Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Za napredne korisnike > Programiranje

Programiranje Za programere i one koji to žele postati ...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.02.2013., 00:52   #121
Quote:
krs i lom kaže: Pogledaj post
@UltraHardcore

1) Pod pojmom "čitkost koda" podrazumjevam:
- formatiranje
- name convention za varijable, metode, klase, interfejse...

Ponavljam, ono što sam već ranije rekao, ako nekom kod nije čitljiv zato što piše
fully qualified class name umjesto kraće notacije, nek se ostavi programiranja.

2) Totalno sitničariš, i aplikacija neće žderat memoriju (ako o pričamo o RAMu), jer managed code uvijek referencira klasu s fully qualified class name-om, neovisno o tome kako ju ti u source code-u zvao..
Pogledaj primjer sa slike:

3) Ovo s Performance Analysis alatom ću u svakom slučaju proučiti, hvala na sugestiji.

Živio!
Da ti olakšam čačkanje po netu. Evo ti moj članak s TechNet Wiki-a o Performance Analysis-u http://social.technet.microsoft.com/...-analysis.aspx
UltraHardcore is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2013., 03:09   #122
Quote:
krs i lom kaže: Pogledaj post
Ovo bi mogla biti jedna od verzija algoritma za ono što ti treba.
Nije u Pascalu, u C# je napisno.

Nije testirano 100%, ali ovako na prvu za pozitivne brojeve od 1 do 10
radi ispravno.

Živio!
zahvaljujem na odgovoru, malo kasnim jer nisam pratio temu neko vrijeme. u biti napravio je prijatelj program par dana nakon posta. čak sam i našao stranicu sa kodom za spiralnu matricu na gotovo svim jezicima osim pascala. jest da su bile od 0 do n^2-1, ali princip je isti.
Strid3r is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2013., 02:53   #123
@ krs i lom

je imo si pravo
računat bi bilo sporije jer treba množenje za ljjeve stupce, barem za formulu na koju sam ja došao

sse verzija sa 16bit intovima bi mogla bit dost brza

ružan kod na kojem sam shvatio da ta lijeva strana i koji ima previše varijabli
Old 02.04.2013., 21:13   #124
Pozdrav!
Trebao bih pomoc u jednom dijelu programa,program mi dobro radi u c++ ali ga moram prebacit u java kod...

import java.util.*;
public class Rad {

public static java.util.ArrayList<Integer> heap = new java.util.ArrayList<Integer>();
public static Scanner cin = new Scanner(System.in);
public static void main(String[] args)
{
heap.add(0);
int n;
int x;

n = cin.nextInt();
for (int i = 0;i < n;i++)
{
x = cin.nextInt();
ubaci(x);
}
int m;
int y;
m = cin.nextInt();
for (int i = 0;i < m;i++)
{
y = cin.nextInt();
if (y != 0)
{if (heap.size() > 1)
{
System.out.print(heap.get(1));

izvadi();}
else
{System.out.print("Nema!");}}
else
{ubaci(y);}}}

public static void ubaci(int x)
{

heap.add(x);
int t = heap.size() - 1;
while (t/2 && heap(t)>heap(t/2)) \\ The method heap(int) is undefined for the type "Rad"
{
int temp = heap.get(t / 2);
heap.set(t / 2, heap.get(t));
heap.set(t, temp);
t /= 2;}}

public static void izvadi()
{
heap.set(1, heap.get(heap.size()));
heap.remove(heap.size());
int t = 1,r;
while (true)
{if (t * 2 + 1 < heap.size()){
if (heap.get(t * 2) > heap.get(t * 2 + 1))
r = t * 2;
else r = t * 2 + 1;}
else if (t * 2 < heap.size())
r = t * 2;
else break;
if (heap.get(r) > heap.get(t))
{int temp = heap.get(t);
heap.set(t, heap.get(r));
heap.set(r, temp);
t = r;}
else break;}}}
Mrck is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2014., 23:03   #125
cheap loui

