Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.03.2015., 00:54   #15001
Bdw, ljudi i bankari, jer ljudi možda nisu bankari, a bankari očito nisu ljudi, razmislite malo, ako se mi ikad ikako iz ovog izvučemo, otplatimo svoje kredite, i svoju kaznu koju upravo sada trenutno plačamo, iako još niamo shvatili čime smo zadlužili da nas se ovako kažnjava, možda nekim univerzalnim slučajnim odabirom, dakle ako sve krene na naš mlin, ako dobijemo tužbe, ako vam bankice odu na bubanj, možda dobijete nogom u stražnjicu. Čekaj malo, kakav možda! Prvo će vam se to dogoditi....
I možda ćete trebati potporu. Ja osobno ću vam je dati, i neću orgijati na vašoj nesreći. Možda ću duboko u sebi imati osječaj da ste dobili što ste zaslužili, ali nikada neću dozvoliti da taj primitivan dio mene nadvlada onaj ljudski dio. To neću dozvoliti ne tolimo zbog vas koliko zbog sebe same. Jer živim kao čovjek.
schneflitchen is offline  
Old 08.03.2015., 02:44   #15002
Ne vidim odakle uopće drame oko toga radi li netko u banci ili ne.
Na temi ima valjda 20 članova udruge Franak i nitko se oko tog članstva ne uzbuđuje previše.
Nikoga nije za to naročito briga, za taj podatak sam po sebi.

Relevantno bi trebalo biti jedino ono, što se piše, zar ne? I je li nešto suvislo i argumentirano, ili nije.

Naravno, ako ćemo civilizirano pričati.
Možemo se umjesto toga i podijeliti u dvije grupe, svaka preuzme oružje, oboja se u svoju boju, pa pucaj...

-Stipe
Stipe23 is offline  
Old 08.03.2015., 08:26   #15003
Quote:
damiricic kaže: Pogledaj post
Oprostite što prekidam , ali samo nakratko. Možda smo na tragu rješenja problema kredita u Chf. Ima tu još puno nejasnoća i pitanja a jefno od njih je i po kojem tecaju ce se vrsiti konverzija u Eur . http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...a-kao-olaksicu
koliko sam ja shvatila, neće se vršiti nikakava konverzija sadašnjeg stanja...nego će se napraviti simulacija kao da nam je od početka bio u eurima, sa svim promjenama kamata kao i eurašima..da se izjednačimo s njima...i to je ok...
možda su neki od nas preplatili, a možda i nisu..a ako jesu treba vidjeti što s tom lovom...+ tužba za kamate kad se VS napokon udostoji donijeti ju, a ona se tiče i nas i euraša...
Old 08.03.2015., 08:45   #15004
Quote:
Stipe23 kaže: Pogledaj post
Na temi ima valjda 20 članova udruge Franak i nitko se oko tog članstva ne uzbuđuje previše.

Relevantno bi trebalo biti jedino ono, što se piše, zar ne? I je li nešto suvisloi argumentirano, ili nije.

Možemo se umjesto toga i podijeliti u dvije grupe, svaka preuzme oružje, oboja se u svoju boju, pa pucaj...

-Stipe
Pa ova se tema zove UF(krediti o chf......) naravno da su ovdje članovi UF. A zbog toga sam i ja ovdje. A ne zbog provokatora koji ovdje filozofiraju i ubijaju vrijeme jer im je dosadno.
E ovo je ovako, ja sam rekao, nisi, jesam, vidi tamo, čitaj namo....blabla,bla
Šuplje i nepotrebno.
Neki lnudi ovdje stvarno nemaju blagog pojma kako mi živimo. Ok, sami smo si krivi kažu neki. Ali nekoliko sudaca, neki ekonomisti, pravnici, objektivna javnost, kaže ipak da su i banke i hnb mrvicu krive. i kaj sad mi raspravljamo tko je kriv. Samo banksterski lopovi tvrde da su poštenjačine a mi ostali prevaranti. A pošto imaju lovu to uspješno plasiraju u medije, a koliko su uspješni vidimo i ovdje. Poprilično. Ali samo polako i strpljivo, ne gubite živce jer sve se kreće. U dobrom smjeru.
schneflitchen is offline  
Old 08.03.2015., 08:59   #15005
Quote:
crazysplico kaže: Pogledaj post
Hmm ako postaviš ovako stvari pretpostavljam diler jer je njegov interes najveći da prekrije istinu,kao što je najveći interes bankara braniti loš proizvod kao što je kredit u CHF

Bravo schneflitchen super si napisala,ni ja sigurno se nebi naslađivao na tuđoj nesreći

Nego vratimo se nazad ja sam Ivan Maras iz Splita trenutno nezaposlen,a ti si i gdje radiš?Nemoj se sramiti
Kakva ti je to logika da diler laze da je droga zlo?

