Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
22.11.2023., 09:44
|
|
kopam i sadim
Registracija: Jul 2012.
|
kaže nino raspudić jučer na N1 da je vidio u nekom intervjuu kako je anušiću izletjelo da će biti ministar samo pet mjeseci, pa nastavlja kako bi se iz toga moglo zaključiti da će izbori biti u travnju..
|
22.11.2023., 14:56
|
|
...a ne koment@tor....
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
kopam i sadim kaže:
kaže nino raspudić jučer na N1 da je vidio u nekom intervjuu kako je anušiću izletjelo da će biti ministar samo pet mjeseci, pa nastavlja kako bi se iz toga moglo zaključiti da će izbori biti u travnju..
|
Javna je tajna da su izbori u travnju. Poklapaju ih s dolaskom Rafalea.
Jedino ih mogu ubrzati, ako rejting krene po zlu.
|
|
|
25.11.2023., 02:20
|
|
that’s what she said
Registracija: Jul 2003.
|
Ministar novi neće koristit stan nego će u neku vojnu zgradu u apartman,i to je ono uspjeh dabome, postoji li igdje još ne ružnija neuklopljena nezgrapnija zgrada u prostoru, od ove novo napravljene..lol
bar što ima slika za vidjet po portalima

(zajebavam naravno)
|
|
|
25.11.2023., 22:44
|
|
Registered
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
The Great Duck kaže:
A gle, imao je i Krstičević „sve predispozicije”, pa vidiš kakav je na kraju ispao...
|
Ne želim kršiti pravila podforuma pa ću samo reći da sam se skoro onesvijestio pročitajući ovaj post. Pa ću po redu.
Imao je sve predispozicije? Čovjek je vratio vojsci duh, financiranje i omogućio je nabavku aviona. Vratio je dostaojanstvo Hrvatskoj vojsci i vojarne. Od "putujuće" vojske koju je prethodnik iselio po raznim pripizdinama i poligonima, a imovina vojske je u gradovima je ostala prazna i propada. Vratio je ljudima beneficije, povećao plaće, povećao proračun i ČVRSTO je odlučeno o nabavi novih aviona.
Za razliku od prethodnika (Kotromanovića) koji je: smanjio plaće, pogodovao Pleteru d.d. i onda je vojska jela najsluplji ručak ikad s tim da su juhu i salatu morali doplatiti. Ukinuo je naknade za prekovremeni rad i prema izvješću Milanovićeve vlade, broj upravnih sporova protiv MORH-a je samo u 4 godine narastao sa 5000 na 30000 sporova. Izjednačio je višu i visoku stručnu spremu u vojsci. Pobjegla su mu "Krila oluje" u Katar. Malverzacije sa remontom MiG-ova koji su već tada bili za reciklažu. Rusi mu plaćaju privatne letove sa obitelji jer su zainteresirani za kupovinu vojnih objekata na moru. Kažnjen od povjerenstva o sukobu interesa i nije htio platiti kaznu. A da ne velimo da je isti umirovljen sa 100% nesposobnošću za rad kao invalid kao njegov kolega ministar Matić.
A priča o štićenoj osobi kojem kamere vire u osvijetljeni stan nakon izbora 2015? Koliko ono jezika on priča? Nije seljak iz Sinja ko Bulj? Vidli smo kako su ga Ameri vratili doma kao "savjetnika" u roku od par mjeseci kad su vidli s kim ima posla. Banožić koji je tulav je stvarno doktor znanosti prema ovome.
Quote:
I tako su ministri obrane sa „svim predispozicijama” debela manjina...Devedesetih smo imali Špegelja na početku i Miljavca na kraju, pa je onda u prošlom desetljeću s Kotromanovićem započeo niz kvalificiranih ministara, koji se nastavio s Buljevićem i Krstičevićem.
Mislim, kakve su veze Šušak, Hebrang, barba Luka, Radoš, Antunovićka, Rončević, Vukelić...imali s obranom?
|
Sinko dragi da ti velim kakve veze. Šušak je za vrijeme rata, pod embargom organizirao vojsku od NULE do dobro opremljene i uvježbane pobjedničke vojske. Ostali stvarno jesu za zaboravi.
