Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.06.2021., 23:08   #14241
Quote:
mladozenja kaže: Pogledaj post
znači u špici je igrač koji je zabio 3 gola u 38 tekmi
Ali je zaslužni Rus...
Elk Cloner is offline  
Old 09.06.2021., 23:20   #14242
Zabio je Argentini...

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk
Old 09.06.2021., 23:45   #14243
Americka policija opcenito ima problem nasiljem, ali cak po istragi crnog ekonomista sa Harvarda ne postoji shooting bias prema crncima od strane policije. A da crni policajci ubijaju crnce istom vjerojatnoscu kao bijeli policajci i nije tajna, ali se ne spominje cesto u medijama posto onda motiv rasizma nestane samo tako. Bijela lifestyle-lijevica instrumentalizira BLM-demonstracije za svoju naivnu, pseudo-avangardisticku ideologiju multikulturalizma i "antirasizma" a za stvarne probleme crnaca, low-income radnika ili zena u muslimanskim miljeima na zapadu, kamoli u muslimanskim zemljama, ih boli k...

Ako cemo klecati za zene u Saud. Arabiji ili Ujgure u Kini, ja sam odmah ZA. Ali takve javne solidarizacije ne postoje jer nisu po ukusu lifestyle-lijevice, motiv mora biti rasizam i ksenofobija, a pocinitelji moraju biti bijelci a ne Kinezi, kamoli Muslimani.
C. F. Gauss is offline  
Old 09.06.2021., 23:48   #14244
jel možemo mi kleknuti za žrtve vukovara. četnici su bijelci
mladozenja is offline  
Old 10.06.2021., 00:06   #14245
U ostalom su vec dost klecali na treningu:

https://www.index.hr/sport/clanak/mo...a/2282350.aspx
C. F. Gauss is offline  
Old 10.06.2021., 00:14   #14246
Quote:
mladozenja kaže: Pogledaj post
jel možemo mi kleknuti za žrtve vukovara. četnici su bijelci
A mogli bi za indijance, oni su najviše najebali, crvenokošci.

Old 10.06.2021., 00:36   #14247
Quote:
C. F. Gauss kaže: Pogledaj post
Ako cemo klecati za zene u Saud. Arabiji ili Ujgure u Kini, ja sam odmah ZA. Ali takve javne solidarizacije ne postoje jer nisu po ukusu lifestyle-lijevice, motiv mora biti rasizam i ksenofobija, a pocinitelji moraju biti bijelci a ne Kinezi, kamoli Muslimani.
Da živimo u normalnom svijetu u kojem ima nekakvog miješanja politike u sport onda bi se to i činilo, ali ne može dok su arapski šeici vlasnici velikih nogometnih klubova i naveliko prodaju naftu zapadnim zemljama, a Kinezi druga ako ne već i prva svjetska ekonomska sila. Sve ostalo su samo prazne priče kako muslimanima nije stalo do Ujgura i slično

Hrvatska reprezentacija nije jedina koja neće klečati uoči početka utakmica na Euru. Isto su najavile Rusija, Češka, Poljska, Slovačka i Mađarska, dok se Turska, Italija, Švicarska, Makedonija, Španjolska, Švedska i Njemačka nisu izjasnile, ali nisu klečale u zadnjim utakmicama.

Istočnu Europu odnosno Slavene boli ona stvar za trendove u zapadnoj Europi i sjevernoj Americi kod Anglosaksonaca i Germana koji će ionako propasti kao etničke nacije za par generacija.

Slaveni ne kleče pred nikim i za nikoga. Kleče samo pred Bogom, a neki niti pred njim. Pošto se radi o ex-komunističkim zemljama može se reći i kako crvena zvijezda ne kleči pred nikim.