Poanta je da ti u ovom primjeru nije bitno _tko_ kaze da je droga zlo. Jer si odvagnuo _cinjenice_ bez razmatranja _tko_ ih iznosi. Tako da ti ni na ovoj temi nije bitno tko je tko, vec da objektivno razmotris cinjenice i doneses svoj sud.

E sad, drugi par postola je kako bi rekli tvoji sugradjani, sto kad si u nesto nekriticki "siguran" iz toga slijedi da je svatko tko misli drugacije zasigurno bankar. Jer sto se dogadja ako dozvolis uopce ideju da netko tko u nekom segmentu misli drugacije nije bankar? Zapitaj se to.

Zatim s cime se ja to "nasladjujem" sa tuznim sudbinama? Zato sto mislim da 0.82% nije realna kamata?

Ninoras kaze, u Europi je libor plus marza. Ja pokazem da nije bas svugdje i iznesem svoje misljenje zasto su te zemlje drugacije od Hrvatske, pa to ljudima ne odgovara. Ali ne diskutiraju o tome vec vrijedjaju sa izmisljenim idejama. Osim toga kolika je kamata recimo u Sloveniji?

http://www.slobodnadalmacija.hr/Bizn...5/Default.aspx

P.S. I ne nisam bankar. A zasto bi mi tebi vjerovali da si Ivan Maras, nezaposlen, iz Splita? Dokazi! Vidis kako ti je to besmisleno...
JTB is offline  
Old 08.03.2015., 10:25   #15006
Zanimljive lekcije iz kuta poduzetnika

http://liderpress.hr/poslovna-znanja...-banaka-4-dio/
registriran_clan is offline  
Old 08.03.2015., 10:27   #15007
Mišljenja su ko guzice, svatko ga ima. To ne znaći da ga itko želi čuti, jer ima i taj svatko svoje. I kakve veze ima kaj tko misli o visini kamate. Kaj je to relevantno. Ili će to biti mjerodavno za buduće određivanje kamate. Uistinu jalova i prestupidna rasprava. Koja služi samo da se raspravlja. ovdje bi bilo pametnije da se raspravlja o akcijama, prijedlozima i nastojanjima Uf i ostalih mjerodavnih da se ova mučna situacija više riješi. Ovako ili onako. Ja mislim, ja ne mislim, je, nije........ blabla u nedogled. Kaj vam to treba budalaši. Nitko ne drži do vašeg mišljenja iz prostog razloga jer ima svoje. I trebate biti malo jači kalibar da bi itko vaše mišljenje uvažio. Trenutno se sve odvija u našem smjeru, još uvijek na našu štetu, ali polako. Prošli tjedan su bankstri htjeli izbacit ljude na cestu. Sad bi konvertirali, pričekajte idući tjedan.....
schneflitchen is offline  
Old 08.03.2015., 10:32   #15008
Nevjerojatno, ona ljudska sramota JTB ne odustaje..... Vjerojatno mora normu ispunit
registriran_clan is offline  
Received Infraction
Old 08.03.2015., 10:37   #15009
Quote:
registriran_clan kaže: Pogledaj post
Zanimljive lekcije iz kuta poduzetnika

http://liderpress.hr/poslovna-znanja...-banaka-4-dio/
Ja sam odavno napisala da sam im zahvalna što su mi posudili novce s kojima sam riješila svoje vrlo važno životno pitanje. I da ću im svaki novčić vratiti pošteno kako su ga oni i iaplatili. Ali ovo što sada rade nije u redu i to im isto tako silno zamjeram. Oni od mene naplate svaku lipu zatezne kamate i sve što im pripada i nitko im to ne osporava. Svjesni smo toga tko su i čime se bave. Ali ovo kaj su napravili je tako ogavno da se trebaju sramiti i dobro platiti svoju pohlepu. I to je fakt.
schneflitchen is offline  
Old 08.03.2015., 10:41   #15010
Quote:
registriran_clan kaže: Pogledaj post
Nevjerojatno, ona ljudska sramota JTB ne odustaje..... Vjerojatno mora normu ispunit
Deplasirano je ovdje raspravljati o visini kamate, halo?? Mi svi pristanemo ili ne na kamatu, ne cjenkamo se oko visine. Ona samo treba biti zakonita. Samo to je bitno za nas.
Ja zaista ne znam kaj neki ljudi od toga imaju da nas odvlaće od merituma problema. Možda proviziju. Sramota su stvarno.
schneflitchen is offline  
Old 08.03.2015., 12:59   #15011
Quote:
Stipe23 kaže: Pogledaj post

Relevantno bi trebalo biti jedino ono, što se piše, zar ne? I je li nešto suvislo i argumentirano, ili nije.

