Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Za napredne korisnike > Programiranje

Programiranje Za programere i one koji to žele postati ...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.10.2019., 09:10   #1521
Jos Julia potpada u tu skupinu.
Odgovori s citatom
Old 30.10.2019., 12:46   #1522
Quote:
C. F. Gauss kaže: Pogledaj post
Ne mogu reci nista konkretnija, ali ovaj prvi mi izgleda seriozan. Razvoj igara je jedna od kraljevskih disciplina informatike i ako taj lik tu vec duze uspijesno radi trebao se bi kuziti u taj posao. No neznam kakav je kao ucitelj.

Sto se udemy-a tice, oni su poznati i koliko znam su seriozni, ali vjerojatno se ne moze reci za sve kurse samo tako posto ih tamo ima toliko. No cini mi se da je i jedno i drugo ok.
Hvala puno!

Ima li netko iskustva s ekipom iz Novske?

Konkretno ovaj tecaj i radionice:

http://inkubator-pismo.eu/en/
Ljuksi is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2019., 16:48   #1523
Quote:
Ljuksi kaže: Pogledaj post
Hvala puno!

Ima li netko iskustva s ekipom iz Novske?

Konkretno ovaj tecaj i radionice:

http://inkubator-pismo.eu/en/
Nazalost nemam.
C. F. Gauss is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2019., 00:18   #1524
Quote:
UrchinStar47 kaže: Pogledaj post
Jos Julia potpada u tu skupinu.
Yep, kazu da je jos brza... ali svakako su dobro razmisljali kod designa tog jezika, za 10-20 godina bi mogao biti standard u data science-u. Trenutacno je problem, da nema puno biblioteka kao za ostale kandidate.
C. F. Gauss is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 13:21   #1525
Quote:
C. F. Gauss kaže: Pogledaj post
Nema smisla na taj nacin uciti studente Matlab/Octave, posto se ti jezici koriste bas zbog ultrabrzo izvodjenih matematickih izraza i posto ima drugih problema koji se ne mogu rijesiti bez petlje, tesko mi vjerovati da bas ne smijes na taj nacin, no ok...

Sad pitanje je, za sto moramo koristiti petlju, generiranje 10 brojeva ili brojenje koliko puta je palo 5/6 - najbolje da trpamo i jedno i drugo u petlju:

Znaci umjesto da generiramo vektor 1x10 slucajnim brojevima 1-6, generiramo ih pojedinacno i brojimo rucno u petlji:

Kod:
kocka_5_6 = 0; # koliko puta je rezultat 5 ili 6

for i = 1:10 # for petlja gdje i zauzima vrijednost 1 do 10
    kocka = randi(6) # bacimo kocku jednom (posto ne dodamo ";" vrijednost bit ce isprintana na screen)
    if kocka > 4 
        kocka_5_6++; # povecamo varijablu za 1
    endif
endfor

# ovo je isto kao prvi program, ali izraz "sum(x > 4)" postane "kocka_5_6"
if kocka_5_6 > 6
    disp("dobitak: 2kn")
elseif kocka_5_6 < 7 && kocka_5_6 > 3
    disp("dobitak: 1kn")
else
    disp("dobitak: 0kn")
endif
Inace, da bacimo kocku ne 10 vec par milijun puta (bez printanja icega na screen), ova verzija petljom ce lagano biti 100 puta sporija od one verzije bez.

Hvala Vam puno!
figure-s is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2019., 19:13   #1526
ima tu netko tko se kuži u visual basic? trebam pomoć, tnx.
Old 08.12.2019., 22:00   #1527
Quote:
Elyse kaže: Pogledaj post
ima tu netko tko se kuži u visual basic? trebam pomoć, tnx.
Napiši o čemu se radi, možda se netko nađe.
judolino is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2020., 20:08   #1528
poz ekipa,
uz trenutni posao imam viška slobodnog vremena i htio bih usvojiti neka nova znanja pa sam se odlucio krenuti s programiranjem.

S obzirom da sam početnik u svemu ovome počeo sam kopat po bespućima interneta i pomalo učit al ima toliko toga i nznm odakle krenuti.
Postoji li neka "biblija" koju pod obavezno moram prvu svladat da bih nastavio dalje?
Nadalje kakva su vaša iskustva,može li se kao samouk doći do neke razine da bih mogao aplicirati za neki posao,odnosno kakve su šanse za posao bez fakulteta.Imam SSS,rač.teh. u strojarstvu..

Nemam neke bolesne ambicije i iluzije,htio bih vidjeti kako mi sve to ide pa onda odlučiti dalje korak po korak
ajmoplavi is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2020., 01:03   #1529
Quote:
ajmoplavi kaže: Pogledaj post
poz ekipa,
uz trenutni posao imam viška slobodnog vremena i htio bih usvojiti neka nova znanja pa sam se odlucio krenuti s programiranjem.

S obzirom da sam početnik u svemu ovome počeo sam kopat po bespućima interneta i pomalo učit al ima toliko toga i nznm odakle krenuti.
Postoji li neka "biblija" koju pod obavezno moram prvu svladat da bih nastavio dalje?
Nadalje kakva su vaša iskustva,može li se kao samouk doći do neke razine da bih mogao aplicirati za neki posao,odnosno kakve su šanse za posao bez fakulteta.Imam SSS,rač.teh. u strojarstvu..