Investors request state upon professional spend Comcast as well as Cost Bros
The reason why buyer election will not imply a lot The actual Comcast FROM suggestion is really a especially spectacular instance associated with exactly how administration may physical exercise unique energy. The reason why Comcast investors do not depend
Radnor organization states it is producing amends in order to underpaid BOSS Power explorer Penn Va elevated their income as well as bonus deals this season in order to $1. 3 zillion. Nevertheless,cheap louis vuitton handbags, it's solar panel states, he or she warrants much more.
04 seventeen, 2007
Previous BOSS associated with FROM benefited through offer Workers dropped their own work below their unstable period, however D. Erina Armstrong nevertheless can make hundreds of thousands.
The problem, referred to as "say upon spend, inch may be attaining vapor for a long time since the space between your greatest as well as cheapest compensated employees increased.
Scandals from this kind of businesses since the House Depot Inc., exactly where ceo Robert Nardelli obtained the $210 zillion bundle in spite of shareholder issues he did not should have this, additional impetus lately.
To date this season, traders possess place 266 shareholder plans associated with professional spend upon proxy claims, regarding two times as much as last year, based on proxy agent Institutional Shareholder Providers.
In your area, Comcast Corp. is proxy, that arrived on the scene a week ago, incorporated the suggestion that could provide investors the best in order to election upon regardless of whether payment in order to older professionals had been extreme, suitable or even as well reduced. The actual suggestion stated Comcast's professional spend had been extreme. BOSS John M. Roberts' payment this past year had been regarding $27. 8 zillion.
Marriage protesters in the 03 fourteen Cost Siblings Inc. yearly conference within Horsham unsuccessfully advised investors in order to keep ballots with regard to Carl Marbach, chairman from the board's payment panel, due to chairman as well as BOSS Frank Toll's $17. 5 zillion reward within 2006. BOSS Robert Essner obtained the spend bundle really worth $18. four zillion this past year.
From Atlanta's Coca Soda pop Company., exactly where BOSS Neville Isdell had been given $20. 9 zillion as a whole payment this past year, professional spend activists tend to be requesting the state upon spend and much more. An additional proxy suggestion presently there requires investors in order to restrict the actual spend from the corporation's 5 best professionals in order to $500,new balance shoes for women, 000 annually.
Administration from individuals businesses as well as from other people dealing with comparable plans tend to be counseling investors in order to election towards all of them, quarrelling which their own spend methods tend to be consistent with great business governance concepts.
John Hodgson, the older investigation connect in the Business Collection,new balance stores, that research professional spend along with other business governance problems, stated he or she thought investors must have the state. In the end, these people personal the organization.
"I believe it is a good idea, as well as I believe businesses that intensely are at odds of this are scared that they'll not really observe advantageous ballots,coach wallet, inch he or she stated.
Spend promises tend to be nonbinding, and thus might function in order to allow investors reveal their own sights along with administration.
Additionally, people of the home Monetary Providers Panel, brought through Repetition. Barney Honest (D., Bulk. ), authorized the expenses a week ago that could provide investors a good advisory election upon spend.
Inside a declaration about the expenses, Honest stated he or she do "not realize people who dispute how the individuals who constitute the share marketplaces tend to be with each other really sensible, however simultaneously tend to be in some way not capable of making the coherent viewpoint associated with exactly what they ought to spend individuals these people utilize to operate the actual companies they personal. inch.
????????

http://blog.shenhu.cc/?uid-54327-act...ace-itemid-304

http://forum.z-wave.me/viewtopic.php...=unread#unread

http://www.taicangpet.com/comsenz/bb...%3D1#pid300808

http://www.celinedelforge.be/index.p...+commentaire+/

http://jasonmariasis.com/how-to-star...ness/#comments

Odgovori s citatom
Old 31.05.2014., 00:02   #126
Ok.
Anttok is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2014., 14:27   #127
Bok svima
Slušam Algoritme i strukture podataka na FERu te nam je profesor ponudio da umjesto dijela usmenog održimo prezentaciju. Pošto nas je jako puno zainteresirano za tu opciju jedini uvjet je da "bude vezana uz računarstvo". Možete li mi molim vas predložiti neku temu? (npr. kolegica je prošli tjedan držala prezentaciju "Neuronske mreže" pa bih i ja voljela nešto takvo, bez proučavanja nekog kompliciranog koda jer se ipak bliže rokovi ) Hvala!
(Nadam se da ovo nije previše offtopic, ali stvarno ne znam gdje bih drugdje postavila pitanje)
bubbles94 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2014., 16:03   #128
bubbles - sve ovisi što razumiješ i što ti ide. Možeš pisati o algoritmima u kernelu, u grafičkim engine-ima, u DBMS-u(baze podataka)...vidi o čemu možeš naći materijala i da ti je to zanimljivo i shvatljivo.
Odgovori s citatom
Old 08.11.2014., 15:53   #129
Imam zamolbu, je li ovaj zadatak uopće dobro postavljen?
Nađi cijeli pozitivni broj, tako da suma (1+2+3+...+n) za 100<n<1000 bude broj koji ima sve tri iste znamenke.
Je li rješenje 110+111+112=333? Kako to isprogramirati u MATLAB-u i kako izgleda blok dijagram?
ZET is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2014., 17:25   #130
Kako rjesenje moze biti 110+111+112 ako ti pise 1+2+3+4+...+n za 100<n<1000 ? Inace ne znam kako to napraviti u matlabu ali u c++ mozes jednostavno jednom for petljom zbrajati brojeve dok ne dodes do rjesenja.
Natjecatelj is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2014., 22:11   #131
Quote:
Natjecatelj kaže: Pogledaj post
Kako rjesenje moze biti 110+111+112 ako ti pise 1+2+3+4+...+n za 100<n<1000 ? Inace ne znam kako to napraviti u matlabu ali u c++ mozes jednostavno jednom for petljom zbrajati brojeve dok ne dodes do rjesenja.
Zato i pitam je li zadatak dobro postavljen, a očito je da nije!
Nije 100<n<1000 nego broj koji se traži, recimo 100<p<1000!
Onda je n=36, 1+2+3+...+36=666
ZET is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2014., 00:18   #132
Da , sad dobro razumijes zadatak.
Natjecatelj is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2014., 09:18   #133
Quote:
Da , sad dobro razumijes zadatak.
Kako do tog rješenja doći u MATLAB-u? Hvala!
ZET is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2014., 17:05   #134
Quote:
ZET kaže: Pogledaj post
Kako do tog rješenja doći u MATLAB-u? Hvala!
Riješeno: mod(p,111) daje vrijednost ostatka od dijeljenja p sa 111.
ZET is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2014., 12:56   #135
hitno hitno! :))

