Natrag   Forum.hr > Sport > Ostali sportovi

Ostali sportovi Svi ostali sportovi
Podforumi: Borilački sportovi, Rukomet

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.02.2015., 13:34   #1441
Samo 32. skijašice večeras. A kod dama nismo vidjeli kombinaciju od Olimpijskih igara.
Kirkpatrick is offline  
Old 09.02.2015., 15:27   #1442
Quote:
ivan-cro kaže: Pogledaj post
Gospodo iz FIS-a draga, napravili ste sprdačinu od nekada kraljevske discipline alpskog skijanja! Da ste ostavili klasičnu kombinaciju mnogo bi više spustaša treniralo slalom i obrnuto i ovo danas se ne bi događalo. (iako bi naravno dvije slalomske vožnje išle na ruku i Hirscheru). Svaka čestitka Hirscheru, ali njegova je pobjeda rezultat loše politike FIS-a, to Vam je kao da sutra u utrci ženske super-kombinacije pobijedi Kajsa Kling, odlična spustašica, ali i skijašica koja slalom Svjetskog Kupa nikad nije odvozila. Ali to se, gotovo sam siguran, sutra neće dogoditi. U ženskoj konkurenciji imamo komplentne Nicole Hosp i Tinu Maze kao i još nekoliko dobrih skijašica. Do nedugo aktivna je bila i jedna od najsvestranijih skijašica svih vremena, Maria Hoefl-Riesch. Skijanje je primjer sporta gdje je ženska konkurencija barem djelomično iznad muške. Unatoč svoj tjelesnoj inferiornosti žena, zbog koje nekada i pati sportska izvedba, ljepše je gledati epske i izjednačene dvoboje Maze i Fenninger (a i njih same), nego ovakvu današnju utrku, utrku gdje je pobijedio manje lošiji pojedinac, što svakako nije bit sporta!
meni je baš glavom prolazilo kako je dobro što su ukinuli klasičnu kombinaciju jer da je ostala stvarno ne bismo imali što za gledat: Hirschera koji ostatak ( izuzetak Ligetija i Pante ) nabija za 8-9 sekundi, to bi stvarno teška degradacija bila i stvarno mi nije bilo nimalo zanimljivo zadnje sezone klasičnog Kitza upravo zbog toga gledati
ispada da stvarno kombinacija u današnje vrijeme nema smisla, ali da je nema ne bismo uopće ni mogli gledati okršaj dvoje najboljih u sezoni, što je u neku ruku prilično smiješno

Quote:
Nicco kaže: Pogledaj post

Već dugo se pitam zašto su spustaši prije 10-15 godina opustili kacige, koje su imale puno veću zaštitu za lice. U 90-ima su skoro svi imali iste kao Katja Seizinger na slici. Bank ima smrskano lice kao i mnogi drugi, koji su se tako razbili. Ozljede lica, lom kosti, vilice, izbijeni zubi, sve se može spriječiti nošenjem kacige s prednjim štitnikom. Zna li netko zašto su opustili ovakve kacige?
to se i ja pitam, zadnji put sam takve kacige vidla kod Isolde Costner i Danielle Cecarelli
takve koriste skijaši u brzom skijanju, istina da spust ne voze prek 200 km/h, ali opet brzine su takve da trebala takva zaštita definitivno
Quote:
gelo85 kaže: Pogledaj post
Ovo jucer je bila sprdnja na kvadrat.Kao što ivan-cro kaže,svjetski prvak u kombinaciji je postao covjek koji nikad nije vozio spust.Istina da je dosta faktora kumovalo tome.I sad on kao svjetski prvak u kombinaciji ide u istu recenicu sa Kjusom i Aamodtom koji su ruku na srce bili puno svestraniji skijaši.Mislim da je ovo poraz svim zagovarateljima kombinacije i ne vidim kakvog ovo smisla ima u buducnosti.
bili bi i Svindal i Jansrud jednako tako svestrani da ima potrebe danas za time, sad Norvežani tjeraju Kildea kao potencijalnog allroundera, no sve mi se čini da će i on isključivo u brzim ostat
pattie_boyd is offline  
Old 09.02.2015., 15:46   #1443
Quote:
friendship kaže: Pogledaj post

