|
|
28.09.2009., 00:03
|
|
.
Registracija: Apr 2003.
|
Quote:
Deluxe_ kaže:
Ma nije ti to točno. 
|
oli ne iđe šel? 
|
|
|
28.09.2009., 00:22
|
|
kozmički negativ
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Mig kaže:
Smatram da ova priča treba ići u lektiru !!!! 
|

slažem se!!!mislim da bi profesorice uživale u raspravi o moralnoj dvojbi sa svojim učenicima!
podučimo mlade,na njima svijet ostaje 
|
28.09.2009., 09:39
|
|
u srcu divljina
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
stretch kaže:
Ma sve pet, znamo mi da si ti prepametna da se to tebi desi
Naravno da je Mid morao stvoriti platformu za njeno zlo i za to si je sam kriv (što je uostalom lik shvatio i priznao jedno 50 puta ovdje). No on sa svojom greškom koju je priznao i ispravlja ju od tebe ne zaslužuje poštovanje, a cura koja je svjesno odabrala iživljavati se na njemu i drugima koji se po toj priči povlače dobiva tvoj
Baš si super. Nietzsche bi bio ponosan.
|
kako sereš momče
postavio si se u ulogu spasitelja tuđeg života
ti si taj koji misliš da si iznad
kako misliš čovjeka spasit od njega samoga
mission impossible
Quote:
Scarlet_Letter kaže:
Zato jer:
->još uvijek vjerujem u razliku dobroga od zla
->smatram da čovjek čovjeku ne treba biti vuk
->nije potrebno aplaudirati onima koji ljudima vade mast na fino
->mrzim izrabljivače
->smtram da ne treba davati podstrek psiho-kujama
Sapienti sat. 
|
slažem se s tobom
ali mi ne možemo otvorit njegovu glavu i pretočit to što znamo u njega
on to mora osjetit sam
on mora znat gdje su mu granice
btw mrzim psiho kuje, proklete manipulatorice dijete moje
nemaš pojma koliko
oooooooooo
uistinu nemaš pojma
ali polako sam se dovela do toga da počinjem prezirat one na koje te kuje utječu, a oni ih jebeno opravdavaju
oni su ti koji im daju podstrek, ne ja
Quote:
Uranija kaže:
Nisi shvatio.
Marčelina govori da će te, kad tad u životu, zgaziti netko onoliko koliko mu dozvoliš. Igrati samo na nečiju empatiju je nonsens, jer ta osoba ne zna drugačije.
Znaš li koliko snage treba za to da se prizna (za vlastiti promašaj u životu) da za vlastite nevolje nije kriv nitko drugi doli ti sam. Znam, jer potpuno razumijem što je time rekla.
Onog trena kad se Zla kuja smrti ili kako god se čija zove prestane doživljavati krivcem za sve, tek se onda nalazi recept za vlastito spasenje, inače je najbolje živjeti pod staklenim zvonom da ne naiđe Zla kuja II i opet sve iznova.
Naravno da sad ekipica uživa u tome da pomaže jednom 'izgubljenom slučaju' i hvali se time, ali nitko u biti, ne pomaže čovjeku (ako je slučaj uopće istinit) jer su svi koncentrirani na to da je Zla kuja negativac, a ona je samo metafora i koncentrat njegovog stava o samom sebi. 
|
eto, uranijo mila hvala što si ljudima objasnila moje nesuvisle tlapnje 
bogu hvala još uvijek ima onih koji znaju čitat napisano 
i sad vas molim da ovo boldano pročitate još jednom
i još jednom
i još jednom
hvala 
|
28.09.2009., 11:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2003.
