Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju |
|
|
14.08.2024., 09:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Divia, pazi da piješ dovoljno tekućine.
I guglaj tenzijska glavobolja.
|
14.08.2024., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Hvala vam. Ma najgore mi je sto se moram sad i o sebi brinut, a htjela bih svu paznju njoj dati…za tlak sam dobila terapiju pa ce se valjda smirit. A za glavobolje su rekli da moze bit od epiduralne reakcija al vec mi se nesto previse oduzilo… vidjrt cu kad bude tlak pod kontrolom oce se i glavobolje povuc…bas je neugodno… valjda ce bit bolje…
|
|
|
14.08.2024., 14:03
|
|
Dende.
Registracija: Aug 2023.
|
Ne mozes se za bebu pobrinuti ako ti nisi okej. Znas kako to ide u avionu, prvo sebi masku stavljas.
I ti si bitna, isto kao i beba, moras i na svoj oporavak misliti i nista nemoj forsirati. Iz vlastitog iskustva, samo ces si produziti oporavak ako si ne das vremena i odmora koliko maksimalno mozes. Cak i ako mislis da je sve ok i da mozes, nemoj ako ne moras.
Dan po dan, bit ce sve lakse.
|
|
|
14.08.2024., 14:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Quote:
Fashionable kaže:
Hvala vam. Ma najgore mi je sto se moram sad i o sebi brinut, a htjela bih svu paznju njoj dati…za tlak sam dobila terapiju pa ce se valjda smirit. A za glavobolje su rekli da moze bit od epiduralne reakcija al vec mi se nesto previse oduzilo… vidjrt cu kad bude tlak pod kontrolom oce se i glavobolje povuc…bas je neugodno… valjda ce bit bolje…
|
Kako bi opisala glavobolju?
Jel ti se dogadja da kad lezis potpuno ravno nema glavobolje, kad ustanes ima?
Ako ne, vjerojatno nije od epiduralne (a i valjda bi ti rekli da su probili duru, inace ne bi trebala imati glavobolju).
Drzim fige da krene na bolje, vjerujem da je grozan osjecaj bespomocnosti.
|
|
|
14.08.2024., 16:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2024.
|
Ja kad nisam uspjela dobiti na prvom porodu epiduralnu onda sam je se pocela bojati nas zbog tih nekih nuspojava iako sam svjesna da su rijetke, no mislila sam si, ajd, jednom sam to prosla bez, mogu opet i sad mi nije ni na kraj pameti ju uzet. Mene obicna braunila boli danima na mjestu uboda i imam hrpu bijelih tockica oziljaka od njih, ne znam zasto mi je tu koza tak osjetljiva (makar i inace dobijem oziljke od gluposti i teze zarastam...). Najradije bi i tu braunilu ovaj put odbila na porodu, zadnji put su mi je stavili oko ponoci i maknuli tek u podne, smetala mi je ful, morala sam se s njom i tusirat i sve, dok se nije jedna sestra dijeleci rucak smilovala i maknula ju...
|
|
|
14.08.2024., 17:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo me s pregleda.
Beba ok.
Cerviks se dodatno skratio, na 22mm je.
Dr. se nada da ćemo se dokotrljati do 35tt.
Eto, zabrinuta sam, ali što mogu.
Mirovati i to je to.
|
14.08.2024., 20:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
velana kaže:
Evo me s pregleda.
Beba ok.
Cerviks se dodatno skratio, na 22mm je.
Dr. se nada da ćemo se dokotrljati do 35tt.
Eto, zabrinuta sam, ali što mogu.
Mirovati i to je to.
|
Velana  nije se puno skratio, dogurat ces do finala, ne brini, samo dan po dan. Mene jedino čudi da ti dr nista ne prepisuje osim mirovanja, jel bar na svoju ruku uzimas magnezij? Koji si sad tjedan? Cak i to skracivanje nije toliko bitno kao otvaranje i da nemas nikakve kontrakcije koje pogorsavaju situaciju. Drzi se, bude sve ok 
|
|
|
14.08.2024., 20:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Betty1 kaže:
Velana  nije se puno skratio, dogurat ces do finala, ne brini, samo dan po dan. Mene jedino čudi da ti dr nista ne prepisuje osim mirovanja, jel bar na svoju ruku uzimas magnezij? Koji si sad tjedan? Cak i to skracivanje nije toliko bitno kao otvaranje i da nemas nikakve kontrakcije koje pogorsavaju situaciju. Drzi se, bude sve ok 
|
Sutra punih 28, ulazim.u 29.