-Stipe
Stipe osim što se tema zove UF i logično je da su tu članovi UF nisi nikad vidio da se netko srami što je član UF,a s druge strane u čemu je problem reći ja radim u banci i branim stajalište banke?!Ja se sa takvom osobom nemoram slagat ali poštujem njegovo/njeno mišljenje sve dok ne vrijeđa
crazysplico is offline  
Old 08.03.2015., 13:07   #15012
Quote:
JTB kaže: Pogledaj post
Kakva ti je to logika da diler laze da je droga zlo?

Poanta je da ti u ovom primjeru nije bitno _tko_ kaze da je droga zlo. Jer si odvagnuo _cinjenice_ bez razmatranja _tko_ ih iznosi. Tako da ti ni na ovoj temi nije bitno tko je tko, vec da objektivno razmotris cinjenice i doneses svoj sud.

E sad, drugi par postola je kako bi rekli tvoji sugradjani, sto kad si u nesto nekriticki "siguran" iz toga slijedi da je svatko tko misli drugacije zasigurno bankar. Jer sto se dogadja ako dozvolis uopce ideju da netko tko u nekom segmentu misli drugacije nije bankar? Zapitaj se to.

Zatim s cime se ja to "nasladjujem" sa tuznim sudbinama? Zato sto mislim da 0.82% nije realna kamata?

Ninoras kaze, u Europi je libor plus marza. Ja pokazem da nije bas svugdje i iznesem svoje misljenje zasto su te zemlje drugacije od Hrvatske, pa to ljudima ne odgovara. Ali ne diskutiraju o tome vec vrijedjaju sa izmisljenim idejama. Osim toga kolika je kamata recimo u Sloveniji?

http://www.slobodnadalmacija.hr/Bizn...5/Default.aspx

P.S. I ne nisam bankar. A zasto bi mi tebi vjerovali da si Ivan Maras, nezaposlen, iz Splita? Dokazi! Vidis kako ti je to besmisleno...
JTB ovo je osjetljiva tema jer je jako puno ljudskih sudbina nastradalo već,a drugi su u ozbiljnim problemima i sigurno da nije lijepo pročitati kako te možda netko tko radi u banci j...

Što se kamate tiče tu imamo presudu i mislim da je sve jasno,pa bi trebao razumjeti frustraciju jer zamisli da imamo presudu za banke u slučaju kamate,što bi se desilo?Za iznos koji je preplaćen samo bi ga skinuli sa računa ili poslali uplatnice "sukladno odluci sud"...Banke se ponašaju izrazito bezobrazno i naravno da izazivaju revolt kako mene tako i ostalih dužnika u CHF
crazysplico is offline  
Old 08.03.2015., 13:08   #15013
Quote:
schneflitchen kaže: Pogledaj post
Deplasirano je ovdje raspravljati o visini kamate, halo?? Mi svi pristanemo ili ne na kamatu, ne cjenkamo se oko visine. Ona samo treba biti zakonita. Samo to je bitno za nas.
da je kamata bila tržišna i nadalje, bez dampinga, bankari ne bi uvalili niti 10% kredita koje su ovdje plasirali. cjenkali smo se mi oko visine, još kako! dok je bila 8-9-10% u banku se odlazilo samo po plaću.
e kad su nas uvjerili da je rat gotov, da idemo u euniju i da će ovdje u buduće teći samo med i mlijeko kao u njemačkoj red bi bio da nam ponude i njemačke kamate, uvjete, jamce?!
i bijaše 4.5% na franak. nekima i niže.

sve dok se nije skupio dovoljan broj naivaca.

danas znamo što su mislili kad su nas nazivali malom švicarskom.
Old 08.03.2015., 15:22   #15014
Quote:
Nego vratimo se nazad ja sam Ivan Maras
Skinite Marasovcu ban!!!
Old 08.03.2015., 16:02   #15015
Quote:
Stipe osim što se tema zove UF i logično je da su tu članovi UF nisi nikad vidio da se netko srami što je član UF,a s druge strane u čemu je problem reći ja radim u banci i branim stajalište banke?!Ja se sa takvom osobom nemoram slagat ali poštujem njegovo/njeno mišljenje sve dok ne vrijeđa
Da, upravo to i govorim.

Nisam popratio baš razvoj događaja, ali bez obzira na to ne vidim čemu bilo kakve drame oko toga.

-Stipe
Stipe23 is offline  
Old 08.03.2015., 17:19   #15016
Quote:
JTB ovo je osjetljiva tema jer je jako puno ljudskih sudbina nastradalo već,a drugi su u ozbiljnim problemima i sigurno da nije lijepo pročitati kako te možda netko tko radi u banci j...

