|
|
15.04.2007., 20:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
Ruzna i debela:) kaže:
a kako ti to znas?
navedi izvor?
a kako onda kad se ispises s jednoga mozes upisati drugi besplatno?kako onda to objasnjavas to puzdano znam!

|
znam jer jedni frendovi tak idu...završili su jedan bez plaćanja na teret ministarstva,a sad ovaj drugi moraju plaćati
|
|
|
16.04.2007., 00:55
|
|
Registrirani beskorisnik
Registracija: Aug 2005.
|
jedna frendica je studirala uciteljsku bez placanja pa dosla na filozofski isto bez placanja al to joj je uspjelo samo zato sto na svjedodzbi nije imala zig. inace se trebala pisat molba za oslobodjenje.
mislim da se molba sada za drugi faks nakon diplome besplatno ne pise ali nisam sigurna, ovaj statut postoji tek dvije godine ili manje. ranije je samo jedan studij bio besplatan.
za paralelne studije sasvim sigurno treba molba po novom dok ranije recimo nije trebala.
|
|
|
16.04.2007., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
ako netko ima iskustva s tim molbama nek mi pliz odgovori!
ja studiram redovno na jednom faksu, a upisala bih vanredno drugi. prosjek na faksu koji studiram mi je iznad 4, ali imala sam pad godine - koliko i kako to utjece na molbu? da li ima negdje da pise tocno kriteriji to, to i to ili je sve nagadanje, i iscekivanje sta ce ta molba rijesiti?
i, gdje se predaje ta molba: na faksu koji studiram, na faks koji mislim upisati ili negdje drugdje? gdje?
i, da li je mozda olakotna okolnost ta sto bih ja bez obzira na uspjeh na prijemnom bas htjela vanredno studirati?
fakulteti nisu srodni, da li to otezava ili nema veze?
puno hvala na odgovorima!
|
|
|
16.04.2007., 16:24
|
|
Registrirani korisnik
|
gle ja ti zbilja ne znam kao to ide
poslala sam mail ministarstvu ali mi nisu jos nista odgovorili
probaj i ti pa mozda saznamo nesto brze 
uglavnom znam jednog tipa koji vanrednostudira ekonomiju(a nju je prvo upisao),a kasnije je upisao Filozofski,a dakle zakljucujem da je moguce
a ne vjerujem da kad diplomiras ne jednome ne mozes upisat drugi besplatno,mislim da su to gluposti,mozes ako upadnes besplatno sigurno.
jedna moja poznanica prije jedno 3.godine je isla upisati ekonomiju,a na pravu je bila vanredno 4. i upala je na ekonomiju besplatno i mogla je upisat besplatno,ali je onda ipak odustala jer se odlucila udati  ,bilo joj je zlo vise os studiranja
ovo ti je sve rekla kazala,najbolje ti je da nazoves tajnistvo jednog i drugog faxa i pitaj njih sta da radis.To ti je najsigurnije
|
|
16.04.2007., 16:26
|
|
Registrirani korisnik
|
a meni su rekli da mozes do 27.na teret ministarstva i na drugi fax
|
|
18.04.2007., 12:21
|
|
Registrirani korisnik
|
za sve zainetersirane sam da kazem da sam dobila mail od ministarstva i kazu da se sve to mora rijesiti na fakultetu,dakle ako vam odobre upis na drugi fax.onda mozete da to nije njihov problen nego sve to treba pitati na fakultetu jer je sveuciliste autonomna ustanova dakle samo odlucuje o svojim kandidatima i o upisima
|
|
18.04.2007., 17:48
|
|
Registrirani beskorisnik
Registracija: Aug 2005.
|
al ti to govoris za nakon diplome a ne paralelku jel?
meni treba paralelka... 
|
|
|
19.04.2007., 09:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tjeskobna pastrva kaže:
al ti to govoris za nakon diplome a ne paralelku jel?
meni treba paralelka... 
|
pa rekla sam ti za oboje 
prvi korak ti je dakle stu.referada ili tajnistvo faka na kojem studiras i pitaj
ili odi do faxa koji namjeravas upisati pitati u tajnistvo oni ce ti sve reci 
a moguce je dakako,ali ti ja ne znam reci nista o uvjetima i sta trebas uciniti
znam neke ljude koji istodobno furaju dva faxa, pa vidis da se moze sam trebas skupiti hrabrost i otici pitati na fax!!!