Maštam o barem 33., nadam se da ću dogurati.
Uzimam Mg zbog probave prvenstveno tako da ga unosim dovoljno, nadam se.
Hvala ti. 
|
14.08.2024., 20:49
|
|
Dende.
|
Ma ti ces na moj rodjendan roditi, vidjet ces. Vage su super!
Salu na stranu, drzim fige da dogurate cim dalje, samo odmaraj i cuvaj se.
Jesi spremna? Ne toliko logisticki, nego psihicki.
|
|
|
14.08.2024., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2024.
|
Velana 
Odmaraj i drži se, bit će to sve ok <3
Curke, nadam se da ste sve dobro.
Ja opet nisam 
Stigli su mi nalazi briseva i sve ok osim što imam ureaplazmu i to 10na5 
Ja ne znam kak sam tu beštiju zaradila, fakat se pazim pogotovo sad, seksala se nisam 3 mjeseca, a i da jesam, s istim sam čovjekom već 10 godina (a i on sa mnom  ). Simptoma nikakvih.
Svašta sam pročitala, da izaziva pobačaj u ranoj trudnoći, a prijevremeni porod u poodmakloj.
Najgore od svega je što mi je gin opet na godišnjem i to do 3.9., sutra nitko ne radi i moram čekati do petka da zovem drugu smjenu.
Ne znam može li mi on prepisati antibiotik ako nije moj doktor i hoće li u petak već biti prekasno, s obzirom na to da sam bris uzimala prošli petak? 
|
|
|
14.08.2024., 20:52
|
|
Dende.
|
Moze ti u petak prepisati zamjena, nije nikakav problem.
|
|
|
14.08.2024., 20:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala ti.
Iskreno se nadam da će se javiti na telefon, nikad nisam razgovarala s njim/sestrom.
Jako se bojim...
|
|
|
14.08.2024., 21:20
|
|
Dende.
|
Ma ne grizu. Ja sam imala mentalne natuknice.
- dobar dan, ZB ovdje, pacijentica doktorice V, datum rodjenja taj i taj
- na temelju nalaza s dijagnozom tom i tom (procitati sifru i naziv) kojeg je izdala doktorica V, a kasnije potvrdio privatno doktor M, treba mi otvoriti komplikacije s danom tim i tim
Na kraju me odjebala  i rekla da se javim svojoj gin, ali onda sam malo ostrije nastupila i odmah smo sve rijesile. Tvoje bas ne moze 9. mjesec cekati pa ne vidim zasto bi ti ikakve probleme radili, nes ti pustiti antibiotik…
|
|
|
14.08.2024., 21:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Hahaaha dobra si.
Ma ne bojim se ja njih nego te bakteričetine 
|
|
|
14.08.2024., 21:31
|
|
Dende.
|
Nemoj guglati  to je izvor valjda 80% zivciranja u trudnoci.
Rijesit ce to antibiotik, samo morate i ti i partner piti ako se ne varam, da si ne prenosite ako se seksate. Ako nema odnosa, ne mora on.
|
|
|
14.08.2024., 21:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zena-Dijete1985 kaže:
Hvala ti.
Iskreno se nadam da će se javiti na telefon, nikad nisam razgovarala s njim/sestrom.
Jako se bojim...
|
Može ti i doktor opće prakse prepisati antibiotik.
Meni je moja gin rekla da za 10 dana napravim ponovo urinokulturu. Ali da je ona na godišnjem da će tek 3.9 počet citat nalaze, ali da se javim zamjeni ili doktor opće prakse može isto prepisati. Pa ću ja u ponedjeljak opet raditi urinokulturu, ako bude opet loše javiti se doktoru opće prakse , jer nisam ni zapamtila kod kojeg sam na zamjeni.
|
|
|
14.08.2024., 21:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zla barbika kaže:
Nemoj guglati to je izvor valjda 80% zivciranja u trudnoci.
