Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.10.2007., 18:27   #121
Quote:
x-type kaže: Pogledaj post
al ise od toga nista ne izvozi tak da nema nikakve ekonomske racunice osim par desetaka radnih mjesta. al nema veze, bar se narod veseli jer su sigurno jeftiniji. znas li mozda kakve su razlike u cijenama izmedju TAS-ovih i uvezenih modela?
u pravu si, izvoza nema, je je sve namjenjeno za lokalno BH tržište, a razlika je samo u carini koja se nemora plačati jer su ti VW fabrikati "domači proizvod"
Odgovori s citatom
Old 12.10.2007., 00:17   #122
a BIH nije u carinskoj uniji s EU?
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2007., 01:55   #123
Quote:
AmADin_gospo kaže: Pogledaj post
ta Juga je imala razvijenu industriju i uspješno je pravila vozove/lokomotive, brodove, mini podmornice, tenkove, automobile, industrijske mašine, imala suvremene naftne rafinerije i platforme, proizvodila i ostale moderne strojeve koje su proizvodile rijetke industrijski razvijene zemlje
Negdje krajem 80-tih godina na TV je emitovana naucno-popularna BBC-jeva serija "Nakon 2000-te godine" (ili neki slican naslov), gdje se govorilo o proizvodima i tehnologijama koji su isli ispred svog vremena. I u tim emisijama su nekoliko puta bili predstavljeni i neki proizvodi iz Jugoslavije. Sjecam se da su jednom predstavili neke specijalne vagone ili lokomotive koji su se proizvodili u Jugi.

''Glupost je drugačija od svih bolesti. Oni koji su njome pogođeni uopće ne pate, uvijek pate drugi … ''
La Dur is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2007., 02:01   #124
Quote:
ta Juga je imala razvijenu industriju i uspješno je pravila vozove/lokomotive, brodove, mini podmornice, tenkove, automobile, industrijske mašine, imala suvremene naftne rafinerije i platforme, proizvodila i ostale moderne strojeve koje su proizvodile rijetke industrijski razvijene zemlj
Da ne govorim da smo gradili odlicne podzemne bunkere Saddamu Huseinu drugim njegovim kolegama.
goranbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2007., 02:20   #125
Hrvatska je u stanju proizvesti tenkove i brodove koji prate korak svoga vremena pa ne vidim zašto ne bi mogli proizvoditi automobile. Problem je u tome što je industrija preselila u istočne zemlje zbog jeftinije radne snage. Pa da bi mogao sklopiti posao u brodogradnji moraš svjesno raditi sa gubitkom inače propadaš. Zato se i dešavaju situacije da nam brodogradilišta rade sa punim kapacitetima a opet su u minusu. Slična stvar je i sa zastavom jer konkurencija ima puno šira tržišta. Recimo uzmi primjer Dacie koju je preuzeo renault, smanjili troškove proizvodnje jer samo natovare hrpu lima na zastarjelim osnovama renaulta (čitaj troškovi razvoja su im minimalni) a usput im renault financira i veliki dio reklamnih kampanja i tako malo po malo širi tržište. Sjeti se škode prije 15ak godina i njihovih modela a pogledaj ih danas nakon što ih je preuzeo VW. Vjerojatno će i zastava ako uspije zadovoljiti norme jednog dana biti dio nekog velikog koncerna jer je Srbija premalo tržište da bi se ostvarila profitabilnost. I sigurno je da će i dalje vlada Srbije ulagati u Zastavu jer previše ljudi ovisi o radu tvornice isto kao i brodogradilišta u hrvatskoj.
MRCINA2102 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 13:15   #126
Kak napreduju one slike, žaoka?
capt. Picard is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 15:27   #127
Evo, kapetane, samo da ih uploadujem.
... preporuka za sig je do tri reda uključujući i prored
žaoka_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 15:58   #128
Talking

Spreda

Otpozadi

Iz lopovske perspektive

Kako izgleda sedište

Pokušaj slikanja sedišta

Volan

Zaštitna plastika

Eto, to je par slika s ugrubo uhvaćenim detaljima. Inače, u četvrtak sam odvezla auto na servis i otad samo problemi. Postala sam žrtva pljačke i lošeg servisa.
O tome ću kad me prođe prehlada. Ne valja da se previše uzbuđujem.

Svaki Novosađanin će skontati koja je ulica
žaoka_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 16:07   #129
Baš je lijepi! I ja bih jednog!

Jedni bolji je:

Vojky is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 17:16   #130
A je l' hladno u njemu u januaru?
žaoka_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 17:29   #131
Quote:
žaoka_ kaže: Pogledaj post
A je l' hladno u njemu u januaru?
Nije ako je društvo dobro...
Vojky is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 17:39   #132
Velike nade polažem u ovu plastiku kad dođe sezona slanih puteva. Ne znam da li su ovo dovoljno dobre gume za zimu. Vojki, a unutrašnjost? Izgleda da ti samo voliš spoljašnji izgled juga.
žaoka_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 17:58   #133
Quote:
žaoka_ kaže: Pogledaj post
Velike nade polažem u ovu plastiku kad dođe sezona slanih puteva. Ne znam da li su ovo dovoljno dobre gume za zimu. Vojki, a unutrašnjost? Izgleda da ti samo voliš spoljašnji izgled juga.
Prije zime svakako zamijeni Tigar gume, traju 10.000 km, poslije ne koče (ako ih imaš, a predmnjevam da imaš).

Unutrašnjost je O.K. - ta i sam vozim Tempa, jedino nedostaje oslonac za lijevu nogu, to mi smeta.
Vojky is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 18:00   #134
A šta mu je ono izmedju stražnjih svjetala? Izgleda ko da se otvara prema dolje?
goranbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 18:01   #135
Quote:
Vojky kaže: Pogledaj post
Prije zime svakako zamijeni Tigar gume, traju 10.000 km, poslije ne koče (ako ih imaš, a predmnjevam da imaš).

Unutrašnjost je O.K. - ta i sam vozim Tempa, jedino nedostaje oslonac za lijevu nogu, to mi smeta.
Odkud su te?

btw tabla je nalipši dio auta

Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 18:11   #136
Hebeni su mi oni šrafi koji se vide na straznjim svjetlima. U svakom slucaju budi nostalgije, volio bi vozit novog yugica
goranbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 18:27   #137
Quote:
fangs kaže: Pogledaj post
Odkud su te?
Pa ti ne znaš za čuvenog proizvođača guma koje se nikada nisu trošile: Tigar - Pirot!

Moje su čak imale i oznaku Made in EU još 2000.!
Vojky is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 18:29   #138
E i ja sam mislio da su iz Pirota, ali onda, sam se malo zbunio, Pirot je u Sloveniji, ne.
goranbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 18:33   #139
Quote:
goranbo kaže: Pogledaj post
E i ja sam mislio da su iz Pirota, ali onda, sam se malo zbunio, Pirot je u Sloveniji, ne.
Ehhhh... Zbunio si se ti malo više...

A Rokeri s Moravu i hit Piroćanski ća, ća, ća?
Vojky is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2007., 18:37   #140
Makedonije? Srbije? Ok, Pirot Nešto mi se pomiješalo.
goranbo is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:42.