|
|
29.06.2023., 09:46
|
|
...pahuljice padajte...
Registracija: Sep 2003.
|
Evo nas nazad pa dok mi je frisko da podijelim dojmove
Letili smo iz Ri (jer je fora letit iz svojeg grada) za Charleroi. Rijecki je aerodrom minijaturni i zbilja ne treba prerano doci, pogotovo jer imaju uglavnom samo jedan avion istovremeno, ali imaju velikih problema s vremenom pa im cak i malo jaci vjetar smeta (a u Ri stalno nesto puse). Na kraju se Ryan pokazao poprilicno fer i za razliku od ostalih taj dan nije otkazao let vec je poslao iduci dan avion nazad po nas u Rijeku tako da nam ipak nije propao put  No, morali smo plan za tri dana ugurat u samo dva
Za prijevoz s Charleroia do Bruxellesa smo rezervirali Flibco, karte sam kupila online unaprijed. I tu sam zeznula jer iako su jedini sluzbeni prijevoznik uopce ih ne dira ako ti avion kasni i ne zele rebukirat kartu za neki drugi dan (doduse pitao me kod kupnje jel zelim osiguranje za nekih 99 centi pa sam naivno rekla da ne  ). Uglavnom, karte za bus su nam propale i morali smo kupiti nove. Aerodrom nije velik i dobro je oznaceno s velikim zelenim znakovima gdje stoje busevi, karte se mogu kupiti i na samoposluznom aparatu ili kod vozaca, al ja sam imala skinutu njihovu aplikaciju pa sam samo brzinski u hodu (jednom kad smo bili sigurni da smo tamo  ) kupila karte preko aplikacije.
Za nazad se nismo htjeli tramakat s busevima i javnim prijevozom vec smo uzeli od Flibcoa door2gate, nije bila velika razlika u cijeni (ali za njega moras specificirat tocno vrijeme pa nam to za dolazak nije igralo). Voze s kombijma, prijevoz se dijeli s jos ljudi, na mobitel dodje tocno vrijeme kad ce te pokupiti i bili su precizni, tocni i brzi. Jedino me strasno iznenadila ooooogrooomna guzva na aerodromu. Ciljali smo da dodjemo barem 2 sata ranije, iako je sluzbeni savjet 1,5h i na kraju je ispalo da smo jedva stigli proci security. Dosta je bilo kaoticno jer se stopio red za security i za checki-in i predaju prtljage i vise se nije znalo tko gdje i za sto stoji. Uglavnom - dodjite dovoljno rano jer (pogotovo ljeti) Charleroi ima brdo aviona i letova i puno se ceka
Sto se tice javnog prijevoza beskontaktne kartice rade savrseno i jedva cekam da tako nesto profunkcionira svugdje drugde. Apple pay isto radi, Revolut djecji isto. Ne moras razmisljat i samo stancas, na kraju dana sustav sam odredi koliko si se vozio i skine najpovoljniju varijantu.
Kako smo bili zakinuti za jedan dan Bruxelles smo rascjepkali na popodnevno-vecernje setnje (dan je ionako do 11) tako da smo na kraju uglavnom sve stigli. Atomium smo bili unutra i fora je (iako puno preskupo za to sto se nudi), a Mini Europu nismo i mislim da bi 12-godisnjaku koji je vec vidio slicno u Klagenfurtu bilo poprilicno dosadno. A i ne cini mi se nesto velika.