no sve skupa je dobro egzistiralo i prije ovih vremena. manje su bili sponzori, više su bili nacionalni savezi, čelnici sportskih udruga su bili manje bogati. jedno je razumjeti, a drugo je podržavati. ja ovo ne podržavam, što i kako se radi

sad iza 'doba romantike', sportaš je potrošna roba. on nije čovjek, on je nosioc novca, za nečije džepove. jel to treba podržavati?

novci, jel sponzorski, jel državni, su naši novci. plaćeni od nas, došli ovim ili onim kanalom. tako je svejedno nama jesmo li ih platili kroz porez, ili kroz cijenu proizvoda na policama. no zabluda je da ih nisi platio
Ovo je definicija modernog sporta. Ta pošast je u gotovo svakom modernom sportu, skijanje nije izuzetak.
Zabranjeni is offline  
Old 09.02.2015., 16:01   #1444
Jedini logičan razlog za nenošenje onakvih kaciga je smanjeno vidno polje.
jpm is offline  
Old 09.02.2015., 16:03   #1445
Quote:
@ friendship

Postavka jucerasnjeg slaloma je bila miki maus.
viđah i većih miki mausova po specijalnim slalomima. situacija je danas takva da je 90% postava u SK i to u specijalnim slalomima miki maus. to je slalom današnjice

Quote:
I na toj stazi su pojedini spustaši izgledali kao amateri,a ne kao skijaši koji od skijanja žive.
većina spustaša je izgledala više nego solidno. jedino se zapitaj koliko je to tebi subjektivno izgledalo lošije zato jer su uglavnom skijali na izraubanoj stazi koja je usporila, pa je sve skupa djelovalo dodatno sporije, posebno na ravnijim dijelovima

Quote:
Da je kojim slucajem Gips postavljao stazu,ti spustaši bi završavali po razno raznim ambulantama i bolnicama sa višestrukim prijelomima.
da da da

hrpa ih ne bi pozavršavala, neki bi se pogubili, ali gips je već postavljao kombi slalome u više navrata. pa su i mnogi spustaši pozavršavali. ali ako gips zasoli, onda se dogodi da i mnogi specijalisti slaloma ne završe. a to je posljedica što s takvim stazama nemaju posla u SK, niti općenito u natjecanjima

Quote:
Ovo jucer je bila sprdnja na kvadrat.Kao što ivan-cro kaže,svjetski prvak u kombinaciji je postao covjek koji nikad nije vozio spust.
pa, malo bi čudno bilo da nikad nije ni trenirao spust

ne vidim što je tu sprdnja. čovjek je odvezao izuzetno zahtjevan spust, s zahtjevnim tehničkim dijelom, pun skokova. na prvom prolazu je imao 7. vrijeme, što kaže (osim što je imao evidentno dobru skiju) da neku pimpu zna čak i o glajtanju. najzahtjevniji tehnički dio staze prošao je skroz korektno, a tu bi se netko bez adekvatnog znanja skroz drugačije proveo. na kraju, radi se o dosta opasnom spustu...pa ne ide na beaver ili na streif bilo koja 'šuša'...

