Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.03.2015., 21:32   #14981
Quote:
JTB kaže: Pogledaj post
Nisam rekao prvi link nego da je na prvoj stranici kad napises "eu mortgage rates" sto lmgtfy link demonstrira. Cekam prvog da prizna da ste se malo zaletili.
http://intranet.hypo.org/logon/DBLogon.asp? Od tuda si krenuo. Priznaj.

Imaj muda. Reci šefu da se stera u ono mjesto i oslobodi se. Nek on tu piskara. Nek on bude branitelj.

I onda idemo na pivicu.
azraeel is offline  
Old 06.03.2015., 21:46   #14982
Quote:
JTB kaže: Pogledaj post
Nisam rekao prvi link nego da je na prvoj stranici kad napises "eu mortgage rates" sto lmgtfy link demonstrira. Cekam prvog da prizna da ste se malo zaletili.
Pa evo pokazi da ne radis u banci i nemas veze sa njima,ja sam Ivan Maras iz Splita trenutno nezaposlen a ti si?
crazysplico is offline  
Old 06.03.2015., 22:11   #14983
smeće ljudsko
xstrom is offline  
Received Infraction
Old 06.03.2015., 22:39   #14984
Uz to što od prvog dana mislim da je JTB provokator, već duže vrijeme sumnjam da on uopće nije jedna osoba. Ovaj koji je radio popodne je očito neki početnik koji se jadan malo izgubio.
greb4tor is offline  
Old 06.03.2015., 22:41   #14985
Joj kako vi lazete, to nije normalno. Nije moguce pristupiti intranetu preko javne mreze? Kaj ne kazete:

Tolika kolicina zaludjenosti i netolerancije se ovdje sad ispoljila, za covjeka koji je stvarno linkao 4. stvar na googleu:

Prestrasno. Bez zelje za argumentima, samo ispoljivanje frustracija i subjektivnosti
lukarak is offline  
Old 06.03.2015., 22:45   #14986
Quote:
lukarak kaže: Pogledaj post
.
Zaboravio si ono, "ad hominem"?!

Argument je da to što si napisao i inače pišeš ne umanjuje kriminalne aktivnosti navedene banke (a i drugih), a koje su otkrivene i sankcionirane u po bijelom svijetu, a u hrvatskoj ne. Uglavnom obmanjuješ, skrećeš pozornost na manje bitne stvari i ukratko, mutiš vodu. Kao i drugi "branitelji".
Treba ti još kakvih argumenata?
azraeel is offline  
Old 06.03.2015., 22:49   #14987
Quote:
azraeel kaže: Pogledaj post
Zaboravio si ono, "ad hominem"?!
Sad lijepo priznajte da ste se malo zaletili s napadom na JTBa, jer sam lijepo pokazao da s bnet adrese iz svojeg doma mogu lijepo doci na link s HYPO intraneta. I da na stranicu HYPO.org stvarno vodi 4. link na googleu, ne samo zato sto JTB cesto surfa po toj stranici.

Al bas je lijepo vidjeti kako se sve moje pretpostavke o frankasima ovdje potvrdjuju. Vas uopce ne zanima istina i realnost, nego vlastiti interes.
lukarak is offline  
Old 06.03.2015., 22:52   #14988
Quote:
Sad lijepo priznajte da ste se malo zaletili s napadom na JTBa, jer sam lijepo pokazao da s bnet adrese iz svojeg doma mogu lijepo doci na link s HYPO intraneta. I da na stranicu HYPO.org stvarno vodi 4. link na googleu, ne samo zato sto JTB cesto surfa po toj stranici.

Al bas je lijepo vidjeti kako se sve moje pretpostavke o frankasima ovdje potvrdjuju. Vas uopce ne zanima istina i realnost, nego vlastiti interes.
Lukarak ja sam Ivan Maras iz Splita nezaposlen a ti si?JTB se jos nije izjasnio,mene nije sram niceg sto napisem pa se mogu i predstaviti a Vi?
crazysplico is offline  
Old 06.03.2015., 22:56   #14989
Quote:

A koji je tvoj interes smeće bankarsko?
registriran_clan is offline  
Received Infraction
Old 06.03.2015., 22:56   #14990
Smirite strasti da ne bi bilo virtualnih zrtava. Gospodo, ako niste u stanju razgovarati bez histerije i losih uvreda, ova tema vas ne treba. Ovaj podforum vas ne treba. Kartoni su podijeljeni da se malo otrijeznite. Ali ako to niste u stanju, stetite samo sebi i ostalim frankasima. Onima koji ovdje dolaze procitati normalnu diskusiju. Ne ovo. Prestanite i razgovarajte se normalno.
Old 06.03.2015., 23:00   #14991
Quote:
..
Ti si fakat puko. Jbt. Ziher nam je interes da se od naših para namiruju klagentfurtske kurbe (i ine)???