Dnevni dio smo jedan dan isli u Brugge (cca sat vremena vlakom), drugi u Ghent (cca pol sata vlakom). I jedan i drugi su spektakl i bilo bi steta radit izlet u Belgiju, a preskocit ih. Brugge je mali i kompaktan, od zeljeznicke se odmah pjeske krene u prekrasan park koji vodi u centar. Na zeljeznickoj je turisticki ured koji ima prospekte i besplatnu mapu, al bolja varijanta je skinut sluzbenu aplikaciju na mobitel koja ima ucrtan prijedlog setacke ture. Isli smo na brodic i fora je, ali nas je potrefio ful los vodic koji je htio biti smijesan i zabavan i cijelo vrijeme je bacao polu-glupe fore, izmisljao podatke da ispadne smijesan i jos je pricao toliko brzo da ga je bilo bas tesko pratiti (pogotovo kad moras skuzit jel opet jedna u nizu posalica i fora). Na kraju od cijele ture nismo saznali ama bas nista korisno, zali boze novaca. Pred kraj dana smo uspjeli uletiti i na turu u De Halve Maan, nju smo birali jer je mala, obiteljska i lokalna pivovara i ture su s malim brojem ljudi i samo 45 min. I bas je bilo zanimljivo i uopce nije iskomercijalizirano (kao tipa Guinness u Dublinu ili Heineken u Amsterdamu). I ima jako lijepi pogled s krova. Vodickinja je bila super simpaticna i saznali smo od nje vise o Bruggeu nego od onog cirkusanta na brodu. Konji i kocije u Bruggeu su prekrasni, a turista mali milijon i bas izgleda kao Dubrovnik i Venezija u smislu da domacih ljudi uopce ne vidis nego samo hordu grupica penzionera sa slusalicama, vodicima i stikerima s brojem grupe
Ghent je kao iz Harry Pottera kulisa  Nismo od zeljeznicke isli pjeske jer smo (dobro) procjenili da bi nam bilo previse za hodat, nego smo sjeli na tramvaj broj 1 i odvezli se do centra (i kasnije i nazad). I tu smo uzeli turu brodicem, ova je bas bila dobra i s puno (tocnih i konkretnih i zanimljivih) informacija. Nakon brodica smo uzeli i audio-guide turu po Gravensteenu, spektakularni dvorac. Fora je audio guide, ako je netko bio u Predjamskom gradu kod Postojne tocno tako je i taj radjen. Mrvicu zamjerka mozda na predugim sekvencama, bas su puno pretvorili u igrokaz sve i bilo bi po meni bolje da su malo skratili, a ubacili vise tocaka
Hrana je naravno posvuda urnebesno skupa  Mi smo na kraju sve dane jeli u food courtu nedaleko glavnog trga u Bruxellesu (Wolf) jer ima vrlo raznolik izbor (pizze, paste, hamburgeri, gyrosi, vijetnamska, koreanska, sushi, africka.... svasta nesto). Cijene su ok, a svatko si je mogao odabrati sto mu pase. Guzva je ogromna, jedino nam je nedjelju bilo poluprazno dok smo recimo u utorak jedva nasli mjesto za sjest, ocito je bas popularan izbor jer ima nesto normalnije cijene nego restorani po centru.
Zao mi je da nismo stigli otici skroz do mora, junioru bi to sigurno bio spektakl. Iznenadla me kolicina smeca po Bruxellu, ne sjecam se kad sam negdje (pa cak i kod nas) vidjela toliku kolicinu smeca bacenu po plocnicima, cesti.... onako, pijem kavu, jedem vafl, ostane mi ambalaza i samo je nonsalatno bacim na cestu  Hrpa beskucnika isto, po svim mogucim uglovima s madracima
Uglavnom, skroz ok destinacija za neki produzeni vikend i city break, ali obavezno uz Brugge i Ghent (ako treba birati, prednost dajem Bruggeu)
|
|
|
30.06.2023., 11:40
|
|
The Dude
Registracija: May 2007.
|
Drago mi je da je sve ispalo dobro (uz tu zajebanciju s otkazanim letom).
Jedino me cudi guzva na Charleroi - od 01.05 do danas sam bio 6-7 puta, niti jednom nije bilo nekih problema  Da li ja letio, ili vozio obitelj/prijatelje, svi cekali i cekali bezveze - jer su htjeli ici tako 1.5h prije leta, a ja nagovarao da se ne zure .....na CRL uglavnom dolazim 1h prije leta 
|
|
|
30.06.2023., 12:31
|
|
...pahuljice padajte...