Nemam neke bolesne ambicije i iluzije,htio bih vidjeti kako mi sve to ide pa onda odlučiti dalje korak po korak
obično se preporučuje kern & ritchie C programming
ima i raznih "for dummies", ali ova je priznata
sali is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2020., 10:05   #1530
Quote:
ajmoplavi kaže: Pogledaj post
poz ekipa,

Ma ko' će čitat u 2020. Nađi na yotube tečaj pythona i udri i to savladaj.
Ima mjesta za sve ispod sunca!
grogo bolger is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2020., 02:51   #1531
Dođoh sa sličnim pitanjem, pa me zanima jel ovaj zadnji post bio sarkazam ili?
The Great Duck is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2020., 08:50   #1532
Quote:
The Great Duck kaže: Pogledaj post
Dođoh sa sličnim pitanjem, pa me zanima jel ovaj zadnji post bio sarkazam ili?
Ko u svemu, budi dobar i bit će mjesta...ili se dobro prodaj, to isto pali
Odgovori s citatom
Old 01.05.2020., 20:27   #1533
Smile C help?

Dobar dan tribala bi mi pomoć u vezi jednog zadatka ako može.

1.Ivana već dugo želi kupiti novu pernicu koja stoji n kuna. Za rođendan je od bake dobila m kuna (m < n). Nakon što je djedu ispričala priču s pernicom, djed joj je obećao da će joj dati ostatak novca. Kako još ne zna najbolje računati, moli te za pomoć. Napiši program koji će unositi cijenu pernice (n) I iznos koji je dobila od bake (m), a ispisivati iznos koji joj treba dati djed da bi kupila pernicu.

To je isto ka i ovaj zadatak :

Cijena računala iznosi n kuna. Ti imas m kuna (m<n). Napiši program koji će unositi cijenu računala n i iznos m koji ti imaš a ispisivati iznos koji je još potreban za kupnju računala.

Unaprijed zahvaljujem!

Meni triba ovaj prvi. Stavia sam ovaj drugi da bi se lakše snašli od prvoga jer u prvom ima puno teksta.

I ako nije problem molia bi vas za ovaj zadatak isto :

Prvi je zadatak keramičara na praksi postaviti pločice oko jednog prozora. Najprije treba izračunati koliko mu je najmanje pločica potrebno. Prozor i pločice kvadratnog su oblika. Napiši program koji će unositi duljinu ruba prozora i duljinu ruba pločice, a ispisivati najmanji broj pločica potrebnih za okvir prozora.

Link za sliku je :

http://tina.com.hr/wp-content/upload.../10/slijed.pdf

zadatak broj 16.

Tamo su brojevi pa triba ispast rezultat a to mi triba.

Molin vas napravite mi ta dva zadatka u pseudojeziku i pythonu!
Lolop65 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2020., 22:17   #1534
Quote:
mr-crime kaže: Pogledaj post
Ko u svemu, budi dobar i bit će mjesta...ili se dobro prodaj, to isto pali
Nisam mislio na "Za sve ima mjesta pod Suncem", mislio sam na dio "ko će čitat, nađi tečaj na Youtubeu".

To mi djeluje kao čudan, pomalo gotovanski savjet. Kao, ono, samo budale i konji rade (ili čitaju).
The Great Duck is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2020., 23:09   #1535
Meni triba zadatak sa keramičarem i pernicom ( Ivana ) u pseudojeziku ili pythonu!

Hvala!
Lolop65 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2020., 23:39   #1536
Quote:
Lolop65 kaže: Pogledaj post
Meni triba zadatak sa keramičarem i pernicom ( Ivana ) u pseudojeziku ili pythonu!

Hvala!
evo za keramičara, prvo moraš razmislit šta se u stvari traži, tj riješit probni primjer olovkom, papirom ili digitronom

npr ako je prozor 30, a pločice 8, koliko je rješenje?

ovi zadaci u inače težinski ekvivalent 1+1=?
sali is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2020., 00:54   #1537
Quote:
sali kaže: Pogledaj post
evo za keramičara, prvo moraš razmislit šta se u stvari traži, tj riješit probni primjer olovkom, papirom ili digitronom

npr ako je prozor 30, a pločice 8, koliko je rješenje?

ovi zadaci u inače težinski ekvivalent 1+1=?

Samo želim da mi neko pomogne. Da ovo znam onda bi rišia sam. Molin.vas ta 2 primjera u pseudojeziku ili pythonu! To je moja budućnost!
Lolop65 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2020., 01:55   #1538
pseudojezik
keramičar

input prozor, pločica
komada=prozor/pločica+1
print "komada=", komada*4

pernica

input cijena, baka
print "djed treba dati=", cijena-baka

ako uspije, javi se iz budućnosti
sali is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2020., 11:05   #1539
Quote:
sali kaže: Pogledaj post
pseudojezik
keramičar

input prozor, pločica
komada=prozor/pločica+1
print "komada=", komada*4

pernica

input cijena, baka
print "djed treba dati=", cijena-baka

ako uspije, javi se iz budućnosti

Ne želim ti smetat pa bi volia i da se drugi uključe u ovu pomoć. Sad bi 100% reka zašto ti triba pomoć, ali ne bi li u pseudojeziku tribalo biti ka ovako :
ulaz(n.m)
broj čokolada=n div m
ostatak u kn= n mod m
izlaz(broj čokolada,ostatak u kn)

Ja mislim da je ono tvoje u pythonu i neznam da li triba još nešto napisat. Oprosti ako sam ti nešto krivo reka

usput hvala na pomoći.
Lolop65 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2020., 19:03   #1540
Pomoć

Dajte molin vas. Pogledajte zadnju poruku!
Lolop65 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:22.