|
|
06.01.2025., 12:09
|
|
Devil In Disguise
Registracija: Sep 2023.
|
Quote:
rocket86 kaže:
To je bilo figurativno, ali uistinu imaš hrpu osoba koje jedu tjesteninu, krumpir, rižu i pol kile kruha uz to. I kažu ti da trebaš manje mesa jesti, ako misliš smršaviti  Imaš i osobe koje uz to sve smatraju normalnim jesti nutelu žlicom ili pojesti u šusu veliku milku.
|
Samo da se prijavim kao takva  Kruh jedem uz sve (i uz juhu  ).
I tješim se da imam brz metabolizam 
Najveća ugroza mojem zdravlju je stres, poslovni ili privatni, nevažno. Zanemarivanje (ignoriranje) signala koje ti tijelo (mozak) javlja je česta pojava kod mnogih, tako i kod mene. U mom slučaju radilo se o neprepoznavanju (povezivanju) stresa i tjelesnih simptoma. Pohodila doktore, tražila dijagnoze, a nisam mijenjala životne okolnosti 
|
|
|
06.01.2025., 13:22
|
|
The cool girl
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Louise Hay kaže:
Zanimljivo koliko se ljudi mogu razljutiti oko toga kaj drugi ne drže do svog zdravlja 
|
Ovo vrijedi samo za debele. Oko ničijeg se zdravlja kao društvo ne sekiramo u tolikoj mjeri kao oko zdravlja debelih. Generalno nas boli dupe tko puši, tko pije, tko balav i šmrkav dolazi u urred i kašlje po tramvajima, tko sjedi na guzici 14 sati dnevno, sve dok rečena guzica nije po našim kriterijima prevelika; u tom se slučaju sa sve suzom u oku brinemo za tuđe zdravlje.
|
06.01.2025., 13:33
|
|
mala od skandala
Registracija: Jan 2024.
|
Kad pametni ljudi doucitavaju kome je sto bitno i tko se za sto brine ili ljuti..Pogotovo kad to cine onako pasivno-agresivno "u zrak".. Onda mora da je tako. 
|
|
|
06.01.2025., 14:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Stalno se govori o fizičkom zdravlju. A što s mentalnim zdravljem? Kako opstati među toksičnim osobama na forumu? Toksična okolina? Bilo posao ili život ili internet. Da li se i o tome vodi briga?  lete:
Ništ ne znači jesti zdravo ako radiš i živiš u toksičnoj okolinim 
|
|
|
06.01.2025., 14:53
|
|
The cool girl
Registracija: Sep 2010.
|
Doslovno se
stalno 
jebeno 
na svakom ćošku 
govori o
mentalnom zdravlju 
|
06.01.2025., 20:05
|
|
U potrazi...
Registracija: Jun 2010.
|
Meni je nevjerojatno da se cijelu temu nitko nije sjetio ovoga:
https://www.youtube.com/watch?v=CJxst9ZX304
Naime, itekako se može postaviti argument kako u današnje doba tema zdravlja i zdravog života dobiva poprilično prostora u medijima kao tema za koju je zainteresirano jako puno ljudi.
|
|
|
06.01.2025., 20:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
|
|
06.01.2025., 20:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
nije stvar u dugom životu nego kvalitetnom, da ti se ne dogodi ovo o čemu priča pri kraju gdje te boli svaka kost, bolestan si, nemoćan
|
|
|
06.01.2025., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Kako ti se to može ne dogoditi?
Sad jamačno slijedi niska priča o babi Mari koja je doživjela 150 godina i nikad nije išla kod liječnika - ali, stvarnost, statistički značajna stvarnost i starost, statistički značajna starost su bitno drugačije.
Ironično, i ovdje se kao idealan kraj priželjkuje trenutna smrt na nogama ili u snu. Ironija je u tome što do takve smrti (od srčanog ili moždanog udara) puno izvjesnije vodi upravo - nezdravi život.
|
|
06.01.2025., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2013.
|
Quote:
dotur tonci kaže:
nije stvar u dugom životu nego kvalitetnom, da ti se ne dogodi ovo o čemu priča pri kraju gdje te boli svaka kost, bolestan si, nemoćan
|
To se desi manje više svakom, samo je pitanje kad.
|
|
|
06.01.2025., 21:39
|
|
Ⓡ
Registracija: May 2015.
|
Quote:
mantisa kaže:
|
Životni vijek se produžuje, drukčije se živi, a medicina omogućuje lakše podnošenje bolesti zvane starenje, ako imaš novca bitno je istaći.
Kod nas puno ljudi pije i puši. Kao i pretilost.
Postoje usporedbe s ostalim zemljama zapada. Gdje relativno pripadamo, više je to balkanski način života.
Mediteranski je dokazano najzdraviji, imaš ljude u Italiji, grad, koji žive 90. Vitalni.
Nekome se i ne živi dugo, treba i to uvažiti pa neka žive kao da sutra ne postoji.
|
|
|
06.01.2025., 22:28
|
|
Salvatore
Registracija: Oct 2022.
|
Quote:
mantisa kaže:
|
istina
a najgore kad boli
i kužim stare u poodmakloj dobi kad odmah počnu o bolovima
i kako jedva čekaju da umru
a opet strah od smrti ih isto vozi
nije lako
drugim rečima jebeš dugovečnost ako boli
skoro da su u pravu ovi koji se ne paze
preseče ih ranije i ćao djaci 
|
|
|
07.01.2025., 10:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Fantasist kaže:
Životni vijek se produžuje, drukčije se živi, a medicina omogućuje lakše podnošenje bolesti zvane starenje, ako imaš novca bitno je istaći.