|
Ovo je sad fakat bila ludnica totalna. Ljudi su panicno kupovali fast-line propusnice za security, red je bio duz cijelog hodnika i kretao je jedno 10m prije onog info-pulta s desne strane, s tim da se nije moglo razaznat za sto ljudi stoje u redu... na kraju nam je tip na info pultu rekao nek se s desne strane reda proguramo jer vjerojatno svi stoje za check-in i predaju prtljage i da nadjemo red za security. Medjutim nije se uopce kuzilo gdje pocinje taj red i koji ljudi stoje gdje koliko je ljudi bilo  Na kraju smo balkanskom metodom s druge strane prosli ispod trake i stali se na pol security reda  Sreca pa nitko nije vikao
bas me zacudilo. ocekivala sam, kao sto ti kazes, poluprazan aerodrom
mozda nije losa opcija provjeriti na flight radaru (ili aerodromu ako ima) koliko je letova najavljeno za odlazak u tom vremenskom periodu pa procjenit. sada ih je bilo bas jako puno na listi, skoro cijeli ekran za letove unutar sat vremena kao i nas
|
|
|
30.06.2023., 12:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Lei kakav vam je bio smještaj?
|
|
|
30.06.2023., 14:51
|
|
...pahuljice padajte...
|
Quote:
VK Girl kaže:
Lei kakav vam je bio smještaj?
|
Uzeli smo hotel blizu Bruxelles central, da mozemo pjeske obilazit grad, al i da nam bude vlak blizu. Kad sam trazila hotele prvo sam isla izvidjet Meininger jer imamo bas dobra iskustva s tim lancem iz Amsterdama (malo spartanski smjestaj, ali ne-jako-skup i s prihvatljivim doruckom), u Budimpesti su isto na super lokaciji - no ovdje mi se na zalost nikako nije dopala lokacija. Na kraju je ispalo da za neki pristojan hotel na ok lokaciji treba poprilicno izdvojiti pa smo onda odlucili kad je bal nek je bal i uzeli smo Novotel 4*
Uglavnom, odlicna lokacija, online checkin, fast checkout (platis prvi dan i na odlasku samo pustis kljuc-karticu), jako dobar dorucak (iako im je dosta cesto nestajalo stvari i salica pa je trebalo cimati ljude da nadopune), sobe klimatizirane, uredne i ciste, jako dobro zvucno izolirane. Djeca do 16 uz roditelje ne placaju ni sobu ni dorucak (pa nam je zato zapravo ispalo tu negdje kao i neki hotel losije kategorije). Ali - pomocni krevet u sobi je valjda najgori kojeg smo ikad vidjeli, stravicno malen i uzak... nema sanse da bi dijete od 16 godina stalo na njega, nas 12-godisnjak se bas patio  Zakljucili smo da cemo ocito od sad na dalje, na nesrecu naseg budzeta, morat traziti smjestaje sa tri normalna kreveta  I jos su mu zaboravili napraviti krevet pa smo morali urgirati na recepciji.
Imaju besplatno otkazivanje na dan dolaska do 14h, nadobudno sam mislila da je to sasvim dovoljno s obzirom da nam je let trebao kretati oko 13h. Pa sam racunala ako otkazu let da imam sasvim dovoljno vremena pomaknuti/otkazati rezervaciju. Na kraju je let imao jedan delay, pa drugi... tek negdje oko 17 smo saznali da cemo letit tek drugi dan i naravno da si je hotel naplatio taj dan kao da smo dosli (ukljucujuci i dorucak).
S jedne strane imaju pravo, s druge... hotel u Valenciji nam je samoinicijativno za prvi dan smanjio cijenu za 50% jer nam je avion sletio iz 23 i u hotel smo se checkinali tek oko ponoc.
|
|
|
30.06.2023., 15:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2023.
|
Lei, dobar izvještaj s putovanja. 
Sljedeći puta, ako ćeš još putovati u BE, posjeti Mechelen.
Mene jako podsjeća na Brugge, ali nije toliko razvikan i nema hordi turista.
