Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.12.2021., 11:39   #1381
Uvijek kad dođe nova trgovina očekujem da ćemo dobiti nešto novo i neviđeno i da će proizvodi biti iz te države. A na kraju je sve isto i prilagođeno hrvatskim okusima do te mjere da i dolazi iz Hrvatske.

Tko je primijetio neke nove, neviđene stvari koje se ne prodaju u Konzumu/Sparu/Lidlu inače? Ja sam kupila neku gotovu salatu od morskih plodova, to inače ne vidim da se prodaje u supermarketima.
Old 18.12.2021., 11:47   #1382
Quote:
panorama kaže: Pogledaj post
Za pekmez ne znam no bolje mlince niste mogli kupiti, jednako tako ih prodaje Spar kao svoju robnu marku.
Ocekujem brdo talijanskih proizvoda kojih jako nedostaje kod nas.
Ne zelim ono kaj vec dvadeset godina mogu kupit pod robnom markom K plus u Konzumu ili S-budget u Sparu.
Ispada da su nasi proizvodaci samo jeftini lohnarbeiteri za velike strane lance.
Samo je tuzno kaj kad udes u isti taj Eurospin ili Spar u Italiji i Austriji, te nase prepakirane proizvode ne nađes, vec zaista imas taljansku robu pakiranu pod njihovom kucnom markom.
GreenEyedPea is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2021., 12:02   #1383
Quote:
GreenEyedPea kaže: Pogledaj post
Nama se desilo da kaj god smo kupili je ispalo da je proizvedeno u Hrvatskoj i pakirano kao robna marka za Eurospin.
Apsurdno mi je da smo kupili kavu i kapucino, a da im to puni Anamarija iz Sesveta.
Bedaci tek doma smo procitali deklaracije. Ocekivali smo ipak da je bar kava talijanska.
Ali ovo je bas pravi primjer da samo krivo gledate na cijelu stvar jer kava sigurno nije niti hrvatska niti talijanska bez obzira gdje ju kupili jer ni mi ni talijani ne uzgajamo kavu. Znaci radi se samo o tome tko preradjuje i pakira. Nije nista neobicno da veliki lanci koriste domace preradjivace za svoje proizvode ali to ne znaci da su ti proizvodi jednaki onim proizvodima koje ti proizvodjaci inace prodaju jer narucitelj nabavlja sirovinu, a "proizvodjac" samo iznajmljuje svoj proizvodni pogon.
Linije trgovackih marki ne funkcioniraju tako da se uzme postojeci proizvod nekog proizvodjaca i samo stavi druga ambalaza vec trgovacki lanac diktira specifikaciju proizvoda i cesto osigurava i samu sirovinu. Radi se jednostavno o logistici, pa ne moze svaki put kad otvore nove poslovnice (ili kad se prosire na drugo trziste) neka postojeca tvornica samo tako povecati proizvodnju, a di su tek kasnije troskovi transporta, skladistenja i slicno.
bLah. is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2021., 12:28   #1384
Quote:

Ne zelim ono kaj vec dvadeset godina mogu kupit pod robnom markom K plus u Konzumu ili S-budget u Sparu.

Ispada da su nasi proizvodaci samo jeftini lohnarbeiteri za velike strane lance.

Samo je tuzno kaj kad udes u isti taj Eurospin ili Spar u Italiji i Austriji, te nase prepakirane proizvode ne nađes, vec zaista imas taljansku robu pakiranu pod njihovom kucnom markom.
Očekuješ i talijanske mlince? Iz neke specifične regije jer tamo rade najbolje ili je dovoljno da su samo iz Italije?
Coco_Nut is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2021., 12:59   #1385
Quote:
Gotovo sam siguran da Talijanima možemo konkurirati u kategoriji pekmeza i džemova, a u mlincima ih pobjeđujemo do nogu