Southgate kaže kako klečanje nema veze s politikom. Moš si mislit laži. Ova geografska podjela zemalja govori tisuću riječi o geopolitici.
MoroHr is offline  
Old 10.06.2021., 00:54   #14248
Quote:
Mister Yellow kaže: Pogledaj post
Da je UEFA normalna kaznila bi ekipu koja kleči zbog uplitanja politike u sport.
UEFA sama redovno upliće politiku u sport protivno svojim odredbama. Da nije tako, onda ne bismo imali niti sve one programe za jednakost, protiv rasizma, protiv homofobije sa globohomo trakama i slično. Sve je to po definiciji - politika. Kada ti netko kaže da nije politika nego borba za ljudska prava, onda ga treba podsjetiti da je to također - politika. Protivnost politici u sportu u praksi znači zabranu iskazivanja radikalno desnih političkih afiniteta i afilijacija.
Old 10.06.2021., 01:03   #14249
Mislim da nije lose sto UEFA/FIFA koriste veliki domet nogometnih zvijezda sirom svijeta za poruke protiv rasizma (mogli bi jos i za prava zena, pristup djece skolama itd.), tako sa jako malo ulozenog vremena i novca mozes postici vise nego UN nekim programima i milijardima, domet nogometa i njegovih zvijezda je jednostavno brutalan. A i autentican je zbog multietnicnosti ekipa, zenskih ekipa, uzrasta itd. Ali ovo iskljucivanje mozga oko BLM-demonstracija i solidarizacije istim je proslo svaku mjeru.
C. F. Gauss is offline  
Old 10.06.2021., 01:26   #14250
Quote:
C. F. Gauss kaže: Pogledaj post
Mislim da nije lose sto UEFA/FIFA koriste veliki domet nogometnih zvijezda sirom svijeta za poruke protiv rasizma (mogli bi jos i za prava zena, pristup djece skolama itd.), tako sa jako malo ulozenog vremena i novca mozes postici vise nego UN nekim programima i milijardima, domet nogometa i njegovih zvijezda je jednostavno brutalan. A i autentican je zbog multietnicnosti ekipa, zenskih ekipa, uzrasta itd. Ali ovo iskljucivanje mozga oko BLM-demonstracija i solidarizacije istim je proslo svaku mjeru.
Sve je to ista stvar. Putem tih stvari koje podržavaš se i došlo do BLM-a i klečanja.
Old 10.06.2021., 01:29   #14251
Quote:
MoroHr kaže: Pogledaj post
Da živimo u normalnom svijetu u kojem ima nekakvog miješanja politike u sport onda bi se to i činilo, ali ne može dok su arapski šeici vlasnici velikih nogometnih klubova i naveliko prodaju naftu zapadnim zemljama, a Kinezi druga ako ne već i prva svjetska ekonomska sila. Sve ostalo su samo prazne priče kako muslimanima nije stalo do Ujgura i slično

Hrvatska reprezentacija nije jedina koja neće klečati uoči početka utakmica na Euru. Isto su najavile Rusija, Češka, Poljska, Slovačka i Mađarska, dok se Turska, Italija, Švicarska, Makedonija, Španjolska, Švedska i Njemačka nisu izjasnile, ali nisu klečale u zadnjim utakmicama.

Istočnu Europu odnosno Slavene boli ona stvar za trendove u zapadnoj Europi i sjevernoj Americi kod Anglosaksonaca i Germana koji će ionako propasti kao etničke nacije za par generacija.

Slaveni ne kleče pred nikim i za nikoga. Kleče samo pred Bogom, a neki niti pred njim. Pošto se radi o ex-komunističkim zemljama može se reći i kako crvena zvijezda ne kleči pred nikim.

Southgate kaže kako klečanje nema veze s politikom. Moš si mislit laži. Ova geografska podjela zemalja govori tisuću riječi o geopolitici.
Nemogu riječima opisat kolko mi je drago ovo neklečanje slavena.za svedsku i ine me ionako buba ona stvar
Indigo83 is offline  
Old 10.06.2021., 02:13   #14252
Quote:
Alyosha kaže: Pogledaj post
Sve je to ista stvar.
Nije nikako ista stvar kad nogometasi u klipovima prije utakmice kratko iznose stav protiv rasizma / za ljudska prava na jednoj ili klecanje protiv nepostojeceg fenomena na drugoj strani.

Nego, nakon sto su studenti Oxforda danas maknuli sliku kraljice kao "simbola kolonijalizma" , mogli bi i reprezentativci Engleske prestati pjevati God save the Queen - da se nebi neki od protivnickih navijaca ili cak vlastitih igraca uvrijedio.
C. F. Gauss is offline  
Old 10.06.2021., 03:09   #14253
3-5-2 / 3-4-1-2 / 5-3-2

livaković - gvardiol, ćaleta-car, vida - bradarić, modrić, brozović, vrsaljko - vlašić - kramarić, petković

