Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.02.2015., 14:00   #14741
Quote:
schneflitchen kaže: Pogledaj post
Ja sam uvjerena da su otrovni krediti smišljeni u glavama bankarskih pijavica, do sada smo mi platili njihovu pohlepu, sada će se batina m,alo okrenuti i točka. Kako mi nismo prihvačali te konverzije, iako ne znam nikog tko je dobio ponudu od banke napismeno, koje su im tada u trenutku sklapanja te konverzije po mom kreditu donosile 300000 kn više glavnice, na koju se onda opet plaća kamata, tako ni sada nećemo prihvatiti ništa osim pravomoćne presude i/ili ispunavanje svih zahtjerva uf. P nismo mi budale, sad su našli ispravljat krivu drinu, zakaj bi oni išta ispravljali ako nisu nikaj krivi. i gle čuda ispravljali bi na našim leđima....

sve e više presuda, ljudi izlaze u javnost, a ja jedva čekam da udruga izda depešu da se ne plati iduća rata. jer jedino gdje će ih zaboljeti je kad im ne stigne planirana lova..... jedino ih to može uistinu pogoditi. jer kreveljiti se po tv-u i nadmudrivati to znamo da mogu u nedogled. ali kad lova ne bude stizala, bit će jako gadno..... tako je i meni kad mi plaća ne sjedne na vrijeme....frka, frka.....

Nisi u pravu! Privredna banka Zagreb zadnja je otvorila kreditnu liniju u švicarcima. I to nakon pritiska klijenata koji su se žalili da sve druge banke daju takve kredite. Čim se pojavila prva naznaka krize, PBZ je ponudio konverziju bez naknade. Pismenim putem, svakomu klijentu! Javilo se stotinjak ljudi!

A prijedlog konverzije kredita u kune nije baš najpovoljnija opcija jer će kamata biti mnogo veća. Ostaje problem dizanja kamata, ali PBZ to nije radio poput Splitske banke. Koliko su zaglibili na tomu polju, neka odredi sud.

I još nešto! PBZ je jedina banka u Hrvatskoj koja svake tri godine nije tražila procjenu nekretnine dužnika. Na više načina izlaze dužnicima u susret i tu se Prka, kojega nisam mogao smisliti dok je bio u HDZ-u, pokazao kao bankar s dušom. Iako ne terba zaboraviti da su PBZ-ovi vlasnici stranci i da PBZ nije socijalna ustanova.

Stoga je Boháčekov prijedlog vrlo korektan. Neka država otkupi nekretnine socijalnih slučajeva (ponavljam, banka nije socijalna ustanova) i onda naplaćuje najamninu. Čak ni onaj drugi prijedlog nije loš. Nekretnina se vraća banci koja otpisuje potraživanja. Ako je to problem, neka se dužnik sâm snađe,i utrapi nekomu nekretninu i vrati dug.

Ljudi, PBZ je banka koja je pomogla tisućama dužnika, u njezinu odjelu naplate potraživanja rade prekrasni ljudi koji su mnogima pomogli da potpuno ne potonu. Nije dobro sve stavljati u isti koš jer nije PBZ kriv što je valutna klauzula omča oko vrata dužnika i što je HNB zakazao.

Vidite, telekomunikacijski sektor izvorište je mnogih prijevara jer Hakom ne radi svoj posao. Na sreću, postoji i MInistarstvo gospodarstva koje se može upetljati u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. No nema ovlasti u bankarstvu i HNB je jedini regulator koji nikomu ne polaže račune. Milanović je trebao napraviti čistku u HNB-u, ali mnogo je puta taj čovjek pokazao da nema testise. Zamrzavanje franka vatrogasna je mjera koja ne rješava bit problema. Da je Lesar pravi, trebao je postaviti šator ispred HNB-a i danonoćno tražiti ukidanje valutne klauzule. No on je kukavica i najobičnije laprdalo. Zato njegova stranka sada ima 1 posto, a Sinčić 15.

