Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije... |
|
|
24.09.2008., 13:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
mush mushi kaže:
Pluton mi je vladar Asc, ali znači ne moram očekivat nikakve značajne promjene
|
sekundarno je i mars vladar asc, pa treba obratiti pažnju na tranzite s marsom (eventualne) 
|
|
|
03.11.2008., 11:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
evo ponovno gledam tranzite marsa i saturna za narednih par mjeseci i mars će mi biti u opoziciji sa natalnim i tranzitnim saturnom koji je u 10. kući, a natalno su mars i saturn u kvadratu...znači ne piše mi se baš dobro...?
|
|
|
03.11.2008., 12:58
|
|
Seginus
Registracija: May 2007.
|
Quote:
mush mushi kaže:
evo ponovno gledam tranzite marsa i saturna za narednih par mjeseci i mars će mi biti u opoziciji sa natalnim i tranzitnim saturnom koji je u 10. kući, a natalno su mars i saturn u kvadratu...znači ne piše mi se baš dobro...?
|
A čuj, tranzitni Mars dolazi u opoziciju na tvoj natalni Saturn u prosjeku svake dvije godine. S obzirom da ti se natalni Saturn nalazi u 10.k. autoriteta ova opozicija obično označava sukobe dakle sa šefovima, autoritetima, veže se na sukobe u poslu. Taj tranzit osjeti se nekoliko dana, znači od dana egzaktnog tranzita +/- 3 dana. Marsov tranzit sam po sebi ne može donijeti neke veće promjene vezane uz kuću koju tranzitira. Međutim, ako sam dobro shvatila, ove godine istovremeno imaš i tranzitni Saturn na Saturnu, a istrovremeno i tranzitni Mars u opozicji sa tim Saturnom. E sad tranzitni Saturn ima tri egzaktna prelaza preko Saturna, pa ukoliko se tranzitni Mars nađe u opoziciji u vrijeme prvog ili zadnjeg prelaza, opet ne ukazuje na neke veće promjene. Ukoliko se radi o drugom Saturnovom prelazu i istovremena Marsova opozicija može ukazati na veće sukobe na poslu, s autoritetima, s jednim članom obitelji, a može ukazati i na promjenu posla, dakle kroz otkaz ili neki drugi nepovoljni način - ali sve zavisi i od ostatka natalne karte i progresija...
|
|
|
03.11.2008., 23:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
hmm, Saturn mi je prošao preko natalnog ali nisam sigurna jel to bio prvi put jer se i krajem 2007 skroz približio pa ne znam više kako da to računam...u kojem razmaku se otprilike dešavaju ta tri prijelaza? u svakom slučaju hvala na pomoći
|
|
|
08.11.2008., 11:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
imama pitanje fish je rekla da kada mi jupiter sjedne na mjesec da ce biti kraj faxa
mene zanima može li taJ zavrsetak faxa znaciti i kada mi tranzitini saturn iz vage napravi opoziciju na veneru vladara 9 kuće,ako je to tako imala bi sansu zavrsiti godinu ranije,na cemu i radim
|
|
|
09.11.2008., 21:15
|
|
Behind The Wheel
Registracija: Jul 2005.
|
Quote:
Madonna01 kaže:
imama pitanje fish je rekla da kada mi jupiter sjedne na mjesec da ce biti kraj faxa
mene zanima može li taJ zavrsetak faxa znaciti i kada mi tranzitini saturn iz vage napravi opoziciju na veneru vladara 9 kuće,ako je to tako imala bi sansu zavrsiti godinu ranije,na cemu i radim
|
Evo budem ti detaljno odgovorila.
Tranzitni Saturn pravi opoziciju krajem 2010. No tada su i Uran i Jupiter na tvojoj konjunkciji Sunce/Merkur koja je inače iznimno napeto aspektirana točka u tvojoj karti (kvadratima Mars/Uran iz 4. polja). Tako da su u tom periodu mogući privatni problemi, veće otežavajuće okolnosti u vlastitom životu koje će te okupirati, trošiti tvoju energiju i živce maksimalno, a imaju vezu s vlastitim domom i zdravljem.
Jupiter dolazi na vladara 9. polja Veneru (fakultet) u ožujku 2011. i tada se aktivira proces diplomiranja. Tada i Uran napušta znak ribe, ali je vrlo brzo retro. Tako da uz povećani trud (opozicija Saturna) definitivno možeš diplomirati u prvoj polovini 2011.-te. Posebno zato jer progresivi Mjesec radi konjunkciju na vrh tvog 9. polja.