|
|
|
30.06.2023., 19:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
Lei kaže:
Uzeli smo hotel blizu Bruxelles central, da mozemo pjeske obilazit grad, al i da nam bude vlak blizu. Kad sam trazila hotele prvo sam isla izvidjet Meininger jer imamo bas dobra iskustva s tim lancem iz Amsterdama (malo spartanski smjestaj, ali ne-jako-skup i s prihvatljivim doruckom), u Budimpesti su isto na super lokaciji - no ovdje mi se na zalost nikako nije dopala lokacija. Na kraju je ispalo da za neki pristojan hotel na ok lokaciji treba poprilicno izdvojiti pa smo onda odlucili kad je bal nek je bal i uzeli smo Novotel 4*
Uglavnom, odlicna lokacija, online checkin, fast checkout (platis prvi dan i na odlasku samo pustis kljuc-karticu), jako dobar dorucak (iako im je dosta cesto nestajalo stvari i salica pa je trebalo cimati ljude da nadopune), sobe klimatizirane, uredne i ciste, jako dobro zvucno izolirane. Djeca do 16 uz roditelje ne placaju ni sobu ni dorucak (pa nam je zato zapravo ispalo tu negdje kao i neki hotel losije kategorije). Ali - pomocni krevet u sobi je valjda najgori kojeg smo ikad vidjeli, stravicno malen i uzak... nema sanse da bi dijete od 16 godina stalo na njega, nas 12-godisnjak se bas patio  Zakljucili smo da cemo ocito od sad na dalje, na nesrecu naseg budzeta, morat traziti smjestaje sa tri normalna kreveta  I jos su mu zaboravili napraviti krevet pa smo morali urgirati na recepciji.
Imaju besplatno otkazivanje na dan dolaska do 14h, nadobudno sam mislila da je to sasvim dovoljno s obzirom da nam je let trebao kretati oko 13h. Pa sam racunala ako otkazu let da imam sasvim dovoljno vremena pomaknuti/otkazati rezervaciju. Na kraju je let imao jedan delay, pa drugi... tek negdje oko 17 smo saznali da cemo letit tek drugi dan i naravno da si je hotel naplatio taj dan kao da smo dosli (ukljucujuci i dorucak).
S jedne strane imaju pravo, s druge... hotel u Valenciji nam je samoinicijativno za prvi dan smanjio cijenu za 50% jer nam je avion sletio iz 23 i u hotel smo se checkinali tek oko ponoc.
|
Detaljno bome!
Ja sam primijetila znatno poskupljenje unazad godinu dana, sve ono što sam imala spremljeno mi je sad preskupo. Iskreno ne znam gdje bi uzela i da li je apartman bolji izbor...
Za sad Brux na čekanju do daljnjeg što se mene tiče
|
|
|
10.12.2023., 10:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2015.
|
Pozdrav svima! Dižem temu.
Za par dana idemo u Bruxelles. Sletjeti ćemo na onaj aerodrom 50-ak km južno od grada.
* Kako je najbrže/najjeftinije doći od tamo do centra?
Hotel nam je kraj metroa Rogier.
* Da li je 7 dana dovoljno za pogledati Bruxelles, Ghent, Brugge i Amsterdam?
* Kako najjeftinije doći iz Bruxellesa do tih gradova?
* Gdje najpovoljnije jesti u Bruxellesu? A da nije fast food...
* Što je po vama "must see" u svim tim mjestima?
* Treba li nam metro, ili se sve može po centru obići pjehe?
* Je li dovoljna osobna za putovanje u Belgiju, putovnica mi je istekla...
Hvala unaprijed na odgovorima! 
|
|
|
10.12.2023., 10:58
|
|
...pahuljice padajte...
|
da se ne ponavljam - samo pr postova iznad imas moj osvrt od ovog ljeta i u njemu vecinu odgovora
Belgija je EU, mozes s osobnom
|
|
|
10.12.2023., 12:02
|
|
: )
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
Adaline kaže:
Za par dana idemo u Bruxelles. Sletjeti ćemo na onaj aerodrom 50-ak km južno od grada.
* Da li je 7 dana dovoljno za pogledati Bruxelles, Ghent, Brugge i Amsterdam?
* Gdje najpovoljnije jesti u Bruxellesu? A da nije fast food...
* Što je po vama "must see" u svim tim mjestima?
* Treba li nam metro, ili se sve može po centru obići pjehe?
* Je li dovoljna osobna za putovanje u Belgiju, putovnica mi je istekla...
Hvala unaprijed na odgovorima! 
|
1. Unaprijed bukirajte privatni transfer, ja sam tako išla prvi put. Drugi put sam letila u Brisel.
2. Može se, ali meni osobno bi Amsterdam bio put za sebe. Išla bih radije i u Antwerp koji mi je predobar. Savjetujem ubaciti i Leuven.