I završni zaključak: HNB je izvor svih zala jer ne regulira kako spada!
DrŠ2013 is offline  
Old 28.02.2015., 15:03   #14742
Je, baš treba da država uplati milijardu eura stranim bankama kao nagradu za njihove poslovne promašaje. Jeftinije je da donese zakon o osobnom bankrotu za socijalne slučajeve i zaštiti jedinu nekretninu od ovrha. Ostalo riješiti na Sudu, dobro je krenulo i mislim da će se tako i nastaviti.
Banana10 is offline  
Old 28.02.2015., 15:11   #14743
Quote:
stari medo kaže: Pogledaj post
Pa prestani plaćati ako je tako jednostavno, nije mi jasno zašto već nisi. Javi nam kako je završilo.
Bankarima se sigurno tresu gaće kada te vide da ulaziš u poslovnicu.

Samo je pitanje broja ljudi koji ce podignuti depozite i prestati placati kredite. Ako on sam radi u konzumu i rece Todoricu da nece doci sutra na posao ovaj bi se smijao, a da par tisuca radnika to napravi panika!
Ako sam prestanes placati kredit i preusmjeris primanja banka ti se naplati kad tad sa zateznim medutim ako je akcija kordinirana.... Ako 3 mjeseca ne platis ratu tvoj kredit ulazi u rizicna potrazivanja i banka sigurno nebi podnjela snazan rast losih kredita tj nebi joj to bilo dobro. Kao strajk prosvjedi tako i ovo zahtjeva kriticnu masu. Ljudi kada bi bili savrseno organizirani mogli bi bas sve! Zamislimo da smo slozni i jedinstvani i da neko moze upravljati nama! Zoves inz i reces dok gorivo nebude 7 kn necemo se voziti autima. Za tri dana gorivo 7 kn. Preskupi su inpulsi svi gasimo telefone. U povijesti je poznato da dobar sindikat uvijek pobjedi! Strajk policajaca ljecnika profesora na kraju urodi plodom! Udruga franak bi mogla sto hoce kada bi svi korisnici kredita bili clanovi i bili strogo disciplinirani i savrseno kordinirani!
davor_du is offline  
Old 28.02.2015., 16:06   #14744
Quote:
stari medo kaže: Pogledaj post
Pa prestani plaćati ako je tako jednostavno, nije mi jasno zašto već nisi. Javi nam kako je završilo.
Bankarima se sigurno tresu gaće kada te vide da ulaziš u poslovnicu.
javim
kao i neki drugi ovdje
a i banke će se već javiti......
jer ako ja prestanem plaćati, zaboli ih....ali recimo 30000?

i gaće im se ne tresu od mene nego i kao i svakog lopova od nečiste savjesti., ali puno je bitnije da se meni gaće ne tresu od njih. To je nešto za što ću im biti čak i zahvalna. Prave vrijednosti danas su mi na prvom mjestu, bankari ne spadaju u tu skupinu. Pa sam slobodna od te nametnute teze. A slobodan čovjek je sretan čovjek.
schneflitchen is offline  
Old 28.02.2015., 16:16   #14745
Quote:
simona_says kaže: Pogledaj post
u ovim silnim prijedlozima HUB-a spominju se dvije kategorije...ljudi koji više ne mogu plaćati svoje kredite i ljudi koji su dizali kredite zbog luksuza i investicija...a što je s nama ostalima...koji smo digli radi rješavanja stambenog pitanja (znači jedina nekretnina), ali još uvijek uredno plaćamo svoje rate...
gdje mi spadamo?
ili koja su kategorija oni što krpaju kraj sa krajem i svaki mjesec uredno podmiruju kredite i spadaju u uredne platiše a u biti sam bog zna kako to uspijevaju, posuđuju, rade na crno....svakakvih slučajeva znam.
zapravo uredeni platiše, ali banke samo to i gledaju, prihodovni dio njih ne zanima, prave se da ne primjećuju da godinama te ljude iscrpljuju.