No ako ne uložiš potrebni povećani trud i "propustiš" tu šansu u 6. mjesecu 2012. Jupiter/Venera sjedaju na tvoj natalni Mjesec koji radi sekstil na vladara 9. polja/fakultet (to sam ti već napisala) što je najizvjesnija slika konačne diplome.
Dakle, samo ti radi, može se dobro isplatiti. 
|
|
|
09.11.2008., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
|
samo molim te da nije psihicko zdravlje,sa fizickim bi mogla izdurat
a sto se tice doma,sve mi se cini da cu se odesliti skoro,tocnije dala sam si rok od godinu dana,inace cu izluditi,kako vidim to bi se moglo produziti do 2010,da bi se selila,možda i kod dečka
jako se plasim tog urana na merkur/sunce,možes li me nekak utjesit pa da se ne plasim
hvala
Zadnje uređivanje Maddie : 09.11.2008. at 21:37.
|
|
|
10.11.2008., 00:28
|
|
Korisni registranik
Registracija: Aug 2005.
|
Tranzitni planeti
Otvaram temu o tranzitnim planetima, u prvom redu potaknut marsom u škorpionu i pitanjem nasilja u gradu u kojem živim.
Tranzitni mars u škorpionu bi trebao biti vezan za pojačanu energiju u skrivenijim područjima, najokorjeliji primjer sakrivenih aktivnosti je mafija sa svime što ide pod to. mnogo se priča o nasilju i nenasilju, i općenito je dojam da dolazi do po život opasne eskalacije agresije.
što fish kaže, kako ovaj škorpionski mars djeluje na planete, posebno npr. na sunce. 
|
|
|
10.11.2008., 00:44
|
|
Winter Lady
Registracija: Sep 2006.
|
Nesto se sve nadam da ce ova Venera, koja samo sto mi ne sjedne na Mjesec u 10. kuci, donese neki poslic. Da je malo poguram? 
|
|
|
10.11.2008., 09:12
|
|
Registrirani korisnik
|
iam pitanje
dali tranzitnu planetu gledamo tako da ona uvijek ima znacenje one kuce s kojom nam vlada u natalnom horoskpu ili i kuce u kojoj se nalazi?
|
|
|
10.11.2008., 09:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
Madonna01 kaže:
iam pitanje
dali tranzitnu planetu gledamo tako da ona uvijek ima znacenje one kuce s kojom nam vlada u natalnom horoskpu ili i kuce u kojoj se nalazi?
|
Ne zamaraj se sa tim. Tranzitna planeta ima svoje značenje kao i natalna, npr.Jupiter uvijek donosi povoljne okolnosti a Saturn ograničenja i teškoće. Normalno, to treba prilagoditi na osnovu toga kroz koju kuću prolaze i koje planete tranzitiraju, to je puno važnije nego ono šta si napisala 
|
|
|
10.11.2008., 10:20
|
|
Nomad
Registracija: Dec 2002.
|
Jupiter ne donosi uvijek povoljne okolnosti kao što ni Saturn ne donosi uvijek teškoće.
|
10.11.2008., 11:13
|
|
Behind The Wheel
Registracija: Jul 2005.
|
Quote:
cici mici kaže:
Otvaram temu o tranzitnim planetima, u prvom redu potaknut marsom u škorpionu i pitanjem nasilja u gradu u kojem živim.
Tranzitni mars u škorpionu bi trebao biti vezan za pojačanu energiju u skrivenijim područjima, najokorjeliji primjer sakrivenih aktivnosti je mafija sa svime što ide pod to. mnogo se priča o nasilju i nenasilju, i općenito je dojam da dolazi do po život opasne eskalacije agresije.
što fish kaže, kako ovaj škorpionski mars djeluje na planete, posebno npr. na sunce. 
|
Kako sam samo imala filing da ćeš doć’.
Kada je tranzit Marsa u pitanju jako ovisi o tome kako stoje ostali spori planeti u odnosu na osobne. Jer nije Marsov tranzit sam po sebi "bizaran"...pače brz je i njegov ujecaj je lako prepoznatljiv. Zato jer potiče nagle, smione i dinamične pothvate, no kako će se odraziti u pojedinačnoj natalnoj karti ovisi o tome kako ostale spore planete stoje u odnosu na njega. Opak je ako ima podršku big bosova, a ako ne on sam po sebi ne djeluje "sudbonosno". Potiče želje, žustrinu, energiju i smionost.
