Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
19.03.2015., 17:28
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
evelina kaže:
nazivati ljude koji su rješavali stambeno pitanje uz pomoć stambenih kredita, podignutih u bankama, špekulantima i kockarima je stvarno jadno, uvredljivo, bezobrazno ...
i ne, u našem slučaju nije bilo kunskih stambenih kredita
i ne, nisu svi dužnici u chf-u na prosjačkom štapu
i ne, nisu se svi zadužili do maksimuma i preko njega
i ne, nisu svi kupovali dodatne kvadratne metre
i ne, nisu svi pristajali na nerealno visoke cijene
i ne, nisu svi išli grlom u jagode ...
ali, svi su prevareni i uvučeni u nepoštenu i prljavu igru, jer su vjerovali da je bankarski sustav uređen i da se ovako nešto ne može dogoditi proizvodu koji se zove stambeni kredit
|
Potpisujem svaku riječ. Uređeni sustav je ključ svega. To smo dokazali da je upravo tu najveći problem. Kilometri su o tome napisani. i bit će još. Ako bankama nije teško stalno lagati neka i nama ne bude teško govoriti istinu. Jer one upravo svojim postupcima trenutno, nuđenju rješenja, nuđenje anuiteta svih potpuno istih, nedvosmisleno naglašavaju ono kaj su prije smrdale, sad nude ispravno. E kad onaj sa strahom otvara kovertu iz banke, poučen našim iskustvom očekuje šokantno veći anuitet, jer su to već radile banke, ali teta iz pozadine ga umiruje ma ne bi oni to, svaki anuitet je isti. I onda udri svi plesati. E tu je dokaz prevare koji treba upotrijebiti protiv njih na sudu. Sad nude ispravno, prine su nudile prevaru.
|
|
|
19.03.2015., 17:57
|
|
I like my truck
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
soks kaže:
Ma molim te. Onda je svaki kredit u valutnoj klauzuli glupost i odgovornost je na onima koji su to i dozvolili u Hrvatskoj. Kaj imaš plaćati u valuti u kojoj ne zarađuješ. Građani su uzeli u dobroj vjeri što su mislili i platiti u cijelosti prema nekakvim projekcijama koje su im banke gurale pod nos. Obzirom da su u bankama veći finaqncijski stručnjaci, na temelju čega su oni odobravali takve kredite? Ne razumijem kako uopće normalno ljudsko biće može opravdavati ovu smišljenu pljačku?
|
Projekcije koje su banke gurale klijentima pod nos - bile su samo projekcije koje na ništa ne obavezuju te iste banke. Ako ne želiš kredit nominiran u valuti koju ne zarađuješ - ne ulaziš u takav aranžman. (Navlakuša se u najvećem dijelu sastojala u relativno povoljnoj kamati koja ti zapravo malo vrijedi jer je ista promjenjiva jednostrano). Financijskim stručnjacima u bankama vjerovatno je bilo najbitnije da što više rizika prevale na zajmoprimce. Ja se samo nadam da su u svojoj pohlepi očito pretjerali, pa će se to možda moći malo ispraviti, ali dok država reagira tko živ- tko mrtav. Ali sigurno je da banke ništa nikome neće vraćati sve dok ih se ne dovede u situaciju da to moraju napraviti (presudom ili da im je to isplativije od nekih drugih mogućnosti). Ako netko treba vratiti lovu onda su to banke, a ne državni proračun.
|
|
19.03.2015., 22:00
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2008.
|
Vlada može:
"1. Može ograničiti kamatu na CHF kredite na 1%, pa i manje.
2. Može opaliti 1 do 2% poreza na aktivu banaka.
3. Može pokrenuti inspekcije da istraže i prijave banke radi neugovaranja marži, pa će banke biti kažnjene u iznosima koji se mjere u milijardama kuna."
|
|
|
20.03.2015., 00:46
|
|
U samoizolaciji
|
ajme,jao si ga bankama,ovo se tiče i euraša i kunaša,kad počnu pljuštat tužbe
"Naglasio je kako je Sud donio i jednu presudu vezanu za naknadu kod prijevremene otplate kredita, gdje je isto tako utvrđeno da banke nisu imale pravo građanima naplaćivati naknade za prijevremenu otplatu kredita, iako su to redovno činile. Posljednjom izmjenom Zakona o zaštiti potrošača ta je odredba ukinuta i naknadu banke više ne bi smjele naplaćivati. I Županijski sud u Vukovaru utvrdio je da je ta odredba ugovora, u kojoj je bila dogovorena naknada za raniju otplatu kredita od jedan do četiri posto, ništetna i da ne proizvodi nikakve pravne učinke."
