Na rubu znanosti Istraživanja bez granica |
|
|
24.05.2007., 18:07
|
|
Seronja s krilcima!
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
Endimion17 kaže:
čekajte malo, na kojem principu to radi? gledam te stranice i ne vidim izvor energije, samo nekakve koloturnike i jake magnete (alnico). zašto bi to radilo?
može objašnjenje?
|
- i +
|
|
|
24.05.2007., 18:11
|
|
Seronja s krilcima!
|
Quote:
Nike kaže:
|
Pretraži net pod ORGON.
|
|
|
24.05.2007., 18:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
soulfeeder kaže:
- i +
|
što s tim? ne razumijem, možeš li mi pojasniti?
btw, orgon ne postoji.
|
|
|
24.05.2007., 18:33
|
|
Seronja s krilcima!
|
Quote:
Endimion17 kaže:
što s tim? ne razumijem, možeš li mi pojasniti?
btw, orgon ne postoji.
|
Ne govorim da postoji, al sam našao zanimljiv članak o tome da prilikom one tzv. elektrolize nastaje izotop vodika(nem. sjetiti koji) koji se ponaša slično gorivu(benzinu)
|
|
|
24.05.2007., 18:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
soulfeeder kaže:
Ne govorim da postoji, al sam našao zanimljiv članak o tome da prilikom one tzv. elektrolize nastaje izotop vodika(nem. sjetiti koji) koji se ponaša slično gorivu(benzinu)
|
izotopi inače imaju praktično jednaka kemijska svojstva, a kod izotopa vodika se te različitosti najbolje pokazuju u staničnim procesima, jer su stanični procesi jako osjetljivi.
elektrolizom vode nastat će uglavnom procij, nešto deuterija i tricij u ništavnim tragovima, no u istom omjeru kao i prilikom recimo reakcije cijepanja metana. ta različitost se neće uopće pokazati.
dakle, neće nastati nikakav poseban vodik. nastat će - vodik. ne ponaša se ni približno slično benzinu. vodik je sitna dvoatomna molekula, benzin je smjesa ugljikovodika (od pentana do dodekana, ali razgranatih).
i vodik nema veze s orgonom. orgon je pseudoznanstveni pojam kojim je Wilhelm Reich htio psihijatrijski pojam "seksualne napetosti" konkretizirati u obliku nekakve energije s negativnom entropijom. glupost, naravno.
|
|
|
24.05.2007., 18:55
|
|
Ponekad nisam na forumu
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
red_shrike kaže:
A čujte, ako je tesla imao to naumu, možda ima nečega.
|
Imao je tesla svasta na umu pred kraj zivota. Na zalost po njegovu genijalnost. Vidio je on i vaznemaljce. Nije jedini - matematicki geniji poput Dawsona vide suncokrete tamo negdje oko plutona (bez zafrkancije, covjek to misli ozbiljno, ali mu je vec 80 i nesto). Tip je inace genije, zna li itko za famoznu Dawsonu sferu?
|
|
|
24.05.2007., 19:05
|
|
Nacho Libre
|
Quote:
Endimion17 kaže:
ok, je li mi raspravljamo o generatoru električne struje, ili o elektromotoru? jer mi sad baš i nije najjasnije.
igram se. 
|
Meni sad više ništa ovdje nije jasno.
Ovdje je valjda u pitanju elektromotor.Mene samo zanima da li je ovaj motor isplativiji od nekog benzinca sa istim performansama.
|
|
|
24.05.2007., 19:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Quote:
Nike kaže:
...sad se nesto razmisljam: ZASTO uvijek kada se pokrene polemika, (ne mislim sada direktno samo na ovaj forum, nego uopce) oko teorija koje se krse sa dosadasnjim zakonima fizike, sa dosadasnjim povjesnim cinjenicama (recimo piramide u Visokom, ne tvrdim da postoje ali navodim kao primjer) istog momenta se dizu svi znanstvenici i ostali koji su godinama studirali i koje su ucili da je sve do sada dokazano "sveto pismo" u koje se ne smije dirati i trude se svim silama da pokopaju teze i novonastale teorije... Jel se boje da su uzalud godinama "isli u skolu i pogresno ucili" ???
|
Eto vidis takav ti je slucaj na ovom forumu. Sve sto se iznese na ovom forumu, neka ideja ili teorija javljaju se geniji poput endimiona i njemu slicnima i oni su u stanju da potucu sve. Da su oni bar srednje obrazovani pa hajde nekako bih covjek poslusao sto oni pametuju ali sve glavonje balkanske koji ne daju mira wikipediji.