|
ovaj slucaj (koji je, izgleda, mojoj nevjerici unatoc, ipak stvaran  ) stvarno je brutalan
medjutim, mnogi kao da zaboravljaju da ljudi rade potpuno sulude stvari kad se zaljube
ubijaju (sebe ili druge) zbog neuzvracene ljubavi
utuve si u glavu da ce bas njihova ljubav skinuti narkomana s igle
da ce bas one biti te koje ce okorjele jebivjetre i pizdoljupce pretvoriti u obiteljske ljude
ostaju zivjeti s nasilnicima (bilo verbalnim, bilo fizickim) jer oni su "inace bas krasni ljudi, osim kad ih uhvati zuta minuta"
jebat ga, covjek se zaljubio i treba mu neko vrijeme da ovu vidi u pravom svjetlu
|
|
|
28.09.2009., 11:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
eleuthera kaže:
Kad tad će naletiti na drugu psiho kuju iz pakla i ako sam sa sobom ne riješi probleme koje ima, opet će upasti u takav odnos.
|
Rješavanje problema "sam sa sobom" ne isključuje pomoć drugih u tome. Dapače, s potporom okoline ide brže i lakše.
|
|
|
28.09.2009., 11:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
Karenology kaže:
Rješavanje problema "sam sa sobom" ne isključuje pomoć drugih u tome. Dapače, s potporom okoline ide brže i lakše.
|
Ovo je velika istina.
Quote:
duxqwe kaže:
...
|
Prekrasan post
Ma nemojte se svađati ljudi, bit će ok. Nisam niti lud, niti blesav. Ali nije niti jednostavno samo tako zaboraviti sve i krenuti dalje.
|
|
|
28.09.2009., 11:43
|
|
naked boy
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
marčelina kaže:
kako sereš momče
postavio si se u ulogu spasitelja tuđeg života
ti si taj koji misliš da si iznad
kako misliš čovjeka spasit od njega samoga
mission impossible
|
Opusti dlake, teta. Gle, ako se on ne želi spasit ne mogu mu ni ja niti itko pomoć. Ako želi, a moje je skromno mišljenje da je tako, može mu se pomoć. Također, bio sam u njegovim cipelama i znam da mi je pomoć trebala, ne da se odlučim izvući, nego da mi netko malo posvijetli put.
Quote:
marčelina kaže:
slažem se s tobom
ali mi ne možemo otvorit njegovu glavu i pretočit to što znamo u njega
on to mora osjetit sam
|
Opet, ako si ne želi pomoć, sve je uzalud. Ako pak želi, iskustvo ljudi koji su prošli to što je on mogu neke korake učiniti lakšima.
Quote:
marčelina kaže:
nemaš pojma koliko
oooooooooo
uistinu nemaš pojma
|
To sad kažeš
Quote:
marčelina kaže:
ali polako sam se dovela do toga da počinjem prezirat one na koje te kuje utječu, a oni ih jebeno opravdavaju
oni su ti koji im daju podstrek, ne ja
|
Na žalost tu si u krivu. Ti im daješ podstrek, ne oni. Ali to nije baš intuitivno.
Kada naivnih odraslih ljudi nema u blizini, zlostavljači se okreću djeci, retardiranima, bilo kome, samo da imaju platformu za svoje zlo.
Pored toga, svatko, pa i psihokuje, trebaju osjećaj da ih okolina prihvaća. Da nema s jedne strane drugih poremećenih koji im daju haj fajv za takvo ponašanje i ovih koji to opravdavaju jer si debil to dozvoli, psihokuji bi život bio nemoguć i ne bi izdržala izolaciju. No to je imaginarna situacija - ljudi koji to podržavaju neće nestati kao ni jadne budale kojima se može manipulirati. Analogija tome ti je tko podržava maltretiranje manjina. Manjine, jer šutke primaju udarce ili mutava većina koja prihvaća nasilnike u svojoj okolini?
C'mon teta.
|
|
|
28.09.2009., 13:36
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Mid kaže:
U zadnjih 2 dana, javila mi se par puta. Prekjučer oko 3 ujutro i bila je sva dobra nježna i uz mnogo topline objašnjavala kako sam sve ja kriv. Rekao sam joj, između ostalog, da se sutra nalazim s tim frendom kojeg se odrekla da riješimo neke stvari što se tiču ovog famoznog trokuta.
