Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
16.01.2019., 17:45
|
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
|
faca tj. slika govori više od 1000 riječi.. 
|
|
|
26.10.2023., 09:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Koji je razlog zašto se broj automobila drastično povećao ovog mjeseca u odnosu na redimo sredinu 9.mj kada je počela škola i završili su godišnji? Dolazak mase studenata autom? Apartmanđije dolaze živjeti u Zg preko zime?
|
|
|
26.10.2023., 12:27
|
|
road warrior
Registracija: Nov 2009.
|
studenti, pocela je fakultetska godina pa je to razlog... takodjer, s obzirom na dugacko bablje ljeto hrpa ljudi je ostala na moru i tek su se pocetkom mjeseca vratili u grad
|
26.10.2023., 12:31
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
da, oko fakseva nema mjesta za parking ni za lijek.
kad sam ja bila mlada studenti nisu imali ni za pivu a kamoli za benzin i auto
vrijeme me pregazilo definitivno
|
26.10.2023., 12:50
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2010.
|
činjenica je da ovakve gužve nikada nisu bile, ne smao u rush hour, nego cijeli dan je kaos zadnja tri dana posebno. maturanti isto idu kolima u školu.... ali opet standard je puno veći nego prije tako da ovo ne čudi.
|
|
|
26.10.2023., 12:57
|
|
road warrior
|
mada me cudi s obzirom da se stalno mantra kako se tesko zivi, naime auto je prilicni trosak kad zbrojis registraciju, ratu otplata, servis i benzin... sve je turboposkupilo ali auta na cesti je jos vise
|
26.10.2023., 13:06
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
Krkimir kaže:
mada me cudi s obzirom da se stalno mantra kako se tesko zivi, naime auto je prilicni trosak kad zbrojis regiastraciju, ratu otplata, servis i benzin... sve je turboposkupilo ali auta na cesti je jos vise
|
i to vecina ima barem 3 automobila po stanu/kuci, to nije mali trosak a kuka se da se lose zivi.
|
|
|
26.10.2023., 13:24
|
|
road warrior
|
i svi svugdje idu s autom, maltene do kioska po cigarete 
|
26.10.2023., 14:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Primjer gužve u ulici koja ide pored KBC Zagreb.
Ulica je dvosmjerna. Prije KBC je podzemna garaža koja stvara red automibila sve dole do početka skretanja u ovu ulicu.
Također iz kontra smjera se isto može skretati u garažu i ovdje se stvara dodatna gužva.
Ujutro već iza 7 sati na ulazu u garažu stoje na semaforu dva crvena X što znači da je garaža trenutno puna i tek kada netko izađe može ući jedan automobil.
S obzirom da je ulica dosta uska i dvosmjerna na ovom dijelu, a u području bolnice u ovoj ulici se parkiraju i automobili sa obje strane ulice kaos je potpuni.
A riješenje je tako jednostavno?
Na početku ulice od skretanja u nju pa sve do prvog kružnog toka neposredno na gornjem izlasku iz KBC Zagreb učiniti ovu ulicu sa dvije prometne trake jednosmjernom i to na isti naćin kako vozi linija 228 koja ide do KBC Zagreb i vraća se kružno natrag do Svetica.
Nestale bi gužve i ubrzao bi se protok vozila. Također automobili koji dolaze od kružnog toka i skreću u podzemnu garažu bi na ovaj naćin nestali.
Riješenje koje ne košta gotovo ništa, a puno toga riješava.
Naravno radi se o Kišpatićevoj ulici!
https://www.google.com/maps/@45.8235...7.5z?entry=ttu
Od Bukovačke do Jordanovačke ova ulica treba biti jednosmjerna u smjeru zapada.
Koliko će još trebati vremena da se netko dosjeti ove varijante?
Podzemna garaža i njezina lokacija stvorila je prometni čep na ovom dijelu Kišpatićeve ulice. Nakon otvaranja ove garaže trebalo je drugačije regulirati promet na ovom dijelu Kišpatićeve ulice. Svi ovo gledaju već par godina no nitko od odgovornih ne poduzima apsolutno ništa.
|
|
|
27.10.2023., 00:33
|
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
|
Niti će. Jebe im se živo za promet.
|
|
|
27.10.2023., 03:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Quote:
DeeJay Dee kaže:
Niti će. Jebe im se živo za promet.
|
Voliš gubit vrijeme u gradskoj gužvi ili koristiš zračno prometalo?
|
|
|
27.10.2023., 11:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
klingonac_worf kaže:
činjenica je da ovakve gužve nikada nisu bile, ne smao u rush hour, nego cijeli dan je kaos zadnja tri dana posebno. maturanti isto idu kolima u školu.... ali opet standard je puno veći nego prije tako da ovo ne čudi.
|
To su uglavnom taxiji (uber, bolt, registrirani, neregistrirani) pisalo se negdje već o tome ne mogu sad naći
|
|
|
27.10.2023., 12:31
|
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
|
Ima i puno previše stvari koje bi se dale unaprijedit,poravit,dogradit,a na kojima gradska vlast ne radi 5 %!
