Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.02.2025., 13:51   #121
Quote:
zoky1205 kaže: Pogledaj post
Ja bi molio da mi samo sad kaze koliko je tocno skuplja nova Y od stare? Totalno me zbunio sa ciframa a veli da je u sto postotnom pravu cak i sa nekim prognozama, pa da znam sto pricati ljudima kad mi ulete da je novi superB jeftiniji od stare
pogledaj moj video i siguran si hihihi
autoar is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 14:14   #122
@Prkys: neću, nek se ljudi sami uvjere pa vam dođu ovdje jebat mater.

edit: žao mi ljudi, makar svejedno ne kupuju bevove, cca. 2% ih se odluči na bev i to isključivo zahvaljujući tome što žele dobit 9000eur đabe od države, isto kao što si ti zaključio da je stražnji pogon bolji od awd nakon što si skužio na awd ne možeš dobit poticaj.

https://electroverse.com/map evo, pa nek nasumice klikaju lokacije koje im se čine zanimljive, npr.

https://electroverse.com/map/location/1937424 0,66eur kWh, ali ovoj je spori AC, https://electroverse.com/map/location/596303 0,90eur kWh, itd itd.. https://electroverse.com/map/location/1203761 greenway pljačka (preko 1 eur za kWh), najjeftiniji je kaufland i lidl, cca. 0,45eur kWh, jeftiniji i od suca za vlasnike tesle u peak hours kad se najčešće puni.

Ukratko, da skrećeš s rute 50km (kao što su neki tu predlagali) kako bi punio na najjeftinijem, i dalje će te ispast skuplje nego s Passatom tdi.

https://electroverse.com/map/location/1060511 ako makneš s rute sve ovakve, broj dostupnih punionica se znatno smanjuje.

https://electroverse.com/map/location/795854 - 330ft, cca. 0,82eur kWh u Mađarskoj. Nasumice sam kliknuo 30tak lokacija po Hr i okolici (Mađarska, Slo, AT, Češka,..) možda 3 su bila ispod 0,50eur kWh, spomenuti Lidl koji su nerijetko zatvoreni nedjeljom, noću itd..

A na inozemnim forumima su oduševljeni s electroverse, kažu ne moraš kao prije registrirat se na 30 aplikacija, pa svaku državu posebno, elen, t-com, petrol, mol, moon, greenway hr, greenway Mađarska, Greenway Češka, itd.. elee, qele, pele,.. i još 200 drugih,... ovako samo izvadiš electroverse karticu.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 14:16   #123
HAHAHAHAHAH
zoky1205 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 14:22   #124
Quote:
Frank Knight kaže: Pogledaj post
@Prkys: neću, nek se ljudi sami uvjere pa vam dođu ovdje jebat mater.
Još nitko nije došao, sigurno se stide..

Ali svakako, ne mogu ljudi reci da ih nisi upozorio.. Čak si napravio dobro djelo, pa jedan Bev sklonio s tržišta, jedna uplakana obitelj, osoba manje.. Na sebe si to preuzeo.. Svaka. Čast!

Vidim da opet deres visoke cijene, no samo jedno pitanje, da li je teslinih 0,4 kako kažu u video neki ekvivalent plavog dizela kod nas?

Ps

Jako nekulturan si.

FVST
PRKYS is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 14:26   #125
99% vam nije ni povjerovalo, tako da ih niste ni uspjeli zajebati, od ovih 1% većina ne želi imat više posla s vama jer znaju da nema smisla (nećete im se ispričati i ponuditi pomoć), a pretpostavljam da ih ima i par s stokholmskim sindromom ili im je muka priznat da ste ih naguzili.

Ne znam kojih 0,4 spominješ, tesla je 0,62 u peak, 0,47 za vlasnike tesli ili one koji plaćaju 10eur mjesečno. S tim da nemaš tesline punionice baš u svakom gradu (npr. najbliža Dubrovniku je u Vrgorcu), ova u Dugopolju nije otvorena za druge, kao i ni ona u Otočcu koja je ujedno i relativno spora.