- bradarić i vrsaljko malo povučenije od ove dvojice u sredini, jasno
- prve rezerve: lovren (ako se oporavi), kovačić, ivanušec, perišić, rebić, budimir
- nakon Eura (uz ovih 26 minus veterani) u kadar ubaciti sosu, pongračića, uremovića, moru, majera i eventualno jos neke mlađe igrače

P. S. Molim da me se poštedi podsmjehivanja od strane ekipe koja spama tu već 10 godina, zaista nisam "klobučar" niti pripadam "mamić je lopov, ali ..." klanu. Zahvaljujem unaprijed.
desetka is offline  
Old 10.06.2021., 06:13   #14254
https://ibb.co/yNWJ6M6 (ovdje bi perišić, rebić i brekalo bili suvišni, s tim da bi se rebića moglo iskoristiti kao alternativnu špicu, a perišića i brekala na bekovima protiv slabijih protivnika, iako sumnjam da bi to funkcioniralo s brekalom)

---

Prošireni roster po pozicijama u sustavu 4-2-3-1:

GK: Livaković, L. Kalinić, Sluga + Grbić, Nevistić, Šemper, Letica, Ivušić, Pandur

DL: Bradarić, Sosa, Barišić + Melnjak, Čolina
DC: Vida, Gvardiol, Pongračić + Škorić, Jedvaj, Vušković, Erlić, Mitrović, Krizmanić
DC: Lovren, Ćaleta-Car, Uremović + Perić, Šutalo, Borevković, Katić, Benković
DR: Vrsaljko, Juranović, Bartolec + Mikanović

MC: Modrić, Kovačić, Moro + Rog, Sučić
MC: Brozović, Badelj, T. Bašić + Šunjić, Žaper, Bistrović

AML: Perišić, Oršić, Lovrić + Livaja, Bočkaj, Biuk
AMC: Vlašić, Pašalić, Majer + Krovinović
AMR: Rebić, Brekalo, Ivanušec + Pjaca

FC: Petković, Kramarić, Budimir + M. Marić, Čolak, P. Musa, Vizinger

--

Čak i nije loša situacija, osim tanke konkurencije na desnom beku i u napadu.

Samo šestorica od ovih igrača su 30+ (L. Kalinić, Lovren, Vida, Modrić, Badelj, Perišić). S tim da su L. Kalinić, Vida i Badelj ipak zamjenjivi.
desetka is offline  
Old 10.06.2021., 07:04   #14255
Biuk će biti unutra ako nastavi igrati kao prošle sezone, Livaja također. Vidim da si ih stavio na kraj, ja ih očekujem među 16.

Old 10.06.2021., 07:54   #14256
Quote:
Kvins kaže: Pogledaj post
Biuk će biti unutra ako nastavi igrati kao prošle sezone, Livaja također. Vidim da si ih stavio na kraj, ja ih očekujem među 16.

Dodao sam ih jer ipak trebaju još dokazivanja da bi zauzeli sigurno mjesto u užem kadru. Kao prve tri opcije po pozicijama sam naveo igrače koji su trenutno u kadru (ili prve alternative), iako je pitanje zaslužuju li neki od njih takav status.

Posebno se to odnosi na Biuka. Unatoč trenutnom hypeu oko njega, još uvijek stigne završiti kao Halilović, Ćorić i slična propala "čuda od djeteta".
desetka is offline  
Old 10.06.2021., 08:00   #14257
Dubrovačka Republika je ukinula ropstvo mislim negdi u 15 st.
Zabranila svojoj mornarici trgovanje robljem sa Arapima (čisto sumnjam da su se drzali toga bas Gospari na morima) ali bitna je ideja i zakon.
Dijelom Hrvatska nasljednica vrijednosti Dub.Republike u kojoj ipak stanovnistvo bilo vec tada vecinom hrvatsko.
Tako da nemamo sto klečati
Mi smo bili protiv ropstva u 15 st. a Belgijanci su jos 1956 ima zooloski sa ljudima gdi su prikazivali stanovnike Konga u kavezima .
Ustvari nasi kmetovi pod austrijskim i mađarskim plemićima i turskim begovima nisu bili u daleko boljoj situaciji od robova ali jebiga Turci ,Mađari i Austrijanci su dobili u povijesti po pički a ovi nisu pa jos uvijek gledaju sa visoka plus odnarođeni Ganz Egal tulavi Zap. Njemci i Irci koji ce sljepo slušati zapovjedi.
Tako Engleski nogometni fanovi su mozda najposteniji u reakciji samo ce publika biti probrana na Euru da ne naljute Sterlinga, Pogbu, Kantea,Rudiggera.....
Obristat guzicu na polufinalu Eura sa njemackim dresom smijes jer eto "jadni" Nizozemci su patili za vrijeme okupacije pa eto oprosteno im je sprdanje sa Njemackom a problem je ukrajinski dres sa obrisima drzave u međunarodno priznatim granicama.
Kad se zaludis sa korektnošću odeš u totalnu nekorektnost.
Žao mi je što su sve repke koje ne kleče tarabe osim mozda Ukrajine pa ce brzo poispadat pa cemo gledati ove koje kleče
Galliko fili is offline  
Old 10.06.2021., 08:07   #14258
Quote:
Galliko fili kaže: Pogledaj post
U 13. (točnije 1214. godine).