Ja sam tri godine bila na porodiljnom, niti jedan jedini put me nisu pitali od kud mi ostatak love do iznosa rate, jer sam imala manja primanja od iznosa rate. Ako bi me nazvali pitali bi možete li danas podmiriti ratu?
ne očekujem da me pitaju imam li za kruh i mlijeko, ali tri godine im promakne sitnica od par tisuća kuna mjesečno..... po tome se najbolje vidi koliko su zapravo samo kratkoročno zainteresirani za profit, dugoročno ih ja ne zanimam, žele me iscjediti i baciti....velika pogreška....
schneflitchen is offline  
Old 28.02.2015., 16:19   #14746
Quote:
davor_du kaže: Pogledaj post
Samo je pitanje broja ljudi koji ce podignuti depozite i prestati placati kredite. Ako on sam radi u konzumu i rece Todoricu da nece doci sutra na posao ovaj bi se smijao, a da par tisuca radnika to napravi panika!
Ako sam prestanes placati kredit i preusmjeris primanja banka ti se naplati kad tad sa zateznim medutim ako je akcija kordinirana.... Ako 3 mjeseca ne platis ratu tvoj kredit ulazi u rizicna potrazivanja i banka sigurno nebi podnjela snazan rast losih kredita tj nebi joj to bilo dobro. Kao strajk prosvjedi tako i ovo zahtjeva kriticnu masu. Ljudi kada bi bili savrseno organizirani mogli bi bas sve! Zamislimo da smo slozni i jedinstvani i da neko moze upravljati nama! Zoves inz i reces dok gorivo nebude 7 kn necemo se voziti autima. Za tri dana gorivo 7 kn. Preskupi su inpulsi svi gasimo telefone. U povijesti je poznato da dobar sindikat uvijek pobjedi! Strajk policajaca ljecnika profesora na kraju urodi plodom! Udruga franak bi mogla sto hoce kada bi svi korisnici kredita bili clanovi i bili strogo disciplinirani i savrseno kordinirani!

bit će i discipline i koordinacije.....jer ljudi vide prve rezultate, a oni su jako poticajni.....
jer presude su tu.....
kada budu pravomoćne i najskeptičniji će se pokrenuti...a i oni u eurima.....
schneflitchen is offline  
Old 28.02.2015., 16:24   #14747
mi još imamo problema sa konzumiranjem demokracije....i shvačanjem iste. neće se nitko za nas izboriti moramo sami, i trebamo.....

mi smo još u marksovoj definiciji demokracije koja kaže da se u demokraciji svakih par godina bira tko će vas tlačiti, dok u diktaturi ne biramo od koga ćemo biti tlačeni.
Moramo se oduprijeti i znati da je demokracija naša obaveza i način života.
i da mi trebamo tlačiti one koje biramo da rade za nas...... oni su svjetlosne godine udaljeni od toga....oni misle da ih biramo da se prepucavaju.
schneflitchen is offline  
Old 28.02.2015., 18:08   #14748
Quote:
sick.am kaže: Pogledaj post
Jebate, tebi je UF stvarno opsesija kad vadiš članke iz 2011 ko iz rukava.
Link (tj. članak) je bio već spominjan ovdje.
Plus, "udruga franak konverzije" search string s datumima do 1. 1. 2015. ti ga odmah izbaci.
Nije teško guglati.

A i nije ti zdravo prelaziti na ad homineme čim ti neki podaci ne idu u prilog.
Udruga dužnika je ta koja je stopirala te konverzije, malo se treba posuti pepelom u vezi toga, i ići dalje.
Ne napadati ljude koji samo vele kako je realno bilo i potom to i pokažu/argumentiraju. To bi bila primitivna i nekonstruktivna razina diskusije.

Quote:
DrŠ2013 kaže: Pogledaj post
Nisi u pravu! Privredna banka Zagreb zadnja je otvorila kreditnu liniju u švicarcima. I to nakon pritiska klijenata koji su se žalili da sve druge banke daju takve kredite. Čim se pojavila prva naznaka krize, PBZ je ponudio konverziju bez naknade. Pismenim putem, svakomu klijentu! Javilo se stotinjak ljudi!

A prijedlog konverzije kredita u kune nije baš najpovoljnija opcija jer će kamata biti mnogo veća. Ostaje problem dizanja kamata, ali PBZ to nije radio poput Splitske banke. Koliko su zaglibili na tomu polju, neka odredi sud.

I još nešto! PBZ je jedina banka u Hrvatskoj koja svake tri godine nije tražila procjenu nekretnine dužnika. Na više načina izlaze dužnicima u susret i tu se Prka, kojega nisam mogao smisliti dok je bio u HDZ-u, pokazao kao bankar s dušom. Iako ne terba zaboraviti da su PBZ-ovi vlasnici stranci i da PBZ nije socijalna ustanova.

Stoga je Boháčekov prijedlog vrlo korektan. Neka država otkupi nekretnine socijalnih slučajeva (ponavljam, banka nije socijalna ustanova) i onda naplaćuje najamninu. Čak ni onaj drugi prijedlog nije loš. Nekretnina se vraća banci koja otpisuje potraživanja. Ako je to problem, neka se dužnik sâm snađe,i utrapi nekomu nekretninu i vrati dug.