Quote:
Istina da je dosta faktora kumovalo tome.I sad on kao svjetski prvak u kombinaciji ide u istu recenicu sa Kjusom i Aamodtom koji su ruku na srce bili puno svestraniji skijaši.Mislim da je ovo poraz svim zagovarateljima kombinacije i ne vidim kakvog ovo smisla ima u buducnosti.
aamodt i kjus jedva da su u svoje doba imali pravu konkurenciju, tj. imali su nešto u svojim mlađim danima, u svojim starijim slabo, ako se dobro sjećam. možeš pogledati na starijim rezultatima kolike su tada razlike bile. ispada rezultatski da je sad manji cirkus i oštrija konkurencija. ne vidim zašto bi za dobro natjecanje bilo nužno da je svaki natjecatelj allrounder. svatko ima pravo na svoju snagu i svoj slabiji dio, pa i u samom spustu netko je bolji glajter a netko bolji tehničar...bože moj. uostalom, kad je netko pravi allrounder poput natka ili banka, onda se valjda po njemu može sprdati da 'nisu bogzna kakvi skijaši'?

mi pričamo allrounder/spustaš/slalomaš, ali istina je da, recimo, kad je cuche skija slalom, to je bio cirkus. ali gro ovih dečki dobro vozi zavoje. to je slalom. to nije top 30 slalom, ali to je slalom, a ne cirkus. samo, jasno, možemo imati različite kriterije. za tebe je to cirkus, za mene nije

Quote:
Nema više svestranih skijaša i održavanje kombinacije sa pobjednikom koji nikad u životu nije vozio spust je pljuska zdravom razumu.
zdrav razum ti kaže da je taj čovjek u životu otrenirao svoj broj spusteva i da zna skijaško znanje kako odvesti brzu disciplinu, inače ne bi bio u stanju ući u cilj s tri i sitno sekunde za najboljim...kad ne bi bilo tako, vrlo upitno je jel bi uopće došao do cilja, ako bi pokušao
Old 09.02.2015., 16:46   #1446
@gelo:

piknuo sam nekoliko utrka slaloma od ovih zadnje voženih:

Schladming 1. vožnja
Wengen prva vožnja

Schladming unutar +2,5s samo 15 slalomaša, unutar +2s samo 11. Wengen unutar 2s 11 slalomaša, unutar +2,5s 19.

jučer ako gledamo samo kombinacijsku slalom, unutar +2,5s za prvim 12 skijaša, unutar 3s 16 skijaša od toga 5 slalomaša

nekak ne vidim katastrofu, prema objektivnom pokazatelju, ostvarenim vremenima...

edit: a pazi sad ove liste, broj natjecatelja i zaostatke...

Chamonix 1994.
Wengen 1995.

Zadnje uređivanje friendship : 09.02.2015. at 16:52.
friendship is offline  
Old 09.02.2015., 18:12   #1447
Quote:
edit: a pazi sad ove liste, broj natjecatelja i zaostatke...

Chamonix 1994.
Wengen 1995.
Kirkpatrick is offline  
Old 09.02.2015., 18:30   #1448
Nakon prvih 15 natjecateljica, trenutno prva je Lara Gut s više od sekunde prednosti.

Ajoj, njeni slalom rezultati...

http://i.imgur.com/jyiXnfC.png
Kirkpatrick is offline  
Old 09.02.2015., 18:34   #1449
Spust zettel i kirchgasser su dobar pokazatelj kako su svi austrijski skijaši temeljito školovani.
jpm is offline  
Old 09.02.2015., 18:44   #1450
Mancuso +2.67
Zettel +1.75
Kirchgasser +1.33
Vonn +1.31

Zanimljivo.

Mislim da će biti ovo: Maze zlato, borba četiri Austrijanke za preostale dvije medalje.
Kirkpatrick is offline  
Old 09.02.2015., 18:50   #1451
Četiri kandidata za tri medalje. Maze treba solidni slalom. Za ostatak tri austrijanke - hosp, zettel i kirchgasser.
jpm is offline  
Old 09.02.2015., 19:00   #1452
Naša mala zadnja trenutno. Neka neka, i Hirscher je bio "zadnji".

EDIT: Uh, ovo kad baš čuješ kako plače i psuje samu sebe, nije baš ugodno čuti. Sorry, Leona.