Eto ne mogu naci sad ali je neko na pocetku ove rasprave nazavao tog covjeka kojem samo treba oslonac tako da tu silu magneta pretvori u energiju, on njega nazva "sanjar"! Dan nije bilo sanjara dans se nebi letjelo. Ne bi imali telefone, struju, letjelice u svemir i milion drugih stvari. A sve to jednom davno nije postojalo; a trebalo je puno inteligencije, maste i sanjarstva da se do toga dodje.
Da je ovaj svijet cekao naucnike kao endimion i njemu slicnima da izmisle nesto......  ......jos bi svijet kukove lomio na kamenim tockovima
Zadnje uređivanje normall : 24.05.2007. at 20:28.
|
|
|
24.05.2007., 20:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Rusvi kaže:
Meni sad više ništa ovdje nije jasno.
Ovdje je valjda u pitanju elektromotor.Mene samo zanima da li je ovaj motor isplativiji od nekog benzinca sa istim performansama.
|
elektromotori koje poznajemo, dakle uređaji koji električnu energiju pretvaraju u mehaničku, kinetičku, već imaju magnete. što su magneti jači, elektromotori su kvalitetniji. ako napraviš elektromotor s NdFeB magnetima, bit će bolji od onog s feritnim ili čak AlNiCo.
no ovdje je zapravo riječ o uređaju za koji se tvrdi da se vrti sam od sebe i recimo, vrti generator koji proizvodi struju. dakle, tvrdi se da proizvodi energiju. to je nemoguće po prvom zakonu termodinamike. kad bi takav uređaj postojao, zvao bi se perpetuum mobile.
dva kotača s neuravnoteženim magnetima neće se vrtjeti u nedogled, niti će uopće davati korisnu energiju. da bi se vrtjeli, treba ih zavrtjeti - uložiti energiju.
occamovom britvom, ovo možeš svesti na kotač s utezima, koji ga "stalno" pretežu.
Quote:
KulinBan kaže:
Eto vidis takav ti je slucaj na ovom forumu. Sve sto se iznese na ovom forumu, neka ideja ili teorija javljaju se geniji poput endimiona i njemu slicnima i oni su u stanju da potucu sve. Da su oni bar srednje obrazovani pa hajde nekako bih covjek poslusao sto oni pametuju ali sve glavonje balkanske koji ne daju mira wikipediji.
Eto ne mogu naci sad ali je neko na pocetku ove rasprave nazavao tog covjeka kojem samo treba oslonac tako da tu silu magneta pretvori u energiju, on njega nazva "sanjar"! Dan nije bilo sanjara dans se nebi letjelo. Ne bi imali telefone, struju, letjelice u svemir i milion drugih stvari. A sve to jednom davno nije postojalo; a trebalo je puno inteligencije, maste i sanjarstva da se do toga dodje.
Da je ovaj svijet cekao naucnike kao endimion i njemu slicnima da izmisle nesto......  ......jos bi svijet kukove lomio na kamenim tockovima
|
reče osoba koja misli da bog vodi spermatozoide prema jajnoj stanici.
zapamti već jednom da silu magneta ne možeš pretočiti u korisnu energiju. to jednostavno ne ide.
|
|
|
24.05.2007., 21:14
|
|
Nacho Libre
|
Ja sam mislio da je tema otišla dalje od pm-a.Svi se slažu da nije moguće napraviti pm (bar ne u našem svemiru).Oni koji se ne slažu trebali bi nazad u školu. Nego da li je isplativije ovo čudo gore od ostalih motora ili nije?To mene zanima.
|
|
|
24.05.2007., 22:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Rusvi kaže:
Ja sam mislio da je tema otišla dalje od pm-a.Svi se slažu da nije moguće napraviti pm (bar ne u našem svemiru).Oni koji se ne slažu trebali bi nazad u školu. Nego da li je isplativije ovo čudo gore od ostalih motora ili nije?To mene zanima.
