Europska unija Ujedinjeni u različitosti |
|
|
06.11.2024., 22:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
pepeto1 kaže:
Sta kazu ankete...
CDU na cca 33% glasova, AFD i SPD na 16-18%, zeleni na 10%, BSW na 8-8% a FPD na 3-4%
Tko ce tu s kim pitanje, naravno kljucno CDU i AFD je li opcija ili ne
|
Ankete će biti sada zanimljive nakon ovoga. Tko će od Ampel uspjeti vratiti kojeg glasača.
Scholz je danas na TV-u pokazao više emocija i strogoce i volje biti vođa (kada više nije) nego u zadnje 3 godine. ..
Sljedeće ankete, a sigurno će ih ovih dana biti, će biti zanimljive.
|
07.11.2024., 02:44
|
|
;) skeptičan korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
I kad je obecavo prije tri godine, prosperitet njemcima.
I tad je bilo volje biti vođa uz emocije i strogocu
Danas je njemacka privreda pred slomom.
Da se EU drzave godinama nisu zaduzivale, desilo bi se to i prije.
Dans to i kinezima radi probleme.
Kazu niko nema para ni za polovne njemacke aute https://www.youtube.com/watch?v=VHgF...=ChinaObserver
Pitanje je dal je bolje imat propalu privredu, sa zaduzenim poreznim do grla ili manje zaduzenim.
Jasno da se zaduzivanjem, slom moze odgodit jos koju godinu.
Tad uz dugove, teze opet stat na svoje noge.
Bas me zanima, dal ce merz nastavit tamo gdje je solz zapeo 
|
|
07.11.2024., 07:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
DJTcro kaže:
|
Samo pistorius može dobiti toliko glasova da se može u koaliciju samo sa unijom ;-))) a o pobjedi mogu trenutno samo sanjati.
|
07.11.2024., 07:44
|
|
the prisoner of heaven
Registracija: May 2012.
|
pa da se sve srozalo u par godina. 
nije da pratim njemacku ali do nedavno je bilo da je puna para, moze bez problema hendlat masovne migracije. trosit na izbjeglice ka nespasena jer je to dobitak za zemlju.
ne sprdam se. samo mi nije jasno da je sve tako brzo kreknulo
|
|
|
07.11.2024., 08:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2023.
|
Quote:
BBC drama kaže:
|
Ako imaš političke opcije koje figurativno uzmu pištolj i pucaju si u glavu onda to ide brzo. To što je lijevo-zelena koalicija napravila njemačkoj industriji će se proučavati na ekonomskim fakultetima. Autodestrukcija na ntu potenciju. Da su anglosaksonci manje uškopili Njemce nakon WW2 vjerojatno bi i prije bilo nekakve bune, ovako je narod navikao raditi i šutjeti. Baš me zanima do kada će ići tako.
|
|
|
07.11.2024., 09:47
|
|
u potrazi za smislom
Registracija: Aug 2012.
|
Može li mi netko objasniti poantu zelene agende osim ekonomskog (pa i ekološkog, paradoksalno) samouništenja naših života?
Kognitivno mi je nepojmljivo da je EU, predvođen Njemačkom, pristao na smanjenje karbonskog otiska i druge besmislene zelene mjere, dok zemlje poput SAD-a i Kine, višestruko veće ekonomije, niti ne pomišljaju na takve bedastoće.
Što, Europa je mislila da će druge zemlje pratit njihov primjer? To mi je beskrajno naivno i vrtićki za visoku politiku.
Ili su nam Kinezi i Ameri dali opciju brze smrti (ww3) ili spore smrti (zelena agenda)?
"If the United States saw what the United States was doing to the United States, the United States would invade the United States to liberate the United States from the tyranny of the United States.”Bockecho
|
|
|
07.11.2024., 09:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2021.
|
Merz traži da se glasanje o (ne)povjerenju održi već sljedeći tjedan što bi značilo da će novi izbori biti u siječnju...
|
07.11.2024., 10:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
BBC drama kaže:
nije da pratim njemacku ali do nedavno je bilo da je puna para, moze bez problema hendlat masovne migracije. trosit na izbjeglice ka nespasena jer je to dobitak za zemlju.
|
U tom "srozavanju" ima i ona "da su sankcije počele djelovati". Jesu, samo se zaboravilo da batina uvijek ima dva kraja.
|
|
07.11.2024., 10:42
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
BBC drama kaže:
|
Njemačka je i dalje najmanje zadužena G7 zemlja, mogu bez problema upumpati pa i bilijun € u ekonomiju ali eto .. ne žele. Deficit, Maastricht...