Ljudi, PBZ je banka koja je pomogla tisućama dužnika, u njezinu odjelu naplate potraživanja rade prekrasni ljudi koji su mnogima pomogli da potpuno ne potonu. Nije dobro sve stavljati u isti koš jer nije PBZ kriv što je valutna klauzula omča oko vrata dužnika i što je HNB zakazao.

...

Tnx za info

Quote:
Pohlepa, nerazmišljanje, zaduživanje preko svake mjere i pretjerano riskiranje pritom (koje ovaj put nije prošlo) ovdje su "izvor svih zala".

Osim ako je HNB kriv i Mađarima ili Poljacima ili Austrijancima ili Srbima...

-Stipe
Stipe23 is offline  
Old 28.02.2015., 18:54   #14749
Točno je ono što kažu neki forumaši, da su se korisnici kredita kladili. Jer uzimati kredit na više desetljeća vezan za stranu valutu u kojoj nemaš primanja i bez ikakve zaštite je klađenje.

Ono što je problematično je da oni nisu ulazili u kladionicu, niti kockarnicu niti su ulagali na forex tržištima. Oni su uzimali kredit u banci koja je osmislila proizvod koji je trebao biti odobren i provjeren od HNB-a.

Što je najgore oklada je tako osmišljena da korisnici nisu nikako mogli dobiti, a banke izgubiti jer ako je slučajno tečaj bio nizak, onda je kamata bila visoka.

Kao i u svakom financijskom inženjeringu najviše su odgovorni oni koji su osmislili "plan", a ne oni koji su nasjeli.

Nadam se da su se ipak preračunali, da će im se pohlepa obiti o glavu, jer su počeli na tim kreditima stvarati gubitke sa nenaplativim kreditima, a i sa sudskim odlukama.
Banana10 is offline  
Old 28.02.2015., 18:56   #14750
Imate članak u Jutarnjem iz 2010. kada je PBZ nudio konverziju, koliko je već narasla glavnica tj. po kojem tečaju bi oni vršili konverziju, koliko su već povisili kamate pa su bile spremne smanjiti za 0.55 posto (0,2 + 0,35). I isključivo za eure.

Toliko o PBZ Robin Hood-u.

Ne umanjuje činjenicu da su nudili (što znači da su i svoje obveze swapali). Ali po kojim uvjetima?
seno is offline  
Old 28.02.2015., 20:21   #14751
Quote:
banderas kaže: Pogledaj post
Mislim da brkaš smisao kamate i valutne klauzule. Glavnica u CHF ti se nije povećala, dapače, otplatio si je planirani dio. U kunama je.
Nope, otplata glavnice u rati je smanjena zbog povečane kamate. Dakle promjena kamate igra ulogu na glavnicu i ako se gleda strogo u CHF.

Quote:
lukarak kaže: Pogledaj post
Gdje sam ja to rekao? Samo se nadam da ce revizija pokazati da prijasnji sudovi nisu uzeli sve u obzir, i da ako (ili kad vec, jer i ja mislim da nije) bancin nacin nije bio ispravan, da se treba odrediti realna kamata u svakom trenutku otplate u proslosti, a ne da se za sve racuna pocetna.
I ja se nadam, tada će kamata biti 0,xx% ili će priznati da nisu imali chf i da je to ustvari eur kredit. Nešto od toga bi moralo biti.

Quote:
JTB kaže: Pogledaj post
Ti dakle isto smatras da je kamata <1% realna i da je fiskna marza + LIBOR realna formula?
Ako nije realna onda je početna kamata bila navlakuša.
Zašto tebe smeta chf libor, pa pitali ih na sudu za formulu, a oni su je putem izgubili? Još su rekli da su nam dali švicarce, simple as that, krivično djelo.
Ako nije krivično djelo onda je kamata realna, kamata bi trebala biti 0,xx bez ikakvog uplitanja države u tečaj. Simple as that, again.