Quote:
Ako ništa, Anušić djeluje sposobnije i suvislije od Baneta...Bar za HDZ-ovske standarde (što, naravno, ne znači puno...)
E sad, iz dosta izvora sam čuo da je on kakti neko tvrdodesno nacionalkonzervativno krilo stranke, al mi je jedan prijatelj, inače razočarani slavonski bivši SDP-ovac, rekao da je Anušić više-manje čisti liberal koji je u HDZ-u iz pragmatičnih razloga, i da je čak dosta dobrog napravio...
Ili je na kraju, kako je ranije napisano, ipak u pitanju tek još jedan HDZ-ov uhljeb?
|
Sposobnost i suvislost se ocijenjuje na kraju. I zašto je recimo Anušić uhljeb, a Kotromanović koji je po predsjedniku Mesiću radio vojni udar, da bi se poslije učlanio u SDP i dogurao do ministarske fotelje - nije?
|
|
|
26.11.2023., 11:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2016.
|
Quote:
fulcrum kaže:
I zašto je recimo Anušić uhljeb, a Kotromanović koji je po predsjedniku Mesiću radio vojni udar, da bi se poslije učlanio u SDP i dogurao do ministarske fotelje - nije?
|
Možda zato što je Anušić član HDZ-a, a Kotromanović je biočlan poštene stranke. 
|
|
|
28.11.2023., 01:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
fulcrum kaže:
Ne želim kršiti pravila podforuma pa ću samo reći da sam se skoro onesvijestio pročitajući ovaj post. Pa ću po redu.
Imao je sve predispozicije? Čovjek je vratio vojsci duh, financiranje i omogućio je nabavku aviona. Vratio je dostaojanstvo Hrvatskoj vojsci i vojarne. Od "putujuće" vojske koju je prethodnik iselio po raznim pripizdinama i poligonima, a imovina vojske je u gradovima je ostala prazna i propada. Vratio je ljudima beneficije, povećao plaće, povećao proračun i ČVRSTO je odlučeno o nabavi novih aviona.
Za razliku od prethodnika (Kotromanovića) koji je: smanjio plaće, pogodovao Pleteru d.d. i onda je vojska jela najsluplji ručak ikad s tim da su juhu i salatu morali doplatiti. Ukinuo je naknade za prekovremeni rad i prema izvješću Milanovićeve vlade, broj upravnih sporova protiv MORH-a je samo u 4 godine narastao sa 5000 na 30000 sporova. Izjednačio je višu i visoku stručnu spremu u vojsci. Pobjegla su mu "Krila oluje" u Katar. Malverzacije sa remontom MiG-ova koji su već tada bili za reciklažu. Rusi mu plaćaju privatne letove sa obitelji jer su zainteresirani za kupovinu vojnih objekata na moru. Kažnjen od povjerenstva o sukobu interesa i nije htio platiti kaznu. A da ne velimo da je isti umirovljen sa 100% nesposobnošću za rad kao invalid kao njegov kolega ministar Matić.
A priča o štićenoj osobi kojem kamere vire u osvijetljeni stan nakon izbora 2015? Koliko ono jezika on priča? Nije seljak iz Sinja ko Bulj? Vidli smo kako su ga Ameri vratili doma kao "savjetnika" u roku od par mjeseci kad su vidli s kim ima posla. Banožić koji je tulav je stvarno doktor znanosti prema ovome.
|
Ne pratim toliko stanje u MORH-u pa vjerojatno nisam dobro upućen; o Kotromanoviću i nemam neko mišljenje, al ne sjećam se da je baś punio medije aferama i gafovima, za razliku od Prstičevića...
Quote:
fulcrum kaže:
Sinko dragi da ti velim kakve veze. Šušak je za vrijeme rata, pod embargom organizirao vojsku od NULE do dobro opremljene i uvježbane pobjedničke vojske. Ostali stvarno jesu za zaboravi.
|
Sinko dragi, ovdje govorimo o predispozicijama, povezanošću s tim resorom. Dakle, ne o onome što je učinjeno za vrijeme mandata.
Iz Šuškove biografije (bar onoga što sam našao na HR i EN Wikipediji, nek netko slobodno priloži neki detaljniji izvor) ne vidim ama baš nikakav detalj iz njegovog obrazovanja i karijere koji bi ga povezivao s obrambenim resorom.