Zadnje uređivanje Kirkpatrick : 09.02.2015. at 19:12.
Kirkpatrick is offline  
Old 09.02.2015., 19:06   #1453
zašto je lindsey vonn neprepoznatljiva na tehnički zahtjevnim stazama?

sprdačinu od kombinacije treba ukinuti u potpunosti. ovo je groteskno gledati. pitam se kakvu ljepotu vi simpatizeri vidite tu? ima svega 5 skijaša koji mogu pristojno izvući spust + slalom. nekad je možda imala smisla, ovo danas je

ili je to zbog natka koji zahvaljujući kombi ima priliku dvaput godišnje ući u top 10?
Old 09.02.2015., 19:18   #1454
Žao mi Leone, vjerujem da je htjela pokazati u slalomu s dobrim startnim brojem što zna.
nekitamolik77 is offline  
Old 09.02.2015., 19:20   #1455
Quote:
Kirkpatrick kaže: Pogledaj post
EDIT: Uh, ovo kad baš čuješ kako plače i psuje samu sebe, nije baš ugodno čuti. Sorry, Leona.
jel mi se to učinilo ili je pri toj neutješnoj kuknjavi barem 2 puta spomenula i muški spolni organ ?
gahan is offline  
Old 09.02.2015., 19:27   #1456
Quote:
gahan kaže: Pogledaj post
jel mi se to učinilo ili je pri toj neutješnoj kuknjavi barem 2 puta spomenula i muški spolni organ ?
Minimalno 2 puta.
Kirkpatrick is offline  
Old 09.02.2015., 19:31   #1457
Quote:
ajme meni

a i broj kandidata je bio impozantan

i tu je bome već vidljiva upitnost kombinacije kao discipline
ne znam na što je ličila 70-ih, 80-ih, jučer je Drago rekao da je prva bila kombinacija SL i VSL
pattie_boyd is offline  
Old 09.02.2015., 19:32   #1458
Quote:
RutherFord7 kaže: Pogledaj post
zašto je lindsey vonn neprepoznatljiva na tehnički zahtjevnim stazama?

sprdačinu od kombinacije treba ukinuti u potpunosti. ovo je groteskno gledati. pitam se kakvu ljepotu vi simpatizeri vidite tu? ima svega 5 skijaša koji mogu pristojno izvući spust + slalom. nekad je možda imala smisla, ovo danas je

ili je to zbog natka koji zahvaljujući kombi ima priliku dvaput godišnje ući u top 10?
Kad je to točno bilo više od pet 'pristojnih', iako je to teško definirati što bi značilo...
jpm is offline  
Old 09.02.2015., 19:33   #1459
Quote:
gahan kaže: Pogledaj post
Meni se čini da su plač i vika "a u k....", možda zbog
toga jer se ozlijedila prilikom izletanja...
Nisam baš dobro vidio taj tren je stream zaštekao (nisam doma pa nema TV-a),
moguće da je bio neki nezgodni skok/doskok/trzaj pa da je meniskus nastradao?
Artist1983 is offline  
Old 09.02.2015., 19:36   #1460
Quote:
pattie_boyd kaže: Pogledaj post
ajme meni

a i broj kandidata je bio impozantan

i tu je bome već vidljiva upitnost kombinacije kao discipline
ne znam na što je ličila 70-ih, 80-ih, jučer je Drago rekao da je prva bila kombinacija SL i VSL
tu je vidljiva upitnost vaših osobnih pogleda. upali ste u konzumerističku paradigmu razmišljanja, što je pomalo i pljuska ljudskosti

mi nismo fis pa da moramo u skijanju gledati samo pare. kombinacija je viteška disciplina, u kojoj snage odmjerava uska skijaška elita, najbolji i najsvestraniji skijaši svijeta

Quote:
RutherFord7 kaže: Pogledaj post
ovo je groteskno gledati.
ne. ovo je groteskno slušati

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:26.