|
|
29.05.2007., 11:34
|
|
Pacijent
|
jedan faks redovno, drugi izvanredno
evo jedno pitanje: studiram na jednom faksu kao redoviti student i htjela bih upisati još jedan izvanredno. zanima me samo trebam li pisati neke molbe ili nešto? znam da molbe moraju pisati oni koji žele taj drugi faks redovno na teret ministarstva, moraju imati visoki prosjek i to...a koliko znam oni koji žele izvanredno (dakle plaćaju ga plus nema studentskih prava) ne moraju ... al provjeravam za svaki slučaj, pa ako netko zna 
|
|
|
29.05.2007., 15:25
|
|
ohlađen na 4°C....dukat
|
mene zanima nesto slicno... Studiram jedan fax redovno i placam ga.. da li drugi mogu (paralelno) upisati redovno bez placanja ili trebam takoder molbe?
druga opcija je.. ako se na ovom faxu koji sad studiram prebacim na izvanredne (dakle, nastavim ga placati), da li drugi mogu upisati redovno bez placanja ili su opet neke molbe u igri?
|
|
|
03.06.2007., 10:41
|
|
idemo dalje :)
Registracija: May 2007.
|
I ja imam jedno pitanje. Evo uskoro su mi prijamni i htjela bih probati studirati na dva faksa: geografija na PMF-u i ekonomija. Ja moram pisati oba prijamna. I recimo da budem na oba fakulteta ispod praga za plaćanje, jel moguće onda studirati jedan vanredno i jedan redovno a da ne plaćam nijedan? Ako može što prije odgovor. Hitno mi je!!! 
|
|
|
03.06.2007., 12:42
|
|
ohlađen na 4°C....dukat
|
vanredno studiranje ti se uvijek placa, tak da...
|
|
|
03.06.2007., 20:34
|
|
idemo dalje :)
Registracija: May 2007.
|
A kako se plaća? Jel postoji neka cifra, ili prema zauzetom mjestu na prijamnom ili...kako? 
|
|
|
03.06.2007., 21:33
|
|
ohlađen na 4°C....dukat
|
postoji odredena cifra za svaki fax, na mom faksu (politicke) je tri tisuce i nesto i to je najjeftinije sta mozes placati izvanredno studiranje.... na prirodnim faxevima je uvijek vise.
|
|
|
03.06.2007., 21:39
|
|
Neregistrirani korisnik
|
u svakom slučaju svaka čast i slava onima koji studiraju na dva faxa i sve uspjevaju skrpati!!!
sretno!!!
btw. ovo zvuči ko pozdrav rudarima koji odlaze u rudnik negdje u Kini, ali što ću kad bolje ne mogu
ćao
|
06.06.2007., 23:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Procedura oko upisa na još jedan faks nakon isteka prava na prvom?!
Bok.
Lijepo bih molio nekoga tko mi može ikako pomoći oko jednog pitanja koje me muči.
Naime, apsolvent sam strojarstva, krajem akademske godine mi ističu studentska prava, a ujedno primam obiteljsku mirovinu od pokojnog oca.
Kako nisam uspio dati sve ispite, morat ću iduću godinu plaćati faksu da mogu izlaziti na ispite, tj. kao izvanredni student kojem su istekla prava, a kako nisam prepun para, trebala bi mi ta mirovina još godinu dana dok ne završim faks (a i u zakonu piše da kao student imam pravo na mirovinu do navršene 26. godine).
E sad mene zanima da li ja mogu upisati sad na sljedećim upisnim rokovima još jedan fakultet (bilo koji, ne namjeravam ga završiti  ) kao redoviti student, samo u svrhu pribavljanja potvrde koju moram dostaviti Zavodu za mirovinsko osiguranje.
Dakle, zanima me da li je to izvedivo i legalno.
Hvala unaprijed.
|
|
|
06.06.2007., 23:32
|
|
Registrirani korisnik
|
da .možeš dobivat mirovinu samo ako si redoviti student...znači da možeš upisat još jedan fax na redovito
|
|
|
06.06.2007., 23:32
|
|
Registrirani korisnik
|
barem su meni tako rekli prošli tjedan na mirovinskom
|
|
|
07.06.2007., 02:49
|
|
lost in time
Registracija: Oct 2004.
|
ako se radi o inozemnoj mirovini onda sigurno mozes...
a za nase neman pojma 
|
07.06.2007., 08:51
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
mrvica_mrvic kaže:
Bok.
Lijepo bih molio nekoga tko mi može ikako pomoći oko jednog pitanja koje me muči.
Naime, apsolvent sam strojarstva, krajem akademske godine mi ističu studentska prava, a ujedno primam obiteljsku mirovinu od pokojnog oca.
Kako nisam uspio dati sve ispite, morat ću iduću godinu plaćati faksu da mogu izlaziti na ispite, tj. kao izvanredni student kojem su istekla prava, a kako nisam prepun para, trebala bi mi ta mirovina još godinu dana dok ne završim faks (a i u zakonu piše da kao student imam pravo na mirovinu do navršene 26. godine).
E sad mene zanima da li ja mogu upisati sad na sljedećim upisnim rokovima još jedan fakultet (bilo koji, ne namjeravam ga završiti  ) kao redoviti student, samo u svrhu pribavljanja potvrde koju moram dostaviti Zavodu za mirovinsko osiguranje.
Dakle, zanima me da li je to izvedivo i legalno.
Hvala unaprijed.
|
he, he. vidiš kak si ti to lijepo i pametno smislio. svaka čast! 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:58.
|
|
|
|