Quote:
Deere kaže: Pogledaj post
Potpis u dobroj vjeri relativan je pojam. Smatram da banke nisu mogle znati kretanje tečaja CHF u budućnosti. Ali su se takvim ugovorima osigurale da nemaju gubitke usljed promjene tečaja, to jest taj rizik su prenijele na dužnike korisnike kredita u zamjenu za (navodno) manju kamatu. To što je kamata rasla usporkos nepovoljnom tečaju je svinjarija, ali svinjarija na koju si pristao potpisom na takav ugovor o kreditu. Koliko tu ima 'dobre vjere' u poštenje banke prilikom potpisivanja ugovora, koliko neznanja, naive ili nećeg trećeg svatko mora odrediti za sebe. Ja o tome mogu imati svoje mišljenje, netko drugi svoje - ali na kraju sud će odlučivati o tome.
Točno, konačno netko realan, uz opasku da je sud već odlučio, al se banke još nisu

Quote:
simona_says kaže: Pogledaj post
u ovim silnim prijedlozima HUB-a spominju se dvije kategorije...ljudi koji više ne mogu plaćati svoje kredite i ljudi koji su dizali kredite zbog luksuza i investicija...a što je s nama ostalima...koji smo digli radi rješavanja stambenog pitanja (znači jedina nekretnina), ali još uvijek uredno plaćamo svoje rate...
gdje mi spadamo?
Mi ti spadamo u punjače talijanskih i austrijskih đepova. Kratko i jasno.
Opet se događa kao i što se dogodilo već puno puta, banke će nastojati ćim više relativizirati problem tako da one ne budu za ama baš ništa krive, da prođu nekažnjeno, da se prikažu kao spasioci a idu baš s tom namjerom da naprave razdor među dužnicima. Lako se obraniti od 2-3 vuka, od čopora je nemoguće. Na kraju svega min. fin. će im morati ljubiti guzicu.
Eto tako su si to banke zamislile. Pa sad, ostalo je na nama....

Quote:
Javio se i ja, nažalost otišao sam neobavljenog posla jer me osobna bankarica doslovno nije htjela niti pogledati te me išamarala riječima, "da što ja mislim da kamate neće ići na kune gore, da ona nema sad vremena", bilo je tu dosta toga, tako da bio sam neodlučan i doslovno izbačen. Pazi, dođeš k osobnom bankaru pozdraviš, ona odzdravi, normalno gleda te, nakon što veliš zašto si došao, komunikacija postaje gruba, pogled u stol među papire i ne zanimam ju više.
Kad sam dizao kredit situacija 180% obrnuta, samo što me nisu ljubili po guzici, "kavica? Sokić? Pa to vam je malo, nemožete ništa napraviti s 25000 E ( je govorili su tako, nisu rekli 40000 F - znao sam ja da je kredit u F samo pišem kako su oni to govorili) ), uzmite još 10000 za svaki slučaj, plaća zadovoljava." Naravno, odbio sam. Za 10-tak dana me u poslovnici čekala kartica american exprees. Odbio sam ju podići, rekao meni to ne treba. "Pa kako vam ne treba pa uzmite, pa dajte, može vam zatrebati gotovina, bla bla bla." PBZ Varaždin, poslovnica kraj placa.

E da mi je ova pamet i da sam to snimio mobitelom Sud ne prizanje snimke, znam, ali puštanje ovog u javnost za PBZ bi bilo gore nego da mi ponište kompletni dug. Naravno da sam uredni platiša i da nikad nisam niti tražio poništenje duga, ta nisam ja lopov, lopovi su oni. Dokazano na sudu.

Quote:
A prijedlog konverzije kredita u kune nije baš najpovoljnija opcija jer će kamata biti mnogo veća.
Počela sranja u americi, ako se dobro sječam, pratim ja to, uznemiren, chf još uvijek oko 4,5. Odem opet ja u banku, na samoinicijativu, ovaj put odlučniji, zatražim voditeljicu poslovnice. Razgovor konstruktivniji, ugodan, te je to ovaj put bilo ok. Ja izbiflao svoje strahove, nesigurnost, "rađe ću plaćati više samo da ne strahujem o tečaju, želio bih prebaciti u kune. Ona u umirujučem tonu, ma neće država to dozvoliti, plaćat čete više i ako tečaj i poraste opet ćete biti u gubitku, ja na vašem mjestu to nebi, nemojte nije dobro za vas, bla, bla, bla." I na kraju na moje inzistiranje za promjenom, "ok odluka je vaša."
Ali ima jedan, tj dva ali. "Pa vi imate adaptacijski kredit, takvog u kn i eurima nemamo. Ako prebacujete u kune kamata će vam biti skoro kao za gotovinski kredit, a prebacivanje u E nešto veća od onih koji imaju čiste eurske." Dakle opet me pojebali i izjebali, prvo odgovaranje pa nakon nepopuštanja toga pritisak kamatama jer kao nema sad u ponudi adaptacijski kredit u KN i E. Opet pognute glave otišao van.
Ovo pišem pod materijalnom i krivičnom odgovornošću, ako to nešto znaći.
Bio bih spreman ići na detektor laži zajedno sa ove dvije "bankarice".

