|
|
26.12.2006., 12:38
|
|
'the bug' sings the blues
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
Una67 kaže:
......jos osjecam dodir njenih usnica i milih rucica...
|
prije sedam godina je Otišao moj otac, silno me je to pogodilo... i danas kad zatvorim oči mogu osjetiti njegove ruke u svojima, osjetiti njegov miris...
Najmilija je s vama..
kad sam prije dvije godine postala majka žalila sam što moj otac nije tu... dugo je čekao unuče.... u prvoj božićnoj noći s mojom curicom otac mi je došao u san, pitao me da li može on malo držati bebu... primio ju je u naručje... probudila sam se s čudnom mješavinom tuge i sreće...
ako dušo neznalica kaže da i duša i tijelo nestaju
da se ne vraća ono što nestane
reci mu da cvijet nestaje ali ima sjemenku
koja ostaje i tajnu vječnosti krije
želim vam mira i ljubavi u blagdanima
|
|
|
30.12.2006., 07:38
|
|
_________
Registracija: Nov 2002.
|
Una, javi se... 
|
|
|
30.12.2006., 08:15
|
|
zlo..zlo.. zločesta
Registracija: May 2005.
|
Una....Ti znas....sve draga....
ja još ne mogu sročiti dvije utješne,jer ne postoje,ali sam puna ljutnje...na Njega....S kojim pravom!!!!???? Kakav je to Bog...........
|
|
|
31.12.2006., 14:22
|
|
Pacijent
|
zabica, ne znam sto bih rekla... nema smajlica-placka koji bi mogao docarati moje osjecaje sada...
znas da suosjecam s tobom i mojim medekima, ali "iskrena sucut" nakon svih ovih godina sto se znamo mi nekako zvuci prazno... znam da je fraza kojom se zele izraziti osjecaji, ali isto tako znas da osjecam vise od toga...
drago mi je da imas ove divne ljude ovdje koji te razumiju i samim time pomazu u ovoj situaciji.
drustvo, hvala vam sto mi cuvate moju koalicu!
sreco, drzi se - samo se pokusaj sjetiti da kad si ti bila tuzna, i princeza je bila, a ti to ne zelis!
obzirom da je danas zadnji dan 2006., zelim vam svima da kroz ovakve i slicne traume vise nitko nikada ne mora prolaziti uz ostale lijepe zelje za sve druge "Nove"!
---
sa mnogo zelja i mnogo snova
neka vam dodje godina nova
a bol i tugu sto vrijeme stvara
nek' vam odnese godina stara
pozdrav vam nosi cestitka ova
nek' vam je sretna godina nova!
|
|
|
31.12.2006., 16:18
|
|
Mama
Registracija: Aug 2003.
|
Quote:
schnee kaže:
zabica, ne znam sto bih rekla... nema smajlica-placka koji bi mogao docarati moje osjecaje sada...
znas da suosjecam s tobom i mojim medekima, ali "iskrena sucut" nakon svih ovih godina sto se znamo mi nekako zvuci prazno... znam da je fraza kojom se zele izraziti osjecaji, ali isto tako znas da osjecam vise od toga...
drago mi je da imas ove divne ljude ovdje koji te razumiju i samim time pomazu u ovoj situaciji.
drustvo, hvala vam sto mi cuvate moju koalicu!
sreco, drzi se - samo se pokusaj sjetiti da kad si ti bila tuzna, i princeza je bila, a ti to ne zelis!
obzirom da je danas zadnji dan 2006., zelim vam svima da kroz ovakve i slicne traume vise nitko nikada ne mora prolaziti uz ostale lijepe zelje za sve druge "Nove"!
---
sa mnogo zelja i mnogo snova
neka vam dodje godina nova
a bol i tugu sto vrijeme stvara
nek' vam odnese godina stara
pozdrav vam nosi cestitka ova
nek' vam je sretna godina nova!
|
snijezna
tu si
tuzna sam ti jako
boli me dusa....prazna je, pa zato
nema vise moje Najmilije i ne znam sto cu
ovu novu, Grizli i ja smo docekali u suzama i sa molbom da ne bude vise tuge u nasoj obitelji.......mislim da smo je imali dovoljno u ovom zivotu
sjecam se da sam jednom davno imala, zapravo, bezbrizan zivot
ljubim te i hvala sto si se javila i .... pozdravi tamo .... sve
|
|
01.01.2007., 22:33
|
|
Bitcharka_Na_Travi
Registracija: Nov 2006.
|
Sretna Nova , Una...