Ispravak: Grad Korčula...
Elk Cloner is offline  
Old 10.06.2021., 08:09   #14259
Quote:
Elk Cloner kaže: Pogledaj post
U 13. (točnije 1214. godine).
Hvala
još bolje
Galliko fili is offline  
Old 10.06.2021., 08:22   #14260
Quote:
Galliko fili kaže: Pogledaj post
Zabranila svojoj mornarici trgovanje robljem sa Arapima (čisto sumnjam da su se drzali toga bas Gospari na morima) ali bitna je ideja i zakon.
Dijelom Hrvatska nasljednica vrijednosti Dub.Republike u kojoj ipak stanovnistvo bilo vec tada vecinom hrvatsko.
Tako da nemamo sto klečati
Mi smo bili protiv ropstva u 15 st. a Belgijanci su jos 1956 ima zooloski sa ljudima gdi su prikazivali stanovnike Konga u kavezima .
Ustvari nasi kmetovi pod austrijskim i mađarskim plemićima i turskim begovima nisu bili u daleko boljoj situaciji od robova ali jebiga Turci ,Mađari i Austrijanci su dobili u povijesti po pički a ovi nisu pa jos uvijek gledaju sa visoka plus odnarođeni Ganz Egal tulavi Zap. Njemci i Irci koji ce sljepo slušati zapovjedi.
Tako Engleski nogometni fanovi su mozda najposteniji u reakciji samo ce publika biti probrana na Euru da ne naljute Sterlinga, Pogbu, Kantea,Rudiggera.....
Obristat guzicu na polufinalu Eura sa njemackim dresom smijes jer eto "jadni" Nizozemci su patili za vrijeme okupacije pa eto oprosteno im je sprdanje sa Njemackom a problem je ukrajinski dres sa obrisima drzave u međunarodno priznatim granicama.
Kad se zaludis sa korektnošću odeš u totalnu nekorektnost.
Žao mi je što su sve repke koje ne kleče tarabe osim mozda Ukrajine pa ce brzo poispadat pa cemo gledati ove koje kleče
nek odjebu.....

samo da dodam....

iz dubrovačkog zakona iz 1416. godine - Htijući se pobrinuti da se od sada ubuduće tako ne čini: odlučujemo i određujemo da se odsad unaprijed ni jedan naš državljanin ili stranac i svaki onaj koji se smatra Dubrovčaninom ni na koji način ili pod kojim izgovorom ne usudi ili drzne kupovati ili prodavati roba ili ropkinju ili biti posrednik pri takvoj trgovini, niti imati društvo ili dioništvo u takvom poslu

50-ak godina iza nestalo je sve što je imalo veze s robovlasništvom u republici - inače kazna je bila 25 perpera (vol je koštao tada 7 perpera) tako da su novčanom kaznom potpuno spizdili profit od prodaje robova (jednostavno, genijalno i vrlo učinkovito) - uz to je išao i poklon bon od 6 mjeseci zatvora....

i tu treba dodati još jednu stvar u kontekstu BLM - roblje koje je dotad bilo u igri nije bilo crno, već bijelo i 99% je stizalo iz Bosne - kad bi vidjeli crnca u Dubrovniku, on je u pravilu bio ili imućni trgovac koji je došao s nekom robom ili običan mornar, ali ne rob....

i još jedna sitnica - katolički nauk uz sve svoje licemjerje nije podržavao ropstvo, zapravo ga je vidio kao protubožji čin - dok protestanti s tim nisu imali problema.....

off topic, ali eto kad se već poteglo......
hilderik is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:16.