3. Vlakom. Flandrija je super povezana s Briselom, Valonija slabije.
4. Bila sam prije godinu dana i ne sjećam se da je hrana po restoranima bila pretjerano skupa. Cijene su mi čak bile i niže od splitskih. Bila sam dvaput u Belgiji i nije mi uopće ostala u sjećanju kao skupa destinacija. Nismo jeli po fast foodovima već samo po restoranima. Jedna bliska osoba mi živi u Briselu i rekla mi je ovo ljeto kada je došla u Hrvatsku da je hrana jeftinija u Belgiji nego na našoj obali, tako da...
5. Ne volim davati savjete ovog tipa jer "must see" varira od osobe do osobe, a Belgija nema Colosseum ili Big Bena pa da se kaže da je nešto "must see". Zanima li te EU, odi u Parlament i/ili Parlamentarium. Ako voliš pivu, odi u neku od brojnih craft pivovara. U Gentu je odličan guided tour rijekom. Ako te zanima generalno povijest nekog od gradova, odi na neku od (free) walking tura. Ako te pak ništa od toga ne zanima pretjerano, onda samo šetaj, jedi i pij pivo i bit će ti izvrsno. Odličan mi je bio i Royal Museum of the Armed Forces u Briselu. Najbolje uzeti vodič i istražiti malo.
6. Ja sam bila smještena oba puta odmah pored Kraljevske palače i svugdje smo išli pješice. Brisel nije bike friendly, ali nekome tko se ne boji, može dobro doći električni romobil koji se može svugdje unajmiti.
7. Tehnički, za ući u Belgiju (osim ako radi opasnosti od terorizma nešto nisu izmijenili), ne treba ti ništa. Ali osobna ti treba za ukrcati se u avion.
Inače, osobno obožavam ovu zemlju. Spada u moje top 3 europske države, Gent i Bruges su nestvarno lijepi. Brisel je pravi multikulturalni grad s raznovrsnim kvartovima, tonom muzeja i zanimljivih stvari. Volim velike gradove pa mi je on najdraži gradu Belgiji, ali svjesna sam da većina ipak ne misli tako.
Niti jednom nije bilo previše turista tako da bih je čak okarakterizirala kao hidden gem i dalje. Neka tako ostane, ne bunim se.
Kada se tome još priroda najbolje pivo, čokolada i vafli... za mene, idealna destinacija.
|
10.12.2023., 13:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
Adaline kaže:
|
Flibco bus je najjeftiniji. Preporučam kupiti karte preko interneta. On vas vozi do Gare du Midi, tamo imate metro s kojim ste za čas na Rogieru.
Inače, privatni taxiji se kreću oko 25-30€ po osobi po smjeru. No oni često funkcioniraju po sistemu dijeljenja pa razvoze ekipu koja se skupi u kombiju. Ne znam koliko košta običan taksi.
Quote:
Adaline kaže:
Da li je 7 dana dovoljno za pogledati Bruxelles, Ghent, Brugge i Amsterdam?
|
Teoretski dan, no to je jako nabrijan itinerarij. Ja bih odvojila dan za Brugge i dan za Ghent, ali moguće je napraviti mini obilazak oba grada u jednom danu (što ne preporučujem). Uz to, sada su svuda božićni sajmovi pa vjerujem da će više vremena vam trebati za razgledavanje. Amsterdam bih najmanje 2 dana izdvojila.
Što se tiče prijevoza - vlak. Vikendom, točnije od 19h petkom do ponoći u nedjelju, vrijede vikend karte koje su 50% niže od standardnih. Samo prilikom kupnje obratite pažnju da uzmete baš tu vikend kartu jer se ne obračunava automatski. Pritom bih dodala da su belgijski vlakovi tek nešto bolji od HŽ-a što se tiče točnosti i otkazivanja: https://www.brusselstimes.com/830305/paying-the-price-belgian-train-punctuality-falls-to-record-low
Do Amsterdama postoje 2 linije vlaka, jedna traje 2h, a druga 2h45 u jednom smjeru. Cijene obično kreću od 40€ po smjeru. Alternativno pogledajte Flixbus.