|
ukoliko se radi o elektromotoru ili dinamu koji koristi NdFeB magnete, čini se da se više isplati jer tom sinteriranom materijalu pada cijena, magnetizacija sve više raste, cijena pada. uistinu, ti magneti se danas sve više trpaju u sve živo.
no "magnet motor (overunity energy)" je samo moderni PM wannabe. to je sve. iz magneta se ne da izvući energija.
|
|
|
24.05.2007., 22:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
El Tomo kaže:
Imao je tesla svasta na umu pred kraj zivota. Na zalost po njegovu genijalnost. Vidio je on i vaznemaljce. Nije jedini - matematicki geniji poput Dawsona vide suncokrete tamo negdje oko plutona (bez zafrkancije, covjek to misli ozbiljno, ali mu je vec 80 i nesto). Tip je inace genije, zna li itko za famoznu Dawsonu sferu?
|
I šta nam to govori o genijima??
|
|
|
24.05.2007., 23:14
|
|
Eye wide open
|
Quote:
Endimion17 kaže:
izotopi inače imaju praktično jednaka kemijska svojstva, a kod izotopa vodika se te različitosti najbolje pokazuju u staničnim procesima, jer su stanični procesi jako osjetljivi.
elektrolizom vode nastat će uglavnom procij, nešto deuterija i tricij u ništavnim tragovima, no u istom omjeru kao i prilikom recimo reakcije cijepanja metana. ta različitost se neće uopće pokazati.
dakle, neće nastati nikakav poseban vodik. nastat će - vodik. ne ponaša se ni približno slično benzinu. vodik je sitna dvoatomna molekula, benzin je smjesa ugljikovodika (od pentana do dodekana, ali razgranatih).
i vodik nema veze s orgonom. orgon je pseudoznanstveni pojam kojim je Wilhelm Reich htio psihijatrijski pojam "seksualne napetosti" konkretizirati u obliku nekakve energije s negativnom entropijom. glupost, naravno.
|
Evo jedne zabilješke od konstruktera atomske bombe kod proizvodnje teške vode elektrolizom. To sam pročitao već davno, ali nigdje nisam našao neko objašnjenje.
Quote:
This technique is unique to the production of heavy water. For reasons that are not entirely understood, when water is electrolyzed deuterium is concentrated with the remarkable separation factor of 7 or even more. However, electrolysis is so energy intensive it is only practical for processing enriched water in the later stages of heavy water production.
|
|
24.05.2007., 23:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Endimion17 kaže:
reče osoba koja misli da bog vodi spermatozoide prema jajnoj stanici.
zapamti već jednom da silu magneta ne možeš pretočiti u korisnu energiju. to jednostavno ne ide.
|
Ti dokazi da ne vodi ja ti kapu skidam, do tada ti lutaj. Uostalom nemoj ni zapocinjati diskusije o stvarima za koje nije mjesto.
Sto se tice pretvaranja magnetnih sila u energiju "mozda" se i ne moze. Naglasavam zato jer ja ne mogu biti siguran. Vidmi ti si slijepo siguran kao i uvijek. I ovo nije prvi put. Cuvam ja i tvoje genijalne stavove i iz polja arheologije pa kad bude vrijeme zasmrdit ce ti.
Anyway, mene zanima nakon sto sam pogledao onaj video ja nisam vidio da tip koristi bilo kakvu vanjsku energiju da bi pokrenuo onaj motor osim tih magneta koji kada se priblize jedni drugima izazivaju onaj tocak da se okrene.
Da li je bilo ovako ili sam u krivu?
|
|
|
24.05.2007., 23:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
El Ninho kaže:
Evo jedne zabilješke od konstruktera atomske bombe kod proizvodnje teške vode elektrolizom. To sam pročitao već davno, ali nigdje nisam našao neko objašnjenje.
|
pa kud toliko? mislio sam da je vrlo neznatno. svejedno, ne utječe na gorivnu kvalitetu...
|
|
|
24.05.2007., 23:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
KulinBan kaže:
Ti dokazi da ne vodi ja ti kapu skidam, do tada ti lutaj. Uostalom nemoj ni zapocinjati diskusije o stvarima za koje nije mjesto.
