Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
20.07.2016., 12:29
|
|
Spreman za šalu
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
uzadnjicas kaže:
kako Bandić objašnjava, zašto smanjuje broj odvoza u tjednu? jel se netko bunio da nam je grad prečist? bilo bi dobro za imunitet dječice da su gomile smeća malo veće?
|
Kao prvo - o kakvim ti gomilama smeća pričaš?
Kao drugo, i bitnije - gospodin gradonačelnik je lijepo rekao.
Negdje će se učestalost odvoza smanjiti za pola, negdje za trećinu, negdje se uopće neće smanjiti.
Ovisno o potrebi.
Konkretno, moj kvart: u 5 radnih dana, smeće se dosad odvozilo 3 puta!
Odvoženje toliko često nije potrebno ni u jeseni/zimi, nekmoli ljeti kad je u kvartu 30 % manje ljudi.
Podržavam i pozdravljam promjenu što se odvoza tiče, i jedva čekam manji računček!
|
21.07.2016., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2003.
|
Zanimljivo da se cijelo vrijeme trabunja o pojeftinjenju usluge, a cijena ostaje nepromijenjena.
Dosada:
3 x 1 odvoz = 90 kn
Ubuduće:
2 x 1 odvoz = 60 kn
Kao da te netko pokuša uvjeriti da ti auto manje troši jer više ne puniš cijeli spremnik već samo 2/3. Kao manje moraš plaćati na pumpi.

|
|
|
21.07.2016., 13:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
German kaže:
Zanimljivo da se cijelo vrijeme trabunja o pojeftinjenju usluge, a cijena ostaje nepromijenjena.
Dosada:
3 x 1 odvoz = 90 kn
Ubuduće:
2 x 1 odvoz = 60 kn
Kao da te netko pokuša uvjeriti da ti auto manje troši jer više ne puniš cijeli spremnik već samo 2/3. Kao manje moraš plaćati na pumpi.
|
ja sam pisao o tome ovdje https://www.forum.hr/showthread.php?t=832202.
ne znam jel ljudi to ne razumiju, ili im nije stalo
ako cijene ostanu iste, kamioni i ljudi Čistoće će manje raditi, stoga i manje zaraditi, a Bandić je jasno rekao kako će tu zaradu nadoknaditi negdje drugdje. šta mislite, da će je nadoknaditi izvozom usluga u Dubai? naplatit će on to nama negdje drugdje, a istovremeno ćemo imati za trećinu lošiju uslugu odvoza otpada.
mi smo kreteni, svi skupa.
|
|
|
21.07.2016., 13:35
|
|
road warrior
Registracija: Nov 2009.
|
isto tako su početkom 90'-ih poskupili cijenu telefoniranja, cijena impulsa je ostala ista ali se trajanje impulsa prepolovilo 
a ima i vic: Muju uopće ne briga to što benzin poskupi jer on uvijek toči za 200 kuna 
|
21.07.2016., 13:49
|
|
Spreman za šalu
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
German kaže:
|
Posve promašena paralela.
Quote:
uzadnjicas kaže:
ako cijene ostanu iste, kamioni i ljudi Čistoće će manje raditi, stoga i manje zaraditi,
|
Manje će zaraditi, manje će i potrošiti.
Racionalizacija.
Quote:
Krkimir kaže:
nekako mislim da se kvaliteta usluge odvoženja smeća neće poboljšati ako će se smeće odvoziti duplo rjeđe nego do sad 
|
Kvaliteta usluge odvoženja smeća.
Kako to pametno i lijepo zvuči.
A radi se samo o tome da kad netko dođe baciti smeće da u kanti/kontejneru ima dovoljno mjesta.
Ništa više, ništa manje.
Negdje je to moguće s jednim odvoženjem tjedno, negdje to nije moguće ni s tri odvoženja tjedno.
I bilo je krajnje vrijeme da se krene u promjenu, i da se smeće odvozi ovisno o potrebi, a ne o fiksnom rasporedu.
Zagrepčani će znati cijeniti niže račune.
|
22.07.2016., 00:58
|
|
road warrior
|
zanimljivo... hoće li se otvoriti novo radno mjesto "kontrolor ispunjenosti kontejnera" koji će cijeli dan kružiti po gradu provjeravati koliko su kontejneri puni i na osnovu toga određivati kada će kamion doći da ih isprazni?
|
22.07.2016., 05:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Da je kradonačelniku Krimilanu Banditiću doista stalo do pojeftinjena uvelo bi se kante sa barkodom. Očitaju se kada se izvadi kanta, i sukladno količini odvoza obračunava mjesećnu naknadu za odvoz. Ali onda njegovi sponzori i suptuženici iz CIOSA-a ne bi mogli gradu fakturirati usluge.. 
|
|
|
22.07.2016., 10:16
|
|
slow motion
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
German kaže:
Ubuduće:
2 x 1 odvoz = 60 kn
|
ma je li to možda opet u cilju poticanja razvrstavanja otpada? 
pa kao ako odvojimo sve odvojivo imat ćemo količinski manje onoga što bacamo u obični kontejner pa sukladno tome dovoljno nam je odvoziti dva puta umjesto tri?