Ljubim te puno i zelim i tebi i tvojima puno zdravlja, srece, ljubavi i uspjeha...Zelim Vam da nadjete svoj mir, utjehu, da izdrzite, da podnesete sve to...da Vam Bog da snage..

|
02.01.2007., 13:14
|
|
..........
Registracija: Oct 2006.
|
Evo da ti se i ja javim...
Jucer navecer sam procitala cijelu tvoju pricu i kroz sto si sve prosla, ali nisam imala snage bilo sto napisati. Zaista me potresla tvoja prica.
Necu ti govoriti da budes jaka jer su ti to svi vec napisali, to znas i sama... Mogu samo zamisliti kako se osjecas i reci ti da se jako, jako dobro drzis... Vidi se da si pravi borac i da ces izaci iz svega ovoga uzdignute glave i jos jaca nego prije.
Moja baka je izgubila sina kad mu je bilo samo 19 godina, poginuo je...Kako joj je bilo u tim trenucima znam samo iz prica moje mame, ali ti mogu reci da je usprkos svemu izasla iz pakla u koji je upala, bila savrsena mama i jos bolja baka... Svoju Najmiliju nikada neces zaboraviti, ali ce s vremenom bol ipak postati manja... Vjeruj u to, a do onda slobodno placi, vristi... izbaci bol iz sebe, bit ce ti lakse. Suprug i sin su ti snaga za dalje...
Drzi se. 
|
03.01.2007., 02:25
|
|
Centar Svijeta i Okolice
Registracija: Jul 2003.
|
Draga Una
Tek večeras sam pročitala tvoju priču i ne mogu ti opisat koliko me tvoja hrabrost, ljubav i snaga zadivila.
Načinila si me da progledam, da vidim život sasvim drugim očima nego što sam ga dosada gledala i znam da nisam jedina, osjećam se sasvim drugom osobom..
Tvoj mali andjeo sigurna sam da je zauvijek s tvojom obitelji i isto tako pomaže velikom broju djece na svijetu kojoj je noćas potrebna ljubav
|
25.01.2007., 23:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2005.
|
una, ne mogu ti ništa reći što bi te utješilo, ali mogu molit Boga da ti da snagu koju je nama dao kada je Karla otišla k Njemu. strašna bol, strašan gubitak, ...
drži se 
|
|
|
26.01.2007., 00:38
|
|
Koi No Yokan
Registracija: Dec 2002.
|
|
|
|
30.01.2007., 14:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Una....
gdje si?
Jesi li dobro?
Ne javljaš se....
|
|
|
31.01.2007., 00:33
|
|
Mama
|
Tu sam.
Citam vas ponekad, ne znam sto da pisem.
Ne znam da li sam vec prije rekla, ali ako nisam, evo: hocu moju Najmiliju natrag!!
Danas je prvi dan skolske godine. Neki dan mi je palo na pamet, prostrijelilo kroz glavu: "Boze, pa jos joj nisam ni knjige ni uniformu kupila, a skola pocinje."
Jos uvijek idem kod psihologa. Kaze mi da napredujem, premda ne znam po cemu ona to vidi jer ja ne vidim da se pomicem s mjesta.
Sutra se vracam na posao, cisto da probam.
Kuca mi je prazna. Potpuno prazna. I to nisu samo moji osjecaji. Braco kaze da bi radije da je on na njenom mjestu sada, jer ona je toliko puno vise napravila u svom zivotu.
A ja?! Ja zelim moj stari zivot i moju staru sebe. Jednostavno se ne prepoznajem ovako. Znam da je proslo vec skoro 2 mjeseca, ali ja uistinu ne vidim kako nastaviti dalje. Jos uvijek zivim dan za dan. Ocekujem....... Nesto.