|
|
|
20.03.2015., 00:48
|
|
U samoizolaciji
|
ajmo još malo,stvarno danas onaj tko radi u banci bolje mu je da šuti od sramote
"VAL TUŽBI POKRENULA UDRUGA FRANAK
Inače, sve se više građana u Vukovarsko-srijemskoj županiji odlučuje na privatne tužbe protiv banaka, a val je pokrenula pravomoćna sudska presuda po kolektivnoj tužbi udruge Franak protiv domaćih poslovnih banaka kojom je bankama naloženo da iz pripadajućih ugovora uklone odredbe o promjenjivim kamatama na štetu građana. Spomenuta presuda jest pravomoćna, ali nije konačna, jer su neke banke zatražile reviziju na Vrhovnom sudu. Građani su, ne čekajući odluku, pojedinačno pokrenuli različite vrste postupaka jer presuda Visokog trgovačkog suda nije naložila bankama da same provedu obvezu vraćanja preplaćenih kamata, nego je potrebno da vlasnici kredita to sami zatraže."
|
|
|
20.03.2015., 00:50
|
|
U samoizolaciji
|
kakvi prevaranti,šta će se još doznat,polako isplivavaju govna na površinu
"Imamo još jednu presudu, ali ovaj put ne za promjenjivu kamatnu stopu, nego vezanu za krivi izračun kamate. Kada je došlo do promjene kamatne stope banka se koristila metodom kojom se nije smjela koristiti. Donijeli smo odluku i ona je sada pod žalbom na Županijskom sudu"
|
|
|
20.03.2015., 00:59
|
|
U samoizolaciji
|
Bit će dosta za svih
Zadnje uređivanje xstrom : 07.04.2015. at 00:59.
|
|
|
20.03.2015., 07:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Dukkai kaže:
pa, ako vise ljudi i njihovih supruga svjedoci o tome da je netko nesto rekao, onda se ipak dobiva na vjerodostojnosti. Moguce je da par osoba laze, ali je malo nevjerojatno da svi lazu..
|
Quote:
JTB kaže:
Muz i zena imaju ipak specijalan pravni status tako da ti primjer ne vrijedi. I sutkinja ti je to rekla pa valjda ni njoj ne vjerujes.  Otkud toliko svjedoka? Ne znam ja, valjda ne mislis da su samo tebi govorili da tecaj moze samo 10% gore. Valjda bi se svi tako prevareni mogli negdje naci, ne znam, na primjer u Udruzi Franak?
Nije bitno da je dvadeset osoba culo sto je tebi rekla sluzbenica, bitno je da se utvrdi obrazac ponasanja. Dakle nekoliko stotina ljudi koji ce posvjedociti da su i njima tako nesto rekli. Ne razumijem kako ne razumijes tako jednostavne stvari...
I sad mi ovdje trosimo vrijeme na takve elementarne stvari. Pitam se zasto me onda uopce cudi cjelokupna kvaliteta rasprave.
|
nevjerojatno je da govorimo istim jezikom a ne razumijemo se
ja sam u svom postu navela (pažljivije čitaj) da me se nije uzimalo kao relevantnog svjedoka jer sam supruga...dakle primjer je na mjestu za ono što tvrdim
..i da...točno je što kažeš da poseban status imaju supružnici i to sam u primjeru i objasnila...
....i to toliko poseban da moja tužba koja bi se bazirala na tome da tužim šalterušu koja je radila u banci prije 10 godina (a sad je tko zna gdje) i kojoj btw ne znam ni ime (imam samo paraf) jednostavno ne drži vodu.
Muž mi nije relevantan svjedok a da po gradu tražim ljude da mi svjedoče.....ma daj molim te 
to je toliko trivijalno da je smiješno
Banke su puno su veće propuste napravile....poigrale su se sa zakonom, ljudskim životima i opljačkali su u fino ovaj narod i za to će platit
na kraju krajeva imamo pravomoćne presude na svojoj strani tako da ići u tužbu za ovo što ti predlažeš je djetinjasto.
to je samo jedan mali dio tužbe ....oke??
osim toga u tužbi se mora navesti i ime osobe koju tužim.
Vjerujem da će mi banka izaći u susret i dati podatke o svome zaposleniku koji me je preveslao prije 10 godina....   