I dalje ostavština Merkel...
|
|
|
07.11.2024., 11:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
buc2 kaže:
Ova povampirena Baerbock je već 8. puta u Ukrajini [ osam puta ?!], za samo 3 godine službe ??!
I onda se uč̣ahureni i lijeni članovi CDU-a i SPD-a ljute što narod bira AfD i BSW !
|
Po definiciji svaki prozapadni političar mora javno prikazati svoju privrženost Ukrajini i ona mora biti veća od privrženosti državi u kojoj je biran. Dapače, poželjne su donacije za ukrajinsku vojsku i klanje Slavena nauštrb vlastitih potreba. Jedini cilj je održati se na vlasti i otići s debelom mirovinom.
I naravno, moraju nas redovito plašiti Rusima, iako ih se sami najviše boje.
Ako Rusi vojno dođu neće biti toliki bauk za narod, ali zamislite što će napraviti onima koji su financijski i materijalno pomagali ukrajinsku vojsku i svakojake Azove...
Ode politička "krema" na hlađenje u Sibir... 
|
|
|
07.11.2024., 11:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
agentRico kaže:
Njemačka je i dalje najmanje zadužena G7 zemlja, mogu bez problema upumpati pa i bilijun € u ekonomiju ali eto .. ne žele. Deficit, Maastricht...
I dalje ostavština Merkel...
|
Pa evo jedni su željeli a drugi ne i tu se raspala vlada...
|
07.11.2024., 12:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
https://dawum.de/Bundestag/INSA/2024-11-05/
na dan 05.studenog 2024:
cdu 32%
afd 18%
spd 15,5%
btw. merz ima potpuno pravo što trazi vertrauensfrage odmah, a ne tek u siječnju
vlada crveno zelenih uništava njemačku na svim poljima
|
|
|
07.11.2024., 13:53
|
|
;) skeptičan korisnik
|
Moze njemacka upumpat 1 bilion.
Pitanje je koja korist subvencionirat nes, kaj je ionak osudjeno na propast.
Po vasem bi grcka ekonomija danas trebala bit najprofitabilnija.
Jer su najvise upumpavali
Da firme vide neku buducnost i sami bi invenstirali.
Ali vide jedini opstanak, seobom na istok EU, Kina. Ili USA, da bi izbjegli carine.
Tamo ce i sami invenstirat.
Zale se, da je proizvodnja u njemackoj danas preskupa.
I to se nemre preokrenut politickim odlukama.
|
|
07.11.2024., 14:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
amadeus65 kaže:
Zale se, da je proizvodnja u njemackoj danas preskupa.
I to se nemre preokrenut politickim odlukama.
|
Uvijek se na kraju vraćaš demografiji. Dobna piramida svih EU zemalja, pa i Njemačke je grozna. Kada se umirove generacije koje sada imaju blizu 60 godina nastati će ogromna rupa, provalija. Sa takvom dobnom piramidom nema budućnosti, ni u kontekstu proizvodnje ni u kontekstu potrošnje. Definitivno će se morati mijenjati i očekivanja i politike.
|
|
|
07.11.2024., 20:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
BBC drama kaže:
|
Šta znači "kreknulo" ?
Nikaj pretjerano se nije dogodilo.
Seronja Scholz je tražio 15 milijardi veće zaduživanje, (od toga 3 za Ukrajinu ) a Lindner navodno nije pristao.
Ako je istina, bravo Lindner !
|
|
|
07.11.2024., 20:13
|
|
Vox populi, vox dei
Registracija: May 2003.
|
D - Savezna Republika Njemačka III
Stari moj koliko vi ovdje gluposti možete nalupati to je bas za zatvor. Nabacivanjem besmislenih rečenica koje nemaju nikakvog smisla i potpuno pogrešnih informacija.
Njemačka vlada vise nije mogla opstati iz razloga jer nisu mogli napraviti dogovor o proračunu za 2025 godinu i sasvim je legitimno da se ide u nove izbore.
Dakle, fakt je da se Njemačka nalazi u recesiji. Isto tako je najmanje zadužena G7 svijeta i ustavom je zabranjeno novo zaduživanje osim u slučaju teških ekonomskih kriza ili katastrofa.