Za 2 dana imam kolokvij i ima nekih stvari koje bas ne razumijem pa bi molio nekoga da mi objasni netko tko zna ove zadatke koji ce mi biti u kolokviju,tek sam prva god racunarstva tako da vam zadaci nebi trebali bit pretjerano teski

ova 2 zadatka kako doci do rjesenja,ne smijem ih samo ubacit pa da mi zzadu resenja nego moram sam znati sta ispisu
http://i.imgur.com/hKGTGCg.jpg

unaprijed hvala

Zadnje uređivanje ekranass : 19.11.2014. at 13:45.
ekranass is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2014., 17:59   #136
Ajde ti pokušaj napisati odgovore, ono što se tebi čini točnim, a onda ću ti ja reći što si eventualno pogriješio.
Odgovori s citatom
Old 05.12.2014., 19:42   #137
pozdrav, bi li netko bio voljan mi pomoci oko jednog kratkog zadatka ? relativno sam novi u pythonu i tesko se snalazim. radio sam prije u C-u i islo je sve super, ali ovaj mi python nikako ne sjeda kak treba pa bih molio pomoc.
Zadatak je ucitati jedan cijeli broj i ispisati ga po bazi od 2 do 16. znam napraviti upis i to je to, ovu "formulu" nikako da skontam. pretpostavljam da bi se moglo nesto sa while-om napraviti ali nisam siguran, niti neznam to formulirati. unaprijed hvala !
Noel1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2014., 21:44   #138
Evo ti kako napraviti u bazi 2, a isto je i za sve ostale baze , npr broj 17 ,
učitas broj i vrtiš while petlju dokle god je taj broj veći od 0(staviš ga u neku tmp varijablu da ne unistis input za ostale baze) ,
17:2=8 i ost 1 1 je zadnja znamenka u rezultatu
8:2=4 i ost 0
4:2=2 i ost 0
2:2=1 i ost 0
1=2=0 i ost 1
pročitas broj odozdo prema dole , dakle naš rezultat je 10001.
Postupak je isti za sve ostale baze samo što ćeš znamenke veće od 9 morati zapisati slovima 10=A , 11=B itd...
Ne znam programirati u pythonu pa ti ne mogu dati nikakav kod , ali mislim da ovo nebi trebalo biti teško iskodirati.
Natjecatelj is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2014., 23:57   #139
Quote:
Noel1 kaže: Pogledaj post
Zadatak je ucitati jedan cijeli broj i ispisati ga po bazi od 2 do 16. znam napraviti upis i to je to, ovu "formulu" nikako da skontam. pretpostavljam da bi se moglo nesto sa while-om napraviti ali nisam siguran, niti neznam to formulirati. unaprijed hvala !
PHP Code:
print('Unesite jedan cijeli broj: ')
broj intinput() )

print(
'Unesite bazu od 2 do 16: ')
baza intinput() )

noviBroj = []
listaBaza = ['0''1''2''3''4''5''6''7''8''9',

'A''B''C''D''E''F']

while 
broj 0:

noviBroj.insert(0listaBazabroj baza ] )

broj /= baza

print(noviBroj
Quote:
radio sam prije u C-u i islo je sve super, ali ovaj mi python nikako ne sjeda kak treba pa bih molio pomoc.
Hajde nemoj nadalje pisati da je prije išlo super kad ne idu trivijalni zadaci. Dovoljno je pogledati u neku knjigu matematike, informatike ili upisati u internet tražilicu o prebacivanju brojeva iz baze u bazu, i onda taj matematički postupak iskodirati.
Quote:
pročitas broj odozdo prema dole
Otkud dokud?
PashkoPata'q is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2014., 11:56   #140
Odozdo prema gore* , zabunih se
Natjecatelj is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:35.