Quote:
fulcrum kaže:
Sposobnost i suvislost se ocijenjuje na kraju. I zašto je recimo Anušić uhljeb, a Kotromanović koji je po predsjedniku Mesiću radio vojni udar, da bi se poslije učlanio u SDP i dogurao do ministarske fotelje - nije?
|
Niti sam tvrdio da Anušić jest uhljeb, niti da Kotromanović nije.
|
|
|
28.11.2023., 19:29
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Anušića će potrošiti na Debeljaku, vjerojatno će ovaj tražiti još novaca za ophodne brodove koji su trebali biti isporučeni još 2018.
|
|
|
29.11.2023., 17:19
|
|
Ti piši, ja brišem
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
moresnova1 kaže:
|
Otpustati? Nosacica kisobrana se samo vratila na svoj stari posao u Sabor.
Plus, da nije bilo prometne, ne bi on njih dirao.
|
|
|
01.12.2023., 13:14
|
|
Buhtlojed
Registracija: Jan 2016.
|
Uvijek sam za stručan i školovan a ne uguznički i podoban kadar. Nadam se da Anušić neće prebrzo postati anusić. Mislim, da li bi profesora likovnog stavili za ministra zdravstva ? Ili inžinjera kemije za ministra pravosuđa ? Jebo te pa ovo je očito naj isprostituizirano ministarstvo u HR. Može ga vodit očito svatko. Kažu Anušić je dragovoljac u jebo te i ja sam al nemam ni vojnu akademiju ni stručnu izobrazbu u području ratovanja i obrambene politike al ko ga šiša. Dovoljan je minimum minimuma plus da znaš kuhat kavu i ispeć hrenovke.
|
|
|
01.12.2023., 13:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Istina, sasvim je irelevantno je li ministar obrane branitelj, ali je isto tako sasvim nepotrebno da je završio West Point.
|
|
|
01.12.2023., 16:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2023.
|
Quote:
Otpustati? Nosacica kisobrana se samo vratila na svoj stari posao u Sabor.
Plus, da nije bilo prometne, ne bi on njih dirao.
|
e to ti njima dođe ka da su otpušteni.Jučer se vozala sa službenim autom i držala kišobran sad ode u sabor biti u zavjetrini. nije to lako
nije anušić lud da mu kolo vode Banožićevi ljudi, biti će podmetanja kao na traci.
|
|
|
10.12.2023., 19:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Čovjek je novi "šef" pa valjda se može valjda tu napisati. Dakle iskrcamo ove Bradleyje s broda i poslažemo ih 5 metara od pruge, idu u Đuro Đaković koji je na 5 metara od pruge, imamo HŽ Cargo kao državnu firmu koja bi valjda u ovakvim slučajevima trebala biti prioritet.
Nagradno pitanje, kako ih mi idemo prevoziti?
Pa kako drugačije nego labudicama po autocesti. Jednog po jednog.
Ima koji novinar da istraži koliko je plaćen transport i koji kum je u pitanju?
Jbt ovima u Ukrajinu, slali tenkove i što sve ne preko cijele Europe željeznicom, ovi naši je toliko uništili da ne mogu na par 100km napraviti isto to. Ili se boje da bi zahrđali prije nego stignu?
|
|
|
10.12.2023., 19:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Zašto bi državna firma trebala biti prioritet, pogotovo ako je skuplja i/ili sporija?
|
|
|
10.12.2023., 19:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Lego-las kaže:
Uvijek sam za stručan i školovan a ne uguznički i podoban kadar. Nadam se da Anušić neće prebrzo postati anusić. Mislim, da li bi profesora likovnog stavili za ministra zdravstva ? Ili inžinjera kemije za ministra pravosuđa ? Jebo te pa ovo je očito naj isprostituizirano ministarstvo u HR. Može ga vodit očito svatko. Kažu Anušić je dragovoljac u jebo te i ja sam al nemam ni vojnu akademiju ni stručnu izobrazbu u području ratovanja i obrambene politike al ko ga šiša. Dovoljan je minimum minimuma plus da znaš kuhat kavu i ispeć hrenovke.
|
Jel diplomirani odgajatelj predškolske djece Hrg još uvijek tajnik u ministarstvu?
