Pogledaj rezultate ankete: Za koga??
|
Puljak
|

|
45 |
70.31% |
Šuta
|

|
7 |
10.94% |
Iden se okupat na Žnjan
|

|
12 |
18.75% |
|
|
22.05.2025., 07:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Trenutna naslovnica portala Slobodne Dalmacije:
Quote:
* Bili smo u Zagvozdu, i Puljkov stric i Šutina tetka tvrde isto: ‘Nema ti ga boljeg za gradonačelnika!‘
* ‘Puljak je komunikacijski autokrat koji misli da sve zna, i bez emocija, a na HTV-u je bio nervozan. Šuta je novi vitar‘ (intervju s komunikologinjom)
* Kad će sanacija betonske strahote koja visi nad glavama Splićana?! Zapuštena konstrukcija potpuno se raspada (nekakav zidić na nadvožnjaku)
* Kako posluje tvrtka splitskog poduzetnika koji nije mogao šutjeti na Puljkove optužbe? Sve ovo su oni radili... (opsežan reklamni članak o Spegri čiji je vlasnik javno napao Puljka i "njegove tulipane")
* Matijević: ‘Šuta već ima većinu u Gradskom vijeću, pobijedit će u drugom krugu!‘ Otkrio kakvu je šansu Puljak prokockao
|
Što sam ono htio reći... 
|
|
22.05.2025., 10:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2021.
|
Evo me s tiskanim izdanjima Handžarovine:
- JL na dvije stranice donosi promo članak o Šuti, predstavljaju ga kao velikog borca koji se svojevremeno svađao sa Antom Sanaderom
Evo malo:
Quote:
Šuta zna slušati, argumentirano se suprostavlja razl. mišljenjima i poštuje sugovornika. Miran je, nije konfliktan i pragmatičan je, ali kod njega nema trulih kompromisa i to ljudi poštuju.
|
...
Quote:
U političkom smislu je pravi centrist poput Plenkija i Opare, ''blago konzervativne naravi''. - Njegov je ujak aktivni svećenik. Svećenici se ne razmeću puno izjavama, ali su mudri i mislim da je Šuta to naslijedio od njega - kažu oni koji ga poznaju.
|
SD na naslovnici onaj HDZ-ov građevinar koji pljuje po Puljku, i prve dvije stranice tisk. izdanja njegov intervju
- SD meni najbolje, ''stručnjakinja'' za komunikaciju, evo par njenih veleumnih citata:
Quote:
Šuta je, što bi se po splitski reklo, ''novi vitar''. Kada govori o stvarima koje dobro poznaje on može parirati Puljku, no njegova glavna prednost je njegova autentičnost
|
Quote:
Za razliku od Puljkova autokratskog leadershipa, u kojemu on sve zna, a sve drugo su bedaci, Šutin je tzv. servant leadership, vodstvo koje ne vlada nego služi. I Šutin slogan Dajen ti rič isto govori o njegovoj autentičnosti i iskrenosti.
|
Nije više Dajen Tirić nego Servantes iz Stobreča 
|
|
|
22.05.2025., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2025.
|
ako stvarno dobije šuta opet se vraćamo na staro, jedan korak naprijed i dva unazad
Quote:
Srđan Marinić
41 min ·
Je li ovo slučaj za USKOK, kad pročelnica Matea Dorčić 2023. i kandidatkinja za Šutinu zamjenicu, tvrdi da je koncesionar postupio i izvršio obvezu uklanjanja iz 2017., a Državni inspektorat 2024. u svom odgovoru Javnoj ustanovi Park-šuma Marjan 2024. tvrdi suprotno, tj. da se još uvijek vode 2 upravna inspekcijska postupka?
Ako ovo nije zlouporaba položaja i ovlasti, ne znam šta je?
|
|
|
|
22.05.2025., 13:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Bojan Ivošević
48 min ·
DOKAZ DA JE MATEA DORČIĆ ZNALA ZA POSTUPKE INSPEKCIJE NA KAŠJUNIMA
Odgovor pročelnice Upravog odjela za pomorstvo turizam i promet SDŽ Matee Dorčić kandidatkinje za zamjenicu gradonačelnika Tomislava Šute je sramotan i dokazuje njenu inertnost prema HDZ-ovcu koji ima koncesiju na Kašjunima.
Nakon što je dokazano da koncesionar nikad nije postupio sukladno rješenju građevinske inspekcije suprotno njenim pisanim tvrdnjama, Dorčić se pravda floskulom da ako postoje dodatna rješenja i nalozi inspektorata da očekuje da koncesionar postupi sukladno njima.
Problem za Dorčić je što je pisanim putem obaviještena o njihovom postojanju još 10.06.2024. godine! Znači nije "ako postoje", nego postoje i znala je da postoje samo je odlučila štiti koncesionara od daljnjih postupaka.
Rekli smo kampanja istine i tako će biti. Neće više nikad Split biti bankomat HDZ-a i Keruma!
https://www.facebook.com/photo/?fbid....1938307531875
čekamo očitovanje, ne smijemo dozvoliti da hdz opet dođe na vlast
|
|
|
22.05.2025., 15:44
|
|
Registrirani korisnik
|
U moje vrime su svi profesori u Marulića/Nazora bili tvrdi HDZ-ovci. Vidim da se ništa nije prominilo, očito se tako kadrovira i dalje.
|
|
|
22.05.2025., 15:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Cahit kaže:
|
Quote:
Sveti Germain kaže:
U moje vrime su svi profesori u Marulića/Nazora bili tvrdi HDZ-ovci. Vidim da se ništa nije prominilo, očito se tako kadrovira i dalje.
|