|
|
|
17.08.2016., 11:55
|
|
road warrior
|
dobio obavijest od Holdinga da će se po novome smeće odvoziti utorkom i četvrtkom,
u prošlu subotu navečer svi kontejneri puni... bravo za onoga tko je smislio tako genijalnu ideju :klap:
nešto se pričalo o nekakvim " kontrolorima ispunjenosti kontejnera", izgleda da ni to ne funkcionira... očekujem da će uskoro i prostor oko kontejnera biti zatrpan smećem pa će se pojaviti privatni odvozitelji za ousourcing...
ili je to ipak kradonačelnikova ideja, da stvori kaos i da poslije angažira rodijačku firmu i tako mlati novce? 
|
28.08.2016., 09:43
|
|
vozi na drva
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
uzadnjicas kaže:
kako Bandić objašnjava, zašto smanjuje broj odvoza u tjednu? jel se netko bunio da nam je grad prečist? bilo bi dobro za imunitet dječice da su gomile smeća malo veće?
da je to zato jer će građanima biti jeftinije je... koja laž u nizu? sto i osma?
za koji vrag nam se grad unazađuje?
|
pa grad je lako moguće jedan od najčišćih metropola u Europi.
što se tiče broja odvoza sad kod mene voze 2x tjedno.. iskreno, svejedno mi je... režu troškove valjda tj. volumen posla..
dok sam u Berlinu živio nisu dolazili više od 1x tjedno za obično smeće a za one "reciklažne" kante možda 2x mjesečno, tak da..
a što se tiče onih koji se tuže što ne plaćaju po volumenu, pa valjda im je jasno da će po volumenu plaćati više, to i jest čitava poanta! i svakako će bit jeftinije nego u Švicarskoj
|
|
|
28.08.2016., 09:47
|
|
vozi na drva
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
German kaže:
Da je kradonačelniku Krimilanu Banditiću doista stalo do pojeftinjena uvelo bi se kante sa barkodom. Očitaju se kada se izvadi kanta, i sukladno količini odvoza obračunava mjesećnu naknadu za odvoz. Ali onda njegovi sponzori i suptuženici iz CIOSA-a ne bi mogli gradu fakturirati usluge.. 
|
ti radiš u nekoj firmi koja pokušava prodati taj sustav gradu?
|
|
|
29.08.2016., 12:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
nezgodan2 kaže:
ti radiš u nekoj firmi koja pokušava prodati taj sustav gradu?
|
Nemam.
Ti misliš da bi netko tko tri puta mjesećno izveze kantu smeća (jer reciklira gotovo sve) treba plaćati jednako kao onaj koga boli kurac za reciklažu i proizvodi smeća da 8 puta mjesećno bude puna kanta? 
|
|
|
29.08.2016., 12:22
|
|
slow motion
Registracija: Feb 2016.
|
kako bi se stanarima zgrada naplatio odvoz po volumenu?
|
|
|
12.09.2016., 12:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
broj odvoza sa 3 tjedno smanjen na 2 tjedno, a cijena ostala ista  ali to je bilo i očekivano, pametnjakovići su samo smanjili popust unaprijed nabrijane cijene 
|
|
|
12.09.2016., 20:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
meni palo s 51 na 43 kune. Gdje je tu obećavanih 30%?
|
|
|
14.09.2016., 14:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Od kada se placa po novom, u nasim kontejnerima (i oko njih) puno vise smeca. Prije sam cak rekla predstavniku da trazi da jedan maknu jer ih je previse, radje da jedan zuti stave...obzirom da su 1-2 gotovo uvijek bila skoro prazna.
A sada sve puno. Od kartona, papura, kutija, plastike, stakla, sute, grmlja..pa na dalje.
Ljudi donose svoje smece od kojekuda u bacaju u nase kontejnere. I oko njih, pa je uglavnom smetliste konstantno.
Glavno da mi kao placamo po volumenu. A mi sve sto mozemo nosimo u odgovarajuce kontejnere, pa smeca imamo vrlo malo.
|
15.09.2016., 00:28
|
|
road warrior
|
I kod mene isto, po novome se odvozi utorkom i četvrtkom a već u subotu navečer sve puno 
nabijem na Krkimira onoga kome je na pamet pala ta genijalna ideja
|
18.09.2016., 01:06
|
|
road warrior
|
Napuljski scenarij u centru Zagreba?
Po metropoli se zbog smanjenog broja odvoza gomila otpad, prenatrpani kontejneri već privlače štakore i lisice
|
18.09.2016., 10:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
sad u četvrtak uvečer bilo je strašno proć po gradu. toplo, sparno, bez vjetra, a smeće se usmrdilo i bazdi... svakih nekoliko metara zadržavanje daha pored kontejnera i kanti.
sve u svemu - fenomenalan potez, kvaliteta života u Zg sve je bolja.
Bandić toliko voli stanovnike Jakuševca da nas je sve doveo u njihovu stvarnost. da mi vidimo kako je to. pretpostavljam da ćemo onda svi dobiti naknadu od grada za život u smradu  (puno veću od ovih bijednih desetak kuna manjeg računa)
|
|
|
18.09.2016., 13:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Pilatus kaže:
Kao prvo - o kakvim ti gomilama smeća pričaš?
|
Kako je pala u vodu ova izjava 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:07.
|
|
|
|