|
|
28.06.2023., 10:07
|
|
I like my truck
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
agrarna_reforma kaže:
Svasta si istovario u svom postu, ne znam odakle krenuti..
Ponavljam, ja nemam problem sa tim ukoliko je platno krivotvoreno. Kada u temu udjem dublje otvorit cu na alternativi tooic o istoj. Problem su mi fiksacije za koje nikakvih dokaza nema tipa autoportret Leonardov i njegovo otkrice fotografskih procesa 500g ranije.
U Medjugorju se dogadjaju remisije koje medicina ne moze objasniti cesce nego sto bi to statistika trebala pokazati. Reci da je rijec o laksim bolestima je poprilicna laz. Cudesna izljecenja su rijetka, ali se dogadjaju. Zasto? To je za neku drugu temu. Osobno imam osjecaj da su ona dosta nasumicna i da nema nekog objasnjenja zasto su se nekome dogodila a drugome ne.
|
A sve što pomogne da se izlliječi bolest je lijek, i potpuno je svejedno u kojem obliku ono dolazi. Da li će to biti tableta, vjera, ili u obliku cjepiva nije bitno - glavno da pomaže. Pogledajte dokumentarac placebo (slobodno dostupno na netu), to govori puno o tome kako većina današnjih lijekova radi. A nekima taj efekt služi i da se zgrne lijepa parica. Zato se i ne priča previše o tome jer bi mnogi biznisi propali da je to znanje rašireno u populaciji.
|
|
28.06.2023., 10:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Notorni nervozni zavjeraš Elvis se naljutio oko teme oštećenja vida u Međugorju, i počeo deklamirat reklamu da tamo "ljudi ozdravljuju više nego obolijevaju" nešto.
Korado je onda hitno prešao na crni kim kao lijek za alergije.
Spomenuo je onu sliku koju sam postavio prije dva dana, kako vjernik bulji u Sunce u Međugorju. Uočio je da su mu žniranci odvezani. Što ti je zapažanje!
.............................................. 
|
Slušao sam; da, jebenica, uočio sam i to sa žnirancima  Voditelj je k'o fol načelno za znanost ali ima agresivni stav "nemoj mi dirat u Međugorje", pritom nije u stanju reći "ok idemo dalje" i promijeniti temu nego tupi svoje i fantazira o ozdravljenjima kao da se radi o emisiji na Radio Mariji...
|
|
|
28.06.2023., 12:29
|
|
Moderator
Registracija: Jul 2011.
|
Molim da se prestane s raspravama o Torinskom platnu, ovo nije niti tema niti podforum za to.
|
|
|
28.06.2023., 19:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Vezano uz post forumašice "soks" pogledao na YouTube njegovo jučerašnje izlaganje.
Bombardiraju ga pitanjima van njegove struke, ali obzirom na svoju široku naobrazbu
odgovara bez problema. Situacija u Rusiji - Prigožin, potonuće minipodmornice "Titan",
razlika između eksplozije i implozije itd,itd. Kao bivšem artiljercu svidjela mi se definicija
između izgaranja i eksplozije (barut u topovskoj cijevi <800m/s izgaranje, preko toga je
eksplozija).
Samo se nadam da ga neće pitati da li je bolji dvoslojni ili troslojni toaletni papir!?
|
|
|
28.06.2023., 19:31
|
|
Pipi Duga
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
Astronom 3 kaže:
Vezano uz post forumašice "soks" pogledao na YouTube njegovo jučerašnje izlaganje.
Bombardiraju ga pitanjima van njegove struke, ali obzirom na svoju široku naobrazbu
odgovara bez problema. Situacija u Rusiji - Prigožin, potonuće minipodmornice "Titan",
razlika između eksplozije i implozije itd,itd. Kao bivšem artiljercu svidjela mi se definicija
između izgaranja i eksplozije (barut u topovskoj cijevi <800m/s izgaranje, preko toga je
eksplozija).
Samo se nadam da ga neće pitati da li je bolji dvoslojni ili troslojni toaletni papir!?
|
Moram onda staviti i svoj post kad si me vec spomenuo.
Quote:
soks kaže:
Prati li itko od vas Korada Korlevica? Onako,vec dugo se vremena pitam zasto astrofizicaru postavljaju pitanja koja nemaju veze s astrofizikom.  Covjek mora komentirati situaciju u Rusiji,ali ne kao sliku koja se vidi iz satelita. https://youtu.be/vokqyCVZweg
I onda mi je najbolje kako je komentirao stanovnike Rusije: stànovnici nemaju nista s tim,oni su pljeskali jednima,drugima, njima je to bilo simpaticno. 
Kosilica bez glutena. 
Zasto crveni makovi rastu uz prugu?