Mars u scorpio inače je žestok, izdržljiv i neumjereno izražava svoje strasti i kao što si rekao postaju vidljive one skrivene aktivnosti. Ako je u konjunkciji s Suncem povećava izdržljivost i prohtjeve te u tom periodu treba njegovati umjerenost, a za važne odluke potražiti razborit savjet sa strane.
|
|
|
10.11.2008., 11:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Baphomet kaže:
Jupiter ne donosi uvijek povoljne okolnosti kao što ni Saturn ne donosi uvijek teškoće.
|
Objasni onda kako Jupiter donosi teškoće, a Saturn povoljne okolnosti. Nemoj samo pametovati, napiši i svoje mišljenje.
|
|
|
10.11.2008., 12:27
|
|
Nomad
|
Quote:
zvjezdoznanac kaže:
Objasni onda kako Jupiter donosi teškoće, a Saturn povoljne okolnosti. Nemoj samo pametovati, napiši i svoje mišljenje.
|
Jel' si ti uopće napravio koji horoskop ili samo prepisuješ iz knjiga?
Evo ti jedan primjer :
Ako se traži savjet o odlasku na operaciju neće se izabrati datum sa aspektom Jupitera jer on može dovesti do prekomjernog krvarenja dok će aspekt Saturna to krvarenje ograničiti.
|
10.11.2008., 12:30
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2008.
|
e sad i to za Jupiter. Ljudsko tijelo je Mjesec. I ovisi o kojoj se operaciji radi. Poželjan bi bio sextil Jupitera na Mjesec. Međutim ne smijemo zanemariti i to da Jupiter baš tim aspektom može ukazati na smrt ako ima bilo kakve veze sa 4.
ovo je vrlo kompleksna tema, no Jupiter je ovdje mnogo širi od pojma krvarenja.
Treba biti oprezan u procjeni Jupitera, može spasiti ali može i uzeti život.
|
|
|
10.11.2008., 12:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Na koju je foru Mjesec = tijelo ?
Pa gdje god sam čitala o njemu, stajalo je da on predstavlja emocije, plodnost, ženski princip.Prvenstveno emocije.
Stalno neka proturječja. Što je sad na kraju točno !? 
|
|
|
10.11.2008., 12:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Baphomet kaže:
Jel' si ti uopće napravio koji horoskop ili samo prepisuješ iz knjiga?
Evo ti jedan primjer :
Ako se traži savjet o odlasku na operaciju neće se izabrati datum sa aspektom Jupitera jer on može dovesti do prekomjernog krvarenja dok će aspekt Saturna to krvarenje ograničiti.
|
Pa onda ti ljudima savjetuješ da idu na operaciju na Saturnov tranzit? Bitan je dobar tranzit u svemu, S time što jupiterovi(dobri) pružaju povoljne okolnosti a Saturnovi više učvršćenje postojećeg, a loši tranziti(i jupiterovi a naročito saturnovi) mogu donijeti komplikacije.
Zadnje uređivanje Fish 1968 : 10.11.2008. at 12:54.
Reason: neprimjerena komunikacija
|
|
|
10.11.2008., 12:51
|
|
Nomad
|
Quote:
zvjezdoznanac kaže:
Pa onda ti ljudima savjetuješ da idu na operaciju na Saturnov tranzit? jesi ti kreten ili se praviš da jesi?
|
Dao sam primjer. Znao sam da ćeš se zakačiti za nebitan detalj i početi vrijeđati a ne za primjer tranzita koji opovrgavaju tvoj post.
|
10.11.2008., 12:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Baphomet kaže:
Dao sam primjer. Znao sam da ćeš se zakačiti za nebitan detalj i početi vrijeđati a ne za primjer tranzita koji opovrgavaju tvoj post.
|
Ti mene možeš opovrgnuti samo u snovima. a nisi ništa ni opovrgnuo, samo si rekao da bi "slao" ljude na operaciju na saturnov tranzit, a ja tvrdim da je bitan dobar tranzit, a normalno da je bolje da ih je više I jupiterovih i saturnovih, ali nekad ne možemo čekati desetljeće već čovjeka savjetovati u kratkom vremenu.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:55.
|
|
|
|