Ako bi išli računati koliko je potrošio Scenic na testu, 31,5kWh na 100km pri 130kmh (recimo da je to brzina za autocestu), i povoljnih 0,62eur, što znači da mora zaobići cca. 80% providera, Petrol, Mol, Greenway,.. ispada 19,53 eur na 100km. Split - Prag i natrag 488eur. Ako uzmemo da passat troši 6 litara dizela pri 130kmh, ispadne 217 eur.

Ako odeš s bevom do Praga i natrag potrošit ćeš 270eur više nego ako na isti put odeš s passatom ili octaviom dizel.

Ali to ljudi već znaju, zato se i proda 2% bevova usprkos poticaju od 9000eur, ako bi ubrojali i rabljene prodaja bev-ova je ispod 1%. Toliko otprilike ima korist od njih jer mogu puniti doma po povlaštenoj tarifi i pritom plaćaju 13% pdv-a (to bi bio plavi dizel).

A cijene novog modela Y su cca. 1000eur niže nego sam očekivao, tj. očekivao sam da će biti slične, ali da će gricnuti barem 2-3k eur više nego kod stare, s obzirom da svi ostali podižu cijene s novim modelom, Mercedes GLC 220d prodaje za 110.000eur. Ali ok, to je premium, nije usporediv s Teslom. Kiwi je skrenuo pozornost na wayback machine pa evo usporedba i ovdje, kad sam već prt scr.

Quote:
Ne znam što ti čitaš, ali jasno su napisali da Tesla nije povećala kapacitet baterije u novom Juniperu zbog cijene.

Nova tesla Juniper ima isti kapacitet kao i stari model Y, a imat će i sličnu cijenu tj. čini se da će biti viša cca. 5-10%, na 54.900eur za LR.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 15:00   #126
Quote:
PRKYS kaže: Pogledaj post
no samo jedno pitanje, da li je teslinih 0,4 kako kažu u video neki ekvivalent plavog dizela kod nas?
Quote:
Ne znam kojih 0,4 spominješ
Netko nije pazio na nastavi
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 15:13   #127
Neki ovdje ne bi kupili Teslu, da nije bilo poticaja od 9000 eur, jer je 9000 eur puno. Ali zato imaju 41k eur.

I sada im se RWD Y LR čini ok, a pisali hvalospjeve o 4x4 i odlascima na skijanje, akceleraciji 3.9 sekunde do 62 miles per sat, aktivacijama BOOST funkcije.

Kak pak sad RWD. Pa taj RWD LR nije ni sluga LR AWD u akceleraciji. 5.6 do stotke nije 3.9 u m3 s boost. Pa yaris GR s 3 cilindra je brži od ovog prekrasnog Junipera LR RWD.

I taj Juniper ima ručicu žmigavaca, a to je bljak. Touch je superiornije, navikneš se u jednoj vožnji i supač je za kružne tokove.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 15:19   #128
Quote:
Mairon kaže: Pogledaj post
Neki ovdje ne bi kupili Teslu, da nije bilo poticaja od 9000 eur, jer je 9000 eur puno. Ali zato imaju 41k eur.

I sada im se RWD Y LR čini ok, a pisali hvalospjeve o 4x4 i odlascima na skijanje, akceleraciji 3.9 sekunde do 62 miles per sat, aktivacijama BOOST funkcije.

Kak pak sad RWD. Pa taj RWD LR nije ni sluga LR AWD u akceleraciji. 5.6 do stotke nije 3.9 u m3 s boost. Pa yaris GR s 3 cilindra je brži od ovog prekrasnog Junipera LR RWD.

I taj Juniper ima ručicu žmigavaca, a to je bljak. Touch je superiornije, navikneš se u jednoj vožnji i supač je za kružne tokove.
Da, dobro si se sjetio, sve one priče "brži sam od porsche-a" kad je stavio acc boost.