Quote:
Adaline kaže:
Treba li nam metro, ili se sve može po centru obići pjehe?
|
Možete sve pješke s te lokacije. Ako vam zatreba metro ili bus, ne morate plaćati posebnu kartu nego samo prislonite beskontaktnu karticu za plaćanje na aparat pri ulasku u stanicu ili vozilo.
|
|
|
12.12.2023., 08:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lei kaže:
da se ne ponavljam - samo pr postova iznad imas moj osvrt od ovog ljeta i u njemu vecinu odgovora
Belgija je EU, mozes s osobnom
|
Hvača ti
Quote:
limelight kaže:
1. Unaprijed bukirajte privatni transfer, ja sam tako išla prvi put. Drugi put sam letila u Brisel.
2. Može se, ali meni osobno bi Amsterdam bio put za sebe. Išla bih radije i u Antwerp koji mi je predobar. Savjetujem ubaciti i Leuven.
3. Vlakom. Flandrija je super povezana s Briselom, Valonija slabije.
4. Bila sam prije godinu dana i ne sjećam se da je hrana po restoranima bila pretjerano skupa. Cijene su mi čak bile i niže od splitskih. Bila sam dvaput u Belgiji i nije mi uopće ostala u sjećanju kao skupa destinacija. Nismo jeli po fast foodovima već samo po restoranima. Jedna bliska osoba mi živi u Briselu i rekla mi je ovo ljeto kada je došla u Hrvatsku da je hrana jeftinija u Belgiji nego na našoj obali, tako da...
5. Ne volim davati savjete ovog tipa jer "must see" varira od osobe do osobe, a Belgija nema Colosseum ili Big Bena pa da se kaže da je nešto "must see". Zanima li te EU, odi u Parlament i/ili Parlamentarium. Ako voliš pivu, odi u neku od brojnih craft pivovara. U Gentu je odličan guided tour rijekom. Ako te zanima generalno povijest nekog od gradova, odi na neku od (free) walking tura. Ako te pak ništa od toga ne zanima pretjerano, onda samo šetaj, jedi i pij pivo i bit će ti izvrsno. Odličan mi je bio i Royal Museum of the Armed Forces u Briselu. Najbolje uzeti vodič i istražiti malo.
6. Ja sam bila smještena oba puta odmah pored Kraljevske palače i svugdje smo išli pješice. Brisel nije bike friendly, ali nekome tko se ne boji, može dobro doći električni romobil koji se može svugdje unajmiti.
7. Tehnički, za ući u Belgiju (osim ako radi opasnosti od terorizma nešto nisu izmijenili), ne treba ti ništa. Ali osobna ti treba za ukrcati se u avion.
Inače, osobno obožavam ovu zemlju. Spada u moje top 3 europske države, Gent i Bruges su nestvarno lijepi. Brisel je pravi multikulturalni grad s raznovrsnim kvartovima, tonom muzeja i zanimljivih stvari. Volim velike gradove pa mi je on najdraži gradu Belgiji, ali svjesna sam da većina ipak ne misli tako.
Niti jednom nije bilo previše turista tako da bih je čak okarakterizirala kao hidden gem i dalje. Neka tako ostane, ne bunim se.
Kada se tome još priroda najbolje pivo, čokolada i vafli... za mene, idealna destinacija.
|
Hvala puno na opširnom odgovoru. 
Pod privatni transfer misliš taxi?
Quote:
Marlis kaže:
Flibco bus je najjeftiniji. Preporučam kupiti karte preko interneta. On vas vozi do Gare du Midi, tamo imate metro s kojim ste za čas na Rogieru.
Inače, privatni taxiji se kreću oko 25-30€ po osobi po smjeru. No oni često funkcioniraju po sistemu dijeljenja pa razvoze ekipu koja se skupi u kombiju. Ne znam koliko košta običan taksi.
Teoretski dan, no to je jako nabrijan itinerarij. Ja bih odvojila dan za Brugge i dan za Ghent, ali moguće je napraviti mini obilazak oba grada u jednom danu (što ne preporučujem). Uz to, sada su svuda božićni sajmovi pa vjerujem da će više vremena vam trebati za razgledavanje. Amsterdam bih najmanje 2 dana izdvojila.