Quote:
Ostaje problem dizanja kamata, ali PBZ to nije radio poput Splitske banke. Koliko su zaglibili na tomu polju, neka odredi sud.
To je isitna, pbz je dizao kao i ostale banke, ali zadnje dizanje je propustio. Bili su usklađeni skoro ko kartel do tog zadnjeg dizanja.

Quote:
I još nešto! PBZ je jedina banka u Hrvatskoj koja svake tri godine nije tražila procjenu nekretnine dužnika.
To mislim da u ugovorima niti ne piše, a ako i piše, mislim, tj gotovo sam 100% siguran da ne piše da procjenu plaća dužnik.

Quote:
Na više načina izlaze dužnicima u susret i tu se Prka, kojega nisam mogao smisliti dok je bio u HDZ-u, pokazao kao bankar s dušom. Iako ne terba zaboraviti da su PBZ-ovi vlasnici stranci i da PBZ nije socijalna ustanova.
Meni kad su trebali i mogli pomoći, nisu, iako sam sam to tražio, zapitajte se zašto?
Dal su kome pomogli, nemam pojima. Gašenje vatre kapima produženjem otplate, moratorijem i balonima i nije neka prevelika pomoć na 60-70% uvečane rate i glavnice.
Usput, u Hrvatskoj živi jedno dijete manje zbog PBZ-a. Moje nerođeno. Žena je htjela još jedno dijete, drugo, rekao sam ne sad, odgađao, otišao u banku u želji za promjenom kredita u kune, dobio sam veliki K.
Nakon toga čekao stabilizaciju s početka priće - "Država to neće dopustiti".
Nisam dočekao. Država je dopustila.
Plaća je porasla više od rate kredita ali nedovoljno te se jednostavno nisam htio upustiti u rizik da moram djetetu uskračivati.
Sad je vjerojatno i prekasno, godine lete, banke i dalje ubiru plodove koje nisu posadili, dijete je nažalost, jednostavno postalo luksuz, a ovi u državi se čude kako to. Bah

Quote:
Ovo drugo da, ovo prvo sigurno ne. Nikakva država. Država zajedno sa HNB-om se nek radije pobrinu kak da kazne banke, a imaju i te kakvog temelja, te će bez zadiranja u proračun pomoći dužnicima.

Quote:
Dal su kome pomogli nemam pojima, nek se jave ljudi, a prema meni su baš bili prekrasni, vidi gore. Za klauzulu smo zakazali svi, nije pbz nikakva iznimka.

Quote:
Vidite, telekomunikacijski sektor izvorište je mnogih prijevara jer Hakom ne radi svoj posao. Na sreću, postoji i MInistarstvo gospodarstva koje se može upetljati u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. No nema ovlasti u bankarstvu i HNB je jedini regulator koji nikomu ne polaže račune. Milanović je trebao napraviti čistku u HNB-u, ali mnogo je puta taj čovjek pokazao da nema testise. Zamrzavanje franka vatrogasna je mjera koja ne rješava bit problema. Da je Lesar pravi, trebao je postaviti šator ispred HNB-a i danonoćno tražiti ukidanje valutne klauzule. No on je kukavica i najobičnije laprdalo. Zato njegova stranka sada ima 1 posto, a Sinčić 15.

Nije HNB jedini krivac, ima nas četvero. Dužnici, banke, država, hnb.
Dex11 is offline  
Old 28.02.2015., 20:31   #14752
Quote:
Dex11 kaže: Pogledaj post
Javio se i ja, nažalost otišao sam neobavljenog posla jer me osobna bankarica doslovno nije htjela niti pogledati te me išamarala riječima, "da što ja mislim da kamate neće ići na kune gore, da ona nema sad vremena", bilo je tu dosta toga, tako da bio sam neodlučan i doslovno izbačen.