A ručicu neću ni spominjati, isto kao i yoke, yoke super, yoke budućnost, svi će jednog dana biti yoke,..
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 15:24   #129
Quote:
Da, dobro si se sjetio, sve one priče "brži sam od porsche-a" kad je stavio acc boost.

A ručicu neću ni spominjati, isto kao i yoke, yoke super, yoke budućnost, svi će jednog dana biti yoke,..
Bile su svakakve spike od slavonca. Uspoređivao je svoju teslu mk1 s Audi RS4 avant. Ja mu rekao da ga rs4 popapa na autoputu već od prije stotke, a jedinu prednost ima do 90 km/h, ako model 3 ima boost doplatu. Ako nema je pušing rođo. No, rs4 je skup, pa mu je tu alibi glavni. Bilo je tu i m340i xdrive, porsche itd.

Baš ono premija, pa uvijek alibi cijena, akceleracija tesle...

A to što se boja na pragovima ljušti, volan raspada i ostala veselja "premium" Tesle, ma bitno da je DE trojac skuplji.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 15:25   #130
...ali covjek kaze pogrijesio sam nije tako i sve pet...
zoky1205 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 15:55   #131
Nadam se da ovo neće biti još jedan dongfeng ali baba auto vrijednosti 5k u kini, a kod nas skoro x5 gore.

Dacia sprema električni automobil jeftiniji i od novog Twinga

https://www.index.hr/auto/clanak/dac...lovnica_auto_d

S obzirom da je ali baba auto kod nas bio do neki tjedan, dok se nudio, a sada se ne nudi, puno skuplji od ". Za usporedbu, osnovna verzija Dacia Springa trenutačno u Njemačkoj košta 16.900 eura. "

Mislim da je start bio na 23, pa išao do 27k za yugo springa. Teško je za očekivati što god to bilo u 2026. da bude njemačke cijene.

No, bilo kako bilo, tržištu fali novi twingo, id1/id2 i svi slični za sad concepti s cijenama oko 20k.

Bilo bi dobro da kad dođu, koštaju manje od najavljenog. Jer, cijene baterije padaju, tako bar kažu. A za 1 do 2 godine kada će početi novi cheap modeli kapati, cijena baterije će valjda pasti.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 15:59   #132
Propao Nikola. Predstavili su revolucionarna vozila, sve je bila laž

https://www.index.hr/auto/clanak/pro...lovnica_auto_d
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 16:04   #133
Quote:

Super je novi Y, sviđa mi se.. Nudi nešto što M3 nema, prostor, povišen za upravljačem, Ski rupa..
Quote:

Ručicu ne bi, ovo mi je dobro sada..
Quote:
Bile su svakakve spike od slavonca. Uspoređivao je svoju teslu mk1 s Audi RS4 avant. Ja mu rekao da ga rs4 popapa na autoputu već od prije stotke, a jedinu prednost ima do 90 km/h, ako model 3 ima boost doplatu. Ako nema je pušing rođo. No, rs4 je skup, pa mu je tu alibi glavni. Bilo je tu i m340i xdrive, porsche itd.

Baš ono premija, pa uvijek alibi cijena, akceleracija tesle...

A to što se boja na pragovima ljušti, volan raspada i ostala veselja "premium" Tesle, ma bitno da je DE trojac skuplji.
Pa da, ne možeš vjerovati što mi je Tesla omogućila, uspoređujem svoj auto s RS4, nedostižnim meni, Slavoncu..

Zaista mi nije razočarenje što auto koji vozim nije brzi od rs4 u svim uvjetima.. Meni je woow što se može usporediti.

Ps

Supružnici u ofenzivi.. Raspada se imaginarni svijet oko vas, ali držite se skupa i u dobru i u zlu.. Ustvari za dobro još ne znamo, niste to doživjeli..