Što se tiče prijevoza - vlak. Vikendom, točnije od 19h petkom do ponoći u nedjelju, vrijede vikend karte koje su 50% niže od standardnih. Samo prilikom kupnje obratite pažnju da uzmete baš tu vikend kartu jer se ne obračunava automatski. Pritom bih dodala da su belgijski vlakovi tek nešto bolji od HŽ-a što se tiče točnosti i otkazivanja: https://www.brusselstimes.com/830305/paying-the-price-belgian-train-punctuality-falls-to-record-low
Do Amsterdama postoje 2 linije vlaka, jedna traje 2h, a druga 2h45 u jednom smjeru. Cijene obično kreću od 40€ po smjeru. Alternativno pogledajte Flixbus.
Možete sve pješke s te lokacije. Ako vam zatreba metro ili bus, ne morate plaćati posebnu kartu nego samo prislonite beskontaktnu karticu za plaćanje na aparat pri ulasku u stanicu ili vozilo.
|
Hvala ti puno! 
Nama avion slijeće kasno, oko 10 navečer, ne znam kada točno, pa onda ne mogu ni rezervirati bus online ili?
Da li metro vozi iza ponoći?
|
|
|
12.12.2023., 09:40
|
|
...pahuljice padajte...
|
Karte za flibco buseve mozes i tamo na licu mjesta kupiti, samo provjeri voze li (vjerojatno bi trebali jer su jedini ovlasteni prijevoznik i bilo bi suludo da avion kad sleti nema prijevoza)
provjeri i door2gate njihov - to je dijeljeni kombi koji vozi direktno, samo njega treba rezervirati i znati tocno vrijeme kad zelis kretat jer ceka samo 5 minuta.
|
|
|
14.12.2023., 08:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lei kaže:
Karte za flibco buseve mozes i tamo na licu mjesta kupiti, samo provjeri voze li (vjerojatno bi trebali jer su jedini ovlasteni prijevoznik i bilo bi suludo da avion kad sleti nema prijevoza)
provjeri i door2gate njihov - to je dijeljeni kombi koji vozi direktno, samo njega treba rezervirati i znati tocno vrijeme kad zelis kretat jer ceka samo 5 minuta.
|
Super, hvala ti. 
|
|
|
14.12.2023., 09:52
|
|
...pahuljice padajte...
|
Ja sam inace uzimala karte za flibco bus preko njihove mobilne aplikacije, jednom kad smo prosli gate i cekali na ulaz u avion. Jer sam bila u prvoj rundi popusila karte (na datum su) jer avion nije odletio taj dan (a nisam uzela osiguranje karte tako da nisam mogla traziti promjenu datuma)
|
|
|
15.12.2023., 15:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
Adaline kaže:
Da li metro vozi iza ponoći?
|
Zadnji metro prolazi oko 00:30.
|
|
|
16.12.2023., 17:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala ljudi!
Evo prvi put letim s Ryanair i uzeli mi 55 Eura na aerodromu jer se nisam checkirala online. Wtf?  Mail mi jesu poslali, ali ga nisam vidjela. Eto ako još netko to nije znao, da ne ostane bez 55 eura zbog te gluposti. 
|
|
|
16.12.2023., 18:00
|
|
...pahuljice padajte...
|
Auuf  Steta da nisi zavirila na Ryanair temu
Za nazad - checkin mozes napraviti i preko aplikacije njihove, ne trebas nista printati nego samo pokazes qr kod s mobitela
|
|
|
16.12.2023., 18:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lei kaže:
Auuf  Steta da nisi zavirila na Ryanair temu
Za nazad - checkin mozes napraviti i preko aplikacije njihove, ne trebas nista printati nego samo pokazes qr kod s mobitela
|
Hvala ti, budem. 
|
|
|
17.12.2023., 09:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Lei kaže:
Ja sam inace uzimala karte za flibco bus preko njihove mobilne aplikacije, jednom kad smo prosli gate i cekali na ulaz u avion. Jer sam bila u prvoj rundi popusila karte (na datum su) jer avion nije odletio taj dan (a nisam uzela osiguranje karte tako da nisam mogla traziti promjenu datuma)
|
Jesu li cijene fiksne, tj. ako kupim online npr.mjesec dana prije, jesu li jeftinije ili je cijena ista bez obzira kad kupim?
I vidim da na stranici piše da je za djecu od 0 do 4 besplatno, a 4+ placaju. Jel onda za dijete koje ima 4 god. kupujem kartu?
Poslano sa mog SM-A145R koristeći Tapatalk
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:06.
|
|
|
|