Što se kamate tiče tu imamo presudu i mislim da je sve jasno,pa bi trebao razumjeti frustraciju jer zamisli da imamo presudu za banke u slučaju kamate,što bi se desilo?Za iznos koji je preplaćen samo bi ga skinuli sa računa ili poslali uplatnice "sukladno odluci sud"...Banke se ponašaju izrazito bezobrazno i naravno da izazivaju revolt kako mene tako i ostalih dužnika u CHF
Tema se zove "Udruga Franak (i povezane rasprave o CHF te CHF-kreditima)", dakle nalazim sasvim prikladno komentirati stavove UF i slicno. Tko ne podnosi da se ista komentira i ispituje neka ne cita.

Presudu o "preplacenim" kamata koliko znam nemate. Imate presudu o tome da se kamata ne smije mijenjati proizvoljno, a ne kolika je trebala biti. To mozda predmijeva jedno drugo, a mozda i ne.

Uglavnom i ovaj tvoj odgovor opet mijenja temu na nesto o cemu se nije razgovaralo. Dao sam puno konkretnih misljenja o kojim bi se dalo raspravljati. 0.92%, drzavne obveznice, odrediva i "odrediva" kamata, kamate u Sloveniji, tipovi kredita u EU, da li je Hrvatska u Euro zoni, koji joj je kreditne rejting, itd.

Kolike su uostalom kamate na stednju trenutno, najbolje da na kredite budu manje od toga.
JTB is offline  
Old 08.03.2015., 17:40   #15017
Quote:
Opa, ovdje pravi fajt .....
Ja sam ovu stranicu tretirala kako netko reće kao međusoni suport članova UF, ljudi koji imaju kredite u chf, uvijek je bilo lakše kad ljudi međusobno podijele probleme i vide da nisu jedini sa tim problemima.
Krivo si ju tretirala... Napravi si blog, omoguci pristupo onome kome zelis pa si medjusobno pricajte kako ste u pravu

Quote:
I možda ćete trebati potporu. Ja osobno ću vam je dati, i neću orgijati na vašoj nesreći.
Neka fala, ta vrsta potpore mi ne treba niti ju zelim... Ako ti je zbilja potrebna potpora, trebas se obratiti negdje drugdje...

Quote:
Pa ova se tema zove UF(krediti o chf......) naravno da su ovdje članovi UF. Ali samo polako i strpljivo, ne gubite živce jer sve se kreće. U dobrom smjeru.
Nisi u stanju niti procitati naslov teme? Je, sve se krece ...

Quote:
JTB ovo je osjetljiva tema jer je jako puno ljudskih sudbina nastradalo već,a drugi su u ozbiljnim problemima
Osjetljiva je i tema o maloljetnickim trudnocama, a bome i o kockarskim dugovima... Pa sto?

Quote:
Lukarak ja sam Ivan Maras iz Splita nezaposlen a ti si?JTB se jos nije izjasnio,mene nije sram niceg sto napisem pa se mogu i predstaviti a Vi?
Bio je jedan u malom slavonskom gradicu koji je hodao po ulici i vikao :'Ja sam Vinko Boto, plati mi pivo'... To bas i nije navelo ostale prolaznike da izvikuju svoja imena, a Vinka su i tako svi znali pa mu ponekad i dali za pivo...

Quote:
Hmm ako postaviš ovako stvari pretpostavljam diler jer je njegov interes najveći da prekrije istinu,kao što je najveći interes bankara braniti loš proizvod kao što je kredit u CHF
Vidim, Ivane, logicko rasudjivanje na visini

Ceterum censeo, poslovnu sposobnost treba dodjeljivati... Par jednostavnih testova intelektualnih sposobnosti smanjilo bi ljudsku patnju...

Zadnje uređivanje Garofeeder : 08.03.2015. at 18:44.
Garofeeder is online now  
Old 08.03.2015., 17:46   #15018
koje su ovo boleštine...bolje opet zatvorite temu
pearljam is offline  
Old 08.03.2015., 18:33   #15019
U skladu s aktualnim pravosudnim trendom povlaci se jedno naizgled ocito pitanje - da li je odvjetnicka komora (HOK) dovoljno i jasno u medijima izasla s upozorenjem kako se sudska tuzba moze izgubiti i da gubitnik placa troskove spora ? Da li odvjetnici strankama jasno prezentiraju takav scenarij, npr. s nekom jednostavnom brosurom ?
Andrej is offline  
Old 08.03.2015., 20:36   #15020
Quote:
A ovo za poslovnu sposobnost je posebno znakovito imamo vec dosta takvih poslodavaca kakve ti zagovaras one koji su obicni robovlasnici i sreca da nije tvoj model na snazi...
Ne zagovaram ja one testove zbog kojih ti ne uspjevas dobiti posao, ovi moji ipak bi bili malo kompliciraniji....

Nisi skuzio o cemu pricam, ali kad vec spominjes poslodavce jasno je da se, za poslove koji nisu opisani kao 'fizicki rad pod nadzorom', moraju zastititi od ljudi nesposobnih da prebroje tri ovce...

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:53.