Programiranje Za programere i one koji to žele postati ... |
|
|
28.10.2019., 09:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Jos Julia potpada u tu skupinu.
|
|
30.10.2019., 12:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
C. F. Gauss kaže:
Ne mogu reci nista konkretnija, ali ovaj prvi mi izgleda seriozan. Razvoj igara je jedna od kraljevskih disciplina informatike i ako taj lik tu vec duze uspijesno radi trebao se bi kuziti u taj posao. No neznam kakav je kao ucitelj.
Sto se udemy-a tice, oni su poznati i koliko znam su seriozni, ali vjerojatno se ne moze reci za sve kurse samo tako posto ih tamo ima toliko. No cini mi se da je i jedno i drugo ok.
|
Hvala puno!
Ima li netko iskustva s ekipom iz Novske?
Konkretno ovaj tecaj i radionice:
http://inkubator-pismo.eu/en/
|
|
|
30.10.2019., 16:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
Ljuksi kaže:
|
Nazalost nemam.
|
|
|
02.11.2019., 00:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
UrchinStar47 kaže:
Jos Julia potpada u tu skupinu.
|
Yep, kazu da je jos brza... ali svakako su dobro razmisljali kod designa tog jezika, za 10-20 godina bi mogao biti standard u data science-u. Trenutacno je problem, da nema puno biblioteka kao za ostale kandidate.
|
|
|
05.11.2019., 13:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Quote:
C. F. Gauss kaže:
Nema smisla na taj nacin uciti studente Matlab/Octave, posto se ti jezici koriste bas zbog ultrabrzo izvodjenih matematickih izraza i posto ima drugih problema koji se ne mogu rijesiti bez petlje, tesko mi vjerovati da bas ne smijes na taj nacin, no ok...
Sad pitanje je, za sto moramo koristiti petlju, generiranje 10 brojeva ili brojenje koliko puta je palo 5/6 - najbolje da trpamo i jedno i drugo u petlju:
Znaci umjesto da generiramo vektor 1x10 slucajnim brojevima 1-6, generiramo ih pojedinacno i brojimo rucno u petlji:
Kod:
kocka_5_6 = 0; # koliko puta je rezultat 5 ili 6
for i = 1:10 # for petlja gdje i zauzima vrijednost 1 do 10
kocka = randi(6) # bacimo kocku jednom (posto ne dodamo ";" vrijednost bit ce isprintana na screen)
if kocka > 4
kocka_5_6++; # povecamo varijablu za 1
endif
endfor
# ovo je isto kao prvi program, ali izraz "sum(x > 4)" postane "kocka_5_6"
if kocka_5_6 > 6
disp("dobitak: 2kn")
elseif kocka_5_6 < 7 && kocka_5_6 > 3
disp("dobitak: 1kn")
else
disp("dobitak: 0kn")
endif
Inace, da bacimo kocku ne 10 vec par milijun puta (bez printanja icega na screen), ova verzija petljom ce lagano biti 100 puta sporija od one verzije bez.
|
Hvala Vam puno!
|
|
|
08.12.2019., 19:13
|
|
Murphyjevo dijete
Registracija: Dec 2011.
|
ima tu netko tko se kuži u visual basic? trebam pomoć, tnx.
|
08.12.2019., 22:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
Elyse kaže:
ima tu netko tko se kuži u visual basic? trebam pomoć, tnx.
|
Napiši o čemu se radi, možda se netko nađe.
|
|
|
21.04.2020., 20:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
poz ekipa,
uz trenutni posao imam viška slobodnog vremena i htio bih usvojiti neka nova znanja pa sam se odlucio krenuti s programiranjem.
S obzirom da sam početnik u svemu ovome počeo sam kopat po bespućima interneta i pomalo učit al ima toliko toga i nznm odakle krenuti.
Postoji li neka "biblija" koju pod obavezno moram prvu svladat da bih nastavio dalje?
Nadalje kakva su vaša iskustva,može li se kao samouk doći do neke razine da bih mogao aplicirati za neki posao,odnosno kakve su šanse za posao bez fakulteta.Imam SSS,rač.teh. u strojarstvu..
Nemam neke bolesne ambicije i iluzije,htio bih vidjeti kako mi sve to ide pa onda odlučiti dalje korak po korak 
|
|
|
22.04.2020., 01:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2005.
|
Quote:
ajmoplavi kaže:
poz ekipa,
uz trenutni posao imam viška slobodnog vremena i htio bih usvojiti neka nova znanja pa sam se odlucio krenuti s programiranjem.
S obzirom da sam početnik u svemu ovome počeo sam kopat po bespućima interneta i pomalo učit al ima toliko toga i nznm odakle krenuti.
Postoji li neka "biblija" koju pod obavezno moram prvu svladat da bih nastavio dalje?
Nadalje kakva su vaša iskustva,može li se kao samouk doći do neke razine da bih mogao aplicirati za neki posao,odnosno kakve su šanse za posao bez fakulteta.Imam SSS,rač.teh. u strojarstvu..
Nemam neke bolesne ambicije i iluzije,htio bih vidjeti kako mi sve to ide pa onda odlučiti dalje korak po korak 
|
obično se preporučuje kern & ritchie C programming
ima i raznih "for dummies", ali ova je priznata
|
|
|
22.04.2020., 10:05
|
|
Sneguljac-patuljak nudist
Registracija: Mar 2004.
|
Quote:
ajmoplavi kaže:
poz ekipa,
|
Ma ko' će čitat u 2020. Nađi na yotube tečaj pythona i udri i to savladaj.