Zato sto ima puno gojiva tamo, kanalizacijski sustav vlakova pogoduje rastu makova. 
|
|
11.07.2023., 19:21
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
Registracija: Dec 2005.
|
Korado sve bolji i bolji, Elvis sve ljući... lol
Danas Korado je izjavio da i fizičari prolupaju.
U povodu onoga munjenoga profača, koji je utvrdio da je našao komadić vanzemaljske letjelice ejlijena na dnu mora.
"Kad spomeneš Teslu, neki misle da je to drugi Isus Krist."
"Nikolu Teslu je stvorio Tito."
Postao je mit.... (Tesla, ne Korado, koji je legenda)
|
|
|
11.07.2023., 19:25
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
Astronom 3 kaže:
eksplozija).
|
Stalno ga bombardiraju sa teorijama zavjera i ostalim glupostima, koje nisu ni za rit obrisat. (Elvisu tako drage...)
Glede toaletnog papira, ismijavao je one koji koriste namirisani toaletni papir - pun kemikalija. 
|
|
|
12.07.2023., 22:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Stalno ga bombardiraju sa teorijama zavjera i ostalim glupostima, koje nisu ni za rit obrisat. (Elvisu tako drage...)
Glede toaletnog papira, ismijavao je one koji koriste namirisani toaletni papir - pun kemikalija. 
|
Da, no rekao bih da je to čak i kamilica prema pitanjima i likovima kakve uživo puštaju u program u Andromedi da laprdaju naširoko i nadugačko, samo što je tamo na mukama Ante Radonić; bogme mu znaju ponekad dići živac alternativnim debilanama 
|
|
|
12.07.2023., 22:19
|
|
Pipi Duga
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
U povodu onoga munjenoga profača, koji je utvrdio da je našao komadić vanzemaljske letjelice ejlijena na dnu mora.
"Kad spomeneš Teslu, neki misle da je to drugi Isus Krist."
"Nikolu Teslu je stvorio Tito."
Postao je mit.... (Tesla, ne Korado, koji je legenda)
|
Je li ikad itko upoznao fizicara koji nije malo prolupao? Fizicarke su cesto s obje noge na zemlji, ali fizicari su mi uvijek djelovali puknuto.
|
13.07.2023., 09:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2022.
|
Znanstvenici su svi čudni. 
|
|
|
14.07.2023., 12:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
|
To je prilično točno. 
|
|
14.07.2023., 15:31
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
UrchinStar47 kaže:
To je prilično točno. 
|
Neki.
Tipa ovoga Loebea, koji je sugerirao da bi meteorske kuglice mogle biti od "svemirskog broda koji ima propulziju". Ako mu to nije dobar reklamni štos za opravdat velike novce utrošene u taj projekt.
Ili razni vjerski kreacionisti... koji su usput završili sveučilište, pa se potom osramotili. 
|
|
|
11.10.2023., 16:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2023.
|
Palo mi je na pamet napraviti pretražive transkripte svih epizoda pa sam to napravio sa nekih 20ak epizoda iz 2009 i 2010. Ne zato što he Korado bog i njegova riječ mora biti zapisana za sva vremena već čisto radi pogleda na starije stavove, predviđanja, duh vremena. Idealno bi bilo imati pretraživu arhivu svih radijskih i televizijskih programa. HRT-u vidim nije u interesu da je arhiva javna.
Određeni DrazenG je hostao epizode iz 2010 koje sam preuzeo. Na mail i PM ne odgovara.
Zna netko Dražena ili nekoga sa arhivom?
|
|
|
12.10.2023., 14:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2016.
|
A nitko ne komentariše kako Korado kaže šeždešet 😁😋
|
|
|
12.10.2023., 15:11
|
|
Space Kiddo
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
ronipizo kaže:
Slušao sam jučer popodne na radio Puli emisiju sa Koradom Korlevićem. Explora čini mi se ili tako nešto
I pita voditelj Korada zašto muškarci ženama poklanjaju cvijeće
I Korado na to kaže "Cvijeće se jede....da je naročito ukusan oleander, đurđica i hortenzija. Mislim da je to neki njegov crni humor. I meni je postao čudan jer se u sve kuži na razini umjetne inteligencije.
Doista, zašto muškarci ženama poklanjaju cvijeće? Možda jer ženu najlakše dobiješ s cvijetom i parfemom?
|
Simboličan kompliment; "predivan cvijetak Cvijetu". Gesta kojom se veliča/naglašava ljepota/gracioznost/ appeal žene kojoj se cvijeće daruje.
Svakom tudumu bi to trebalo biti/pretpostavljam da jest - jasno.
Intuitovno, intelektualno, spontano...da ne spominjem da je to antropološka činjenica stara koliko i ljudska civilizacija (u najstarijim je pronađenim grobovims još iz vremena prije neolitika...s pokojnicima zakapano i cvijeće)!!