Quote:
Pazi, dođeš k osobnom bankaru pozdraviš, ona odzdravi, normalno gleda te, nakon što veliš zašto si došao, komunikacija postaje gruba, pogled u stol među papire i ne zanimam ju više.
Užas.

Quote:
Kad sam dizao kredit situacija 180% obrnuta, samo što me nisu ljubili po guzici, "kavica? Sokić? Pa to vam je malo, nemožete ništa napraviti s 25000 E ( je govorili su tako, nisu rekli 40000 F - znao sam ja da je kredit u F samo pišem kako su oni to govorili) ), uzmite još 10000 za svaki slučaj, plaća zadovoljava." Naravno, odbio sam. Za 10-tak dana me u poslovnici čekala kartica american exprees. Odbio sam ju podići, rekao meni to ne treba. "Pa kako vam ne treba pa uzmite, pa dajte, može vam zatrebati gotovina, bla bla bla." PBZ Varaždin, poslovnica kraj placa.
Tako i treba.
"Hvala, ne interesira me."

Quote:
Počela sranja u americi, ako se dobro sječam, pratim ja to, uznemiren, chf još uvijek oko 4,5. Odem opet ja u banku, na samoinicijativu, ovaj put odlučniji, zatražim voditeljicu poslovnice. Razgovor konstruktivniji, ugodan, te je to ovaj put bilo ok. Ja izbiflao svoje strahove, nesigurnost, "rađe ću plaćati više samo da ne strahujem o tečaju, želio bih prebaciti u kune. Ona u umirujučem tonu, ma neće država to dozvoliti,
Dozvoliti što? Rast franka?
Kakve veze ima hrvatska država s rastom franka i kakav utjecaj na to?

Quote:
plaćat čete više i ako tečaj i poraste opet ćete biti u gubitku, ja na vašem mjestu to nebi, nemojte nije dobro za vas, bla, bla, bla." I na kraju na moje inzistiranje za promjenom, "ok odluka je vaša."
Ali ima jedan, tj dva ali. "Pa vi imate adaptacijski kredit, takvog u kn i eurima nemamo. Ako prebacujete u kune kamata će vam biti skoro kao za gotovinski kredit, a prebacivanje u E nešto veća od onih koji imaju čiste eurske." Dakle opet me pojebali i izjebali, prvo odgovaranje pa nakon nepopuštanja toga pritisak kamatama jer kao nema sad u ponudi adaptacijski kredit u KN i E. Opet pognute glave otišao van.

Quote:
Meni kad su trebali i mogli pomoći, nisu, iako sam sam to tražio, zapitajte se zašto?
Jer im je tako (bilo) lakše, taj čas je to bilo jednostavnije.

-Stipe
Stipe23 is offline  
Old 28.02.2015., 21:05   #14753
Sedam poljskih banaka (od 22) spremno omogućiti negativnu kamatnu stopu klijentima u CHF ako im negativni LIBOR nadoknadi maržu.
Banana10 is offline  
Old 28.02.2015., 21:07   #14754
Wink

Quote:
Stipe23 kaže: Pogledaj post
Link (tj. članak) je bio već spominjan ovdje.
Plus, "udruga franak konverzije" search string s datumima do 1. 1. 2015. ti ga odmah izbaci.
Nije teško guglati.

A i nije ti zdravo prelaziti na ad homineme čim ti neki podaci ne idu u prilog.
Udruga dužnika je ta koja je stopirala te konverzije, malo se treba posuti pepelom u vezi toga, i ići dalje.
Ne napadati ljude koji samo vele kako je realno bilo i potom to i pokažu/argumentiraju. To bi bila primitivna i nekonstruktivna razina diskusije.

Tnx za info

Pohlepa, nerazmišljanje, zaduživanje preko svake mjere i pretjerano riskiranje pritom (koje ovaj put nije prošlo) ovdje su "izvor svih zala".

Osim ako je HNB kriv i Mađarima ili Poljacima ili Austrijancima ili Srbima...