Kod nas puno ljudi pije i puši. Kao i pretilost.
Postoje usporedbe s ostalim zemljama zapada. Gdje relativno pripadamo, više je to balkanski način života.
Mediteranski je dokazano najzdraviji, imaš ljude u Italiji, grad, koji žive 90. Vitalni.
Nekome se i ne živi dugo, treba i to uvažiti pa neka žive kao da sutra ne postoji.
|
Sve to stoji, ja samo kažem što se dešava na kraju, kod nekih tek nakon 80 ili 90. Ljudi koji su dugo bili zdravi i vitalni. Gledam to već veći broj puta. Nažalost.
|
|
|
07.01.2025., 10:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
mantisa kaže:
Ljudi koji su dugo bili zdravi i vitalni.
|
kakva im je bila prehrana? kao što sam već rekao, većina ljudi živi u velikoj zabludi misleći da se zdravo hrane 
|
|
|
07.01.2025., 10:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Idem svake godine kod zubara i kod ginekologa. Prije smo imali svake godine preglede na poslu, sad se desi sporadično da mi rade krvnu sliku. Tu i tamo mi zna falit željeza, inače se mogu divit svim svojim savršenim parametrima, od kolesterola nadalje  .
Jedem ok (i zdravo i nezdravo), uglavnom ne pijem, ne pušim niti se drogiram, osim sporadično i intenzivno  , fizički sam aktivna, proplešem bez problema cijelu noć i poslije se još popnem na neko brdo  .
Svoj posao volim i uživam u njemu, svoje ukućane još više. Stres mi se uglavnom svodi na birokraciju i životnu logistiku, no mislim da se nemam na kaj žalit.
|
|
|
07.01.2025., 11:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dotur tonci kaže:
kakva im je bila prehrana? kao što sam već rekao, većina ljudi živi u velikoj zabludi misleći da se zdravo hrane 
|
Uravnotežena rekla bih, ali bez nekog pretjeranog obraćanja pažnje na to. Nije prije ni bilo toliko teorija o zdravoj hrani. S druge strane, namirnice su bile prirodnije. Jedan je od svoje 45-te bio vegetarijanac i puno planinario, neki su voljeli slatko.
I tako.
|
|
|
07.01.2025., 13:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
QuercusRobur kaže:
Idem svake godine kod zubara i kod ginekologa. Prije smo imali svake godine preglede na poslu, sad se desi sporadično da mi rade krvnu sliku. Tu i tamo mi zna falit željeza, inače se mogu divit svim svojim savršenim parametrima, od kolesterola nadalje  .
Jedem ok (i zdravo i nezdravo), uglavnom ne pijem, ne pušim niti se drogiram, osim sporadično i intenzivno  , fizički sam aktivna, proplešem bez problema cijelu noć i poslije se još popnem na neko brdo  .
Svoj posao volim i uživam u njemu, svoje ukućane još više. Stres mi se uglavnom svodi na birokraciju i životnu logistiku, no mislim da se nemam na kaj žalit.
|
Ja pijem, pusim, hranim se zdravo/nezdravo (OK vise se ne drogiram  ) i rekao sam da mi hedonizam i ostalo nece ove godine pokvarit dijeta i odricanje.
Prije Bozica sam stao na dubre i cajger se zaustavio na 108 i kusur (bio dosao do 105 i sitno).
Stukao sam toliko sunke, odojka, francuske, sarme, alkohola i kolaca i slatkoga do jucer da sam mislio da mi ne gine bar 110-112 nakon praznika. Kad ono ujutro 106.4kg a nisam se ni najmanje pazio samo sam rjesio veliko sranje u zivotu bas nedavno.
Mislim da je stres veliki, ako ne i najveci neprijatelj kila i zdravlja.
|
|
|
07.01.2025., 15:45
|
|
Kino snova
Registracija: Oct 2017.
|
Quote:
Evolution28 kaže:
Mislim da je stres veliki, ako ne i najveci neprijatelj kila i zdravlja.
|
Meni stres pojede kile jer kad sam po stresom nemam apetit 
|
07.01.2025., 16:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Louise Hay kaže:
Meni stres pojede kile jer kad sam po stresom nemam apetit 
|
Jebiga stara ne reagiramo svi isto.
Sjecam se da sam najdeblji u zivotu bio 2017.g kad me zderala firma, tj dugi radni sati, i kredit za stan.
Tablete protiv bolova (jer nemos funkcionirat bez njih), cuga jer si zivcan, i 4 kutije Camela ili zlatnog Winstona dnevno
Dogurao sam do finih 132 i skoro imao infarkt.
|
|
|
07.01.2025., 16:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Mene stres stresira  . Ne vidim da se odražava na apetit, samo na moje psihičko stanje (živčana sam, jadna i beznadna). I kad mi je loše, bude mi zima (inače mi nikad nije zima).
Ne znam jesam li u životu uzela tabletu protiv bolova, vjerojatno mi je netko dao komad jednom ili dvaput (a za to sam si sama kriva  ). Zapravo, prije nego mi je došao Žirko, nisam nikad u životu imala nikakvih lijekova u kući. Sad imam dolipran i još neke ostatke.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:40.
|
|
|
|