12 000 godina BC!!!
2023. - 14 000 godina kasnije¨!!
(Slaveni npr. žene krase cvijećem od pamtivijeka, vijenci na glavi, uzorci na nošnjama, itd...ne zato jer to tribute salati za jelo, već nešto puno sofisticiranije...duhovnije)
Osim toga; čitav jedan alternativni pokret mladih 60-70ih je bio u znaku "Djece cvijeća"!?
Kvazi/umišljeni intelktualizam često vole svodit graciozno/DUHOVNO na trivijalno...čovjeka na životinju (elementarne/bazne instinkte).
I uglavnom je manifestacija osjećaja vlastite prejebenosti...potrebe da se svakom loncu bude poklopac.
Ono što s pravom nazivamo; isprazni scientizam.
Btw; onaj/ona koji/a darivanje cijeća pecipira/doživljava/timači/svodi na nuđenje salate (suštinski), nije se sa ženama puno družio...nikako nije u stanju ukapirati neke stvari (narodski rečeno; il ga u krivo gura...il ga nikako ne gura).
Ona spoika; "Ej, mala...sim đođi (nekaj sam ti donesel), jesi za malo šalate!?! Kaj veliš na to da odemo malo na livadu i tamo u miru pasemo!?"
Jbteubićuse! 
Korado, Korado...nikad od tebe neće biti Romeo!!
To što neke ptice (mužjaci) svojim partnericama nose crviće i bumbare na poklon, ne znači automatski da muškraci ženama - po istom principu - poturaju bukete pod obrok!
Jer da je tako, onda bi bikovi kravama maslačke brali/donosili u zubima (onak, scientifistički odokativno; instinktivno...jel!?)
(drž' se astronomije i inih prirodnih tema/disciplina (od qvantne do galaktičke ravni), nemoj skakat po onim društvenim - ako je ikako moguće_ *vidi sve ovo gore priloženo)
Zadnje uređivanje Della17 : 12.10.2023. at 16:29.
Reason: nifestacija je osjećaja vlastite prejebenosti...koji čovjeka zna prati u glavi (s vreme na vrijeme).
|
|
|
12.10.2023., 18:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
I delfini vole poklanjati delfinkama simpatične i beskorisne stvari.
https://www.nationalgeographic.com/a...nges-courtship
Quote:
Male Dolphins Offer Likely Love Token to Females in Rare Video
Male Australian humpback dolphins give sponges to females in a possible show of courtship, a new study says.
Australia's bottlenose dolphins have long been known to use sea sponges as a tool for finding a meal—but now researchers may have observed males of another species attempting to woo females with them.
Over a period of 10 years, a team of marine biologists watched male Australian humpback dolphins present large, ornate sponges to females—and on occasion even toss these putative love tokens their way.
“A display to impress a female is not unusual, but using an object in that display is very unusual,” says study leader Simon Allen, a biologist at the University of Western Australia in Perth.
|
|
|
|
13.10.2023., 06:02
|
|
Precjednik vijeca
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Bilijuner kaže:
|
Nisu ljudi kreteni da bi im to ista znacilo.
|
21.10.2023., 15:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2018.
|
Quote:
Bilijuner kaže:
|
Evo ja ću da "komentarišem". Tako govore svi pravi Istrijani. 
|
|
|
21.10.2023., 22:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Dugo slušam Explora u početku sam bio oduševljen, ali mislim da u zadnje vrijeme kvaliteta emisija pada, čak neke i ne slušam do kraja, a u početku sam ih gutao više za redom. Nije mi jasan stav njegov o autofagiji, često je govorio da je to korisno produžuje života da bi prije par emisija kaže da ako postimo da gubimo mišiće, čini mi se da je rekao i organe, što mislim da je apsurdno, jer će ljude odvrati od višednevnog posta koji je iznimno zdrav. On je upravu ako se ne jedne ništa više od mjesec dana, ako postimo do tjedan dana treba uzimat minerale sol neće se ništa desit sa mišićima odnosno izgubit ćemo puno više masti nego mišića samo se ne smije jako trenirat ili trčat to jest tjerat puls preko sto. Kako ga gledamo i na youtubu vidi se da on ima prilični trbuh vjerojatno ima inzulinsku rezistenciju i masnu jetru odnosno na putu je dijabetesa tipa 2, njemu bi jako dobro došao jedan trodnevni post da očisti jetru.
Ako tko misli da je mudar među vama na ovome svijetu, neka bude lud da bude mudar. Jer mudrost ovoga svijeta ludost je pred Bogom. Ta pisano je ; On hvata mudre u njihovom lukavstvu. I opet; Gospodin poznaje namisli mudrih one su isprazne.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:37.
|
|
|
|