...kako da ne...
oni su toliko pokvareni da mog odvjetnika zavlače dva mjeseca i ne daju mu dokumentaciju o mom zatvorenom kreditu i kupuju vrijeme....
uvjetuju mu sad na kraju davanje dokumentacije popunjavanjem obrasca ...
sad na kraju ...prema najnovijim informacija....:klap:
jadni su
a o reprogramu kredita možete nešto pročitati u linku
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/o...---377057.html
Quote:
evelina kaže:
stvarno ne razumijem kako se nitko do sada nije sjetio tako jednostavnog i učinkovitog rješenja
|

|
|
|
20.03.2015., 08:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
dalcosters kaže:
nevjerojatno je da govorimo istim jezikom a ne razumijemo se
ja sam u svom postu navela (pažljivije čitaj) da me se nije uzimalo kao relevantnog svjedoka jer sam supruga...dakle primjer je na mjestu za ono što tvrdim
..i da...točno je što kažeš da poseban status imaju supružnici i to sam u primjeru i objasnila...
....i to toliko poseban da moja tužba koja bi se bazirala na tome da tužim šalterušu koja je radila u banci prije 10 godina (a sad je tko zna gdje) i kojoj btw ne znam ni ime (imam samo paraf) jednostavno ne drži vodu.
Muž mi nije relevantan svjedok a da po gradu tražim ljude da mi svjedoče.....ma daj molim te 
to je toliko trivijalno da je smiješno
|
Pa ti apsolutno nista ne razumijes! Kakvi supruznici ajme meni. Kakvo trazenje ljudi po gradu da tebi svjedoce?! Uopce se ne radi o tome! Radi se o skupnoj tuzbi kao sto je i tuzba Udruge Potrosac / Udruge Franak bila skupna! Ne osoba X protiv sluzbenika Y, nego gradjani protiv nezakonitorg postupanja banaka. Pobogu ima stvarnih primjera koliko hoces ali ti i dalje ne razumijes o cemu pricam..
|
|
|
20.03.2015., 08:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
evelina kaže:
nazivati ljude koji su rješavali stambeno pitanje uz pomoć stambenih kredita, podignutih u bankama, špekulantima i kockarima je stvarno jadno, uvredljivo, bezobrazno ...
i ne, u našem slučaju nije bilo kunskih stambenih kredita
i ne, nisu svi dužnici u chf-u na prosjačkom štapu
i ne, nisu se svi zadužili do maksimuma i preko njega
i ne, nisu svi kupovali dodatne kvadratne metre
i ne, nisu svi pristajali na nerealno visoke cijene
i ne, nisu svi išli grlom u jagode ...
ali, svi su prevareni i uvučeni u nepoštenu i prljavu igru, jer su vjerovali da je bankarski sustav uređen i da se ovako nešto ne može dogoditi proizvodu koji se zove stambeni kredit
|
točnio su ovi tvoji navodi ali ovdje se laži i insinuacije ponavljaju toliko često i uzastopno da postaju mantra dežurnih dušebrižnika
Začuđuje me tolika energija uložena u sve to....stvarno me to čudi....kako netko koga se ova problematika direktno ne tiče ima toliko snage i volje prepucavati se s ljudima koji ovdje traže savjete i pokušavaju konstruktivno razgovarati na temu, pljuvati ih i upirati prstom u njih nazivajući ih pogrdnim imenima???
ja sam priznajem bila financijski nepismena pa sam sve tako nepismena prije 10 godina digla kredit gdje mi je rata bila samo 400-tinjak kuna veća od stanarine za podstanarski suterenski stan gdje sam se tiskala sa 2 djece....
i tako nepismena sam kupila roh bau nekretninu,
pa tako nepismena amortizirala povećanje tečaja i kamate
i opet tako nepismena zatvorila kredit...
i ovako nepismena se pitam....što onda pismeni rade ?? 
|
|
|
20.03.2015., 08:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
JTB kaže:
Pa ti apsolutno nista ne razumijes! Kakvi supruznici ajme meni. Kakvo trazenje ljudi po gradu da tebi svjedoce?! Uopce se ne radi o tome! Radi se o skupnoj tuzbi kao sto je i tuzba Udruge Potrosac / Udruge Franak bila skupna! Ne osoba X protiv sluzbenika Y, nego gradjani protiv nezakonitorg postupanja banaka. Pobogu ima stvarnih primjera koliko hoces ali ti i dalje ne razumijes o cemu pricam..
|
a ne, ne...skupna tužba ne dolazi u obzir i ni u jedom trenutku mi nije palo napamet da idem u skupnu tužbu
ja svoje probleme oduvijek sama rješavam i ne želim ovisiti ni i o Marku ni o Janku....