Imaš proracun u kojem se pojavljuju dva velika troška kao sto je izdvajanje za obranu i pomoć Ukrajini. Ne postoji tu čarobni štapić koji će ti stvoriti novac kojeg nemaš. Posto ti ustav ne dozvoljava da se zadužis, možeš samo uzeti novac sa jedne hrpe i staviti na drugu hrpu. Ne možeš ni očekivati od jednog Liberala da će podržavati novo zaduživanje kao ni socijalistu da će pristati na rezanje socijalnih troškova na račun rasta Bundeswehra.
Njemačka privreda je i pored recesije izuzetno stabilna te ima punu zaposlenost. Ovi likovi koji vide nekakvu propast, žive jednostavno u nekom drugom paralelnom svemiru.
Ulazi se u jedan novi ciklus, gdje Ampel ne može dati odgovore na politički trenutak. Nova vlada će sasvim sigurno biti u koaliciji gdje će stariji partner biti CDU i novi kancelar Friedrich Merz. Hoće li oni znati prave odgovore u vremenu u kojem živimo nam ostaje da vidimo.
|
08.11.2024., 02:18
|
|
;) skeptičan korisnik
|
Al to se vec sve zna.
Pitanje je samo zakaj Scholz otpusta ministra financija, koji samo radi svoj posao po ustavu.
Koliko je meni poznato da bi se ustav promijenio treba im 2/3 gasova.
A koliko je meni poznato to Ampel nema.
A nema ni Merz carobni stapic 
|
|
08.11.2024., 08:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Quote:
amadeus65 kaže:
Al to se vec sve zna.
Pitanje je samo zakaj Scholz otpusta ministra financija, koji samo radi svoj posao po ustavu.
Koliko je meni poznato da bi se ustav promijenio treba im 2/3 gasova.
A koliko je meni poznato to Ampel nema.
A nema ni Merz carobni stapic 
|
nema, ali ima načina itekako da se stvari vrate u neki balans.
Socijalna davanja u Njemačkoj su sukluda...pogotovo način na koji se dijele i kome se dijele. Također troškovi i način na koji se financiraju neke zelene politike -van su ikakvog razuma.
I iako sam poprilično pro-ukrajinski orijentiran i mislim da su im odavno trebali dati oružje koje tuče svugdje po Rusiji (bez obzira na prijetnje fašista iz Kremlja), Merz nije u potpunosti u krivu kada je govorio o "socijalnom turizmu". Činjenica jest da masa flixbusova dovozi ljude koji uzmu socijalnu pomoć i vrate se nazad u drugu zemlju...
Nije to toliki iznos da bi predstavljao za Njemačku puno, ali u osnovi -ni ne treba ti čarobni štapić, već racionalnije upravljanje od njemačkih socijalista..koji su blaga katastrofa.
(a i dobro vam je preatorian rekao -hrpa toga što se piše su besmislice. situacija nije sjajna, ali daleko od toga da je neka katastrofa ili propast. Npr. -puno se priča o VW i njegovoj "propasti" , i istina jest da su profiti pali i da prodaja pada, ali treba staviti to u neke realne okvire -taj "propadajući VW" je u zadnjem kvartalu (kvartalu, a ne u godini!), imao operativnu dobit od preko 3 milijarde dolara...
ne tvrdim da im je situacija super, jer nije...ali mnogi pišu bez ikakvog stvarnog razumjevanja nekih stvari, pogotovo botovi i antizapadnjaci kojima su puna usta "propasti Zapada")
|
|
|
08.11.2024., 09:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
denijama kaže:
ne tvrdim da im je situacija super, jer nije...
|
Pa nitko ni ne piše da je kraj svijeta, već da je jedna velika i moćna njemačka ekonomija upala u teške probleme i to uvelike zahvaljujući gluposti vlastitih političkih elita.
Firma u kojoj radim surađuje sa par njemačkih malih firmi (do 100 zaposlenih), i zadnjih par godina doživljavamo od njih ono što je bilo nemoguće: na koljenima su, mole za odgode plaćanja, ostaju dužni, čak su nam nudili prebijanje dugova sa nekom opremom...
Biti neprikosnoveni broj jedan u izradi motora sa unutarnjim sagorijevanjem, dovesti te iste motore do savršenstva u inžinjerskom smislu, ali i u kontekstu ekologije, i onda cijelu industriju natjerati na potpunu promjenu paradigme i prelazak na električne motore - to je glupo, nepotrebno, štetno i bez ikakve realne ekološke koristi za svijet.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:37.
|
|
|
|