Tebi je to interes? Nevjerojatno je da uopće netko tko živi u Hr, zna i svjestan je svih događanja, rezonira po tvom , ili vašem modelu. Nažalost, za slikovitiji kraj rečenice nema smajlija kojim bih ti dočarao nešto.

Uz sve dokazane lopovluke koji su se ovdje u hr dogodili , još si u stanju prozivati ljude, aludirati na realnost i ujedno držati štangu bankarima koji su prvi i osnovni krivac situacije u zemlji. Od 90ih do sada i nadalje.... Pa ti si liče fenomen. I ad hominem, jer drugačije ne ide... jebote.

Zadnje uređivanje azraeel : 06.03.2015. at 23:21.
azraeel is offline  
Old 06.03.2015., 23:22   #14992
Quote:
crazysplico kaže: Pogledaj post
Lukarak ja sam Ivan Maras iz Splita nezaposlen a ti si?JTB se jos nije izjasnio,mene nije sram niceg sto napisem pa se mogu i predstaviti a Vi?
Kakve veze ima tko smo mi? Ovdje se iznose misljenja, zato se i zove forum, i svi su slobodni argumentima poduprijeti svoje stavove. Ja samo to radim.

Isto tako, kakve veze ima sto si ti nezaposlen? Mislis da to tvojim stavovima daje vecu tezinu? Ja sam u razdoblju od 2012 kad sam diplomirao do danas bio u svakakvim statusima, od dugotrajno nezaposlenog, preko 'rada' za 1600 kn, do rada na ugovor o djelu bez prava na godisnji ili bolovanje. Trenutno radim preko agencije za privremeno zaposljavanje, s ugovorom do 31.5. Slobodno se vrati po mojim poslovima unazad pa pogledaj jesam li kad sam bio nezaposlen ili student ili bilo kad imao drugacije stavove nego sad kad sam kakti zaposlen.
lukarak is offline  
Old 06.03.2015., 23:27   #14994
Quote:
Kakve veze ima tko smo mi? Ovdje se iznose misljenja, zato se i zove forum, i svi su slobodni argumentima poduprijeti svoje stavove. Ja samo to radim.
Odi te priče u neki vrtić pričati djeci. Ona vole klaunove, pa možda ti netko i povjeruje. Ako ti nitko ne povjeruje ne budi tužan - bar si pokušao.
registriran_clan is offline  
Old 06.03.2015., 23:29   #14995
Quote:
azraeel kaže: Pogledaj post
Ti si fakat puko. Jbt. Ziher nam je interes da se od naših para namiruju klagentfurtske kurbe (i ine)???

Tebi je to interes? Nevjerojatno je da uopće netko tko živi u Hr, zna i svjestan je svih događanja, rezonira po tvom , ili vašem modelu. Nažalost, za slikovitiji kraj rečenice nema smajlija kojim bih ti dočarao nešto.

Uz sve dokazane lopovluke koji su se ovdje u hr dogodili , još si u stanju prozivati ljude, aludirati na realnost i ujedno držati štangu bankarima koji su prvi i osnovni krivac situacije u zemlji. Od 90ih do sada i nadalje.... Pa ti si liče fenomen. I ad hominem, jer drugačije ne ide... jebote.
Naravno da sam u stanju. Sve sto ste vi tu tvrdili demantirano je u u ovih par dana od kad sam se malo vratio na temu, naravno, jer ovo tu uopce nije rasprava nego neki support group gdje nikog ne zanima argumentacija, nego su svi koji ponude podatke i brojke placenici. Jer su dali link s intraneta. Ja jos uvijek ne mogu vjerovati koja je reakcija bila u ovih par zadnjih stranica na link na koji svatko dodje s 2 klika s googleove stranice. Jednostavno ne vjerujem o kojoj razini rasprave se tu radi. Cak i od strane nekih koje sam tu smatrao iole normalnima.

Cudno kako nema nikakvog komentara kad smo lijepo pokazali da je JTB bio u pravu i da ste ga napali bez veze. Maca papala jezik?