Neki dan sam gledala njene slike od prije samo nekoliko mjeseci. Tako zdrava, vesela, predivna mlada djevojka. Apsolutno ne mogu vjerovati da se desilo to sto se desilo.
Braco je bio u Sydneyu dva tjedna kod rodjaka. Kaze kako kad je zagrlio svoje rodjake skuzio je da nitko nema toliko predivnu njeznu mekanu kozu kao njegova Najmilija. I kaze kako je plakao u avionu jer se sjetio njihovih planova da putuju zajedno i kako je on sad potpuno sam na svijetu.
Uzasno nam nedostaje. Svaki nas razgovor zavrsava pricom o njoj. Toliko su nam zivoti prazni i tuzni.
|
|
31.01.2007., 08:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Draga Una, mozda Ti ovo nece zvucati utjesno ali ja sam sama izgubila oca, majku i prosle godine brata ( sam si je oduzeo zivot), svaki od njih je sa sobom odnio jedan veliki dio mene, ja vise nisam kompletna osoba. Ono sto mene drzi na tom svijetu je moje dijete i nada da cu svoje najmilije sresti kada predjem prag ovozemaljskog zivota. Ja vjerujem da je njima tamo bolje nego nama ovdje. Svi mi koji smo nekoga izgubili bismo htjeli da se nasi dragi nama ponovno vrate. Pitanje je bi li oni to zeljeli..
Probaj u molitvi naci svoj dusevni mir, svi smo mi na ovaj svijet dosli sa neki m zadatkom, kada ga ispunimo vracamo se tamo odakle smo i dosli( k dragom Bogu).
Ja vjerujem da Tvoja Najmilija Tebe tamo ceka i da nije sretna i mirna ako vidi koliko Vi patite za njom.
Nama koji smo ovdje ostali ostaju prekrasne uspomene na nase drage osobe, a ja i duboko vjerujem da su oni cesto kraj nas samo sto mi to ne osjetimo jer nismo otvoreni duhovno.
Dosta sam citala o svemu tome i ja sama dozivjavam smrt ne kao kraj zivota nego kao prijelaz u neki drugi oblik zivota ( duhovni) za koji ja vjerujem da je ispunjeniji i ljepsi nego ovaj materijalni koji trenutno zivimo.
Drzi se...nisi sama.
Ciao
|
|
|
31.01.2007., 22:10
|
|
you are always on my mind
Registracija: Dec 2004.
|
Draga Una
i ja cesto mislim na tebe ...
i ne znam ...
evo ti jedna pjesmica
Ask My Mum How Is She
My Mum, she tells a lot of lies
She never did before.
From now until the day she dies.
She'll tell a whole lot more.
She used to tell the truth, a lot
But now it doesn't matter.
I died and went to heaven,
Her life is all a-shatter.
Ask my Mum how is she.
She'll say, "Yes, I'm fine!"
She wants to beg "Please help me.
I can't find that girl of mine!"
Ask my Mum, how is she,
She'll say, "I'm alright."
If that's the truth then tell me,
Why does she cry each night?
Ask my Mum, how is she,
She seems to cope so well.
She didn't have a choice, you see,
Nor the strength to yell.
You think you know the feeling,
But this cannot be.
For even though you loved me,
You didn't love as much as she.
She will smile and tell you,
"It's o.k. God has a plan."
But she will turn away and cry
'Cause she just can't understand.
Tell a joke and she will laugh,
But she is not o.k.
She wants to share the joke with me,
But it will not be today.
I watch from here, in Heaven.
Her distress disturbs my peace.
Will someone please take care of her,
And thus take care of me?
"Some day you will feel better."
"Yes I will." she lies.
She knows this will not happen,
Until the day she dies.
"I was so lucky!
I had her all for those weeks!"
(They passed in a minute,
I shed so many tears.)
Ask my Mum how is she,
She'll say, "Thank you. Good."
She cannot tell you how she feels.
Oh, how I wish she could.
Ask my Mum how is she,
"I'm fine, I'm well, I'm coping."
For God's sake, Mum, just tell the truth
Just say your heart is broken.
Ask my Mum how is she,
"I'm well, I'm good. And you?"
I'll shake my head in Heaven.
It simply isn't true.
She'll love me all her life.
I loved her all of mine.