Rijesit ce to antibiotik, samo morate i ti i partner piti ako se ne varam, da si ne prenosite ako se seksate. Ako nema odnosa, ne mora on.
|
Znam, znam i znam!!! Ali ne mogu si pomoći, jače je od mene 
Hmm da, nema seksa otkad je beban začet jer mi je gin zabranila zbog onog krvarenja.
Mislim si možda ipak nek popije ako imamo to otprije. Jednog lijepog dana ćemo se valjda opet poseksat
Quote:
Nina092 kaže:
Može ti i doktor opće prakse prepisati antibiotik.
Meni je moja gin rekla da za 10 dana napravim ponovo urinokulturu. Ali da je ona na godišnjem da će tek 3.9 počet citat nalaze, ali da se javim zamjeni ili doktor opće prakse može isto prepisati. Pa ću ja u ponedjeljak opet raditi urinokulturu, ako bude opet loše javiti se doktoru opće prakse , jer nisam ni zapamtila kod kojeg sam na zamjeni.
|
Ma i ona mi je na godišnjem do kraja mjeseca. Sretnica sam. 
Ovo nije izolirano iz urinokulture, već iz cervikalnog brisa. UK mi je sterilna.
Taman sam se poveselila da me nakon pape i tih briseva više neće čačkati štapićima, ali eto... 
|
|
|
14.08.2024., 22:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zla barbika kaže:
Ma ti ces na moj rodjendan roditi, vidjet ces. Vage su super!
Salu na stranu, drzim fige da dogurate cim dalje, samo odmaraj i cuvaj se.
Jesi spremna? Ne toliko logisticki, nego psihicki.
|
Mogla bih i na svoj.  Vagice su zakon.
A već sam se psihički pripremala za Škorpiju.
Voljela bih barem izgurati kolovoz i rujan nekako, ali kako bude.
Psihički sam na momente. Malo smireno mantram -dan po dan-, malo me opere svaki trzaj.
Klasika, valjda. 
|
14.08.2024., 22:15
|
|
Registrirani korisnik
|
A ništa onda najbolje zvati zamjenu u petak.
Meni je popodne stomak toliko zategnut, ko da ću svaki čas eksplodirati, nemogu ni izdahnuti a da ne osjetim blagu bol.
|
|
|
14.08.2024., 22:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Zena dijete bitno da si otkrila i da nemas nikakve simptome, bude lijek to sredio i mirna si.  gledaj na to s pozitivne strane da smo mi jos dobra drzava s tim svim pretragama koje idu u trudnoci i da se dosta toga tako preventivno otkrije prije nego pocnu pravi i ozbiljniji problemi. Trebao bi ti zamjenski gin dat recept bez problema, ako ne idi opcoj praksi, imas i za to zamjenu neku.
Nedavno sam pricala s jednom curom koja je jedno rodila kod nas, drugo u inozemstvu, Svicarska, kaze nebo i zemlja u pristupu trudnoci, vide te dr jedva par puta ako nemas probleme, sve smijes, sve moze, nema tu sad pazi ovo, ono, a dolazila je radi svog psihickog mira kod nas na neke preglede. Osim uvjeta za porod i toga, kaze, draze joj je bilo u RH vodit trudnocu i imat redovitije preglede i te sve nalaze.
velana ma to su vec super tjedni za trecu trudnocu, tebi se ne smanjuje to naglo, sad je vec i ok da se pomalo smanjuje kako ide trece tromjesečje. Ja sam u prvim trudnocama imala takav nalaz s 23 i 18 tj plus kontrakcije, tak da je ovo super, a i nemas druge naznake da će beba pozurit. Budes ti do termina do gurala, vjerujem.  meni su oba puta rekli iza 33tj se nema sta brinuti, da se ne daje vise tad ni injekcija za bebina pluca i da se vise manje porod ne zaustavlja. Naravno da je svaka trudnoca razlicite, al samo ti hocu rec da se mrvicu manje brines.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:55.
|
|
|
|