Meni je interes da se govori o istini. Naravno da sam u stanju prozivati ljude koji ne koriste istinu i subjektivni su. To se zove rasprava.
lukarak is offline  
Old 06.03.2015., 23:30   #14996
Quote:
registriran_clan kaže: Pogledaj post
Odi te priče u neki vrtić pričati djeci. Ona vole klaunove, pa možda ti netko i povjeruje. Ako ti nitko ne povjeruje ne budi tužan - bar si pokušao.
Bla bla bla. Slobodan si pokusati iznijeti svoje argumente. Ove prizemne fore pricaj nekom drugom.
lukarak is offline  
Old 06.03.2015., 23:37   #14997
"I na kraju, govori se i o tome kako je presudom utvrđeno da je nebitno gdje se banka zadužila. Naravno da je nebitno gdje se banka zadužila i je li se ona uopće zadužila u francima. Za valutnu klauzulu bitne su sljedeće postavke:

Valutna klauzula služi za zaštitu vrijednosti plasiranoga novca, a banke su većinu kredita plasirale iz euro i kunske štednje, a to znači da valja štititi štediše u eurima i kunama, a ne nepostojeće štediše u francima odnosno njih cca. 30 posto koji su tijekom zadnjih 7 godina imali ušteđevinu u francima u odnosu na 100 posto plasiranih kredita u francima. Niti euro niti kuna nisu imali međusobne značajne poremećaje, inflacija je bila u zadnjih 10 godina ukupno cca. 20 posto - i to je dovoljno pametnom sucu da zaključi kako banka naplatom narasloga tečaja nije štitila svoje klijente, nego je zarađivala ekstra profit na rastu tečaja CHF za sebe i banku majku.
Klijenti nisu bili upozoreni na rizik valute CHF, koja fluktuira na svjetskom tržištu i nema nikakve veze s kunom, za razliku od eura. Banke nisu upozorile dužnike da je CHF sigurna luka za mešetare širom svijeta u vremenima krize. Banke nisu ni na koji način dužnike upozorile na višestruki rizik ugovaranja valutne klauzule CHF nego su, dapače, nagovarale dužnike na tu valutu kao sigurnu i stabilnu.
Ugovaranjem valutne klauzule CHF dužnik dolazi u dvostruki valutni rizik. Jedan rizik je rast tečaja CHF-a, a drugi rizik je rast tečaja eura, Neki novinari vrlo tendenciozno i maliciozno nastupaju prema dužnicima koji su ugovorili kredite s valutnom klauzulom CHF te svojim komentarima kojim slave najnoviju nepravomoćnu presudu pokušavaju dužnike odgovoriti od podizanja privatnih tužbijer ako raste tečaj eura raste i tečaj CHF-a u odnosu na kunu. To je dodatni rizik o kojem prosječan dužnik nije pojma imao kada je ugovarao kredit s valutnom klauzulom CHF.
Žalosno je da osim zaposlenika HUB-a i drugih koji se tako silno boje za profit banaka, sada i neki novinari nastupaju u ime banaka i brane njihovo evidentno nezakonito poslovanje.

Banke su ugovorile promjenjive kamate na nezakonit način.

Banke su ugovorile i valutnu klauzulu CHF na nezakonit način.

Sve će to imati svoj sudski epilog u korist dužnika.

Nemojmo se osvrtati na odluke pojedinih sudaca, tek na višim sudovima i na Vrhovnome sudu donose se konačne odluke o presudama.

Sjetimo se nedavne presude na Županijskome sudu u Splitu, gdje je negativna nepravomoćna presuda Općinskoga suda preinačena u korist dužnika."
xstrom is offline  
Old 06.03.2015., 23:43   #14998
ja bih samo dodao
jako dobro,jer više nemam argumenata
xstrom is offline  
Old 06.03.2015., 23:45   #14999
Tema ce pod kljuc na neko vrijeme, jer nikom ne pada napamet cistiti za nekima. Bravo, decki, svaka cast, sjebali ste i drugima mogucnost diskusije.
Old 07.03.2015., 17:01   #15000
Oprostite što prekidam , ali samo nakratko. Možda smo na tragu rješenja problema kredita u Chf. Ima tu još puno nejasnoća i pitanja a jefno od njih je i po kojem tecaju ce se vrsiti konverzija u Eur . http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...a-kao-olaksicu
damiricic is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:52.