But if you ask how is she,
She'll lie and say she's fine.
Her carnival is over.
She's stepped off the carousel.
But, to save you feeling badly,
She'll say, "Thanks, all is well."
My Mum, she's not gone mad, yet.
But, oh so very nearly.
Don't ask my Mum how is she,
Ask how is she, really.
I am here in Heaven.
I cannot hug from here.
If she lies to you, don't listen.
Hug her, hold her near.
On the day we meet again,
We'll smile and I'll be bold.
I'll say, "You're lucky to get in here, Mum,
With all the lies you told!"
|
|
31.01.2007., 22:12
|
|
|
I jedna za Najmilijinog taticu ...
(nekako uvijek zaboravimo na njih, a ne bi smjeli)
A Man in Grief
It must be very difficult
To be a man in grief,
Since "men don't cry" and "men are strong"
No tears can bring relief.
To stand up to the test
And field calls and visitors
So she can get some rest.
They always ask if she's all right
And what she's going through,
But seldom take his hand and ask,
"My friend, but how are you?"
He hears her crying in the night
And thinks his heart will break.
He dries her tears and comforts her,
But "stays strong" for her sake.
To start each day anew
And try to be so very brave--
He lost his baby too.
|
|
02.02.2007., 22:39
|
|
Mama
|
Procitala, rasplakala se ko kreten, poslala uokolo mailom,..... Zapravo me ta poema jako dobro opisuje.
Jesi li pocela raditi, Lea?
Ja jesam, u cetvrtak prvi dan. Nakon prvih par sati u uredu sam dobila takav anxiety attack da sam mislila da se bum ugusila. Ipak, ostala sam bila cijeli dan, mislim svih 7 i pol sati. Dosla sam bila i u petak ali otisla u 15h doma (umjesto u 16.30h).
|
|
03.02.2007., 14:45
|
|
|
Draga Una
Ja cu pocet radit iduce sedmice. prvo samo srijedom (jedan dan sedmicno), pa onda nakon 2-3 sedmice 2 dana sedmicno ... i na kraju 3 dana (ja svakako radim 3 dana sedmicno) ...
Vidjecemo jos kako ide.
malo me je strah, svi ti ljudi na poslu ... neki ne znaju kako da se ponasaju ili sta da kazu... ahh, ma naslusala sam se ja svacega ... i ne zamjeram im ... ljudi jednostavno NE ZNAJU kako mi je ... ali me najvise smeta ravnodusnost ... kad vidis da te ljudi izbjegavaju (kao da imam kugu), znas njima je grozno o tome razmisljat ... tako da i oni koji izvale glupost su mi dragi = jer pokusavaju da me utjese, da mi nekako olaksaju ... ali ovi koji izbjegavaju... mah...
Ahh ... ali ceznja i zelja za njim postaje svakim danom sve veca i veca ... i onda kad pricam o njemu nekako kao da je tu ...
ja stvarno ne znam kako cemo mi ovako jos ostatak naseg zivota provest ...
|
|
03.02.2007., 18:16
|
|
.
Registracija: Nov 2003.
|
hoćete, morate. imate još jednog sina, obje, jedan je ostao bez brata, drugi bez sestre.. mamu moraju imati.  i vi to znate.
a imate i svoje male anđele. 
|
|
|
03.02.2007., 22:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2005.
|
Drage moje.. Citam ovo i po prvi put na zalost shvacam dubinu svake rijeci i smisao svake tockice.. I nasu su obitelj pred petnaestak dana u strasnoj nesreci napustili divni majka, otac i mala curica.
Saljem Vam puno puno snage i dobrih vibracija, sjetite se da niste same i da ima jos mnogo nas koji prolazimo (jos uvijek s nevjericom) kroz ove prestrasne trenutke. Potrebna je nadljudska snaga za sve to izdrzati i zato ujedinimo se u mislima jer zajedno smo JACI. Ja mislim na Vas.....
|
|
|
03.02.2007., 22:42
|
|
.
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Elenoar kaže:
I nasu su obitelj pred petnaestak dana u strasnoj nesreci napustili divni majka, otac i mala curica.
|
kako je druga curica?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:46.
|
|
|
|