Quote:
Eneja E. kaže:
Gdje kupiti streličarsku opremu ?
Navode ljude da ima u Decathlonu.
|
Quote:
vknez kaže:
|
Obojica pogledajte na
Hunter's friend Europe,
Bogentandler.at ili
Hunter & KŽ.
Skoro svu opremu za lukove nabavljam od te tri firme. Za samostrel pretežno nabavljam s
Arrow in apple.
Prva je iz Finske, druga je iz Austrije, treća je iz Hrvatske, četvrta iz Njemačke. Potražite modele koji bi vam se mogli svidjeti i ne libite se kontaktirati ljude koji tamo rade. Ljudi su zaista spremni odgovoriti na svako pitanje koje imate i pomoći će vam savjetom pri kupnji. Bogentandler je u većini slučajeva najjeftiniji, a HFE često zna imati popuste i rasprodaje. Na HFE sam kupio 810€ vrijedan složeni luk za 603€. I sad imaju par
close out dilova.
Samo jedan prijateljski savjet; ne kupujte presnažne lukove. Moj prvi luk je bio Topoint M1, raspona sile natega 15-65 libri. Jeftini kineski luk (zapravo nije uopće loš za tu lovu, da budem iskren), ali ima široki raspon sile i dužine natega, pa ga mogu koristiti i djeca i odrasli, malo snažniji ljudi. Drugi je bio OB Turmoil RZ 70lbs, a sad razmišljam o kupovini Darton Prelude 32 70lbs ili Darton Sequel 33 ST2 80lbs. Nisam još siguran.
Pišem to zato što je to otprilike proces koji svaki streličar prolazi. Kupite li presnažan luk za svoj prvi luk, zgadit će vam se streličarstvo. Teško ćete napinjati luk, biti ćete izrazito neprecizni i jako ćete se brzo umarati kod treninga. Ja još uvijek koristim 36 lbs luk sa zakrivljenim krakovima za svakodnevni trening. Vrlo sličan ovome kojega gleda vknez. I da, nemojte na početku potrošiti previše na opremu. Kupite nešto što će vas uvesti u svijet streličarstva. Ako se u streličarstvo iskreno zaljubite, ne gine vam kupovina još barem 5, 6, a možda i više lukova.
O opremi i alatu neću niti govoriti. Ne zaboravite da uz streličarstvo, ako ga stvarno zavolite, dolazi i
tuning lukova, proizvodnja tetiva, ručno sklapanih strijela i slično. Što je najbolje, u engleskom govornom području postoje web stranice na kojima zaista možete naučiti puno o svemu navedenom i ljudi koji će vas savjetovati, kako u javnim raspravama, tako i u privatnim razgovorima.
Sretno obojici!