Daj si kupi njihov dobar pecorino, neke slatkiše, mortadelu, pršut određene robne marke, ostale fine sireve, tjesteninu, rižu...ni od jednog trgovačkog lanca ovakvog tipa ne treba očekivati čuda no može se naći jako dobrih proizvoda.
Vidi što o njihovoj ponudi i proizvođačima piše naša Donata.
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2021., 14:19   #1386
Evo nastavno na temu ima li nesto sto drugi lanci nemaju. Prije tjedan dva bila je krema od kestena. Ala kesten pire, samo ne smrznuto kao drugdje, nego u staklenki.
Nisam kupila, pa ne mogu reci jel dobro.
Sigurna sam da je bilo jos proizvoda u proteklih godinu samo se sada ne mogu sjetiti.
P.s. cokolada s pekan orasima, to nigdje nisam vidjela, sjetila sam se i kandirane aloe vere, kandiranje dinje, pomela...
A ni ovcjih tvrdih sireva po toj cijeni bas i nema na svakom cosku ako niste u zg...
marijanče444 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2021., 14:35   #1387
ima hrpa stvari kojih drugdje nema, evo uzeo random teglicu maslina s kosticama i bolje su nego bilokoje budget po supermarketima,
a ovaj tjedan je i namaz od tamne cokolade u staklenci, preporucam svima
Old 20.12.2021., 22:03   #1388
Probala danas onaj tiramisu. Meni jako dobar...skoro kao domaci kad ga radim. Onaj iz Lidla mi ima previse alkohola. Ovaj zericu premalo, ali meni odgovara.
marijanče444 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.12.2021., 22:44   #1389
Panetonne brilijantan! ! !
stBoni10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.12.2021., 22:47   #1390
Quote:
stBoni10 kaže: Pogledaj post
Panetonne brilijantan! ! !
Sta da...a koji ? Bas sam ih gledala danas. Ima ih barem 4 ili 5 vrsta.
marijanče444 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.12.2021., 22:52   #1391
Quote:
marijanče444 kaže: Pogledaj post
Sta da...a koji ? Bas sam ih gledala danas. Ima ih barem 4 ili 5 vrsta.
preciznije, ovaj s bijelom cokoladom i kapljicama po cijeni od 37 kn (vidi katalog koji je vrijedio do 15.12., i sada je sigurno u ponudi ali ne po akcijskoj cijeni!
https://katalozi.net/eurospin-katalo...-katalog-15-12

znaciii ogroman, zasitan i bogat cokoladom.

do sad mi od prehrambenih stvari u ES dosta toga odgovara, no, mozzarella mi ne sjeda nikako (Land).
stBoni10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.12.2021., 23:07   #1392
http://www.discountordie.org/mambo-kids/

Ovo je višestruko bolje od pringlesa. Mislim da je 11,99kn, dakle nije bijesno jeftino za eurospin, ali je odlično!

Ima i drugih okusa, ali ne volim okuse kod većine čipsa, pa...
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2021., 08:51   #1393
Quote:
stBoni10 kaže: Pogledaj post
preciznije, ovaj s bijelom cokoladom i kapljicama po cijeni od 37 kn (vidi katalog koji je vrijedio do 15.12., i sada je sigurno u ponudi ali ne po akcijskoj cijeni!
https://katalozi.net/eurospin-katalo...-katalog-15-12

znaciii ogroman, zasitan i bogat cokoladom.

do sad mi od prehrambenih stvari u ES dosta toga odgovara, no, mozzarella mi ne sjeda nikako (Land).
Dobar je i panetone s kremom od limuna
VK Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.12.2021., 10:36   #1394
Tko proizvodi pelinkovac za Eurospin, Badel?

Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk
BanRey is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.12.2021., 01:13   #1395
tko proizvodi blagdanski mix kolaca od 1 kg? u eurospinu je sada 35 kn na akciji.
stBoni10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2021., 09:20   #1396
Vidim da traze radnike u zgb. Ima li sto novo u vezi toga, uvjeti, plsca itd?
foler is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2021., 17:28   #1397
Dobri sladoled keksi.
Old 06.01.2022., 11:54   #1398
Quote:
BanRey kaže: Pogledaj post
Tko proizvodi pelinkovac za Eurospin, Badel?

Slovenske je proizvodnje, Bio-Sad.

BanRey is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2022., 08:07   #1399
https://www.poslovni.hr/hrvatska/ako...rzista-4320068

Opoziv proizvoda, Eurospin, Caffe Classico Espresso Italia
Old 14.01.2022., 06:35   #1400
jel to fakat neki lokalni šerif ucjenjuje Eurospin da bi dao dozvolu da se otvori već tjednima gotovi Dubec? inflacija muči i reketare

nije da talijani nemaju iskustva s takvima, tho.
uzadnjicas is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:11.