I da, ne znam u kojem svijetu ti Mairone živiš, ali mene zaista nije sramota priznati da ne mogu odvojiti 50tis eur za auto ali se mogu protegnuti do 41.. Drago mi svakako zbog tebe što je tebi to nikakva razlika.. Iako, ti se nisi isprsio nešto prilikom kupovine auta, pa još manje vidim temelja proizvanju mene što nemam 50 tis eur za auto (u slučaju bev, da je Ice u pitanju nemam 40tis eur, 30 I koja max).

FVST
PRKYS is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 16:06   #134
Quote:
zoky1205 kaže: Pogledaj post
...ali covjek kaze pogrijesio sam nije tako i sve pet...
Da ironija bude potpuna, to što je napisao za awd ima najviše smisla od svega što je ikad napisao na ovom forumu, da bi na kraju rekao "pogriješio sam" tj. on tvrdi da to nije ni napisao.

Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 16:12   #135
Woow. top. to su termini koje ću pamtiti s ovog foruma. Da se za teslu govorilo. Lako određene ljude očarati. Mene se više dojmio Tuscon, da budem iskren.

Nego, što je s tim RWD juniperom kao usporedbom kod kupnje. Nema se za AWD? Se uopće ima za teslu, ako HR ne urgira? Pokušavam razumjeti ako je 41k ok, da li je bez urgiranja HR puno. Gdje je tanka linija?

Kaj se nije spominjao AWD kao potreba više puta?

Ja da imam AWD i to po 2. put, ne bih spomenuo RWD.

Bi se moglo na šladming s RWD?
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 16:16   #136
Quote:
Woow. top. to su termini koje ću pamtiti s ovog foruma. Da se za teslu govorilo. Lako određene ljude očarati. Mene se više dojmio Tuscon, da budem iskren.

Nego, što je s tim RWD juniperom kao usporedbom kod kupnje. Nema se za AWD? Se uopće ima za teslu, ako HR ne urgira? Pokušavam razumjeti ako je 41k ok, da li je bez urgiranja HR puno. Gdje je tanka linija?

Kaj se nije spominjao AWD kao potreba više puta?

Ja da imam AWD i to po 2. put, ne bih spomenuo RWD.

Bi se moglo na šladming s RWD?
Pazi sada, naučiti ćeš nešto..

Ta 2 modela imaju istu cijenu.. M3 awd I Y LR RWD, zato dvojba, jer možeš birati..

Ne znam za Šladming, nisam tamo išao, preblizu mi i skupo... Nema se Mairone..

FVST
PRKYS is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 16:20   #137
Ja bi u Šladming, ali se nječkam između RWD i AWD. Imam iskustva samo sa RWD, ali je to zaista lijeno iz nule, gradual se pojačava ubrzanje od negdje 40-50. Nije to bembura kad turbina dosegne max. zadan bar level.

Mislim da bi RWD mogao po snijegu, upravo jer nije jak iz nule.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 16:24   #138
Quote:
Ja bi u Šladming, ali se nječkam između RWD i AWD. Imam iskustva samo sa RWD, ali je to zaista lijeno iz nule, gradual se pojačava ubrzanje od negdje 40-50. Nije to bembura kad turbina dosegne max. zadan bar level.

Ajde sretno, što god odaberes, nećeš pogriješiti..

Ako imaš novca, uzmi awd..

Ako ne, nemoj se stidjeti, nije sramota, rwd će isto biti dobar.

U svakom slučaju ogroman napredak te čeka.. Nisi ništa tako posebno i dobro vozio koliko znam.. Oduševljen si bio s e citigo, ovo je svemirskim godinama ispred.

FVST
PRKYS is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 16:25   #139
Quote:

U jarisa stane dvoje a u y cijela obitelj i doga,nije za usporedbu
5,6s do 100 je odlično vrijeme,ko i sve ispod 8
Pitanje je dal 4*4 na y radi konstantno od 0- max brzine
Mahun is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 16:29   #140
Ukratko, 3 x skuplji RS4 i 2 x jeftiniji Cigić oderu Teslu

Quote:
Ima i LR to nekakvo "kretanje po skliskim podlogama", iako nije toliko impotentan kao RWD
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:28.