Ima mjesta za sve ispod sunca! 
|
|
|
01.05.2020., 02:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Dođoh sa sličnim pitanjem, pa me zanima jel ovaj zadnji post bio sarkazam ili? 
|
|
|
01.05.2020., 08:50
|
|
maternični replikator
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
The Great Duck kaže:
Dođoh sa sličnim pitanjem, pa me zanima jel ovaj zadnji post bio sarkazam ili? 
|
Ko u svemu, budi dobar i bit će mjesta...ili se dobro prodaj, to isto pali 
|
|
01.05.2020., 20:27
|
|
U samoizolaciji
Registracija: May 2020.
|
C help?
Dobar dan tribala bi mi pomoć u vezi jednog zadatka ako može.
1.Ivana već dugo želi kupiti novu pernicu koja stoji n kuna. Za rođendan je od bake dobila m kuna (m < n). Nakon što je djedu ispričala priču s pernicom, djed joj je obećao da će joj dati ostatak novca. Kako još ne zna najbolje računati, moli te za pomoć. Napiši program koji će unositi cijenu pernice (n) I iznos koji je dobila od bake (m), a ispisivati iznos koji joj treba dati djed da bi kupila pernicu.
To je isto ka i ovaj zadatak :
Cijena računala iznosi n kuna. Ti imas m kuna (m<n). Napiši program koji će unositi cijenu računala n i iznos m koji ti imaš a ispisivati iznos koji je još potreban za kupnju računala.
Unaprijed zahvaljujem!
Meni triba ovaj prvi. Stavia sam ovaj drugi da bi se lakše snašli od prvoga jer u prvom ima puno teksta.
I ako nije problem molia bi vas za ovaj zadatak isto :
Prvi je zadatak keramičara na praksi postaviti pločice oko jednog prozora. Najprije treba izračunati koliko mu je najmanje pločica potrebno. Prozor i pločice kvadratnog su oblika. Napiši program koji će unositi duljinu ruba prozora i duljinu ruba pločice, a ispisivati najmanji broj pločica potrebnih za okvir prozora.
Link za sliku je :
http://tina.com.hr/wp-content/upload.../10/slijed.pdf
zadatak broj 16.
Tamo su brojevi pa triba ispast rezultat a to mi triba.
Molin vas napravite mi ta dva zadatka u pseudojeziku i pythonu!
|
|
|
01.05.2020., 22:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
mr-crime kaže:
Ko u svemu, budi dobar i bit će mjesta...ili se dobro prodaj, to isto pali 
|
Nisam mislio na "Za sve ima mjesta pod Suncem", mislio sam na dio "ko će čitat, nađi tečaj na Youtubeu".
To mi djeluje kao čudan, pomalo gotovanski savjet. Kao, ono, samo budale i konji rade (ili čitaju). 
|
|
|
01.05.2020., 23:09
|
|
U samoizolaciji
|
Meni triba zadatak sa keramičarem i pernicom ( Ivana ) u pseudojeziku ili pythonu!
Hvala!
|
|
|
01.05.2020., 23:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lolop65 kaže:
Meni triba zadatak sa keramičarem i pernicom ( Ivana ) u pseudojeziku ili pythonu!
Hvala!
|
evo za keramičara, prvo moraš razmislit šta se u stvari traži, tj riješit probni primjer olovkom, papirom ili digitronom
npr ako je prozor 30, a pločice 8, koliko je rješenje?
ovi zadaci u inače težinski ekvivalent 1+1=?
|
|
|
02.05.2020., 00:54
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
sali kaže:
evo za keramičara, prvo moraš razmislit šta se u stvari traži, tj riješit probni primjer olovkom, papirom ili digitronom
npr ako je prozor 30, a pločice 8, koliko je rješenje?
ovi zadaci u inače težinski ekvivalent 1+1=?
|
Samo želim da mi neko pomogne. Da ovo znam onda bi rišia sam. Molin.vas ta 2 primjera u pseudojeziku ili pythonu! To je moja budućnost!
|
|
|
02.05.2020., 01:55
|
|
Registrirani korisnik
|
pseudojezik
keramičar
input prozor, pločica
komada=prozor/pločica+1
print "komada=", komada*4
pernica
input cijena, baka
print "djed treba dati=", cijena-baka
ako uspije, javi se iz budućnosti
|
|
|
02.05.2020., 11:05
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
sali kaže:
pseudojezik
keramičar
input prozor, pločica
komada=prozor/pločica+1
print "komada=", komada*4
pernica
input cijena, baka
print "djed treba dati=", cijena-baka
ako uspije, javi se iz budućnosti
|
Ne želim ti smetat pa bi volia i da se drugi uključe u ovu pomoć. Sad bi 100% reka zašto ti triba pomoć, ali ne bi li u pseudojeziku tribalo biti ka ovako :
ulaz(n.m)
broj čokolada=n div m
ostatak u kn= n mod m
izlaz(broj čokolada,ostatak u kn)
Ja mislim da je ono tvoje u pythonu i neznam da li triba još nešto napisat. Oprosti ako sam ti nešto krivo reka
usput hvala na pomoći.
|
|
|
02.05.2020., 19:03
|
|
U samoizolaciji
|
Pomoć
Dajte molin vas. Pogledajte zadnju poruku!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:22.
|
|
|
|