Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.01.2004., 18:44   #121
Koje programe mogu pratiti na hot birdu sa analognim prijamnikom
marijan_e is offline  
Old 07.01.2004., 18:45   #122
Re: Koga zanima o sateliskim i zemaljskim antenama pitaj te !!!!

marijan_e is offline  
Old 08.01.2004., 10:24   #123
Quote:
nebo kaže:
e Zorcj hvala ti na svemu.. i.. evo jos zadnje pitanjce pa da te vise ne gnjavim.. daj reci s matrix reloaded i magic cam sta dobijamo??
Matrix cam radi kao Xu1 - otkljucava razlicite sistemekodiranja (npr. sa Fun karticom), ali i sa najnovijim softvareom otvara kanale na satelitu Hispasat (30 stupnjeva zapadno) i to radi autoupdate (to znaci da se kodovi za Hispasat sami obnavaljaju!) bez kartice.

Magic modul za sada nema mogucnosti automatskog otvaranja programa na Hispi, ali se Magic moze pretvoriti u Matrix modul (cuo sam da u Hrvatskoj to rade za 200 kn). Magic inace radi kao xu1 - uz pomoc friskih kodova na FUN kartici (ili neku drugu)
ZorcJ is offline  
Old 08.01.2004., 10:25   #124
Re: Re: Koga zanima o sateliskim i zemaljskim antenama pitaj te !!!!

Quote:
marijan_e kaže:
Na ovoj adresi mozes pogledati sve frekvencije na Hot bird satelitu i vidjeti koji analogni kanali tamo postoje!
ZorcJ is offline  
Old 08.01.2004., 10:31   #125
zorcj.. nek kaze ko sta hoce.. ti si genije.... HVALA......
nebo is offline  
Old 08.01.2004., 11:04   #126
na šo sam na jednom siteo kako postaviti sat antenu ono elevacija itd ikaže da od položaja astelita treba oduzeti širinu ili visinu trenutačno neznam ali meni za hot bird rezultat ispadne negativan kako to ?
marijan_e is offline  
Old 08.01.2004., 16:06   #127
Quote:
marijan_e kaže:
na šo sam na jednom siteo kako postaviti sat antenu ono elevacija itd ikaže da od položaja astelita treba oduzeti širinu ili visinu trenutačno neznam ali meni za hot bird rezultat ispadne negativan kako to ?
Kako postaviti satelitsku antenu najbolje ces naci ovdje
Inace, kut na anteni (elevacija) treba biti oko 40 stupnjeva, na prijemniku stavi neku frekvenciju sa Hot birda i polako mici antenu lijevo desno dok ne dobijes signal. Pritegni vijke i to je to!
ZorcJ is offline  
Old 14.01.2004., 11:12   #128
zorcj sto mislis o ovim Sky sat2 karticama za kompove. sta to moze otvarati i jel bolje od standarnog receivera??
Roko is offline  
Old 14.01.2004., 14:45   #129
Quote:
Roko kaže:
zorcj sto mislis o ovim Sky sat2 karticama za kompove. sta to moze otvarati i jel bolje od standarnog receivera??
Kupovanje SS2 kartica za komp nije losa kombinacija. Jedino sto je meni neprakticna. Naime, ja nemam komp u dnevnom boravku, a nisam bas naviknuo gledati televiziju na malom ekranu (monitoru). Ja i dalje volim gledati moj "veliki" Samsung i digitalnu SAT TV iz naslonjaca (da ne kazem da imam sve spojeno u kucno kino preko optickog izlaza na sat i ulaza na kucnom kinu). Kada mi preko te kombinacije zagrmi VH1 Classic zadovoljan sam!

Glede pitanja - mislim da je najisplativija kombinacija (trenutno, a to se cesto mijenja) receiver i Matrix modul te antena okrenuta na Sirius i Hispasat). Isto otvaraju i SS2 kartice - samo treba imati najnoviju verziju softvera. Sve je stvar procjene i potreba ...
ZorcJ is offline  
Old 14.01.2004., 15:08   #130
matix reloaded i fun kartica??

a jel na astri i Hot birdu dobim nesto sa ss2??

sta je s internetom preko satelita? na kojem je to satelitu uopce?? i jel funkcionira samo ili opet trebas telefonsku paricu za upload a dowload preko satelita??

thnx zorc
Roko is offline  
Old 14.01.2004., 16:32   #131
NBC I HRT I KARTICA

3pitanja:

Na hotbirdu ima program nbc 11054Mhz h jeli on indentičan onome koji se emitira ua americi?

jeli hrt sat krtica otključava sam svoja 3 programa ili još koji

kakvog je oblika ova nova hrt kartica jeli kao telefonska jer moj receiver samsung 9500 via ci ima takva dva utora i još neku prazninu do njih
marijan_e is offline  
Old 14.01.2004., 20:15   #132
Quote:
Roko kaže:
matix reloaded i fun kartica??

a jel na astri i Hot birdu dobim nesto sa ss2??

sta je s internetom preko satelita? na kojem je to satelitu uopce?? i jel funkcionira samo ili opet trebas telefonsku paricu za upload a dowload preko satelita??

thnx zorc
Da, matrix i fun kartica s tim da matrix ima autoupdate za nargu (Hispasat) - u posljednjoj verziji softa (1.05).