jasno je i zašto
Quote:
Bojan Ivošević
43 min ·
Veći skandal od toga da profesorica srednje škole šalje poruke roditeljima i učenicima da glasaju za Šutu je razlog zašto to radi.
Tomislav Šuta obećao joj je radno mjesto pročelnika Upravnog odjela unutar kojeg se nalazi obrazovanje iako je za navedeno potreban natječaj.
Kampanju graditi na kaznenom djelu namještanja javnog natječaja može samo trgovačka koalicija HDZ-Kerum.
S ponosom ističemo da svi pročelnici u gradskoj upravi su došli iz sustava bez da smo doveli ikoga svoga, bez da smo s tim pozicijama trgovali!
|
https://www.facebook.com/photo/?fbid....1938307531875
|
|
|
22.05.2025., 15:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Šta reć o bivšem ravnatelju te ustanove koji je na učenikovo prezime Rojnica rekao ''lijepo prezime'' namjerno afektirajući ispred cijelog razreda.
https://www.enciklopedija.hr/clanak/rojnica-ivo
Al indoktrinacija traje i u 2025.-oj, mislio sam da su se stvari promijenile, ipak je to gimnazija u centru grada haha
|
|
|
22.05.2025., 18:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Prava st intelektualka
https://ibb.co/fGM0ptqz
|
|
|
22.05.2025., 18:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2021.
|
"Nemojte zamjeriti, znam da vas ima Srba"
I to je kao neka gimnazija, i takva figura tamo predaje.
Sva sreća da je nisam pohađao.
|
22.05.2025., 18:07
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
22.05.2025., 18:15
|
|
Registrirani korisnik
|
kako će ovo pravdati Šuta, mislim da je ovime izgubio šanse
|
|
|
22.05.2025., 18:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2021.
|
"Srbi su domoljubi Juge"
"U genotipu vam ne mogu pomoći"
I to je gimnazijska nastavnica 
|
22.05.2025., 18:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Mislim da dolje u prosvjeti bar četvrtina profešura ovako brije, ali se malčice bolje kontroliraju od naše genotipke.
|
|
|
22.05.2025., 18:37
|
|
Ti piši, ja brišem
Registracija: Dec 2005.
|
Ove poruke bi trebale biti za trenutni otkaz. Strasno...
|
22.05.2025., 18:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
TihoTipkam kaže:
kako će ovo pravdati Šuta, mislim da je ovime izgubio šanse
|
To tako ne funkcionira.
Distancirat će se, možda neke isprike i neke fraze o uključivosti, dijalogu, razgovoru, poštovanju itd.
I za mnoge ovo neće biti ključno. Nemojmo se zavaravati, milijun faktora odlučuje za koga glasati, a lako je zažmiriti kada već naginjemo jednom ili smo odlučni biti protiv drugog.
Milijun puta smo do sada vidjeli glasače HDZ-a, ali budimo iskreni, i drugi zatvaraju oči, i oni za Milanovića, Tomaševića, pa i Puljka.
Možda ovo ima utjecaja na mali dio birača SDP-a. Ali problem s njima je lokalno vodstvo, a sigurno će organizirati neku "sabotažu".
U svakom slučaju, bit će tijesno i Puljak će se morati jako potruditi da pobijedi na ovim izborima, uopće nije gotovo, pogotovo ne s ovim.
Osim toga, za manje od godinu dana vjerojatno će opet biti izbori u Splitu.
|
|
|
22.05.2025., 18:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Zašto bi bili izbori ako Šuta pobijedi?
HDZ + Kerum + Most/HSP i ajmoooooo...
|
|
22.05.2025., 19:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lord Byron kaže:
Zašto bi bili izbori ako Šuta pobijedi?
HDZ + Kerum + Most/HSP i ajmoooooo...
|
morat će puljak onda čekati kraj godine kad će automatski pasti vijeće na proračunu
Quote:
Pobijedi li Ivica Puljak, Split čeka blokada? 'Mi nećemo pristati na njegov manevar...'
SDP ga, doznajemo, neće podržati, a ni dva Mostova vijećnika, te Ivica Puljak, šef Centra, planira ići na ponovljene izbore u rujnu. No u tome ga, saznajemo, neće podržati Matijević i ostala tri SDP-ova vijećnika
A tu, prema informacijama 24sata, a razgovarali smo s velikim brojem sugovornika, doslovno vrije. Telefoni ne prestaju zvoniti Mostovim novoizabranim vijećnicima, ali i SDP-ovim. No za sada sve ide na ruku HDZ-u i njihovom nositelju liste Tomislavu Šuti.
|
kako će se ovo odbiti od glavu sdp-u, ako ne pristanu na nove izbore na jesen nego mrcvariti i gubiti vrijeme dok se sigurno ništa neće moći napraviti jer teško da će davati puljku podršku za išta a da ne budu cjepidlačili svaku sitnicu
|
|
|
22.05.2025., 19:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako Puljak pobijedi, pad proračuna je glazba za njegove uši.
Ali, ako pobijedi Šuta nema razloga za nove izbore.
|
|
22.05.2025., 19:59
|
|
Registrirani korisnik
|
pa naravno ako pobijedi šuta da će sigurno uspjeti skupiti većinu u vijeću
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:18.
|
|
|
|