I jučer oko 15h zadnji pita smo se čuli kada sam joj rekao da su mi jasne njegove greške, ali da svatko ima pravo na još jednu priliku i da jednostavno ne mogu i neću osuditi čovjeka radi jednog zajeba.
|
Pretpostavljam da se ta cura počesto oblokava i tad postaje nešto kao posve druga osoba? Jesi primjetio nekakav obrazac u tome?
Zove oko 3 - mora da je alkoholizirana, ali je puklo ovoga puta na pasivnu a ne aktivnu agresivu, pa "pedagoški" objašnjava kako si za sve kriv - a tko drugi - nego ti.
|
|
|
28.09.2009., 13:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
Mid kaže:
U zadnjih 2 dana, javila mi se par puta. Prekjučer oko 3 ujutro i bila je sva dobra nježna i uz mnogo topline objašnjavala kako sam sve ja kriv. Rekao sam joj, između ostalog...
|
Što si joj još rekao, a tiče se jedino tebe i tvoje tobožnje "krivice"?
|
|
|
28.09.2009., 13:56
|
|
u srcu divljina
|
Quote:
stretch kaže:
Opusti dlake, teta. Gle, ako se on ne želi spasit ne mogu mu ni ja niti itko pomoć. Ako želi, a moje je skromno mišljenje da je tako, može mu se pomoć. Također, bio sam u njegovim cipelama i znam da mi je pomoć trebala, ne da se odlučim izvući, nego da mi netko malo posvijetli put.
Opet, ako si ne želi pomoć, sve je uzalud. Ako pak želi, iskustvo ljudi koji su prošli to što je on mogu neke korake učiniti lakšima.
To sad kažeš
Na žalost tu si u krivu. Ti im daješ podstrek, ne oni. Ali to nije baš intuitivno.
Kada naivnih odraslih ljudi nema u blizini, zlostavljači se okreću djeci, retardiranima, bilo kome, samo da imaju platformu za svoje zlo.
Pored toga, svatko, pa i psihokuje, trebaju osjećaj da ih okolina prihvaća. Da nema s jedne strane drugih poremećenih koji im daju haj fajv za takvo ponašanje i ovih koji to opravdavaju jer si debil to dozvoli, psihokuji bi život bio nemoguć i ne bi izdržala izolaciju. No to je imaginarna situacija - ljudi koji to podržavaju neće nestati kao ni jadne budale kojima se može manipulirati. Analogija tome ti je tko podržava maltretiranje manjina. Manjine, jer šutke primaju udarce ili mutava većina koja prihvaća nasilnike u svojoj okolini?
C'mon teta.
|
ne družim se s psihokujama
i nisam jedna od njih
toliko od mene 
|
28.09.2009., 14:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
ovo je nevjerojatno. gotovo mi i nije žao što sam utukla par sati čitajući jučer. navijam za Mida da se riješi stoke, ali ovo je nešto neeevjerojaaatno 
|
|
|
28.09.2009., 14:30
|
|
Podivljali korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
fat slut kaže:
@duxqwe: Enigmatična fat slut?  I cijeli taj post o ljubavi? Jel' ti to njemu veliš da se ne prestane truditi oko nje ili što? 
|
Mene je uvrijedio rekavši da sam dobronamjerna 
|
28.09.2009., 14:39
|
|
Podivljali korisnik
|
Quote:
marčelina kaže:
slažem se s tobom
|
Ja s tobom i dalje ne.
Quote:
marčelina kaže:
... otvorit njegovu glavu i pretočit to što znamo u njega
on to mora osjetit sam
|
Ok, ali to nije razlog da je u redu čovjeku skakati po glavi. Samo zato što postoje ljudi na kojima se može prakticirati zlo, ne znači da je zlo samo po sebi prihvatljivo
Quote:
marčelina kaže:
nemaš pojma koliko
oooooooooo
uistinu nemaš pojma
|
I nemam. Jer si par postova prije rekla da je ok da mu ona to radi kad si on to dozvoli.