Sto se tice pretvaranja magnetnih sila u energiju "mozda" se i ne moze. Naglasavam zato jer ja ne mogu biti siguran. Vidmi ti si slijepo siguran kao i uvijek. I ovo nije prvi put. Cuvam ja i tvoje genijalne stavove i iz polja arheologije pa kad bude vrijeme zasmrdit ce ti.
Anyway, mene zanima nakon sto sam pogledao onaj video ja nisam vidio da tip koristi bilo kakvu vanjsku energiju da bi pokrenuo onaj motor osim tih magneta koji kada se priblize jedni drugima izazivaju onaj tocak da se okrene.
Da li je bilo ovako ili sam u krivu?
|
"dokaži da ne" - standardna CRACKPOT izjava.
sila koju magnet vrši na tijelo može se iskoristiti za dobivanje energije, ali nije korisna. zamisli magnet kao oprugu. da bi opruga vršila rad, treba je napuniti - stisnuti. tako i magnete treba približiti. to zahtijeva energiju.
ne namjeravam se svađati oko osnova.
|
|
|
25.05.2007., 01:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Endimion17 kaže:
sila koju magnet vrši na tijelo može se iskoristiti za dobivanje energije, ali nije korisna. zamisli magnet kao oprugu. da bi opruga vršila rad, treba je napuniti - stisnuti. tako i magnete treba približiti. to zahtijeva energiju.
|
Gledaj sad te nesrece; samo eto sto moras utrositi jedan veoma mali dio energije da bi priblizio magnete jedni drugima taj projekat odmah nije vrijedan daljneg usavrsavanja.
Quote:
endimion17 kaže:
ne namjeravam se svađati oko osnova.
|
Osnove su sve sto ti znas.
|
|
|
25.05.2007., 01:11
|
|
Registrirani korisnik
|
[QUOTE=KulinBan;8648773]
Quote:
Gledaj sad te nesrece; samo eto sto moras utrositi jedan veoma mali dio energije da bi priblizio magnete jedni drugima taj projekat odmah nije vrijedan daljneg usavrsavanja.
|
ok, ima li, nakon ove izjave od osobe koja ne priznaje biokemiju nego govori da kemijske procese izravno nadgleda bog, više ikakvog smisla nešto pojašnjavati? nema. odustajem.
Quote:
|
sve da je to i istina, kakve to veze ima? bit je u tome da ti ne znaš ni njih.
|
|
|
25.05.2007., 04:30
|
|
Registrirani korisnik
|
[QUOTE=Endimion17;8648857]
Quote:
KulinBan kaže:
ok, ima li, nakon ove izjave od osobe koja ne priznaje biokemiju nego govori da kemijske procese izravno nadgleda bog, više ikakvog smisla nešto pojašnjavati? nema. odustajem.
sve da je to i istina, kakve to veze ima? bit je u tome da ti ne znaš ni njih.
|
Do ti je fiki21 zdravu sugestiju u postu #52. Sve ovdje sto ti copy-paste je znastveno objasnjenje koje uzimas sa drugih stranica. A vidim da si dobio i promociju pa dangubis i maltretiras po cijeli dan. Ono sto ja znam je puno vise od onog sto ti znas -wikipedia. Kada bi se ti sastao sa bilo kojem forumasem da porazgovras ne samo o ovoj temi vec o bilo cemu drugom tek bi onda cojek vidio koji si ti laik.
Kako bi zivot bio moguc da nije dokazanih hemijskih procesa i biohemije? Sta sam ja htio reci je to da sve ovo sto sam naveo + atomi, celije, planetarni sistemi, svmir (i), itd itd, iza sebe imaju svoga stvoritelja tj. neka forma viskoe inteligencije koja je to sve dizajnirala i stavila u rad i nije se desilo "trefke" kao sto sugestira ta tvoja retardirana teorija.
|
|
|
25.05.2007., 08:42
|
|
Eye wide open
|
Quote:
KulinBan kaže:
|
Na tvoju žalost, taj mali dio energije je uvijek veći ili jednak korisnoj energiji koju dobiješ van.
Ako ne vjeruješ Endimionu i fizici, vjeruj pokusima - niti jedan nije pokazao suprotno.
Za ovo trebaju samo osnove fizike i mrva razuma.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:31.
|
|
|
|