Internet preko satelita funkcionira odlicno za download, a za uploda treba modem! Za sve naravno treba i pretplata. Sve se informacije (na hrvatskom) mogu pronaci ovdje

Inace imam i link sa zanimljivim podacima o gledanju satelitske televizije (i otkljucavanju programa) pomocu DVB kompjuterskih kartica. evo link ovdje
ZorcJ is offline  
Old 14.01.2004., 20:23   #133
Re: NBC I HRT I KARTICA

Quote:
marijan_e kaže:
3pitanja:

Na hotbirdu ima program nbc 11054Mhz h jeli on indentičan onome koji se emitira ua americi?

jeli hrt sat krtica otključava sam svoja 3 programa ili još koji

kakvog je oblika ova nova hrt kartica jeli kao telefonska jer moj receiver samsung 9500 via ci ima takva dva utora i još neku prazninu do njih
NBC na Hotbirdu je njemacki program (GIGA NBC) i NIJE niti priblizan americkom NBC-u. Ovaj program ima tv prodaju (prenose RTL shop uglavnom ujutro vikendima i ponekad radnim danima), poslijepodne GIGA program (spotovi, recenzije igrica, recenzije novog hardvera i slicno). Cini mi se da i ponekad imaju nesto sporta (to je uglavnom golf). Na tom programu nisam nikad naisao na neku seriju (sitcom). Na CNBC-u (Astra) pored business vijesti imaju vikendom navecer (iza 21 sat) humoristicki talk show - Late Night with Conan OBrian i Jay Lena!

Hrt sat kartica (Viacess 2) otkljucava samo programe HRT-a. Kartica je oblika telefonske kartice. Ova skracenica VIA CI zapravo znaci da imas Viacess modul (za 2 kartice istovremeno) i CI utor (prazan utor u koji se moze ugraditi neki drugi modul za otkljucavanje nekog drugog sistema kodiranja - recimo Conax ili Irdeto ili Magic ili Matrix, ili .... ili ...
ZorcJ is offline  
Old 17.01.2004., 14:39   #134
Pročitao sam da je obn na nekom seasatu tako nešto i da je to 36° istočno, moželi se to uhvatit u srednjoj dalmaciji i imali ga na kojemu drugom satelitu. Za NBC jeli se može američki gledat na područiju europe?
marijan_e is offline  
Old 17.01.2004., 23:21   #135
Quote:
marijan_e kaže:
Pročitao sam da je obn na nekom seasatu tako nešto i da je to 36° istočno, moželi se to uhvatit u srednjoj dalmaciji i imali ga na kojemu drugom satelitu. Za NBC jeli se može američki gledat na područiju europe?
Tocno! OBN se nalazi na 36 stupnjeva istocno. Na ovom linku je moguce vidjeti kartu koja prikazuje koje podrucje pokriva ta frekvencija na satelitu. Dakle, u Dalmaciji je OBN moguce pratiti. Inace (barem prema izvolr lyngsat.com) OBN emitira digitalno nekodirano (FTA).

Sto se tice NBC-a nisam bas 100 % siguran. naime, nekada je postojao neki feed na kojem je bio NBC, ali ne znam na kojem satelitu i kada ....
ZorcJ is offline  
Old 18.01.2004., 13:15   #136
jeli moguće da tri satdelita spojima na 2 diseqc switcha tako da dva ulaze u jedan i tako dobijem jedan izlaz i onda taj izlaz spojim sa onim 3 na drugi diseqc tako da na kraju imam jedan izlaz
marijan_e is offline  
Old 18.01.2004., 19:23   #137
Mislim da to nece funkcionirati. Sto nije bolje kupiti Diseq koji ti treba .... Pitaj malo kod nekog tko instalira opremu ili u nekom sat shopu!
ZorcJ is offline  
Old 19.01.2004., 08:01   #138
Pitanje

Dobar dan svima, mozda mi netko moze pomoci: ne mogu dobiti RTL, Super RTL, Sat 1 na digitalcu. Imam informacije kako su podaci 12.188MHz, 27.500MBs, FEC 3/4 H i 12.480MHz, 27.500MBs, FEC 3/4 i V. Pokusao sam manualno namjestiti podatke, ali nemam sliku. Gdje grijesim, mozda je problem u LNB-u? Unaprijed zahvaljujem.
ViTG is offline  
Old 19.01.2004., 08:45   #139
Re: Pitanje

Quote:
ViTG kaže:
Dobar dan svima, mozda mi netko moze pomoci: ne mogu dobiti RTL, Super RTL, Sat 1 na digitalcu. Imam informacije kako su podaci 12.188MHz, 27.500MBs, FEC 3/4 H i 12.480MHz, 27.500MBs, FEC 3/4 i V. Pokusao sam manualno namjestiti podatke, ali nemam sliku. Gdje grijesim, mozda je problem u LNB-u? Unaprijed zahvaljujem.
Pretpostavljam da se pitanje odnosi na Astru 19.2 stupnja?! Da li mozes pratiti ostale programe sa tog satelita? Da li je antena dobro namjestena? Frekvencije su: RTL - Astra 19.2 12188 H, 27500, 3/4

- tu imas isto RTL (Austrija - isti program, drukcije reklame): 12226 H, 27500, 3/4

- SAT1 - 12480 V, 27500, 3/4
ZorcJ is offline  
Old 19.01.2004., 11:15   #140
Astra 19,2. Prije ovog imao sam analogni koji je pregorio. Antena nije pomaknuta vec sam samo zamijenio analogni za digitalni. S Astra 19,2 pratim ostale FTA programe, ali ne mogu RTL, Super RTL, ... Pomozi
ViTG is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:21.