i nije da ne mogu svima sve novo kupit. Nemam nista protiv rabljene robe, pa i sad sam za bebu dobila dosta i korisititi cu, al ovo je bas preslo neku granicu. Nazove onda ona mene i kaze i kako ti se svida, jesi vidjela koliko toga ima, trebat ce ti. Rekla sam da ja to nemam di drzat, zahvalila (prek volje), da imam prijateljice kojima će prije mene trebat i da cu radije sad dat njima nego to cuvat 6god i da nek mi vise ne salje jer zbilja nema potrebe. Malo je zasutila i rekla kao ajd dobro.

Slazem se s barbikom, jastuk, poplun, one razne ogradice, pletenice, a pogotovo set bocica i duda ti nisu uopce potrebni u startu. Ako ces i htjet bocice, to se uzme jedna, dvije, bebe svakako reagiraju. Moji nisu nis prihvacali, starija je silom prilika morala dok sam zavrsila na operaciji, a mladi nije nijedan obrok na bocu popio. Od posteljine ti trebaju plahte samo i vreca za spavanje ili jastuk za bebe za prve tjedne.
Betty1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 15:09   #1378
Quote:
sandale iznosene da su za smece, rucnik nekakav pun mrlja, ja s takvim pse brisem, gace, carape s milijun mucica. Pa stvarno me pogodilo da misli da cu ja to koristiti ikad.
Betty, ovo zvuči kao horor , što je s ljudima. Još si joj i smireno i sabrano odgovorila, ja bih vjerojatno izgubila skroz živce.
Neki ljudi si baš previše dozvoljavaju i nemaju ni malo granica.

Ja se planiram suzdržati od kupovine bilo čega do negdje 10-11 mjeseca. Zna li netko kada je i ima li kakav baby sajam u to vrijeme sa nekim popustima? Tada bi uzeli kolica, jaje i nešto ostale sitne opreme ako naletimo na što. Kinderbet, madrac, posteljinu, komodu i to planiram u Ikei uzeti najkasnije do kraja 12. mjeseca. A robicu ću isto u to vrijeme pratiti C&A, Zalando mi se isto čini kao da ima dobre kompletiće bodija i slično.
Divia is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 15:20   #1379
Trudnice zbor vol. 51

Te male velicine slobodno kupujte i u jeftinijim ducanima, doslovno je mala neke stvari 1-2 puta obukla koliko je brzo prerastala do nekih 74 to tako brzo ide, dakle nekih 6 mjeseci.

HM je dosta dobar value for money, pogotovo na snizenjima.

Ovo za robicu… nama je isto tako neplanirano dosla vrecetina, muzu kolega dovukao. Zvala je poslije njegova zena, ispricavala se da nije odvojila sto je za baciti prije nego je muz odvezao to, i nek samo bez griznje savjesti pobacam sve sto mislim da treba baciti, ostatak nek samo proslijedim dalje jer njoj nece trebati.

To mi je skroz okej, ja sam imala vremena prebirati to, pa mi nije bed. Frendica mi je isto rekla nek joj sve spakiram pa da ce ona prebirati, jer nikako nisam nalazila vremena da se pozabavim time.

Ovo gdje iskrcas nekome pola stvari koje su za smece i koje znas da im nece trebati… a mislim stvarno

Nek si joj rekla da si dala dalje i da neces koristiti, mozda bi ti jos stogod smeca iskrcala kroz godine kako joj mala bude prerastala.
Zla barbika is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 15:26   #1380
Vi koje dojite ili ste dojile, jeste li izbjegavale neku hranu i začine? Mene sestra ubija u pojam s time kako bolonjez mogu začiniti samo sa soli, a ja takve splačine ne mislim jesti. Kužim za alkohol i možebitno prevelike doze kofeina. Obožavam kuhati i jesti ukusnu hranu, koristim hrpetine raznih začina i nepojmljivo mi je jesti bljutavu hranu. No way.
Tika is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:05.