I ne... ne bih se nazvala djetetom. 
|
28.09.2009., 15:51
|
|
...if I smile 4 you
Registracija: Dec 2008.
|
nekad se nekim ljudima neke stvari jednostavno trebaju nacrtati!
Mid je zaljubljen, i koliko god shvača da je to jedan sasvim nezdravi odnos nema još dovoljno volje da ga okonča
prisutnost drugih ljudi, aka forumaša, može samo ubrzati proces, skratiti muke
to što neki govore da on to mora uspjeti sam, očito ne može tj jasno je priznao i zatražio pomoć
isto kao kad liječeni alkosi imaju potporu za nazvati kada im dođe cugati
trebamo li i njih pustiti da se sami izvlače ako čašica razgovora može pomoći bolje od čašice alkohola?
|
|
|
28.09.2009., 15:53
|
|
u srcu divljina
|
Quote:
smile4me kaže:
nekad se nekim ljudima neke stvari jednostavno trebaju nacrtati!
Mid je zaljubljen, i koliko god shvača da je to jedan sasvim nezdravi odnos nema još dovoljno volje da ga okonča
prisutnost drugih ljudi, aka forumaša, može samo ubrzati proces, skratiti muke
to što neki govore da on to mora uspjeti sam, očito ne može tj jasno je priznao i zatražio pomoć
isto kao kad liječeni alkosi imaju potporu za nazvati kada im dođe cugati
trebamo li i njih pustiti da se sami izvlače ako čašica razgovora može pomoći bolje od čašice alkohola?
|
ne, ali ako mu silom uzimaš bocu iz ruke i bacaš je nećeš ništa postić, osim što ćeš dobit još jednog pijanog neprijatelja
on to mora stvarno željeti ...
|
28.09.2009., 15:55
|
|
Podivljali korisnik
|
Quote:
marčelina kaže:
ne, ali ako mu silom uzimaš bocu iz ruke i bacaš je nećeš ništa postić, osim što ćeš dobit još jednog pijanog neprijatelja
on to mora stvarno željeti ...
|
Baš to. Nitko ga ni na što ne tjera. Samo navijamo za njega i pružamo potporu. 
Tako da mi ne uzimamo bocu... Mi mu govorimo da može izdržati bez boce. 
|
28.09.2009., 15:56
|
|
u srcu divljina
|
Quote:
Scarlet_Letter kaže:
Baš to. Nitko ga ni na što ne tjera. Samo navijamo za njega i pružamo potporu. 
Tako da mi ne uzimamo bocu... Mi mu govorimo da može izdržati bez boce. 
|
u jednom trenutku postali ste preagresivni
ili je to samo moje subjektivno viđenje...
|
28.09.2009., 15:57
|
|
naked boy
Registracija: Jun 2004.
|
Eto, ja sam spreman vjerovat Midu da on stvarno to želi. I spreman sam se u tome zajebat ako sam u krivu. Spremniji nego se zajebat na način da krivo pretpostavim da ne želi i uskratim mu pomoć.
|
|
|
28.09.2009., 15:58
|
|
u srcu divljina
|
Quote:
stretch kaže:
Eto, ja sam spreman vjerovat Midu da on stvarno to želi. I spreman sam se u tome zajebat ako sam u krivu. Spremniji nego se zajebat na način da krivo pretpostavim da ne želi i uskratim mu pomoć.
|
uh, ne sjedaj mi na muku
imam iskustva u tome
i previše ...
|
28.09.2009., 16:01
|
|
Podivljali korisnik
|
Quote:
stretch kaže:
|
Želi biti sretan. I želi da ona ne bude zla. S ovim da ju baš želi skroz izolirati od sebe... Do toga tek dolazimo... Ali smo na putu tamo 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:13.
|
|
|
|