|
|
|
20.03.2015., 08:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
dalcosters kaže:
prije 10 godina digla kredit gdje mi je rata bila samo 400-tinjak kuna veća od stanarine za podstanarski suterenski stan
|
nije ti bila tada sumnjiva tako mala razlika si mislila da će ostati tako vječno mala razlika
|
|
|
20.03.2015., 09:06
|
|
U samoizolaciji
|
"Walk away" u stilu Sergia Leonea
Bože, kako nam dugih stotinu godina ispiru mozak s partizanskim filmovima, vesternima, kriminalističkim filmovima i sapunicama. Kako shvatiti "walk away" rješenje? Pojam je preuzet od pljačkaških družina. Banda podijeli plijen i svatko odlazi u svoj brlog! Kako takav fer razlaz o trošku žrtve aplicirati na liniju banke-dužnici? Pa, banka uzme stan klijentu koji ga više ne može otplaćivati, vrati klijentu što je otplatio, i to bi bilo to. To bi bilo pošteno. Netje itji! Dužnik je žrtva! Banka uzima stan i sve ostalo što klijent posjeduje, zadržavajući za sebe i ono što je klijent otplatio! Kazališna družina HUB prezentira to kao socijalno zbrinjavanje. Vrijeme je da stranim bankama ponudimo rješenje "walk away" iz Hrvatske. Zar se nisu napljačkale dovoljno?"
|
|
|
20.03.2015., 10:01
|
|
jedem luka i slanine
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
xstrom kaže:
"Walk away" u stilu Sergia Leonea
Bože, kako nam dugih stotinu godina ispiru mozak s partizanskim filmovima, vesternima, kriminalističkim filmovima i sapunicama. Kako shvatiti "walk away" rješenje? Pojam je preuzet od pljačkaških družina. Banda podijeli plijen i svatko odlazi u svoj brlog! Kako takav fer razlaz o trošku žrtve aplicirati na liniju banke-dužnici? Pa, banka uzme stan klijentu koji ga više ne može otplaćivati, vrati klijentu što je otplatio, i to bi bilo to. To bi bilo pošteno. Netje itji! Dužnik je žrtva! Banka uzima stan i sve ostalo što klijent posjeduje, zadržavajući za sebe i ono što je klijent otplatio! Kazališna družina HUB prezentira to kao socijalno zbrinjavanje. Vrijeme je da stranim bankama ponudimo rješenje "walk away" iz Hrvatske. Zar se nisu napljačkale dovoljno?"
|
Naravno da nisu, treba i dužnike u eurima oguliti pa će i oni biti financijski nepismeni. U ovoj državi jedino ako uzimaš subvencije, poticaje od države si financijski pismen...
|
|
|
20.03.2015., 10:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
homosapiens kaže:
nije ti bila tada sumnjiva tako mala razlika si mislila da će ostati tako vječno mala razlika
|
opet
fakat mi na kuki ide ponavljati se...
aj pročitaj u nazad par postova, pa ćeš vidjeti što sam napisala vezano za moje sumnje i upite u svezi glede mede...ok?
stvarno mi se ne da više svakom padobrancu koji se hvata za trenutni upis i ne prati koronologiju, pojašnjavati 
|
|
|
20.03.2015., 10:05
|
|
jedem luka i slanine
|
Quote:
homosapiens kaže:
|
Tebi "želim" da budeš podstanar bez ugovora pa da svakih šest mjeseci mijenjaš adresu i da ti gazda bar tri puta tjedno dolazi u inspekciju....
|
|
|
20.03.2015., 10:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
može i podstanar od 1.11.-Uskrsa;
|
20.03.2015., 10:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dit kaže:
Tebi "želim" da budeš podstanar bez ugovora pa da svakih šest mjeseci mijenjaš adresu i da ti gazda bar tri puta tjedno dolazi u inspekciju....
|
ma daj ...nemoj tako
pa tip je vjerojatno financijski pismeniji od svih nas pa mu je razumnije, ekonomičnije i financijski isplativije plaćat podstanarstvo 2000 kuna mjesečno, nego ulagat u svoju nekretninu 2400 mjesečno 
|
|
|
20.03.2015., 10:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
dit kaže:
|
mislim, kaj reci osim da tko ti kriv kaj iznajmljujes bez ugovora..
ja do sada nikad nisam pristao na najam bez ugovora i znao sam koja su moja prava kao podstanara.... 
|
|
|
20.03.2015., 10:25
|
|
jedem luka i slanine
|
Quote:
Dukkai kaže:
mislim, kaj reci osim da tko ti kriv kaj iznajmljujes bez ugovora..
ja do sada nikad nisam pristao na najam bez ugovora i znao sam koja su moja prava kao podstanara.... 
|
A koliko si adresa promijenio? Ako se smije znati?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:12.
|
|
|
|