To je daleko najveći problem
|
|
|
27.10.2023., 13:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
Krkimir kaže:
studenti, pocela je fakultetska godina pa je to razlog... takodjer, s obzirom na dugacko bablje ljeto hrpa ljudi je ostala na moru i tek su se pocetkom mjeseca vratili u grad
|
Dugo ljeto i jeftinije cjene u post sezoni. Znam solidan broj ljudi koji je počeo na godišnji ići u 9 mjesecu, nemaju klince, nema navale u 9 mjesecu, pašu im manje gužve po moru.
Isto tako, vratili su se i taksisti, ljeti dosta njih ode na more raditi. I naravno, sve više je dostavljača sa autima, nisu samo na biciklima i mopedima. Dosta ih radi autima.
|
27.10.2023., 18:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
SummerNight kaže:
da, oko fakseva nema mjesta za parking ni za lijek.
kad sam ja bila mlada studenti nisu imali ni za pivu a kamoli za benzin i auto
vrijeme me pregazilo definitivno
|
Nije vas pregazilo vrijeme, kolegice. Moja kći studira, upoznao sam 6-7 njenih kolegica i jednoga kolegu u ove tri godine, niti jedno od njih nema svoj auto niti idu sa (maminim, tatinim, sestrinim...) autom na faks. Ne samo da je trošak, nego upravo radi parkinga.....
|
|
|
28.10.2023., 08:25
|
|
mali anđel
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
jumpbyte kaže:
Koji je razlog zašto se broj automobila drastično povećao ovog mjeseca u odnosu na redimo sredinu 9.mj kada je počela škola i završili su godišnji? Dolazak mase studenata autom? Apartmanđije dolaze živjeti u Zg preko zime?
|
Nije se povećao broj automobila u Zg već se stječe takav dojam zbog radova i prometnih kolapsa diljem grada, što realnih što umjetno stvorenih.
Jučer relaciju (zapad-istok Zg) koju inače prijeđem za max. 45 min. vozila preko 2 sata... cijelim putem nigdje ništa što bi opravdalo kolaps, nikakav sudar, auto u kvaru ili xy, no, žalosno ali očito istinito, sve u skladu sa ovim 
|
|
28.10.2023., 12:18
|
|
road warrior
|
Quote:
buc2 kaže:
Nije vas pregazilo vrijeme, kolegice. Moja kći studira, upoznao sam 6-7 njenih kolegica i jednoga kolegu u ove tri godine, niti jedno od njih nema svoj auto niti idu sa (maminim, tatinim, sestrinim...) autom na faks. Ne samo da je trošak, nego upravo radi parkinga.....
|
za zenske je drukcije, njima ili tatica kupi auto ili si nadju frajera s autom... ima dosta muskih koji nabave nesto sto jedva vozi pa to dovedu u red i stalno popravljaju
pogotovo studenti, imaju puno slobodnog vremena jer uce samo kad su ispiti
|
28.10.2023., 13:32
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
buc2 kaže:
|
Parking kod Stare Save, cijelo ljeto poluprazan, uglavnom auti gostiju, od 1.10. nemreš naći mjesto. Ekipa iz doma parkira tam.
Ne sjećam se, kasnih 80ih, da je itko od ljudi s faksa imao auto, vječito smo žicali starce da nam posude, a dobili bi svake prestupne.
Tu i tam bi se našao neki muški, s nekakvim youngtimerom ili oldtimerom bez vrijednosti, tipa Diana ili Zastava '73. godište, u tom stilu.
Imala je Bulajevićeva kćer, studentica, fičeka, sredinom 80ih, jedina koju znam da je imala auto. Ali fićek.
|
28.10.2023., 13:36
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Usput, ima netko pretplatu, kaj je bilo s trajvanima?
Quote:
2.7 milijuna eura kupljeno je 11 vozila bez klimauređaja što se tijekom ljetnih vrućina neće svidjeti ni vozačima ni putnicima zato ZET najavljuje mogućnost naknadne ugradnje rashladnog sustava. U međuvremenu, iako su tramvaji iz Augsburga već u listopadu, prema ugovoru, trebali biti na ulicma, još nisu niti u ZET-ovim garažama,
|
https://www.vecernji.hr/zagreb/treba..._MVFTld5MMphCI
|
29.10.2023., 11:43
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Prometna situacija u Zagrebu
Quote:
Sophsy kaže:
|
Prenijeli su drugi portali pa sam vidio: zbog nešto duže procedure ishođenja svih potrebnih dozvola za organizaciju izvanrednog prijevoza tramvaja do Zagreba od strane isporučitelja iz Augsburga, isporuka prvog rabljenog tramvaja se očekuje tijekom studenoga. Izvor: https://www.telegram.hr/vijesti/kasn...maju-ni-klimu/
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:11.
|
|
|
|