Ko što sam ranije napisao, u 33 godine je valjda pet ministara imalo neke veze s ovim resorom.
|
|
|
10.12.2023., 23:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2023.
|
vidjeti ćemo kakav će biti ministar ali barem mu nitko kišobran ne treba pridržavati
Quote:
https://www.24sata.hr/news/razlika-b...isobran-951380
Razlika Banožića i Anušića već je vidljiva. Novom ministru bar nitko ne mora nositi kišobran
Razlika između Marija Banožića i Ivana Anušića već je vidljiva. Na ispraćaju naših vojnika u NATO misiji na Kosovu, održanom na platou vojarne 3. gardijske u Đakovu, novi ministar obrane vojnički je stajao i otrpio kišu. Bez ženskih držača kišobrana kakve je imao bivši ministar. Mokar od glave do pete ispratio je vojnike
|
|
|
|
11.12.2023., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Munjeno Blago kaže:
Čovjek je novi "šef" pa valjda se može valjda tu napisati. Dakle iskrcamo ove Bradleyje s broda i poslažemo ih 5 metara od pruge, idu u Đuro Đaković koji je na 5 metara od pruge, imamo HŽ Cargo kao državnu firmu koja bi valjda u ovakvim slučajevima trebala biti prioritet.
Nagradno pitanje, kako ih mi idemo prevoziti?
Pa kako drugačije nego labudicama po autocesti. Jednog po jednog.
Ima koji novinar da istraži koliko je plaćen transport i koji kum je u pitanju?
Jbt ovima u Ukrajinu, slali tenkove i što sve ne preko cijele Europe željeznicom, ovi naši je toliko uništili da ne mogu na par 100km napraviti isto to. Ili se boje da bi zahrđali prije nego stignu?
|
Quote:
Hollow Point kaže:
Zašto bi državna firma trebala biti prioritet, pogotovo ako je skuplja i/ili sporija?
|
Evo još jedan razlog - sigurnije je.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...cnica-15403437
|
|
|
12.12.2023., 07:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Quote:
Hollow Point kaže:
|
Kako može biti željeznički transport skuplji za takve terete? U cijelom svijetu je željeznica najjeftinija u takvim slučajevima, jedino ako si postavio nakupinu nesposobnih rođa da vode firmu. Sporiji možda, no s obzirom da će ove voziti cijeli tjedan, jbmu i HŽ bi stigao valjda prije.
Quote:
Hollow Point kaže:
|
Lol, po tebi je sigurnije je vozati 20-ak kamiona s teškim i širokim teretom po cestama sa desecima tisuća vozila okolo nego vlakom na pruzi po reguliranom rasporedu?
Doduše, ajde to odgovara na pitanje zašto nije moglo vlakom.
EDIT: tj sad skužio datum, ni to ne odgovara na pitanje, jer ovi su počeli krcati u nedjelju još na kamione, dakle od početka se tako mislilo.
|
|
|
01.02.2024., 14:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Lego-las kaže:
Nadam se da Anušić neće prebrzo postati anusić.
|
pa ... slovio je kao ozbiljan oponent plenkiju no, čim je pristao na mig da bude ministar ... što možeš očekivati od njega?
Quote:
Mislim, da li bi profesora likovnog stavili za ministra zdravstva ? Ili inžinjera kemije za ministra pravosuđa ? Jebo te pa ovo je očito naj isprostituizirano ministarstvo u HR. Može ga vodit očito svatko. Kažu Anušić je dragovoljac u jebo te i ja sam al nemam ni vojnu akademiju ni stručnu izobrazbu u području ratovanja i obrambene politike al ko ga šiša. Dovoljan je minimum minimuma plus da znaš kuhat kavu i ispeć hrenovke.
|
da, plenki svaku šušu postavlja za raznorazne ministre, ali prvenstveno moraš biti odan vojnik partiji, što je anušić dokazao čim je pao mig
nema tih načela i uvjerenja kada ti vožd ponudi fotelju i time začepi labrnju
|
|
|
13.03.2024., 10:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
mene ne bi iznenadilo da je ovaj cirkus oko dogovaranja šefa SOAe igra dva, navodno posvađana, tigrića sa sva brda. Kako bi Plenković mogao reći: Anušić je nesposoban!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:06.
|
|
|
|