-Stipe
hahahahahahaha
je HNB je kriv...... naglasak na H
bistrine.....

a to će i sudski biti dokazano...... morgen.....malo morgen
hahahaha
schneflitchen is offline  
Old 28.02.2015., 21:19   #14755
neeee, znam !!!
poljacima, Mađarima i Austrijancima krivi su sami i isključivo hrvatski lakomci i proždrljivci, pohlepna i neobrazovana banda, kockari i smutljivci, banda koja ih je navela na grijeh.......kad su vidjeli kako hrvati hrle u banke, nisi ih mogao zaustaviti toliko su u banke navalili.....a njihove banke??..... nisu nikako mogle obuzdat tu masu i pod hitno su pod ogromnim pritiskom dale kredite u promet, jer je masa ljudi naprosto tako tražila i tko su one da ih odbiju.... tražili su i morali im dati.... identično kao u Hrvatskoj. Da im nisu dali posljedice bi bile nesagledive......za razliku od sadašnjeg stanja kada su sagledive!!
ah, koliko je život lakši kada konačno uhvatiš glavnog krivca..... odmah Pedra da visi,
hahahahahahaha
schneflitchen is offline  
Old 28.02.2015., 21:34   #14756
Quote:
Banana10 kaže: Pogledaj post
Je, baš treba da država uplati milijardu eura stranim bankama kao nagradu za njihove poslovne promašaje. Jeftinije je da donese zakon o osobnom bankrotu za socijalne slučajeve i zaštiti jedinu nekretninu od ovrha. Ostalo riješiti na Sudu, dobro je krenulo i mislim da će se tako i nastaviti.
Ne mogu zaštitit tu nekretninu od ovrhe retroaktivno, ako je ta nekretnina jamstvo za kredit. Ili moraju osigurati neko drugo adekvatno jamstvo. Smisao osiguranja kredita kroz vrijednost nekretnine je smanjenje rizika i to direknto utječe na visinu kamate i uopće odluku da se nekome odobri kredit. To se moglo učiniti prije spornih kredita, ali onda velika većina kredita nikada ne bi bila odobrena. Sa čime bi netko jamčio za povrat kredita, a to mu je prva i jedina nekretnina?
Old 28.02.2015., 22:23   #14757
Quote:

Ljudi, PBZ je banka koja je pomogla tisućama dužnika, u njezinu odjelu naplate potraživanja rade prekrasni ljudi koji su mnogima pomogli da potpuno ne potonu. Nije dobro sve stavljati u isti koš jer nije PBZ kriv što je valutna klauzula omča oko vrata dužnika

Aj mi posalji iban PBZ-a da im posaljem koju kunu!
davor_du is offline  
Old 28.02.2015., 23:05   #14758
evo brada mi drhti i suza mi suzu stiže zbog neizvjesne sudbe pbz-a i bankara s dušom...
Old 01.03.2015., 07:38   #14759
Quote:

Pbz je mozda zadnja otvorila te kreditne linije, no ima i banaka koje UOPCE nisu zeljele nuditi te kredite.
ninoras is offline  
Old 01.03.2015., 08:16   #14760
To što netko nije nudio takav kredit - ne znači da je pošten. Ponudu takvih kredita uvjetovalo je tržište - jer su izgledali relativno povoljno u startu i ljudi koji su željeli dizati takav kredit odlučivali su se za ono što im je izgledalo (trenutačno) povoljno. Znači imaš situaciju da nudiš kredit ali u eurima sa većom kamatom i ljudi odlaze u druge banke uzimati 'jeftiniji' kredit u CHF. Ako želiš ostati u igri i sam si prisiljen nuditi takav proizvod. Ako glumiš poštenje (tako relativna kategorija) i dok ljudi shvate što su zapravo napravili - ti si u odnosu na druge banke propustio priliku za zaradu. Znači 'nepoštenoj' konkurenciji, u odnosu na tebe - poštenjačinu - raste tržišni udio. Kasnije kao ti ispadaš 'pošten' jer si eto kao 'znao' (dobro za neki marketing), ali ionako svi koji su mislili uzeti 'jeftin' kredit već su se zadužili i mnogi od njih su u govnima, tako da svoje poštenje ne možeš kapitalizirati (od njih). (Ovima koji otplaćuju - ionako je svejedno da li si ti u drugoj banci pošten ili ne.)
Najbolje od svega je kada država na račun svih počinje ispravljati 'nepravde' koje su počinjene u prošlosti (čitaj: nečije loše odluke i propuste). Da su se ovi krediti financijski obili o glavu bankama, tu bi 'poštenjačine' možda i bile u financijskoj prednosti, ali ako račun podmiri država , to jest svi mi (kada se gubitci počinju socijalizirati)- onda su te 'poštene' banke - još jednom na gubitku.
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:17.